Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-16@11:17:07 GMT

کارآفرینی سبب ایجاد ارزش افزوده می‌شود

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۷۵۳۷۳

کارآفرینی سبب ایجاد ارزش افزوده می‌شود

معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: کارآفرینی صرفاً شغل ایجاد نمی‌کند، بلکه با بستر و رویه‌های موجود و ایجاد تغییرات، ارزش افزوده تولید می‌کند.

سید جمال‌الدین میرهادی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص کارآفرینی، اظهار کرد: کارآفرینی را می‌توان به عنوان ایده و بحثی نو، مانند بهره‌مندی از ظرفیت فضای مجازی در مراودات اقتصادی تلقی کرد و البته با توجه به اشتغال، نیاز ضروری جامعه، یکی از راه‌های ایجاد اشتغال و توسعه فضای کسب و کار نیز محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گام اول در کارآفرینی، نگاه نویی است که با خلاقیت و فکر جدید، روش انجام کار را در فضای گسترده مسائل اجتماعی و اقتصادی تغییر می‌دهد و منجر به ارزش افزوده می‌شود.

 وی افزود: از جمله اقدامات مؤثر دفتر ستاد کارآفرینی در وزارتخانه از سال 1390 الی 1391، تشکیل مراکز مشاوره و اطلاع‌رسانی کارآفرینی است و در گام بعدی فعالیت‌های پایداری را در جهت توسعه فضای کسب‌وکار به صورت خود جوش در لایه‌های مختلف دانشگاهی و اقتصادی پیگیری می‌کند.

معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان ادامه داد: هرسال ۱۲جشنواره در سطح کشور در جهت ایجاد فرهنگ کارآفرینی در سطوح مختلف جامعه و آشنایی مردم با مبحث کارآفرینی برگزار می‌شود. در استان اصفهان با برگزاری برنامه‌های فرهنگی به محوریت صاحب نظران در حوزه کارآفرینی اقدامات شاخصی در مسیر آشنایی با فرهنگ کارآفرینی برای مردم شهرستان و بعد نهایتاً استان انجام شد.

میرهادی افزود: شاخص‌هایی برای شرکت در جشنواره شامل میزان انطباق فعالیت انجام شده با دغدغه‌های زیست محیطی و رشد فروش آن در سه سال گذشته و ارزش افزوده و میزان نوآوری در نظر گرفته شده است.

 وی تصریح کرد: 625 کارآفرین در جشنواره امسال ثبت نام کردند که از لحاظ کمی نسبت به سال گذشته 25 درصد رشد داشتیم. این نشان دهنده تمایل و شناخت بیشتر مردم از کارآفرینی است و منجر به الگوسازی و روند روبه رشد در این حوزه می‌شود.

معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان افزود: کانون کارآفرینی استان در سال ۹۲ تشکیل شد که دارای یک دبیرخانه و اعضای هیئت امنا شامل استاندار یا نماینده وی و مدیرکل تعاون کار رفاه اجتماعی استان و اساتید هیئت‌علمی دانشگاه‌های مادر استان و 6 نفر از کارآفرینان منتخب استان و دستگاه‌های دیگر مثل جهاد دانشگاهی، میراث فرهنگی و گردشگری فعال در حوزه اقتصادی است. جلسات دبیرخانه  به صورت مکرر برگزار و فعالیت‌های خوبی در این حوزه انجام می‌شود.
 
میرهادی ادامه داد: کانون کارآفرینی، علاوه بر آموزش مربیان کارآفرینی، صلاحیت افراد خواهان مجوز دفاتر مشاوره را بررسی و نظارت می‌کند. متخصصان حوزه کارآفرینی این دفاتر، ابتدا صلاحیت افرادی را با هر نوع ایده و تفکر و انگیزه و خواهان فعالیت، خواه متحول یا غیره باشند را بررسی و در قالبی مشخص هدایت می‌کنند و  با ترسیم دور نمای کار با مباحث علمی و راهکارها و خطرات احتمالی، مسیر راهی کارآمد را مشخص می‌کنند و در نتیجه درصد موفقیت آنان افزایش می‌یابد.

وی افزود: دفاتر مشاوره و اطلاع‌رسانی و خدمات کارآفرینی با ایجاد شبکه‌سازی در اکوسیستم کارآفرینی در تمام لایه‌های جامعه، می‌توانند سهم فعالیت‌های کارآفرینی را در تولید ناخالص داخلی بالا ببرند و به سمت اقتصاد مبتنی بر دانش به‌جای اقتصاد مبتنی بر منبع حرکت کنند.

معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان، افزود: در کارآفرینی تخصص و صلاحیت خاصی مدنظر نیست بلکه کارآفرینان دارای افکار بزرگ و قدم‌های خرد و دقیق و حساب شده‌ای هستند که فعالیتی را با استفاده از توان و امکانات موجود، در ضمن ریسک و مخاطره پذیری انجام می‌دهند.

میرهادی افزود: کارآفرینان در حوزه اجتماعی و اقتصادی و آی تی فعالیت می‌کنند و سهم بالای فعالیت آنان در بخش اجتماعی است. مثلاً وزارت ارتباطات زیرساختی در بستر مجازی برای فعالیت افراد ایجاد کرد، در حوزه حمل و نقل فعالیت تاکسی اسنپ و تپ سی و همچنین خدمات مارکت ها و فروشگاه‌های مجازی برای تأمین مایحتاج روزانه مردم در بستر کارآفرینی انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: دولت با توجه به سیاست‌ها، می‌خواهد همه فعالیت اقتصادی را در نهایت به مردم واگذار کند و مجموعه دولتی خاصی متولی کارآفرینی نیست و در کل  فعالیت‌ها به صورت پراکنده از طریق مردم انجام می‌شود. کانون کارآفرینی نیز به صورت خود جوش با مراکز دانشگاهی و مجموعه جوانان زیر نظر اتاق بازرگانی اقدامات مؤثری انجام دادند.

معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان افزود: در جشنواره امسال، استان اصفهان مقام دوم از لحاظ تعداد کمی کارآفرینان برتر را کسب کرد. فضای اقتصاد در استان به علت یکی از صنعتی‌ترین استان‌ها در حوزه اقتصادی است و بحث کارآفرینی در اصفهان از دیرباز به علت تفکر اقتصادی مردم  بوده است. بنابراین سهم کارآفرینی اصفهان در کشور قابل توجه است و توانسته‌ایم در حوزه اقتصادی ارزش افزوده ایجاد کنیم.

 میرهادی افزود: وزارتخانه می‌تواند با اصلاح قوانین در حوزه قانون‌گذاری، لایحه سازمان کارآفرینی کشور را به مجلس آورده و در صورت تصویب، به‌عنوان نظام قانونی کارآفرینی در سطح ملی پیگیری شود. همچنین هماهنگی بین دستگاهی برای آشنایی مردم با فرهنگ کارآفرینی صورت گیرد. اداره تعاون و کار ورفاه اجتماعی، امکانات خود را در جهت برگزاری همایش‌های قانونی در اختیار کارآفرینان قرار می‌دهد و دیگر دستگاه‌های دولتی نیز با دید باز و در جهت جلوگیری از گرفتاری در بروکراسی‌های اداری، فعالیت کارآفرینان را باید تسهیل کنند تا به توسعه کارآفرینی کمک شود.

معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان، افزود: با ایجاد فرهنگ سازی در حوزه کارآفرینی، والدین با آن آشنا می‌شوند و تنها راه تعالی فرزندانشان را استخدانم در دستگاه‌های دولتی نمی‌دانند و با استقبال از طرح و ایده فرزندانشان، آنان را موردحمایت قرار می‌دهند.

میرهادی افزود: طرح‌های کارآفرینی از تسهیلات دولتی برخوردار نیستند و تنها طرح‌های دانش‌بنیان از یارانه ۲ درصدی در نرخ سود تسهیلاتشان بهره مند می‌شوند. کارآفرینی، فعالیت دانش بنیان محسوب نمی‌شود، بلکه یک فعالیت دانش‌بنیان با تلفیق کارآفرینی می‌تواند اثرات  بالایی داشته باشد.

وی افزود: برای مثال حمل ونقل مجازی اسنپ وتپ سی با جابجایی ارزان در ظرفیت بالای بستر ناوگان خالی حمل و نقل در سطح شهر، در جهت توسعه حمل و نقل در فضای مجازی به‌صورت غیرمستقیم برای برنامه‌نویس و اپراتور و برای خدمات جانبی حمل ونقل شغل ایجاد کردند که منجر به ارزش افزوده شد.

معاون کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان، افزود: باتوجه به حرکت دنیا به سمت اقتصاد مجازی، وزارت ارتباطات با تآسیس مرکز 193 از حوزه سخت افزاری و نرم افزاری ارزش افزوده ایجاد کرد. تولیدکنندگان کالا و خدمات می‌توانند با مدیر ۱۹۳ در استان اصفهان یا هر استان دیگر ارتباط برقرار کنند و مجوزهای لازم را در جهت فعالیت‌های خود در بستر فضای مجازی 193 انجام دهند.

میرهادی خاطرنشان کرد: می‌توان با تلفیق فعالیت حوزه خدمات و فضای مجازی، بدون لطمه به کسب  کار سنتی ایجاد ارزش افزوده کرد. در مشاغل خانگی نیز به علت مشکلات دسترسی به بازار، زیر ساخت ۱۹۳ می‌تواند مؤثر باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۵۳۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع بیش از ۳۴ هزار میلیارد ریال مالیات بر ارزش افزوده در قزوین

سیدمحمود موسوی صانع مدیرکل امور مالیاتی استان قزوین گفت: برابر مقررات ماده ۳۹ قانون ارزش افزوده، چهار درصد از ارزش افزوده وصول شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور بنابر شاخص جمعیت، بین ساکنان مناطق شهری، روستایی و عشایری تقسیم می شود و از این مبلغ نیز درصدی برای ورزش همگانی و یک درصد هم برای بهداشت و درمان به این سازمان ها واریز می شود.

وی افزود: در همین راستا، سال گذشته و به غیر از سهم ورزش و ورزش همگانی، ۳۴ هزار و ۲۶۰ میلیارد ریال از این محل بین شهرداری، جمعیت عشایری و دهیاری های این استان توزیع شد.

موسوی صانع با اشاره به میزان توزیع اعتبارات ارزش افزوده در شهرستان قزوین، تاکید کرد: سهم شهرداری قزوین ۱۰ هزار و ۸۲۰ میلیارد ریال، معلم کلایه با ۵۹ میلیارد ریال، رازمیان با ۳۳ میلیارد ریال، سیردان ۲۱ میلیارد ریال، اقبالیه یک هزار و ۴۷۰ میلیارد ریال، محمود آباد ۵۹۰ میلیارد ریال و کوهین ۳۷ میلیارد ریال بود.

وی ادامه داد: مجموع اعتبارات تخصیص داده شده به دهیاری های شهرستان قزوین نیز ۲ هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال و مجموع روستاهای فاقد دهیاری که باید ارقام آن به حساب فرمانداری ها واریز می شد هم ۱۵۰ میلیارد ریال و جمعیت عشایر شهرستان قزوین نیز ۳۵ میلیارد ریال از این محل دریافت کردند.

مدیرکل امور مالیاتی استان قزوین به توزیع اعتبارات ارزش افزود به شهرداری های شهرستان تاکستان اشاره کرد و افزود: شهرداری های تاکستان ۲ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریال، نرجه ۱۵۰ میلیارد ریال، ضیا آباد ۲۲۱ میلیارد ریال، خرمدشت ۱۷۶ میلیارد ریال و شهرداری اسفرورین ۳۳۲ میلیارد ریال از محل ارزش افزوده دریافت کردند و به حساب دهیاری های آن نیز یک هزار و ۵۷۶ میلیارد ریال و روستاهای فاقد دهیاری هم ۲۲ میلیارد ریال واریز شد.

موسوی صانع یادآور شد: شهرداری های شهرستان بویین زهرا نیز به ترتیب به شهرداری بویین زهرا ۵۶۰ میلیارد ریال، سگز آباد ۱۴۷ میلیارد ریال، دانسفهان ۲۵۳ میلیارد ریال، شال ۴۱۰ میلیارد ریال، ارداق ۱۳۵ میلیارد ریال، عصمت آباد ۸۰ میلیارد ریال و همچنین به دهیاری های این شهرستان یک هزار و ۶۸۷ میلیارد ریال، روستاهای فاقد دهیاری نیز ۳۰ میلیارد ریال و عشایر این شهرستان نیز ۸۶۰ میلیون ریال پرداخت شد.

به گفته موسوی صانع، شهرداری های آوج و آبگرم نیز به ترتیب ۱۳۸ و ۱۷۰ میلیارد ریال، دهیاری ها بالغ بر ۸۴۷ میلیارد ریال و روستاهای فاقد دهیاری هم ۲۰ میلیارد ریال در شهرستان آوج از محل منابع ارزش افزوده دریافت کردند.

مدیرکل امور مالیاتی استان قزوین ادامه داد: در شهرستان البرز نیز شهرداری های الوند ۲ هزار و ۱۰۹ میلیارد ریال، بیدستان ۴۸۵ میلیارد ریال، محمدیه ۲ هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال و شریفیه ۵۴۶ میلیارد ریال، دهیاری های این شهرستان ۹۴۱ میلیارد ریال و روستاهای فاقد دهیاری نیز ۹ میلیارد ریال سال گذشته دریافت کردند.

موسوی صانع اضافه کرد: این در حالی است که به شرکت های فناور مستقر در پارک علم و فناوری استان ۱۵ میلیارد ریال از این محل پرداخت شد.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • استرداد بیش از ۷ هزار میلیارد ریال سهم شهرداری از مالیات بر ارزش افزوده
  • اسلامی: فناوری‌ هسته‌ای موجب ارزش افزوده مضاعف می‌شود
  • وصول ۱۳ هزار میلیارد تومان مالیات و عوارض در خراسان رضوی
  • زمان اجرای افزایش مالیات بر ارزش افزوده
  • اختصاص ۵۲ درصد سهم ارزش افزوده بخش های اقتصادی به بازرگانی و صنعت البرز
  • نرخ ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده اعمال شد
  • نرخ ۱۰ درصد مالیات بر ارزش افزوده اعمال شد
  • اختصاص بیش از ۵۲ درصد از سهم ارزش افزوده بخش‌های اقتصادی البرز به حوزه بازرگانی و صنعت
  • توزیع بیش از ۳۴ هزار میلیارد ریال مالیات بر ارزش افزوده در قزوین
  • پرداخت ۱۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات کم بهره برای ایجاد اشتغال در استان بوشهر