Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران - ايرنا- چشم پوشي از دستاوردهاي اقتصادي دولت و برجسته سازي برخي کاستي هاي جامعه، يکي از راهبردهاي منتقدان است. آنان با اجرايي کردن اين سناريو قصد دارند دولت را در اجراي وعده هاي انتخاباتي ناکارآمد و ناتوان معرفي کنند.

به گزارش گروه تحليل، تفسير و پژوهش خبري ايرنا، در راهبرد منتقدان رسيدن به نقطه اي که در آن مردم به اين باور برسند که دولت کنوني هيچ برنامه اي براي رفع مشکلات کشور ندارد، يک وضعيت مطلوب براي منتقدان به شمار مي رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هدف از چينش چنين سناريويي پنهان کردن دستاوردهاي دولت از مردم است که در نهايت به اين نتيجه ختم خواهد شد، که مردم و راي دهندگان به تفکر اعتدال، نبايد از ميزان پيشرفت هاي دولت در حوزه اقتصادي کشور آگاهي داشته باشند.
اين گروه با تردستي هاي ژورناليستي، برگزاري همايش و نشست خبري، ذهنيت شهروندان به سمت و سويي مي برند که در پايان داستان، راي دهندگان ضمن اظهار پشيماني از انتخاب روحاني به عنوان رييس جمهوري، دولت کنوني را زمينه ساز مشکلات اقتصادي قلمداد خواهند کرد.
طراحي چنين سناريوي در حالي از نخستين سال دولت يازدهم در دستور کار قرار گرفته که اين رسانه ها، پيش از اين و در دولت دهم با تورم بالاي 40 نه تنها انتقادي مطرح نکرده، بلکه تمام قد به دفاع از برنامه هاي آن دولت پرداختند.
** رسانه ها و القاي تقريبا هيچ
انتخاب تيترهاي جذاب و عام پسند از سوي رسانه هاي منتقد دولت در چهار سال گذشته بي وقفه در دستور کار قرار گرفته و هم اکنون نيز به بهانه هاي مختلف تکرار مي شود؛ «هيچ»، «تقريباً هيچ»، «صفر»، «من توي دهن اين دولت مي زنم»، «دولت چهارساله»، «بازگشت به گام اول»، «جفت پوچ»، «آژير خطر براي همه»، «چرا هيچ اتفاقي نمي‌افته؟»، «چنگال گراني بر گردن مردم»، «تدبير نمي‌کنيد»، «تعطيل کنيد»، «ديپلماسي هپروتي»، «دولت خودرو را رها کرد» و... جهت داري به شمار مي رود که در طول پنج سال گذشته براي منفي نشان دادن سياست هاي دولت يازدهم و دوازدهم از سوي رسانه هاي خاص منتشر شده است.
در اين زمينه نخستين کليد واژه «دولت چهار ساله» بود. براي رسيدن به اين منظور و پيشگيري از پيروزي تفکر اعتدال در سال 96 ، کليد واژه هاي مختلفي با عنوان اتهام به کابينه، دولت سالخوردگان، دولت وارداتچي، اشرافيت دولتي، کابينه امنيتي، تفکر غربگرايي و ... در دستور کار رسانه ها قرار گرفت.
پس از گذشت يک سال از دولت يازدهم، رويه منتقدان تغيير پيدا کرد و آنان با يادآوري شعارهاي انتخاباتي رييس جمهوري به برجسته کردن مشکلات اقتصادي پرداختند.
اين رسانه ها که تورم 40 درصدي در دولت دهم با عنوان «جراحي بزرگ اقتصادي» را نامگذاري کرده بودند اقدام دولت يازدهم در تک رقمي کردن نرخ تورم را دستوري دانسته و با اين جمله که «جيب مردم ملاک تورم است» نظريه تمام کارشناسان اقتصادي را به چالش کشيدند.
کليد واژه ديگر آنان «خسارت محض» بود که دستاوردهاي اقتصادي برجام را نه تنها ناديده مي گرفتند بلکه قراردادهايي که در اين دولت با سرمايه گذاران خارجي منعقد شد استعماري خوانده و دولت را بي توجه به منافع ملي قلمداد مي کردند.
** دلواپسان؛ هميشه مخالفيم
گروه ديگر از منتقدان دولت کساني بودند که از ابتداي پيروزي روحاني در انتخابات سال 92، بناي مخالفت با سياست هاي کلي تفکر اعتدال را برپا کردند. اعضاي اين تفکر پس از شروع به کار دولت يازدهم به «دلواپسان» معروف شدند.
دلواپسان مجموعه اي از حاميان دولت پيشين و منتقدان دولت کنوني بودند که در انتخابات خرداد ماه سال 1392 از رئيس جمهوري وقت شکست خورده و به نوعي درصد آن بودند با ايجاد حس نااميدي در جامعه، راه را براي پيروزي در انتخابات 96 هموار کنند.
کم اهميت نشان دادن راهبرد دولت در سياست هاي خارجي، خسارت محض خواندن برجام، استعماري تلقي کردن قراردادهاي اقتصادي و اشرافي خطاب کردن دولت يازدهم از جمله ترفند هايي بود که اين گروه براي رسيدن به هدف نهايي در سال 96 در دستور کار قرار دادند.
هر چند که با تصميم نظام، برجام به عنوان سندي بين المللي پذيرفته شد اما اين گروه همچنان از پذيرش آن سرباز زدند و پاره کردن اين توافقنامه از سوي «دونالد ترامپ» را يکي از مهمترين اقدامات عاقلانه رييس جمهوري آمريکا مي دانستند.
اين گروه بدون توجه به سخنان رييس جمهوري، وزير امور خارجه و اعضاي تيم مذاکره کننده هسته اي، براي القا خسارت بار بودن برجام به سخنان و موضع گيري مقامات ايالات متحده آمريکا و رژيم صهيونيست استناد مي کردند.
ناکامي آنان در ناکارآمد جلوه دادن برجام در نزد ملت، اين گروه را سمت و سوي اتهام زني به رييس جمهوري و اعضاي هيات دولت سوق داد. اين گروه بدون توجه به درستي ادعاي خود با برگزاري نشست و کنفرانس خبري، اتهاماتي اثبات نشده عليه مقامات دولتي طرح کردند.
برجسته کردن فيش‌هاي حقوقي نامتعارف در دولت يازدهم و به حاشيه بردن املاک نجومي شهرداري تهران در زمان «محمد باقر قاليباف» از ديگر سناريو هاي اين گروه بود.
آنان همچنين با ايجاد دو قطبي مردم و اشرافيت «شاه و گدا» سعي داشتند دولت يازدهم را در خط شرافيت قلمداد کنند.
** هم صدايي تريبون داران و مسوولان دولت پيشين
علاوه بر منتقدان کنوني دولت، مسوولان دولت پيشين نيز در ترويج چنين سياه نمايي ها بي بهره نماندند. اين گروه با انتشار نامه و کليپ هايي در فضاي مجازي سعي داشتند مردم را از عملکرد دولت نااميد کنند تا جايي که اين رفتار آنان با تذکر مقام معظم رهبري مواجه شد. ايشان در يکي از سخنراني ها اعلام کردند گروهي به جاي پاسخگويي در زمينه عملکرد خود، اين روزها به اپوزسيون نظام تبديل شدند.
نمونه بارز اين امر نامه رييس جمهوري پيشين به مقام معظم رهبري است که در آن وي خود را در نقش يک منجي مي داند و مشکلات اقتصادي را ناشي از بي تدبيري مسوولان کنوني برمي شمارد.
محمود احمدي نژاد در نامه اي آورد: اعتماد عمومي به صداقت و توانايي برخي مديران ارشد و دستگاه‌هاي گوناگون براي مديريت بحران و عبور دادن کشور از اين شرايط، مدتهاست از خطوط قرمز عبور کرده و به صفر نزديک شده است.
در کنار اين گروه برخي منتقدان دولت تدبير و اميد از تريبون هاي رسمي به بهترين شکل ممکن براي نقد دولت و ارائه تصوير سياه از جامعه استفاده کردند. صاحبان چنين تريبون هايي که در دولت دهم سخنان آنان در راستاي تحمل سختي و فشارهاي بين المللي به سوژه رسانه ها تبديل شده بود در اين دولت با برجسته سازي مشکلات اقتصادي، سعي دارند نااميدي را در جامعه القا کنند.
آناني که روزگاري براي حمايت از سياست هاي اقتصادي دولت دهم مردم را به خوردن «اشکنه» و « يک وعده غذا در روز» دعوت مي کردند امروز در شرايطي اعتراض به وضعيت اقتصادي را حق مردم مي دانند که شاخص هاي اقتصادي در بخش هاي مختلف نسبت به پنج سال گذشته بهتر شده و برخي از اين شاخص ها بالاتر از ميانگين جهاني قرار دارد.
براساس جمع بندي مطالب فوق، هر چند که نقشه منتقدان در ناکارآمد جلوه دادن دولت تدبير و اميد براي ايجاد حس نااميدي به برنامه هاي دولت با نه قاطع مردم در انتخابات 29 ارديبهشت ماه مواجه شد اما پافشاري اين گروه بر راهبرد ها خود در چند ماه گذشته هزينه هاي فراواني براي جامعه داشته است.
ناظران در اين زمينه عنوان شد چنين اعتراضاتي از سوي گروهي خاص و با شعارهايي هدفمند دنبال شد اما سوء استفاده از اين رفتار ها توسط معاندان هزينه هاي فراواني براي نظام ايجاد کرد.
پژوهشم**2052 **1601**خبرنگارغفار ميرزايي ** انتشار: شهناز حسني
ايرنا پژوهش، کانالي براي انعکاس تازه ترين تحليل ها، گزارش ها و پژوهشي هاي خبري ايران و جهان، با ما https://t.me/Irnaresearch همراه شويد.
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۷۹۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت‌خانه‌ها آماده‌اند اطلاعات لازم را در اختیار منتخبان مجلس بگذارند

سید محمد حسینی گفت: این آمادگی در وزارت‌خانه‌ها وجود دارد تا در جلسات مختلف، داده‌ها و اطلاعات لازم را در اختیار منتخبان مردم در مجلس قرار دهند.

به گزارش ایسنا، سید محمد حسینی در مراسم ضیافت افطار وزارت امور اقتصادی و دارایی با جمعی از منتخبان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ضمن تبریک به منتخبان ملت، با اشاره به مکاتبات و نیز دیدارهای جداگانه با شماری از منتخبان مجلس و نیز دعوت از آنان برای حضور در دیدار نوروزی رئیس جمهور در روز پنجم فروردین، گفت: دولت سیزدهم دولت ولایی است و بر اساس توصیه‌های رهبر فرزانه انقلاب بر لزوم همدلی و هم افزایی بین دولت و مجلس  و تعامل سازنده برای خدمت به مردم و پیشرفت کشور، تاکید دارد.

معاون رئیس جمهور با اشاره به توقعات و انتظارات مردم از نمایندگان تصریح کرد: مجموعه دولت در مسیر دشوار خدمت رسانی و پاسخگویی به انبوه مطالبات، خود را مکلف می‌داند که نهایت همکاری را با نمایندگان مجلس داشته باشد، ضمن اینکه معاونان پارلمانی وزارتخانه‌ها نیز خود را مکلف می‌دانند که در ارتباط مداوم با نمایندگان بوده و درخواست‌های آنان را که در واقع مطالبات مردمی است، پیگیری کنند و بی تردید هرگونه پیشنهاد، انتقاد، ایراد و اشکال مورد بررسی و پیگیری قرار می گیرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: در بخش تقنین و نظارت نیز این آمادگی وجود دارد که پاسخگوی تذکرات و سوال ها باشیم و در همکاری با نمایندگان، لوایح و طرحهای اولویت‌دار را به قانون جامع و متقن تبدیل کنیم.

حسینی گفت: اگرچه در ایران هم مثل غالب کشورها قائل به تفکیک قوا هستیم و هر قوه اختیارات و وظایف خاص خود را دارد ولی بدون همکاری نمی توان کارهای اساسی را به نتیجه رساند و البته مردم هم تفاوتی بین مسئولان قائل نیستند و همه را به عنوان حاکمیت می شناسند و اگر با مشکلاتی مواجه شوند همه را مسئول می‌دانند، لذا انتظار داریم نمایندگان از  هر طیف فکری و گرایش سیاسی در مسیر خدمت به مردم همدل و همراه با مسئولان اجرایی بکوشند تا برنامه ها عملیاتی شود و شرایط به نفع مردم متحول شود و خلاصه دست در دست هم دهیم تا کاری کارستان صورت گیرد.

معاون رئیس جمهور در امور مجلس با اشاره به لزوم اشراف و آشنایی هر چه بیشتر منتخبان مردم با مباحث مختلف اداره امور کشور و ترجیح مصالح ملی بر منافع فردی و گروهی، اظهار داشت: متاسفانه در ادوار مجلس بعضی اظهار نظرهای غیر دقیق و نسنجیده سبب سوء استفاده معاندان و رسانه‌های بیگانه علیه نظام شده است بنابراین باید توجه داشت که منتخب مردم، دیگر صرفا یک فعال سیاسی، فرهنگی و رسانه‌ای یا مدیر اجرایی عادی نیست، بلکه نماینده ملت و جزئی از حاکمیت است که هر موضع‌گیری او زیر ذره‌بین است و مورد بررسی دقیق از سوی بدخواهان قرار می گیرد تا به نحوی بتوانند از آن علیه نظام اسلامی و ملت ایران بهره‌برداری کنند.

وی در ادامه گفت: این آمادگی در وزارت‌ خانه‌ها وجود دارد تا در جلسات مختلف، داده‌ها و اطلاعات لازم را در اختیار منتخبان مردم قرار دهند تا بر مبنای واقعیات کشور و اقدامات انجام شده و در حال انجام، راهکار ارائه دهند و اظهارنظر نمایند و با معرفت نسبت به نقاط قوت و ضعف مجالس گذشته و نمایندگان سابق، مجلس دوازدهم را به جایگاهی برتر از مجالس قبل ارتقاء بخشند و خود در سیمای نماینده تراز انقلاب اسلامی ظاهر شوند. 

در این جلسه سیداحسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و معاونان وی گزارشی از آخرین وضعیت اقتصادی کشور و سیاست‌ های اقتصادی دولت ارائه کردند و چند نفر از منتخبان مجلس دوازدهم در سخنانی دیدگاه‌ها، پیشنهادات و سوالات خود پیرامون مباحث اقتصادی کشور را مطرح کردند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • منتخبان مجلس دوازدهم با رئیسی دیدار می‌کنند
  • منتحبان مجلس دوازدهم با رئیسی دیدار می‌کنند
  • عباس زاده مشکینی: این دولت هنوز زبان گفت‌وگو با مردم را پیدا نکرده است
  • گزارش تیم اقتصادی از دستاوردهای یک ساله دولت/ رئیسی: وزرا به دستاوردهای فعلی اکتفا نکنند
  • گزارش اعضای تیم اقتصادی از اقدامات و دستاوردهای یکساله دولت/ رئیسی: اعضای دولت به دستاوردهای فعلی اکتفا نکرده و تلاش خود را مضاعف کنند
  • وزارت‌خانه‌ها آماده‌اند اطلاعات لازم را در اختیار منتخبان مجلس بگذارند
  • برای برگزاری مرحله دوم انتخابات هم بر رعایت قانون تأکید داریم
  • از کاندیداها اصرار از شورای نگهبان انکار؛ کد ملی زمینه ساز تخلف انتخاباتی شد؟
  • دولت در سال جدید به کاهش تورم و گرانی‌های افسارگسیخته توجه کند
  • تحریف آشکار فتوای امام خمینی(ره)