Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@16:15:01 GMT

کشف جهانی پنهان که برای 120000 سال زیر یخ گیر افتاده بود

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۸۰۰۷۳

کشف جهانی پنهان که برای 120000 سال زیر یخ گیر افتاده بود

قلمروی ناشناخته و ایزوله‌ای در جهان ما وجود دارد که برای مدت‌ زمان زیادی رنگ نور خورشید را به خود ندیده است. به همین دلیل مشخص نیست که در آب‌های تاریک این دنیای یخ‌زده نشانی از حیات پیدا می‌شود یا خیر.

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ScienceAlert، قرار است تیمی از دانشمندان انگلیسی به بررسی اکوسیستم دریایی زیر یخ‌تاق (بستری ضخیم و شناور از یخ است) قطب جنوب بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این یخ‌تاق برای اولین بار، بعد از 120 هزار سال، در معرض نور و هوا قرار گرفته است. این اتفاق ماه جولای گذشته بعد از شکسته شدن یک کوه یخی بزرگ رخ داد.

این یخ‌تاق منحصربه‌فرد «A-68» نام دارد و تخمین زده می‌شود که یک تریلیون تن وزن داشته باشد. در دهه 1960 یک شکاف کوچک روی کوه یخی لارسن سی ایجاد شد. این شکاف برای سال‌ها آرام آرام رشد کرد و بزرگ‌تر شد؛ این روند در سال 2016 و 2017 افزایش یافت.

سرانجام ماه جولای سال 2017، این یخ‌تاق از کوه یخی بزرگ جدا شد و کوه یخی سفرش به اقیانوس جنوبی را شروع کرد. با چرخیدن بلوک یخی مشخص شد که مقدار عظیمی آب، به اندازه 5800 کیلومتر مربع، در میان آن وجود دارد که تقریبا هیچ وقت در معرض نور خورشید قرار نگرفته است.

حالا دانشمندان، قبل از این که تغییر سریع در اکوسیستم قطب جنوب باعث از بین بردن چیزی شود، می‌خواهند بدانند که آیا این آب‌های یخی حاوی حیات هستند یا خیر.

کاترین لینس، زیست‌شناس دریایی، در این باره می‌گوید:‌«هنوز اطلاعات دقیقی در این باره نداریم چراکه یک یخ‌تاق به ضخامت چند متر روی این آب‌ها را پوشانده است. بسیار مهم است که قبل از این که محیط زیست زیردریایی این آب‌ها را تغییر دهد یا نور خورشید باعث ایجاد کلنی‌‌های جدید در آن شود به این آب‌ها دسترسی پیدا کنیم».

قرار است لینز و همکارانش با استفاده از ماهواره‌های نظارتی آب‌های این بلوک یخی را بررسی کنند.

در این ماموریت سه هفته‌ای، دانشمندان میکروب‌ها، پلانکتون‌ها، رسوبات، نمونه‌هایی از آب و موجوداتی که در کف دریا زندگی می‌کنند را جمع‌آوری خواهند کرد. علاوه براین محققان به دنبال شواهدی از گونه‌های جدید پستانداران دریایی یا پرندگانی هستند که ممکن است گذرشان به این آب‌های محصور شده افتاده باشد.

مترجم: هانا حیدری

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۰۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از یورونیوز، دست‌کم ۱.۷ میلیون مهاجر افغان بدون مدرک اقامت در پاکستان زندگی می‌کنند که از اکتبر سال گذشته میلادی هدف اخراج اجباری قرار دارند.

بنا به برخی از گزارش‌ها، پاکستان از اکتبر سال گذشته که اجرای طرح اخراج اجباری مهاجران افغان را آغاز کرده، حدود ۶۰۰ هزار شهروند افغانستان را با عنوان «اتباع بیگانه و بدون مدرک» به کشورشان بازگردانده است. بنابراین دست‌کم یک میلیون افغان بدون مدرک، خود را در پاکستان پنهان کرده‌اند.

پیش‌تر برخی گزارش‌ها از دستور وزارت کشور پاکستان به همه اداره‌های مرتبط ایالتی، برای شناسایی محل سکونت جمعی مهاجران و پناهجویان افغان و بررسی اینکه آن‌ها دارای چه نوع کارت مهاجرتی هستند، حکایت داشتند.

شماری از مهاجران افغان از آنجا که امیدی به داشتن خانه و سرپناه در افغانستان ندارند، نگران بازگشت به کشورشان هستند.

یک جوان ۱۸ ساله افغان که در پاکستان به دنیا آمده و بزرگ شده است، پس از آنکه پلیس کراچی او را بازداشت و به افغانستان فرستاد، بار دیگر خود را با استفاده از قاچاقچیان انسان به پاکستان رساند.

این جوان که پدر و مادرش نیم قرن پیش به پاکستان گریخته بودند، به آسوشیتدپرس گفت که زندگی‌اش در پاکستان است زیرا «هیچ دوست یا خانواده‌ای» در افغانستان ندارد.

مقام‌های طالبان پس از ورود این جوان افغان که از ۱۵ سالگی به عنوان مکانیک در یک تعمیرگاه خودرو در پاکستان کار می‌کرده است، به او ۳۴ دلار می‌دادند.

این جوان افغان شش هفته پس از ورود به افغانستان، با پرداخت ۷۰ دلار به قاچاقچیان انسان توانست به پاکستان بازگردد.

او در پاکستان برای همان مدارکی که خانواده‌اش دارند، درخواست داده است اما این کشور برای پناهجویان افغان یا فرزندانشان مدارک اداری صادر نمی‌کند.

برخی از گزارش‌ها حکایت از آن دارند که شهروندان افغان ساکن پاکستان از پیش از اجرای طرح اخراج اجباری مهاجران افغان از این کشور، تحت نظر ادارات محلی بوده‌اند. این گزارش‌ها همچنین به شایعاتی اشاره دارند که از تصمیم پاکستان برای اخراج همه افغان‌ها از جمله افغان‌های دارای مدرک اقامتی در این کشور حکایت دارند. البته پاکستان اعلام کرده است که چنین تصمیمی ندارد.

بنا به گزارش آسوشیتدپرس، پلیس پاکستان اعدادی را روی خانه‌های محله این جوان افغان ثبت کرده تا نشان دهد چند نفر در آنجا زندگی می‌کنند و چند نفر دارای مدرک اقامت هستند.

در این گزارش آمده است که از زمان آغاز اجرای طرح اخراج مهاجران افغان از پاکستان، بسیاری از افغان‌های ساکن محله این جوان ۱۸ ساله، خانه‌های خود را ترک و برخی هم خود را پنهان کرده‌اند.

برخی از مهاجران افغان که در پاکستان زندگی می‌کنند، کارت‌های شناسایی‌شان در زمان ژنرال ضیاء‌الحق، رئیس جمهور و حکمران نظامی پاکستان صادر شده است.

این گروه از افغان‌ها یا از خانه‌هایشان خارج نمی‌شوند یا در خانه‌ای زندگی می‌کنند که به نام دیگری اجاره شده است.

پیش‌تر مهاجران افغان برای کسب درآمد یا دریافت خدمات درمانی از محلات زندگی خود به مرکز کراچی سفر می‌کردند، اما پس از اجرای طرح اخراج مهاجران افغان از پاکستان، آنها دیگر نمی‌توانند به این منطقه سفر کنند زیرا احتمال دستگیری و بازگرداندنشان به افغانستان وجود دارد.

برای این گروه از مهاجران افغان، پرداخت اجاره مسکن و خرید مواد خوراکی سخت‌تر شده است، زیرا آن‌ها شغل‌های خود را رها کرده‌اند.

برخی از شهروندان پاکستان که در محلاتشان مهاجران افغان زندگی می‌کردند نیز از اینکه زندگی روزمره و کسب و کارشان با اجرای طرح اخراج اجباری مهاجران افغان مختل شده، شکایت دارند و منتقد این طرح هستند.

کد خبر 848184 برچسب‌ها خبر ویژه اتباع خارجی پاکستان افغانستان

دیگر خبرها

  • رودخانه دز، پنهان زیر پوست فاضلاب‌های شهری
  • ضعف‌هایی که نباید پشت قهرمانی فوتسال ایران در آسیا پنهان شود
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • ماجرای واژگونی وحشتناک ام وی ام X55 چه بود؟
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • پسکوف: ترس به جان اوکراینی‌ها افتاده؛ باید کار را تمام کنیم
  • اپل آی‌دی بسیاری از کاربران در سراسر جهان غیر فعال شده است
  • انگیزه پنهان آمریکا در مخالفت با تجمع‌های دانشجویی
  • روس‌ها: ترس به جان اوکراینی‌ها افتاده است/ باید کار را تمام کنیم
  • تصویری ترسناک از خورشید در آسمان چین؛ چه اتفاقی افتاده؟