Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ امروز (سه‌شنبه ٢٤ بهمن ماه) در نشست تخصصی گفت‌وگوی سه‌جانبه که در مجموعه فرهنگی تلاش برگزار شد، گفت: برای خروج از بنگاه‌داری به تثبیت شغل به عنوان یک استراتژی و ایجاد تعادل در منابع و مصارف صندوق‌ها به کمک تشکل‌های کارگری و کارفرمایی نیاز داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی از تشکل‌های کارگری و کارفرمایی خواست تا بدنه خود را قوی‌تر کنند و تشکل‌های بیشتری با محوریت تشکل‌های کارگری و کارآفرینی تشکیل دهند.

ربیعی با بیان اینکه ما نیاز داریم در خیلی مسائل به هم نزدیک شویم، تاکید کرد: منظور مواضع مشترک نیست بلکه منافع مشترک است یعنی نقطه‌ای که همه از آن نفع ببرند.

وی با  اشاره بر لزوم گفت‌وگوهای اجتماعی بر ضرورت نهادسازی برای این گفت‌وگوها تاکید کرد و افزود: باید در دل تشکل‌ها و اتحادیه‌ها مذاکرات افقی و عمودی شکل بگیرد و نتیجه اینها راهکارهایی برای خروج از مشکلات باشد.

ربیعی یادآور شد: در ایران سنت دیرین قانون کار و تشکل‌های کارگری وجود دارد ولی هنوز نهادسازی مناسب برای گفت‌وگوی اجتماعی شکل نگرفته است و در این زمینه باید تالارهای گفت‌وگو درست کنیم و در کنار اتحادیه‌ها و تشکل‌ها جایگاهی برای گفت‌وگو و تبادل نظر ایجاد کنیم.

ربیعی با بیان اینکه در جامعه‌ باید بیشتر از تعداد خروجی‌ها از محیط کار؛ ورودی به بازار کار داشته باشیم، خاطرنشان کرد: اتحادیه‌ها، صنوف و تشکل‌ها باید شرایط جذب نیروی کار را بیشتر فراهم کنند.

وزیر کار گفت: چهار ظرفیت را شناسایی کردم که می‌توانیم با آنها ظرفیت نهادهای مذاکره را سامان دهیم.

وی با بیان اینکه یکی از این نهادها شورای عالی کار است، گفت: این شورا باید موثرتر عمل کند.

ربیعی، شورای عالی اشتغال و شورای عالی حفاظت فنی را نیز از شوراهای عالی دارای ظرفیت نهادسازی برای گفت‌وگوی اجتماعی دانست و گفت؛ هیئت امنای تامین اجتماعی نیز در این زمینه دارای ظرفیت است.

وی با بیان اینکه وقتی سهم شرکای اجتماعی در هیئت امنا زیاد شود برای من ارزشمند است، گفت: هیچ منعی برای افزایش تعداد نمایندگان تشکل‌های کارگری و کارفرمایی به عنوان ناظر در هیئت امنای تامین اجتماعی وجود ندارد.

وزیر تعاون خاطرنشان: امیدوارم در سال 97 در خصوص گفت‌وگوی اجتماعی، آن چنان نهادسازی کنیم که دستخوش تغییر نشود و من این کار را وظیفه اخلاقی خود می‌دانم و امیدوارم گفت‌وگوهای اجتماعی ذیل این چهار نهادی که گفتم به عنوان یادگاری از ما باقی بماند.

وزیر کار با بیان اینکه برای رئوس موضوعات گفت‌و گوهای اجتماعی سه‌جانبه پیشنهاداتی ده گانه دارم، گفت: مورد اول اینکه شکستن منابع تامین اجتماعی به نفع ما نیست.

وی افزود: من وقتی از تامین اجتماعی صحبت می‌کنم از آن به عنوان نظامی که از فقر جلوگیری می‌کند، یاد می‌کنم و امیدوارم تامین اجتماعی مقاومت اجتماعی را  بالا ببرد.

وی افزود: نظام تامین اجتماعی باید ریسک زندگی مردم را کم کند و در شرایطی که عرضه و تقاضا نیروی کار متناسب نیست، باید کارکردش مناسب باشد.

ربیعی با بیان اینکه مقام معظم رهبری دستور دادند سیاست‌های تامین اجتماعی در دستور کار مجمع تشخیص مصلحت قرار بگیرد، گفت: با این وجود تشکل‌های کارگری و کارفرمایی می‌توانند پیشنهادات خود را به مجمع ارسال کنند.

وی روابط کار را به عنوان دومین راس از رئوس موضوعات گفت‌وگوهای اجتماعی برشمرد و تاکید کرد: اختلافات بین کارگر و کارفرما باید در چارچوب روابط کار حل شود و همچنین نظام روابط کار باید پویاتر باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی؛ گسترش تشکل‌ها را به عنوان سومین موضوع مطرح کرد و افزود: تشکل‌ها برای چانه‌زنی هستند نه منازعه و ما باید در کیفی کردن آنها بکوشیم.

وی افزود: تشکل‌های کارگری و کارفرمایی باید حمایت و نهادسازی شوند.

وی گفت: مزد عادلانه از دیگر پیشنهادات من برای گفت‌وگوی اجتماعی است. ما هر سال بدون هیچ‌گونه ذهنیت و پیش‌داوری دیدگاه‌ها را بررسی و سعی می‌کنیم به یک نقطه نظر مشترک برسیم.

وی افزود: به نظرم در خصوص مزد ظرفیت‌های قانونی را باید بیشتر ببینیم و خود این هم می‌تواند گفت‌وگوی اجتماعی باشد.

ربیعی بر لزوم گفت‌وگوی اجتماعی پیرامون کاهش حوادث ناشی از کار به عنوان پنجمین پیشنهاد نام برد و گفت: برای کاهش حوادث ناشی از کار باید گفت‌وگو و همکاری کنیم تا هم قوانین و مقررات را در این زمینه اصلاح کنیم و هم محیط کار را از عوامل خطر پاکسازی کنیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۰۰۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین‌ اجتماعی

به گزارش پارس نیوز ، سیدصولت مرتضوی در حاشیه برنامه پاسخگویی به سوالات مردمی در مرکز ارتباطات مردمی نهاد ریاست جمهوری، با بیان اینکه همه تلاش دولت این است که معوقات بازنشستگان تامین و پرداخت شود، اظهار کرد: سال گذشته و فروردین‌ماه امسال، بخش قابل توجهی از مطالبات بازنشستگان از جمله فرهنگیان بازنشسته در حوزه رتبه‌بندی پیش‌بینی، تامین، تخصیص و پرداخت شد. بخش قابل توجهی از مطالبات معوق سنواتی‌ سایر بازنشستگان نیز پرداخت شد.

دریافت بخشی از سهام آلومینیوم جنوب برای تادیه مطالبات بازنشستگان کشوری 

وی ادامه داد: بخش دیگری از مطالبات مانده که حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان است که خوشبختانه با دستوری که رییس جمهوری دادند و مصوبه هیات وزیران، بخشی از سهام آلومینیوم جنوب را برای تادیه مطالبات بازنشستگان کشوری دریافت کردیم. سند آن در حال انتقال است که باید تبدیل به ریال و پرداخت شود. همه تلاش ما این است که با قید فوریت این بخش از مطالبات بازنشستگان کشوری را هم پرداخت کنیم.

افزایش ۳۵ درصدی حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی

حقوق سایر سطوح درآمدی ۲۲ درصد + ۶۵۰ هزار تومان افزایش یافت

مرتضوی در ادامه از اعمال افزایش سنواتی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی خبر داد و گفت: ۳۵ درصد به حقوق حداقل‌بگیران بازنشستگان تامین اجتماعی اضافه شد که این افزایش از اول فروردین امسال اعمال می‌شود. بخش دیگری از بازنشستگان نیز سایر سطوح درآمدی هستند که افزایش حقوق این افراد ۲۲ درصد + ۶۵۰ هزار تومان است؛ این رقم نیز اعمال و با حقوق اردیبهشت و خردادماه تحت عنوان مطالبات معوق پرداخت خواهد شد. 

۶۰ میلیون ایرانی مشمول دریافت کالابرگ 

تعیین تکلیف تداوم یا اتمام طرح فجرانه کالابرگ طی روزهای آتی 

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه به موضوع کالابرگ  نیز اشاره و با بیان اینکه بالغ بر ۲۰ میلیون خانوار در دهک یک تا هفت درآمدی تحت پوشش طرح کالابرگ الکترونیکی قرار گرفتند، خاطرنشان کرد: حدود ۶۰ میلیون نفر از جامعه ایرانی مشمول کالابرگ شدند.

وی ضمن تشکر از فروشگاه‌های متصل به طرح کالابرگ افزود: با کمترین ضریب خطا و معطلی، حدود ۲۲۰ هزار فروشگاه با طرح همکاری کردند. سامانه مطلوبی طراحی شده و از این پس خدماتی که دولت قصد دارد در حوزه‌های مختلف ارائه کند، از بستر این شبکه ارائه می‌شود.

مرتضوی در ادامه در پاسخ به سوال ایسنا درخصوص برنامه دولت برای تداوم اجرای طرح کالابرگ الکترونیک نیز اینگونه پاسخ داد: در حال بررسی هستیم؛ سه ماه طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک اجرا و پرداخت شد. در حال ارزیابی نقاط قوت و ضعف هستیم و تصمیمات آتی را طی چند روز یا چند هفته آینده اعلام خواهیم کرد.

مرتضوی در ادامه سخنان خود به بخش کار و اشتغال اشاره کرد و گفت: ما به هدف‌گذاری رئیس جمهوری مبنی بر ایجاد سالی یک میلیون فرصت شغلی هم در سال ۱۴۰۱ و هم در سال ۱۴۰۲ دست پیدا کردیم که این یک میلیون فرصت شغلی به شیوه‌های مختلف راستی آزمایی و بالغ بر یک میلیون فرصت شغلی ایجاد شده است.

وی ادامه داد: یکی از تهدیدها، ضریب پشتیبانی صندوق تامین اجتماعی بود که با تدابیر اندیشیده شده، ضریب پشتیبانی هم حفظ شد و کاهشی نشد.

افزایش ۳۰ درصدی مستمری‌ مددجویان بهزیستی

مرتضوی در بخش دیگری به افزایش ۴۰ درصدی مستمری‌ مستمری‌بگیران تحت پوشش سازمان بهزیستی در سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و یادآور شد: در سال جاری در اجرای قانون این موضوع با افزایش ۳۰ درصدی همراه است که اعمال و پرداخت شده است. حسب گزارش رئیس سازمان بهزیستی، تقریبا از جامعه هدفی که باید تحت پوشش قرار بگیرند، پشت نوبتی نداریم.

معیشت مردم و آسیب‌های اجتماعی؛ دو دغدغه رئیس جمهور 

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوالی درخصوص موضوع آسیب‌های اجتماعی نیز گفت: پدیده آسیب‌های اجتماعی آزاردهنده شده و رئیس جمهوری نیز نسبت به تمام مسائل کشور حساسیت دارند، اما نسبت به چند مسئله حساسیت خاصی دارند که یکی از آنها بحث معیشت مردم است که نسبت به این موضوع همواره تدبیر و برنامه‌ریزی داشته و به دولتمردان تاکید موکد دارند. یکی دیگر از دغدغه‌های رئیس جمهور آسیبهای اجتماعی است؛ باید سن ازدواج به سن مطلوبی برسد و خدای نخواسته طلاق در کشورمان نباید روند افزایشی داشته باشد و حتما باید کاهشی باشد. البته نظام آسیب‌های اجتماعی در کل دنیا وجود دارد اما زیبنده کشور ما نیست و در این راستا برنامه‌ریزی‌های متنوعی هم صورت گرفته است.

مرتضوی ادامه داد: بخش اعظمی از کار در حوزه آموزش، تبیین‌گری و ارائه تسهیلات است که برعهده ماست. شاید یکی از دلایل افزایش سن ازدواج همین مسئله اشتغال باشد که وزارت رفاه و دولت همه تلاشش این است که بتوانیم اشتغال را افزایش دهیم که الحمدالله در حال تحقق است. در سایر حوزه‌ها نیز در حال برنامه ریزی هستیم که باید برنامه‌های متنوع فرهنگی داشته باشیم. امید است بستر مناسب را برای کاهش آسیبهای اجتماعی فراهم کنیم.

تعیین حداقل حقوق و دستمزد کارگران همچنان بر عهده شورای عالی کار

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سوالی درخصوص ارسال لایحه‌ای به مجلس درباره حقوق کارگران نیز توضیح داد: چند موضوع در دستور کار قرار دارد که یکی از آنها بحث امنیت شغلی است که لایحه امنیت شغلی را به دولت تقدیم کرده‌ایم و در کمیسیون‌های فرعی و اصلی تصویب شده و منتظر طرح آن در صحن دولت هستیم. وزارت تعاون، کار و رفاه همچنین پیشنهاد اصلاحیه ماده ۴۱ و ۱۶۷ را داشته و در جلسه‌ای که به مناسبت روز کارگر با حضور رئیس جمهوری برگزار شد، برخی نمایندگان و تشکلها از ایشان درخواستی داشتند که ماده ۴۱ به همان سبک باشد و همواره شورای عالی اشتغال حداقل حقوق و دستمزد را تامین کند و برعهده مجلس قرار ندهیم.

وی ادامه داد: رئیس جمهوری اشاره‌ای داشتند که ما درک کردیم و از ارسال لایحه اصلاح ماده ۴۱ عقب نشینی کردیم.

منبع : ایسنا

دیگر خبرها

  • جدیدترین جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین‌ اجتماعی
  • مشکل تامین منابع اعتباری پروژه راه آهن لرستان حل شد
  • تامین مالی ۸۰۰ همتی تولید از بورس در سال ۱۴۰۲
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟
  • ساخت ۵۲۵۰ واحد نهضت ملی مسکن در آذربایجان شرقی
  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • یک اتفاق جدید درباره افزایش حقوق بازنشستگان / تکلیف همسان‌سازی حقوق بازنشستگان چه شد؟
  • افزایش ظرفیت منابع تامین آب شرب در شهرستان علی آباد کتول
  • راهکار‌ افزایش تولید سه میلیون تن محصولات کشاورزی بررسی شد
  • آیا منابع متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان جور شده است؟