Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-06@20:23:39 GMT

نفس‌های دلار در قرارداد‌های نفتی چین به شماره افتاد

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۸۱۲۵۴

نفس‌های دلار در قرارداد‌های نفتی چین به شماره افتاد

انتظار می‌رود، پروژه جایگزینی یوآن به جای دلار در مبادلات و قرارداد‌های نفتی بزرگترین کشور وارد کننده نفت جهان به زودی و کمتر از ۲ ماه دیگر آغاز شود.

خبرگزاری فارس:در حالی که بازار نفت و کشور‌های صادر کننده نفت به چین سال‌هاست که منتظر ورود یوان به جای دلار در مبادلات نفتی به چین هستند، کمتر از ۲ ماه دیگر طرح جایگزینی یوان به جای دلار در مبادلات نفتی چین کلید خواهد خورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش راشاتودی، انتظار می‌رود، پروژه جایگزینی یوآن به جای دلار در مبادلات و قرارداد‌های نفتی بزرگترین کشور وارد کننده نفت جهان به زودی و کمتر از ۲ ماه دیگر آغاز شود.

انتظار می‌رود، چین این طرح را که مدت‌هاست قول اجرای آن را داده است در ماه مارس عملی کند و اولین قرارداد نفتی به یوآن را منعقد کند.

یوآن نفتی که پروژه ضد دلاری چین علیه سلطه دلار در بازار جهانی نفت به شمار می‌رود، مورد استقبال بسیاری از کشور‌های صادر کننده نفت به چین از جمله ایران و روسیه قرار خواهد گرفت.

با توجه به اینکه مجوز انعقاد اولین قرارداد نفتی برپایه یوآن از سوی شورای رهبری چین صادر شده است، انتظار می‌رود، اولین قرارداد یوآن نفتی در روز ۲۶ مارس و در بورس بین‌المللی انرژی شانگ‌های امضا شود. در ماه دسامبر بورس بین‌المللی انرژی شانگ‌های موفقیت پنجمین طرح آزمایشی قرارداد نفت بر مبنای یوآن را اعلام کرد.

این بورس اعلام کرد، هم اکنون شرایط لازم برای مبادلات نفتی به یوآن در بورس شانگ‌های فراهم شده است.

این طرح سال گذشته توسط دولت چین اعلام شد که برای یوآن نفتی امکان مبادله با طلا نیز فراهم شده است.

بر اساس قرارداد‌های بر مبنای یوآن شرکای نفتی چین می‌توانند پس از دریافت یوآن یا آن را به طلا تبدیل کرده یا به دلار مبادله کنند و یا اینکه بدون نیاز به داشتن دارایی در چین از آن استفاده کنند.

از سال ۱۹۷۰ دلار یکه‌تاز بی‌رقیب بازار نفت جهانی است. چین به عنوان بزرگترین خریدار نفت در جهان تمایل دارد، تا نفت را به ارز ملی خود خریداری کند.

پکن می‌خواهد برای قیمت‌گذاری بهتر نفت بازار آسیایی به یک مرکز مبادلات نفتی راه‌اندازی کند و از این طریق رقیب جدی برای نفت برنت دریای شمال و وست تگزاس اینترمدیت ایجاد کند.

کارشناسان بر این باورند که موفقیت چین در جایگزین کردن یوآن به جای دلار به اقدامات این کشور در راستای قانونمند کردن و تنظیم این بازار نفت بستگی دارد. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003HkH

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۱۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز

امتداد - قیمت طلا و ارز در بازار تهران امروز با کاهش همراه شده و هر گرم طلای ۱۸ عیار به کانال ۳.۳ میلیونی، سکه طرح جدید به کانال ۴۰ میلیونی و دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازگشته است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، قیمت انواع سکه، طلا و ارز در بازار داخلی نسبت به روزهای قبل با کاهش همراه شده و مشاهدات میدانی خبرنگار تسنیم از بازار ارز بیانگر خلوتی محسوس این بازار نسبت به هفته های قبل است.

کاهش قیمت‌ها در بازار طلا و ارز بعد از عملیات وعده صادق و پاسخ محکم ایران به اسرائیل و ناتوانی رژیم صهیونیستی آغاز شد و در روزهای قبل نیز با وجود تلاش دلال‌ها و سفته بازان برای مقاومت در برابر ریزش بیشتر قیمت‌ها، همچنان ادامه دارد.

بازگشت آرامش به منطقه و فروکش کردن خبرهای مربوط به جنگ و درگیری به همراه خبرهای مثبت سیاسی، سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و رفت‌و امدهای سیاسی دیگر مسئولان،  سفر گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی به تهران، حضور پررنگ بازارساز در بازار ارز و … از مهمترین دلایل کاهش ادامه دار قیمت ارز محسوب می شوند.

قیمت دلار در روزهای نخست هفته قبل برای ساعتی به کانال ۵۰ هزار تومان هم بازگشته بود ولی در طول هفته به دلیل برخی خبرها درباره مالیات بر عایدی سرمایه و اعتصاب طلافروشان بازار وارد فاز افزایشی شد. برهمین اساس نیز دلار در بین کانال ۶۱ تا ۶۲ هزار تومان در نوسان بود. قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار هم که تا ۳٫۳ میلیون تومان پایین آمده بود در طول هفته بازهم به کانال ۳٫۵ میلیون رسید ولی خیلی دوام نیاورد.قیمت سکه هم تا ۴۳ میلیون تومان بالا رفته بود که آنهم دوام نداشت.

با این حال قیمت دلار از ظهر امروز باردیگر به مرز ۶۰ هزار تومان رسید و هم اکنون دلار در معاملات بازاری‌ها وارد کانال ۵۰ هزار تومان شده است؛ ضمن اینکه قیمت هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز وارد کانال ۳٫۳ میلیونی و قیمت سکه طرح جدید نیز وارد کانال ۴۰ میلیون تومان شده است.

مشاهدات میدانی از بازار ارز نیز بیانگر کاهش محسوس معاملات است و برخلاف روزهای پرتنش بازار دیگر خبری از هیاهو بین دلال‌ها نیست. قیمت دلار در کف بازار به مرز ۶۰ و ۵۰ هزار تومان رسیده است؛ طبق روال سابق، برخلاف تعداد بالای فروشنده در بازار امروز هم خریدار چندانی در بازار مشاهده نمی شود. هم اکنون دلال‌ها دلار را در کانال ۵۹ هزار تومان از مردم می خرند. قیمت سکه طرح جدید نیز ۴۰ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان اعلام می شود.

به گفته فعالان بازار، باتوجه به خبرهای مثبت سیاسی و حضور پرقدرت بازارساز در بازار و افزایش عرضه درهم باید در روزهای آینده شاهد ادامه روند کاهشی قیمت‌ها در بازار طلا و ارز باشیم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • رده‌بندی گران‌ترین قراردادهای تاریخ با ورزشکاران
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • سرک دلار به کانال ۶۰
  • تابلوی بورس، تابلوی رکود
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • رشد ۵ درصدی مبادلات تجاری ایران و هند
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • قرارداد ۲.۷میلیارد دلاری با پتروشیمی‌ها برای تولید بنزین
  • باورنکردنی؛ اجاره این خانه‌ها در تهران به دلار است
  • اجاره این خانه‌ها به دلار است؛ مستاجران خانه‌های دلاری چه کسانی هستند؟