Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@03:03:23 GMT

خانه حداقل 20 درصد گران‌تر می شود

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۸۲۰۰۷

 پول نیوز- چند ماهی است که خبر رونق نسبی بازار مسکن به گوش می‌رسد، اما این رونق تنها افزایش حجم معاملات را به همراه نداشته، بلکه ما را با گرانی نسبتاً چشمگیری در بخش مسکن نیز مواجه کرده است. حتی آخرین گزارش بانک مرکزی از روند معاملات دی‌ماه مسکن نیز مُهر تاییدی بر این موضوع می‌زند. 

اما این تحولات در بازار مسکن از کجا نشات می‌گیرد؟ برخی از کارشناسان کاهش نرخ سود بانکی و سپرده گذاری در بانک را دلیل این رونق می دانند و برخی دیگر بر این باورند که تلاطمات اخیری که در بازار ارز دیده می‌شود تاثیر زیادی بر بازار مسکن گذاشته است و اگر بازار ارز به تعادل نرسد، قطعاً این روند افزایشی ادامه خواهد داشت .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 عطا آیت‌اللهی کارشناس اقتصاد مسکن با اشاره به اینکه افزایش نرخ دلار 6 ماه دیگر اثرش را در بازار مسکن نشان می دهد، به پول نیوز گفت: اگر دلار در روزها و ماه های آینده دوباره گران نشود و افزایش آن به همینجا ختم شود، قطعا قیمت خانه سال آینده 15 تا 20 درصد گران تر می شود . این افزایش قیمت تنها مربوط به دلار بوده و دیگر شاخص های اقتصادی و عرضه و تقاضا در آن نقشی ندارد.

سود بانکی کم شد، خانه گران‌


دولت چند ماهی است که بانک ها و موسسات مالی و اعتباری موظف به کاهش نرخ سود بانکی کرده است. هرچند که بانک‌ها در ماه های گذاشته راه های زیادی را پیش روی سپرده گذاران خود برای دور زدن قانون و ابلاغیه بانک مرکزی گذاشتند، اما بسیاری از کارشناسان اقتصادی بر این باورند که انگیزه سپرده گذاری نسبت به قبل کم‌تر شده و مردم رقم قابل توجهی از سپرده‌هایش را بیرون کشیده اند. پول هایی که این روزها در نبود بازار سرمایه‌گذاری مولد راهی بازارهای غیر مولد شده‌اند و دلال بازی در بازار سکه و ارز را رونق بخشیده است.البته بازار مسکن هم از تصمیم سیف رییس کل بانک مرکزی بی نصیب نمانده است .آیت اللهی معتقد است بخشی از سرمایه‌های سرگردان مردم به سمت بازار مسکن حرکت کرده است . 

رونق  در بازار کوچکترها


او با اشاره به شکاف ایجاد شده بین قدرت خرید خانوار و بهای مسکن، اضافه کرد: آمارهای ارائه شده نشان می دهد که بیشترین خرید و فروش مربوط به خانه های با متراژ پایین است و بخش زیادی از خانه های خالی مربوط به خانه های با متراژ پایین است . 

 این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه نگهداری خانه های مسکونی ساخته شده دیگر برای سرمایه‌گذاران نمی صرفد، پیش بینی کرد که رونق نسبی ایجاد شده در بازار  با شیب ملایمی ادامه یابد و ساخت و ساز در نیمه نخست سال آینده افزایش یابد. 

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۲۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام روند نزولی نرخ تورم

آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد حجم پول به عنوان شاخص سنجش انتظارات تورمی، در زمستان ۱۴۰۲ به کمترین رقم از خرداد ۹۷ تا کنون رسیده است.

به گزارش مشرق، آمارهای بانک مرکزی از شاخص های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیارهای سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالاهای سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازارهای دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • افزایش عجیب نرخ اجاره در شهر‌های جدید
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • پیش‌بینی از وضعیت بازار اجاره‌بها/ رشد قیمت در راه است یا بازار مهار می‌شود؟
  • سلامی : مالیات باید بر عایدی سرمایه باشد و نه بر تورم/ طرحی به نام حمایت از محرومان، به کام یک درصد مرفه جامعه /هشدار نسبت به تشدید بحران در بازار مسکن
  • بازار نابسامان اجاره مسکن در شهرهای جدید
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • تورم ترکیه چقدر است؟
  • معامله ارز، بی‌رونق‌تر از دیروز
  • پرداخت تسهیلات جهت مقاوم سازی مسکن روستایی در کهگیلویه و بویراحمد