Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-04@00:21:58 GMT

روح قانون

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۸۳۷۰۴

روح قانون

از کارکرد های قانون تسهیل امور و رضایتمندی عموم است. شاید اختیار وسیع قاضی در تصمیم‌گیری و قضاوت نهایی هم به همین دلیل است که با توجه به جمیع جهات و عنایت به «روح قانون» بتواند حکم صادر کند.

به گزارش مشرق، عزت الله ضرغامی در کانال تلگرامی اش نوشت: سال ۷۵ با هنرمندان و مدیران معاونت سینمایی به خوزستان رفتیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنگام مراجعت در فرودگاه، مأمور کنترل به دلیل آنکه مرحوم آقای داود رشیدی کارت شناسایی همراه نداشت، مانع عبور ایشان از گیت شد.


دائماً هم می‌گفت آقای داود رشیدی ببخشید! من شما را خیلی دوست دارم ولی چون کارت شناسایی همراهتان نیست معذورم! عالم و آدم به این بنده خدا گفتند، بابا ایشان را که همه می‌شناسند، کارت لازم نیست ولی او زیر بار نمی نرفت تا بالاخره مسئولان بالاتر آمدند و به «روح قانون» عمل کردند و مشکل حل شد.

از کارکرد های قانون تسهیل امور و رضایتمندی عموم است. شاید اختیار وسیع قاضی در تصمیم‌گیری و قضاوت نهایی هم به همین دلیل است که با توجه به جمیع جهات و عنایت به «روح قانون» بتواند حکم صادر کند و نه بر اساس چند بند آئین نامه و مقررات خشک و بی‌روح.


دانش، تجربه، تعهد و البته شجاعت از عواملی است که حکم قاضی را به عدالت نزدیک‌تر می‌کند.

این روزها عامل مهم  دیگری تحت عنوان «افکار عمومی» هم به شدت بر اعمال قانون و کیفیت صدور حکم تأثیرگذار شده است.
 

یادداشت دیگری از ضرغامی را بخوانید:

دفاع تمام قد ضرغامی از لاتاری تعابیر جالب ضرغامی درباره یک فیلم

*پی نوشت*
 

ایشان جناب محسنی اژه‌ای، یک مقام عالی رتبه و تأثیرگذار در قوه قضائیه هستند. حدود ۲۰ سال است که با هم آشنایی، رفاقت و همکاری داریم.
بسیاری از دوستان مشترک، بارها شاهد مباحثات و چالش‌های جدی میان من و ایشان در جلسات بوده‌اند و در برخی موارد هم مجبور شده‌اند دخالت کنند و با ذکر صلوات و اقدامات دیگر ما را از یکدیگر جدا کنند!!

البته دوستی ما و اخلاق خوب ایشان، هرگز مانع تداوم همفکری و همکاری مستمر، خوب و سازنده بین ما نشده است.

آخرین چالش ما، در مورد بی‌توجهی به افکارعمومی در اقدامات قوه قضائیه بود. بعنوان مثال، در حالی که هنوز بسیاری از پرونده‌های مفاسد بزرگ اقتصادی به سرانجام نرسیده و انتظار به حق مردم در مجازات غارتگران بیت المال برآورده نشده است اعلام خبر قطع دست سارق گوسفند در مشهد نزد افکارعمومی پذیرفتنی نیست.

ایشان هم متقابلا معتقد بودند وظیفه قاضی صدور حکم عادلانه است و قاضی نباید تحت تأثیر جو و احیاناً عملیات روانی و قیاس های مع الفارق قرار گیرد و باید بتواند با شجاعت حکم خود را صادر کند.

در واقع من از طرف ایشان متهم هستم که صرفاً به دلیل اهمیت افکارعمومی مخالف اجرای قانون و حکم الهی هستم و این اتهام کوچکی نیست.

مباحثات ما در این زمینه ادامه دارد.


عکس سلفی مربوط به دیشب پس از ادای نماز جماعت به امامت ایشان است.

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۳۷۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟

حسام اسلامی که این روزها برای نمایش مستند تازه‌اش «رویاباف و قاضی» به تورنتوی کانادا رفته تا فیلمش را روی پرده و همراه با تماشاگران جشنواره «هات‌داکس» ببیند، درباره ایده اولیه این مستند به خبرنگار مهر گفت: برای من موضوع حفاری و جستجوی اجناس باارزش قدیمی جذاب بود. در مراحل تحقیق، متوجه شدم مازندران، به طور ویژه سوادکوه یکی از بالاترین آمار قضایی مربوط به حفاری های غیرمجاز را دارد. این پرونده‌ها، فقط به حفاری ختم نمی‌شود، گاهی جرایم دیگر مثل قتل هم در این مسیر رخ می‌دهد یا ریزش چاه یا محل حفاری، باعث مرگ جستجوگر و حفار شده است. درگیری‌های بین حفارها هم خودش ماجرایی است. این پرونده‌ها و این حفاری‌ها، ایده ساخت «رویاباف و قاضی» شد.

این کارگردان در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به نقش پررنگ طبیعت در فیلم گفت: لوکیشن آن منطقه با طبیعت بکر و چشم نواز، بخش دیگری از جذابیت این ماجرا برای من بود. حفاری، گاهی در شهر یا منطقه مسکونی رخ می‌دهد، گاهی در دل طبیعت. طبیعت در چنین حفاری‌هایی یک شخصیت است و هویت دارد. طبیعت با دادن نشانه‌های اغلب مبهم، حفارها را گمراه، ترغیب یا سردرگم می‌کند. افرادی که در طبیعت دنبال گنج می‌گردند، هر سنگ، شی یا درختی برایشان معنا دارد و فکر می‌کنند، اینها نشانه هستند و باید بهشان توجه کرد.

اسلامی در پاسخ به این سوال که «رویاباف و قاضی» درباره مردم و رویاهایشان است، گفت: ما درباره یک موقعیت انسانی صحبت می‌کنیم که ریشه‌ای دیرینه و تاریخی دارد. ما تمدنی باستانی داریم، این رویا و تمایل، برای دستیابی به گنج و میراث و ثروت گذشتگان در بسیاری از ما وجود داشته است. در ادبیات کلاسیک ما، داستان‌های بسیاری با این مضمون وجود دارد. وقتی درباره امروز حرف می زنیم، این تمایل و رویا، تشدید می‌شود. هر چه شرایط اقتصادی سخت‌تر می‌شود، گرایش به این رویا بیشتر می‌شود. مردم فکر می‌کنند، روی زمین نمی‌شود به این خواسته رسید اما زیر زمین می‌شود، آن را دنبال کرد.

کارگردان مستند «پروژه ازدواج» درباره شخصیت خانم قاضی در مستند «رویاباف و قاضی» گفت: من نمی‌دانستم در سیستم قضایی، قاضی خانم داریم. مجوزهای لازم برای فیلمبرداری در منطقه را گرفتیم، روز اول، متوجه شدم قاضی پرونده های میراث فرهنگی یک خانم است. ایشان بسیار مسلط بود، برای اولین بار در طی سال‌های کارم، با چنین شخصیتی مواجه شدم که این قدر مقابل دوربین راحت بود و خیلی سریع، با حضور ما در دفترش، کنار آمد. در یک فضای مردانه و سختگیر قضایی، همه با احترام به خانم قاضی نگاه می‌کردند و ایشان محل رجوع و بسیار دقیق و حرفه‌ای بود. این نکته برایم جذاب بود.

اسلامی با توجه به نمایش مستند «رویاباف و قاضی» در جشنواره‌های «هات‌داکس»، «ایدفا» و «تروفالس» و واکنش تماشاگران به حضور شخصیت قاضی خانم گفت: برای مخاطبان جالب بود که در ایران قاضی خانم فعالیت می‌کند، آنها تحت تاثیر فیلم و این شخصیت بودند. هم مخاطبان ایرانی خارج از کشور و هم تماشاگران خارجی، درباره این شخصیت سوال می‌پرسیدند و یکی از نکات جذاب فیلم، برایشان حضور، اقتدار و تسلط او بر کارش بود. به نظرم، فهم جامعه ایرانی و مسایل اجتماعی آن ساده نیست و با یک جمله و کلمه نمی‌شود درباره رخدادها، شخصیت‌ها و موقعیت‌ها صحبت کرد.

کارگردان «متهمین دایره بیستم» در پایان درباره لحن و فضای فیلم تازه‌اش «رویاباف و قاضی» گفت: یکی از جذابیت‌های فیلم برای تماشاگران در جشنواره‌هایی که «رویاباف و قاضی» در آن روی پرده رفت، لحن طنزآمیز و فضای آن بود. موضوع اجتماعی و حال و هوای شخصیت‌ها جدی و گاه تلخ است، اما فیلم از نظر مخاطبان سرخوش و طنازانه است. لحن طنز فیلم را می‌گرفتند، آن را دوست داشتند و در تمام نمایش‌ها، واکنش نشان می‌دادند. امیدوارم در ایران هم، مخاطب با فیلم ارتباط برقرار کند. «رویاباف و قاضی» پر از حس‌های متفاوت و رنگارنگ است، نه لزوما شکست و تلخی.

مستند «رویاباف و قاضی» فیلم تازه حسام اسلامی، روایتی است از تلاش مردم منطقه سوادکوه برای یافتن گنج. «رویاباف و قاضی» دوشنبه ۱۰ و پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در جشنواره «هات داکس» کانادا روی پرده رفت و از آن استقبال شد.

«رویاباف و قاضی» آبان ۱۴۰۲ در جشنواره «ایدفا» به عنوان تنها فیلم ایرانی تولید شده در ایران، نمایش داده شد، این مستند پس از آن در جشنواره «تروفالس» میسوری آمریکا روی پرده رفت و اکران در «هات داکس» سومین حضور بین‌المللی این مستند است.

این مستند، به زودی در جشنواره ژان روش پاریس و میلینیوم ورشو، نمایش داده خواهد شد.

عوامل مستند «رویاباف و قاضی» عبارتند از کارگردان: حسام اسلامی، فیلمبردار: حامد حسینی سنگری، تدوین: افسانه سالاری، صداگذار: مهرشاد ملکوتی، موسیقی: یونس اسکندری، تهیه‌کننده: حسام اسلامی.

حسام اسلامی، پیشتر مستندهای «محاکمه مصدق»، «پروژه ازدواج»، «متهمین دایره بیستم» و ... را کارگردانی کرده است.

کد خبر 6094478 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • اصرار قاضی تورین: ستاره یووه محاکمه می‌شود
  • تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟
  • ۳۱ هزار مجوز استخدام فرزندان ایثارگر کسب شده است
  • اعتبارات درمان ایثارگران ۱۰۰ درصد افزایش یافت
  • آزمون استخدامی جامعه ایثارگران را برگزار می‌کنیم
  • قاضی تبریزی از برترین‌های کشور در صدور حکم مجازات جایگزین حبس
  • فصل دوم مجموعه تلویزیونی «آقای قاضی»
  • تیم داوری ایران، قاضی فینال جام ملت‌های زیر ۲۳ سال آسیا
  • ترامپ ۹ هزار دلار جریمه شد
  • رخنه، آقای قاضی وبدل در آستانه پخش