Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان یزد از احیای دو رشته زری بافی و ترمه بافی پس از 120 سال در صنایع دستی استان یزد خبر داد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزد آوا، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد در جمع خبرنگاران با اشاره به مشکلات بیمه‌ای هنرمندان صنایع دستی استان گفت: از سال 93 طرح بیمه قالیبافان و هنرمندان صنایع دستی به مجلس ارائه و اعتبارات آن تامین شد اما چون پایش خوبی صورت نگرفت بیشتر بودجه به حوزه فرش و قالیبافی ورت گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدرضا دهقان مهرجردی افزود: به واسطه این طرح 18 هزار نفر در استان یزد بیمه شدند که بیش از 16 هزار نفر از این تعداد را قالیبافان تشکیل می‌دهند و تعداد کمی از هنرمندان صنایع دستی از آن بهره‌مند شدند و اکنون بیش از یک هزار و 100 نفر بیمه شده هنرمند صنایع دستی از استان در این طرح داریم و کسانی که به تعهدات بیمه‌ای خود عمل کرده‌اند در این زمینه با مشکلی مواجه نشده‌اند.

وی با اشاره به ارائه طرح دیگری به مجلس برای توسعه صنایع دستی عنوان کرد: بیمه هنرمندان صنایع دستی بخشی از این طرح است که به تصویب رسیده و هنرمندان صنایع دستی از صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر می‌توانند استفاده کنند و تبصره‌ای بگذارند که حتی در شهرها نیز هنرمندان بتوانند بنا به ضوابطی از این صندوق استفاده کنند که مزایای بازنشستگی نیز دارد، این طرح برای هنرمندانی که سابقه بیمه تامین اجتماعی ندارند و الان می‌خواهند شروع به پرداخت بیمه کنند طرح خوبی است.

دهقان مهرجردی در خصوص صادرات صنایع دستی و نمایشگاه‌های خارجی گفت: نمایشگاه‌های خارجی بیشتر از تهران مدیریت می‌شود و سهمیه‌ای به استان‌ها اختصاص می‌یابد و از هنرمندان دعوت می‌شود، ما در استان انجمن صنایع دستی را دنبال می‌کنیم که انجمن به صورت فراگیر در نمایشگاه‌ها شرکت کند، از طرفی با وجود اینکه دولت برخی هزینه‌های شرکت در نمایشگاه خارجی را متقبل می‌شود باز هم بسیاری از هنرمندان توان شرکت در این نمایشگاه‌ها را ندارند علاوه بر اینکه حضور در آنها به تجربیات خاصی نیز نیاز دارد.

وی با اشاره به حضور گردشگر در یزد با توجه به ثبت جهانی بافت تاریخی شهر گفت: با توجه به ثبت جهانی یزد چشم انداز افزایش توریست را داریم بنابراین از سال‌های گذشته ایجاد بازارچه‌های صنایع دستی در محورهای مهم گردشگری در دستور کار قرار گرفت و تعدادی از آثار تاریخی مانند خانه فخرالدین، خانه نواب و ... با مرمت در اختیار هنرمندان برای ارائه آثارشان قرار گرفت چرا که خرید این صنایع دستی و پرداخت ارز نیز به منزله صادرات صنایع دستی است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی استان یزد از احیای دو رشته زری بافی و ترمه بافی پس از 120 سال در صنایع دستی استان یزد خبر داد.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۴۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور

 معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵ میلیون دلار محصولات صنایع دستی استان به خارج از کشور ارسال شد، که این میزان در مقایسه با صادرات هفت میلیون دلاری سال ۱۴۰۱، رشد دو برابری داشته است.


نورالله عبداللهی با بیان اینکه این آمار صادراتی جدا از ارسال شخصی هنرمندان است، افزود: دست بافته‌های داری، سفال، قلمکار و محصولات چوبی و فلزی همچون مینا از صنایع دستی است که در کشور‌های خارجی خریداران زیادی دارد.


معاون صنایع دستی و هنر‌های سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان ادامه داد: آلمان، امارات متحده عربی، ترکیه، ترکمنستان، پاکستان، عراق و افغانستان از کشور‌های مقصد صادراتی گمرکی صنایع دستی استان اصفهان هستند.


به گفته مجد الدین تاج رئیس اتحادیه صنایع دستی اصفهان، استان اصفهان ۱۰۰ هنرمند شناسنامه دار فعال دارد.


استان اصفهان با داشتن یک سوم صنایع دستی جهان، مهد این هنر‌های دستی است.


۶۰۲ رشته صنایع دستی در دنیا شناسایی شده که ۲۹۹ رشته آن مربوط به ایران و از این تعداد، استان اصفهان میراث دار ۲۰۰ رشته است.


رشته‌های مینا، قلمکار، گلیم، قلمزنی، خاتم، فیروزه کوبی، منبت، خراطی و سفال از جمله صنایع دستی بومی استان اصفهان است.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • ‌معرفی ۳۰ رشته صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس در اکسپو تهران
  • جشنواره صنایع دستی از دستاوردهای هنرمندان کشور
  • ثبت ملی صنایع دستی ۲ شهر فارس
  • برگزاری ۴۳ دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان
  • برگزاری جشنواره شکوفه‌های بادام در دژکرد اقلید
  • افزایش ۲ برابری صادرات محصولات صنایع دستی به خارج از کشور
  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • تقویت و توسعه زیرساخت‌های گردشگری شهر دژکرد اقلید
  • 43 دوره آموزشی صنایع‌دستی در گلستان برگزار شد
  • برگزاری دوره‌های رایگان آموزش صنایع دستی در لرستان