Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-05-06@07:35:54 GMT

فواید شگفت انگیز چُرت زدن

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۸۶۲۳۷

فواید شگفت انگیز چُرت زدن

احتمالا با احساس خواب آلودگی شدید در اواسط بعد از ظهر آشنا هستید. این شرایطی شایع است که بدون در نظر گرفتن این که ناهار خورده اید یا خیر رخ می‌دهد و افت هوشیاری طبیعی در بازه زمانی یک تا سه بعد از ظهر موجب آن می‌شود. پس اگر با احساس خواب آلودگی بعد از ظهری مواجه هستید و در جایی حضور دارید که می‌توانید چرت بزنید این کار را انجام دهید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اختصاص زمان برای یک چرت کوتاه تقریبا بلافاصله خواب آلودگی را کاهش می‌دهد و هوشیاری را برای چند ساعت پس از بیدار شدن افزایش می‌دهد. افراد به دلایل مختلفی چرت می‌زنند که از آن جمله می‌توان به جبران بی خوابی، برای تفریح، رفع خستگی یا گذران وقت اشاره کرد.

مزایای چرت زدن

چرت زدن نه تنها موجب می‌شود تا کمتر احساس خواب آلودگی کرده و هوشیارتر باشید، بلکه عملکرد شناختی، زمان ارائه واکنش، حافظه کوتاه مدت و حتی خلق و خو را نیز بهبود می‌بخشد.

نتایج یک مطالعه نشان داده است افرادی که به طور منظم چرت می‌زنند، نسبت به آن‌هایی که گهگاه این کار را انجام می‌دهند، احساس هوشیاری بیشتر بعد از ظهری پس از یک چرت کوتاه را گزارش کرده اند.

در مطالعه‌ای دیگر پژوهشگران دریافتند که یادگیری حرکتی برای افرادی که به طور منظم چرت می‌زنند در مقایسه با افرادی که این کار را انجام نمی‌دهند، به طور قابل توجهی پس از یک چرت کوتاه بعد از ظهری بیشتر بوده است.

در حقیقت، فواید کلی چرت زدن مشابه با مواردی بوده است که پس از مصرف کافئین یا داروهای محرک تجربه می‌شوند، اما عوارض جانبی وابستگی به کافئین یا احتمال اختلال خواب شبانه را به همراه ندارند.

مدت زمان چرت زدن باید چقدر باشد؟

مدت زمانی که چرت می‌زنید به مدت زمانی که در اختیار دارید، این که قصد دارید چرت زدن چه نتیجه‌ای در پی داشته باشد، و برنامه‌های شبانه شما وابسته است.

به طور کلی، هر چه زمان چرت زدن طولانی‌تر باشد، احساس شادابی بیشتر پس از بیدار شدن را موجب می‌شود.

چرت‌های طولانی یک تا دو ساعته هنگام بعد از ظهر به معنای آن خواهد بود که احساس خواب آلودگی کمتری هنگام شب به سراغ شما خواهد آمد و به خواب کمتر نیاز دارید. این می‌تواند به معنای طولانی‌تر شدن زمان به خواب رفتن شما نیز باشد.

اگر قصد دارید تا دیر وقت بیدار بمانید یا اگر نیاز به زمان بیشتر برای به خواب رفتن آزارتان نمی‌دهد، می‌توانید یک ساعت و نیم در روز را به چرت زدن اختصاص دهید.

این مدت زمان یک چرخه خواب عادی است. شما خواب عمیق را برای حدود یک ساعت تجربه خواهید کرد، که به مدت تقریبا نیم ساعت با خواب سبک دنبال می‌شود. بیدار شدن هنگام خواب سبک احساس شادابی و هوشیاری بیشتر را برای شما به همراه خواهد داشت، اما این شرایط هنگام بیدار شدن از خواب عمیق صدق نمی‌کند.

اگر بیش از اندازه طولانی بخوابید و مرحله خواب سبک را در انتهای چرت زدن پشت سر بگذارید، احتمال این که با احساس خواب آلودگی و کسلی بیدار شوید زیاد خواهد بود. اگر چنین شرایطی را پس از چرت زدن تجربه می‌کنید، نگرانی نشوید، زیرا حالتی موقتی بوده و پس از مدتی از بین خواهد رفت.

گزینه دیگری که می‌توانید مد نظر قرار دهید چرت مختصر توانبخش است. چرت‌های مختصر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه‌ای می‌توانند به طور قابل توجهی هوشیاری، عملکرد شناختی و خلق و خوی شما را بلافاصله پس از بیدار شدن بهبود ببخشند. این قبیل فواید چند ساعتی دوام می‌آورند.

از آنجایی که هنگام چرت‌های توانبخش وارد مرحله خواب عمیق نمی‌شوید، پس از بیدار شدن نیز احساس خواب آلودگی یا کسلی در شما شکل نمی‌گیرد.

پژوهش‌ها نشان داده اند که اوایل تا اواسط بعد از ظهر نسبت به زمان‌های دیگر در طول روز، بهترین موقع برای چرت زدن و تجربه احساس شادابی و هوشیاری است.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۶۲۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آلارم آیفون ممکن است شما را از خواب بیدار نکند

ایتنا - آیا شما از کاربران آیفون هستید و متوجه شده‌اید که زنگ ساعت شما طبق برنامه به صدا در نیامده است؟ اما بدانید که شما تنها نیستید!
آیا شما از کاربران آیفون هستید و متوجه شده‌اید که زنگ ساعت شما طبق برنامه به صدا در نیامده است؟ اما بدانید که شما تنها نیستید! در چند روز گذشته بسیاری از کاربران گزارش داده‌اند که آلارم آیفون آنها زنگ نمی‌خورد. اپل این مشکل را پذیرفته است و در حال حاضر روی رفع آن کار می کند.

آلارم‌های بی‌صدا
به نظر می‌رسد این مشکل مربوط به برنامه ساعت در آیفون باشد، جایی که آلارم‌ها به طور خودکار خاموش یا بی‌صدا می شوند و به کاربران هشدار نمی‌دهند. از آنجایی که بسیاری از مردم برای بیدار شدن در صبح به ساعت‌های زنگ دار متکی هستند  وجود این باگ ممکن است بخشی از زندگی کاربران را مختل کند.

اپل گفت که از این موضوع آگاه است، اگرچه مشخص نیست چند نفر تحت تأثیر این باگ قرار گرفته‌اند یا چه دستگاه‌هایی درگیر هستند. 

این شرکت از اظهار نظر در مورد اینکه آیا ویژگی «آگاهی توجه» دلیل مشکل هشدار بوده است یا خیر، خودداری کرد.

 

علت مشکل
در حالی که اپل علت دقیق این مشکل را فاش نکرده است، چندین ویدیوی کوتاه در پلتفرم‌هایی مانند اینستاگرام و تیک‌تاک نشان می‌دهد که این خطا توسط ویژگی «آگاهی توجه» در آیفون ایجاد می‌شود.

این ویژگی رفتار دستگاه را بر اساس اینکه کاربر به صورت فعال با گوشی درگیر است، مانند کاهش صدای هشدارها و کم نشدن روشنایی صفحه، تغییر می‌دهد.

این قابلیت به طور پیش فرض در آیفون‌ها فعال است، اما می توان آن را به صورت دستی خاموش کرد. با این حال، انجام این کار به این معنی است که گوشی برخی از ویژگی‌ها را ارائه نخواهد کرد.

همچنین مشخص نیست که غیرفعال کردن این ویژگی، مشکل هشدار را حل کند یا خیر. تا زمانی که اپل راه حلی را منتشر نکند، بهتر است که آلارم‌های خود را روی آلارم قدیمی‌تان ایمن بیشتری تنظیم کنید. بعید است این دستگاه خاموش شود مگر اینکه باتری تمام شود.

دیگر خبرها

  • تاثیرات شگفت انگیز مصرف روزانه پیاز
  • (ویدئو) خلق نقاشی‌های شگفت‌انگیز با ذره‌بین
  • (ویدئو) ماجرای بارش شگفت‌انگیز ماهی از آسمان یاسوج چه بود؟
  • آلارم آیفون ممکن است شما را از خواب بیدار نکند
  • ذره‌بین در دست هنرمندان: خلق نقاشی‌های شگفت‌انگیز با ذره‌بین (فیلم)
  • مسی و رکورد شگفت انگیز در سال ۲۰۲۴
  • تصاویر شگفت‌انگیز از جاری شدن سیل در اصفهان و خرم‌آباد + ویدئو
  • علت خشکی گلو بعد از بیدار شدن از خواب چیست؟ (فیلم)
  • شگفت‌انگیز: 2 ستاره ایرانی در فینال لیگ قهرمانان
  • انگار ایران یک روز از خواب بیدار شد و بی‌دلیل تصمیم گرفت به اسرائیل حمله کند!