Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-03-19@08:59:37 GMT

ایران امروز به عنوان قدرت منطقه ای ظهورکرده است

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۸۷۳۵۴

ایران امروز به عنوان قدرت منطقه ای ظهورکرده است

پیشاور - ایرنا - رئیس مجلس ایالتی خیبرپختونخوا پاکستان با تبریک سالروز پیروزی انقلاب ایران گفت که نظام جمهوری اسلامی ایران در عصر حاضر به عنوان قدرت منطقه ای ظهور کرده است.

به گزارش ایرنا، جشن سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران شامگاه سه شنبه در پیشاور مرکز ایالت خیبرپختونخوا پاکستان با حضور 'اسد قیصر' رئیس مجلس ایالتی به عنوان میهمان ویژه، 'مظفر سید' وزیر دارایی ایالت، 'اکرام الله گنداپور' وزیر کشاورزی ایالت، 'کرامت الله چغرمتی' رئیس سابق مجلس ایالتی و سرکنسول افغانستان 'معین مرستیال'، خانم 'فطرت الیاس بیلور' رئیس اتاق بازرگانی بانوان، جمعی از علما و اساتید دانشگاه های پیشاور و ایرانیان مقیم و علاقه مندان جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اسد قیصر رئیس مجلس ایالتی خیبرپختونخوا پاکستان در سخنانی در این آیین با تبریک سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی که به حکومت دو هزار و 500 ساله شاهنشاهی پایان داد، اظهار داشت: ایران اسلامی توانسته است به رغم چالش های گوناگون به ویژه تحریم های اقتصادی، با تحکیم سیاسی زمینه های رشد و پیشرفت اقتصادی را فراهم کند.
وی اضافه کرد:به عقیده کارشناسان اقتصادی کشورهای غربی شرایط اقتصادی ایران در مرحله کنونی زمینه لازم را برای جهش بزرگ پیدا کرده و به عنوان یک قدرت منطقه ای ظهور یافته است. اسد قیصر انقلاب اسلامی را برای جهان اسلام نمونه ای دانست که رهبران اسلامی باید نقش خود را مانند امام خمینی (ره)ایفا کنند.
رییس مجلس ایالتی خیبرپختونخوا در ادامه سخنانش همچنین با تشریح روابط همه جانبه دو کشور همسایه و اشاره به اشتراکات دو ملت، استفاده پاکستان از تجربیات ایران در زمینه های مختلف همچون کشاورزی، احداث نیروگاه های برق آبی و بهره برداری از معادن در ایالت خیبر را خواستار شد.
'محمدباقر بیگی' سرکنسول کشورمان در پیشاور نیز در این آیین در سخنانی با بزرگداشت ایام الله دهه مبارکه فجر در آستانه آغاز چهلمین سال دوران حاکمیت جمهوری اسلامی از مردم به عنوان پشتوانه اصلی مسیر طی شده در تمامی این سالها در کنار رهبری معظم انقلاب نام برد.
وی با تشریح شرایط کنونی منطقه، لازمه مبارزه جدی با تروریسم به عنوان یکی از معضلات اصلی نه تنها در سطح غرب آسیا بلکه سایر مناطق دنیا را اقدام دسته جمعی از سوی تمامی کشورها دانست و افزود:جمهوری اسلامی ایران در صحنه عمل این آمادگی را به نمایش گذاشته است.
بیگی با تشریح شرایط اقتصادی ایران به عنوان کشوری که از اقتصاد تک محصولی بر پایه نفت فاصله گرفته، گفت:آثار و نتایج برنامه های در چهارچوب اقتصاد مقاومتی در حال ظهور و بروز بوده و کشورهای مختلفی به افزایش مناسبات اقتصادی با ایران پرداخته اند.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در پیشاور در بخش دیگری از سخنانش اظهار امیدواری کرد که مقامهای پاکستان نیز با تو جه به ظرفیت های موجود از فرصت استفاده کرده و بابرطرف کردن مشکل مراودات بانکی زمینه تبادل هیات های تجاری اقتصادی بیشتری را فراهم کنند.
سرکنسول ایران در پیشاور در پایان سخنانش با بیان توضیحاتی در خصوص تبادل هیات های عالیرتبه میان دو کشور در سال جاری که نشان از تحکیم مناسبات میان دو کشور دارد، عملیاتی شدن توافق های دوجانبه در زمینه های مختلف را خواستار شد.
در ابتدای‌ این مراسم فیلمی از پیشرفت های ایران و مستندی از روابط میان دو کشور به نمایش گذاشته شد که مورد توجه و تحسین حاضران و شرکت کنندگان قرار گرفت.
شبک**1708**آساق**6125**سیدبهادر حسینی**انتشار: علیرضا ارشادی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۷۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال شدن گسل ژئوپلیتیکی در فلسطین اشغالی

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: دهه سوم قرن بیست‌ویکم را می‌توان دوران از سرگیری «جنگ سرد جدید» و تلاش قدرت‌های جهانی برای صف بندی مجدد در نظام بین‌الملل دانست. با آنکه آمریکا همچنان بالاترین تولید ناخالص داخلی و بزرگ‌ترین ارتش جهان را در اختیار دارد اما ظهور قدرت‌های نوظهور در نقاط مختلف جهان سبب به چالش کشیده شدن هژمونی آمریکا در منطقه اوراسیا- ایندوپاسفیک شده است؛ کما اینکه افزایش سطح تنش‌ها میان آمریکا با چین و روسیه موجب تحریک و فعال شدن گسل‌های ژئوپلیتیکی در نقاط مختلف جهان شده است. به عنوان مثال پس از تلاش نافرجام غرب برای ادغام اوکراین در پیمان آتلانتیک شمالی و عملیات نظامی ویژه روسیه در این کشور، حال کی‌یف در خط مقدم تقابل میان واشنگتن- مسکو قرار گرفته است.

در آن سوی اقیانوس هند، واشنگتن ضمن تحریک اقلیت اویغورها علیه حاکمیت مرکزی پکن، در امور داخلی تایوان و مناقشات دریای چین جنوبی نیز مداخله کرده و قصد دارد تا چین را وارد بازی‌های نظامی- امنیتی کند. در شرایطی که نظم بین‌المللی بیش از پیش تحت تاثیر اراده قدرت‌های منطقه‌ای قرار دارد، وقوع عملیات طوفان الاقصی سبب بازشدن جبهه جدیدی در روند رقابت ژئواستراتژیک میان واشنگتن، مسکو و پکن شده است. برخی تحلیلگران معتقدند بحران کنونی در نوار غزه نتیجه برخورد منافع میان قدرت‌های جهانی و تلاش غرب برای ایجاد بلوک جدید در برابر خیز قدرت‌های نوظهور است. برهمین اساس در ادامه این گزارش سعی خواهیم کرد تا نگاهی به تاثیر عملیات طوفان الاقصی بر رقابت ژئواستراتژیک آمریکا با چین و روسیه داشته باشیم.

زمین گیرشدن واشنگتن در باتلاق خاورمیانه

عقل گرایی راهبردی، اتخاذ رویکرد مناسب و فرصت شناسی بازیگران در عرصه بین‌المللی این امکان را برای آنها فراهم خواهد کرد تا بدون کم ترین هزینه بتوانند ضمن افزایش قدرت ملی، رقبای خود را در جبهه مختلف مهار و تضعیف کنند. از سال ۲۰۱۴ (جنگ کریمه) کشورهای حوزه یوروآتلانتیک با معرفی مسکو به عنوان «تهدید هیبریدی» علیه اروپا- آمریکا و سپس وضع سخت‌ترین رژیم تحریمی تاریخ علیه اقتصاد روسیه، جایگاه روسیه را از قدرت بزرگ جهانی به سطح قدرت منطقه‌ای فرسوده تقلیل دهند. حمایت مالی- تسلیحاتی از کی‌یف و تلاش برای طولانی کردن این بحران ژئوپلیتیکی اقدامی آشکار از سوی غرب برای تضعیف ساکنان کاخ کرملین است. حال پس از فعال شدن گسل ژئوپلیتیکی در فلسطین اشغالی، واشنگتن مجبور است تا بخشی از تمرکز و کمک‌های جبهه غرب را در اختیار اسراییل قرار دهد. زمین گیر شدن ارتش آمریکا در شرق مدیترانه و اخیرا در محدوده دریای سرخ فرصت لازم برای روس‌ها فراهم خواهد کرد تا ضمن ترمیم جایگاه اخلاقی خود در افکار عمومی، از موضع قدرت به کشورهای غربی پیشنهاد آتش‌بس پایدار در جبهه اوکراین دهد.

پس از روس‌ها، چین دومین برنده جنگ طوفان الاقصی است. در نگاه دولتمردان چینی هرگونه اخلال در روند «چرخش به آسیا» آمریکا فرصت جدیدی برای پکن فراهم خواهد کرد تا بتوانند ضمن افزایش قدرت- ثروت ملی، ابر پروژه «یک کمربند- یک جاده» را با سرعت بیشتری تکمیل کند. پس از انعقاد توافق پکن میان ایران و پادشاهی عربی سعودی و در عی حال ناکامی واشنگتن برای رسیدن به نقطه صلح در غزه، حال فرصت مناسبی برای چینی‌ها فراهم شده تا در صورت شکست آمریکایی برای پایان دادن بحران در غزه، وارد میدان شده و با همکاری روسیه، کشورهای عربی و ایران به تحقق آتش‌بس پایدار در فلسطین اشغالی کمک کند. همچنین افزایش شکاف میان خاورمیانه عربی و اسراییل؛ ادغام رژیم صهیونیستی در منطقه و ایجاد بلوک واحد در برابر قدرت‌های نوظهور را به تاخیر انداخته است. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد مسکو- پکن ترجیح می‌دهند تا ضمن فرسایشی شدن جنگ غزه، در هنگام اعلام آتش‌بس موازنه قدرت در منطقه به نفع محور مقاومت تغییر کند.

مسکو- پکن؛ برندگان بزرگ طوفان الاقصی

از سال‌های پایانی دوران ریاست جمهوری باراک اوباما، واشنگتن برای مهار خیزش چین و روسیه سعی کرد تا پس از امضای توافق «برجام» با تهران، پروژه عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و خاورمیانه عربی را در دستور کار قرار دهد. در این ابرپروژه واشنگتن ظاهرا برای مهار نفوذ منطقه‌ای ایران و محور مقاومت پایتخت‌های عربی را تشویق به عادی سازی روابط با تل‌آویو می‌کند تا پیش از فرا رسیدن سال ۲۰۳۰ بلوک واحد اقتصادی- امنیتی در برابر قدرت‌های نوظهور است. انتشار رسمی طرح «معامله قرن»، «پیشنهاد تشکیل ناتوی خاورمیانه»، «صلح آبراهام»، «نشست‌های امنیتی النقب»، «کریدور امنیت غذایی I۲U۲»، «رونمایی از کریدور آیمک در اجلاس گروه ۲۰» و در نهایت «تلاش برای عادی سازی روابط ریاض- تل‌آویو» سلسله اقدامات واشنگتن برای بازتعریف نظم منطقه خاورمیانه با هدف حفظ هژمونی و تسلط سنتکام بر بازار انرژی و کریدورهای جدید ارتباطی بود.

وقوع عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و به دنبال آغاز لشگرکشی ارتش اسراییل به باریکه غزه سبب تعلیق طرح‌های واشنگتن تا زمانی نامعلوم شد. برخی تحلیلگران معتقدند پس از ضربه نظامی- امنیتی وارد شده به تل‌آویو و در عین نسل کشی بی‌سابقه این رژیم در غزه، ریاض نمی‌تواند ریسک عادی سازی روابط با اسراییل را در کوتاه مدت بپذیرد. گروهی دیگر اما با رد این نظر معتقدند که پادشاهی عربی سعودی از قبل تصمیم نهایی برای صلح با صهیونیست‌ها را اتخاذ کرده و حتی ممکن است از فرصت آتش‌بس نهایی در غزه برای رسیدن به نقطه صلح با اسراییل استفاده کند. به گزارش وال استریت ژورنال، تیم سیاست خارجی دولت بایدن به صورت همزمان در حال پیشبرد سه پرونده «آتش‌بس و تبادل اسرا»، «عادی سازی روابط عربستان سعودی- اسراییل» و «شناسایی دولت مستقل فلسطین» است. اتخاذ چنین رویکردی از سوی دموکرات‌ها ناشی دهنده عدم ناامیدی آنها برای کسب دست آوردی قابل توجه در آستانه انتخابات ۲۰۲۴ است.

بهره سخن

فارغ از رقابت ژئواستراتژیک میان حافظان وضع موجود و قدرت‌های تجدیدنظرطلب، برخورد منافع قدرت‌های بزرگ سبب ایجاد فرصت‌های جدیدی برای ارتقای جایگاه منطقه‌ای جمهوری اسلامی ایران شده است. در دوران جدید تهران و محور مقاومت می‌توانند با داشتن دست برتر در مناسبات منطقه‌ای قدرت چانه‌زنی خود را در برابر بلوک‌ها و بازیگران تاثیرگذار در منطقه افزایش دهند و بدل به کانون بازتعریف نظم جدید منطقه شوند. پیش از این آمریکا قصد داشت تا از طریق دنبال کردن صلح عبری- عربی و وضع رژیم تحریمی علیه اقتصاد ایران، تهران را در وضعیت انزوا و ضعف قرار دهد اما تحولات جاری در شرق مدیترانه حاکی از گسترش دامنه مقاومت تا مرزهای اروپا است. اثبات نقش تعیین کننده و ثبات ساز ایران در معادلات غرب آسیا این فرصت را در اختیار کشور قرار خواهد داد تا بتواند جایگاه خود را در کریدورهای چینی- آمریکایی ارتقا بخشیده و تبدیل به باریگری تعیین کننده در زنجیره تامین جهانی شود. به عبارت دیگر تامین امنیت مسیرهای ارتباطی و انرژی بدون در نظر گرفتن منافع ایران و احترام به جایگاه صلح‌ساز مقاومت در خاورمیانه امکان پذیر نیست.

کد خبر 6056094

دیگر خبرها

  • تکمیل طرح راه آهن رشت - کاسپین در محدوده منطقه آزاد انزلی
  • دیدار مشاور وزیر اقتصاد با رئیس دانشگاه رضوی
  • اعتراض شدید برادر امام خمینی به انتخابات دور اول مجلس شورای اسلامی در خمین
  • دیدار سفیر ایران در یک کشور حساس آفریقایی با وزیر خارجه/ توضیح علی تیزتک به امیرعبداللهیان در مورد برنامه هایش
  • علم‌الهدی : تهدید و تحریم اقتصادی در ملت ایران اثرگذار نخواهد بود
  • رئیس مجلس پاکستان: خط لوله گاز ایران برای ما اهمیت حیاتی دارد
  • اسلامی : ۵ کلینیک زخم با فناوری پلاسمای ۱۰۰ در سال آینده افتتاح می‌شود + فیلم
  • پدافندهوایی کشور از قدرت‌های برتر در سطح منطقه است
  • قالیباف دو قانون مصوب مجلس را ابلاغ کرد
  • فعال شدن گسل ژئوپلیتیکی در فلسطین اشغالی