Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-03-19@09:43:11 GMT

ایران در بازسازی عراق خود را متعهد می‌داند

تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۸۷۴۹۳

ایران در بازسازی عراق خود را متعهد می‌داند

 محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه در بدو ورود به کویت در جمع خبرنگاران در تشریح اهداف سفر خود به این کشور گفت: برای شرکت در اجلاس بازسازی عراق در کویت به این کشور سفر کرده‌ایم. برای جمهوری اسلامی ایران ثبات و پیشرفت عراق بسیار مهم است و ایران همواره در کنار مردم عراق بوده است.

وزیر خارجه کشور با اشاره به کمک‌های جمهوری اسلامی ایران به دولت و ملت عراق برای مبارزه با داعش و گروه‌های تکفیری در این کشور و همچنین بازسازی عراق خاطرنشان کرد: ایران کشوری است که به تعهدات خود که در کنفرانس قبلی بازسازی عراق متعهد شده بود، عمل کرده است و ما اکنون در حوزه انرژی از جمله گاز و برق با عراق همکاری می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین به همکاری‌های بخش خصوصی ایران با عراق بخصوص در حوزه صادرات خدمات فنی مهندسی اشاره کرد و گفت: در شرایطی که کشورهای کمی در عراق فعالیت می‌کردند، شرکت‌های ایرانی از جمله شرکت‌های راهسازی و همچنین شرکت‌های خدمات فنی مهندسی ایران در عراق فعالیت کردند و این فعالیت‌ها مزیت نسبی ما را برای حضور جدی در بازسازی عراق نشان می‌دهد.

ظریف با تاکید بر اینکه بخش خصوصی ایران کاملا آمادگی دارد که در بازسازی عراق حضور فعال داشته باشد، گفت: ایران متعهد است که هم در عرصه دولتی و هم با حمایت از بخش خصوصی در این حوزه مهم حضور داشته باشد.

وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که با توجه به حضور فدریکا موگرینی در این اجلاس آیا دیداری بین وی و موگرینی برگزار خواهد شد، اظهار کرد: اگر فرصت باشد با برخی از شخصیت‌های کویتی و عراقی و احتمالا با خانم موگرینی دیدار و رایزنی خواهیم داشت. با توجه به اینکه من باید به تهران برگردم تا در سفر آقای رئیس‌جمهور همراه ایشان باشم این سفر کوتاه است، ولی همانطور که گفتم اگر فرصت اجازه داد دیدارهایی خواهیم داشت.

ظریف همچنین در پاسخ به این سوال که آیا در جریان این سفر ایده تشکیل مجمع گفت‌وگوهای منطقه‌ای را دنبال خواهید کرد یا نه؟ افزود: جمهوری اسلامی ایران همواره بر موضوع همکاری بین کشورهای منطقه و خلیج فارس تاکید کرده است و این پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران به سال ۱۳۶۵ برمی‌گردد و اولین بار آقای ولایتی در آن سال در اوج جنگ نفتکش‌ها در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل این موضوع را مطرح کردند و بر ضرورت همکاری کشورهای منطقه تاکید کردند.

وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه این موضع، موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با منطقه است، اظهار کرد: ما تاکید داریم که این منطقه بدون همکاری کشورهای منطقه با یکدیگر روی امنیت و آرامش را نخواهد دید.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۷۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه مهم ایران به شورای امنیت پیرامون دریای سرخ

ایران در پاسخ به مطالبی که در جریان نشست علنی اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد پیرامون یمن که مورخ ۱۴ مارس ۲۰۲۴ ذیل دستور کار وضعیت خاورمیانه (S/۲۰۲۴/۹۵۷۶) تشکیل شد، اعلام کرد: متأسفانه در این نشست، نماینده‌های ایالات متحده آمریکا و انگلیس بار دیگر با سوءاستفاده از تریبون شورای امنیت، مبادرت به ایراد ادعا‌های بی‌اساس علیه جمهوری اسلامی ایران در خصوص وضعیت دریای سرخ و یمن کردند.

به گزارش ایسنا، در ادامه این نامه آمده است: تهران ضمن رد قاطعانه این اتهامات بی‌پایه و اساس، آن‌ها را بهانه‌ای می‌داند که واشنگتن و لندن برای پیشبرد برنامه سیاسی کوته‌فکرانه خود و همچنین توجیه و اعتباربخشی به اقدامات غیرقانونی و تهاجم نظامی‌شان علیه یمن به کار می‌برند.

همچنین، جمهوری اسلامی ایران اشاره غیرموجه و ادعای غیرمستند علیه تهران در بیانیه قرائت‌شده توسط نماینده فرانسه در نشست فوق را، رد می‌کند.

امیرسعید ایروانی در این نامه تاکید کرد: تهران از پاریس به‌عنوان عضو دائمی شورا امنیت سازمان ملل می‌خواهد تا مسئولانه‌تر عمل کرده و از برچسب‌زنی و ایراد اتهامات سیاسی علیه سایر کشور‌های مستقل بدون دلیل خودداری نماید.

جمهوری اسلامی ایران بار دیگر تجاوز نظامی مداوم و استفاده غیرقانونی از زور علیه یمن به دست به‌اصطلاح ائتلافی که توسط آمریکا رهبری می‌شود را، محکوم می‌کند؛ تجاوزاتی که آشکارا حاکمیت و تمامیت ارضی یمن، قوانین بین‌المللی، منشور سازمان ملل و قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت را نقض کرده و تهدیدی جدی برای صلح و ثبات منطقه به شمار می‌روند. استناد به دفاع از خود ذیل ماده ۵۱ منشور سازمان ملل توسط ایالات متحده آمریکا و انگلیس برای توجیه اقدامات غیرقانونی‌شان، اقدامی گمراه‌کننده بوده و طبق قوانین بین‌المللی، فاقد مشروعیت است.

همان‌طور که در مکاتبه‌های پیشین جمهوری اسلامی ایران مورخ ۱۵ ژانویه و ۱۹ فوریه ۲۰۲۴ (S/۲۰۲۴/۶۴- S/۲۰۲۴/۱۷۵) تصریح گردید، تهران همچنان به پایبندی خود به قطعنامه‌های ۲۱۴۰ (۲۰۱۴) و ۲۲۱۶ (۲۰۱۵) شورای امنیت متعهد بوده، و هرگونه فعالیتی مغایر با قطعنامه‌های مزبور، از جمله فروش یا انتقال تسلیحات یا سیستم‌های تسلیحاتی، نداشته است. علاوه‌بر این، جمهوری اسلامی ایران همواره از حل مسالمت‌آمیز بحران یمن از طریق مجاری دیپلماتیک حمایت نموده و بر تعهد خود نسبت به امنیت دریایی و آزادی دریانوردی تاکید می‌کند.

موجب امتنان خواهد بود، چنانچه مکاتبه حاضر به‌عنوان سند شورای امنیت ثبت و توزیع گردد.

دیگر خبرها

  • با اوپو، پیشتاز دنیای تکنولوژی آشنا شوید
  • نامه ایران به شورای امنیت پیرامون دریای سرخ
  • نامه ایران به شورای امنیت درباره یمن و امنیت دریانوردی
  • واکنش به اتهامات علیه ایران درباره یمن و دریای سرخ
  • نامه مهم ایران به شورای امنیت پیرامون دریای سرخ
  • انسدادهای مرزهای جمهوری اسلامی ایران شروع شده است
  • رادارهای جمهوری اسلامی ایران قابلیت شناسایی هر نوع ریز پرنده را دارند
  • دیار دلاورمردان ایران‌زمین میزبانی شایسته برای مهمانان نوروزی
  • مرگ حقوق بشر به دست مدعیان حقوق بشر؛ از حلبچه تا غزه
  • نقش ایران در مثلث طلایی