Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سمنان- ايرنا - بحران آب در سال‌هاي گذشته استان سمنان را با خطراتي مواجه کرد که مهم‌ترين آن کاهش شديد سطح آب‌هاي زيرزميني بود که نياز آبي بخش‌هاي آشاميدني، کشاورزي و صنعت و خدمات در اين استان را برجسته‌تر از گذشته نشان مي‌دهد.

به گزارش ايرنا، در استان سمنان حدود يک ميليارد و 250 ميليون مترمکعب آب در سال توليد مي شود که 87 درصد در بخش کشاورزي، حدود هشت درصد در بخش صنعت و خدمات و حدود پنج درصد در بخش آب آشاميدني مصرف مي شود، با توجه به سهم 87 درصدي بخش کشاورزي از منابع آب توليدي در استان سمنان به منظور مقابله با بحران کم آبي توجه به افزايش بهره وري در مصرف آب در اين بخش از اهميت ويژه اي برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از 198 هزار هکتار موجود اراضي کشاورزي استان سمنان تا قبل از روي کارآمدن دولت تدبير و اميد فقط در 20 هزار هکتار سامانه هاي نوين آبياري تجهيز شد و درسفر فروردين ماه 95 دکتر روحاني به اين استان، تجهيز بيش از 20 هزار هکتار ديگر از اين اراضي کشاورزي به سامانه هاي آبياري مصوب شد.
به گفته کارشناسان، تجهيز 198 هزار هکتار از اراضي کشاورزي سمنان به سامانه هاي نوين آبياري صرفه جويي بيش از 50 ميليون متر مکعب آب را به همراه داشته و در کاهش هدر رفت آب در اين استان کويري و گرم و خشک موثراست، 44 هزار بهره بردار در سمنان در بخش کشاورزي فعاليت مي کنند که تجهيز اراضي کشاورزي به سامانه هاي نوين آبياري مي تواند بخش قابل توجهي از هدر رفت آبي استان را برطرف کند.
به گفته کارشناسان، اکنون حدود 50 درصد آبهاي قابل استفاده در بخش کشاورزي استان سمنان به دلايل مختلف مانند فرسودگي لوله هاي انتقال و آبياري هاي غيراصولي هدر مي رود.
در رابطه با اهميت استفاده از سامانه هاي نوين آبياري در اراضي کشاورزي استان، سيدشهاب الدين چاوشي استاندار سمنان روز چهارشنبه در گفت وگو با ايرنا افزود : به منظور مقابله با آثار سوء خشکسالي، توسعه آبياري تحت‌فشار در استان سمنان بدون محدوديت انجام مي‌شود و کشاورزان استان در صورت علاقه‌مندي مي‌توانند از تسهيلات دولتي براي توسعه آبياري ساماندهي شده، در باغات يا اراضي کشاورزي خود بهره‌مند شوند.
وي گفت : توسعه آبياري نوين به‌منظور صرفه‌جويي در مصرف آب در بخش کشاورزي از سياست‌هاي مهم و جدي دولت بوده و براي جلوگيري از هدر رفت آب و مهاجرت در مناطق روستايي استفاده از سامانه هاي نوين آبياري در ارضي کشاورزي استان اجتناب ناپذير است.
چاوشي محدوديت آب را يکي از مهم‌ترين مشکلات بخش کشاورزي در استان سمنان ذکر کرد و اظهارداشت: مصرف بهينه منابع آبي بايد از مهمترين اولويت‌هاي سازمان جهاد کشاورزي سمنان باشد و طرح‌هايي مانند احداث استخرهاي ذخيره آب، لايروبي قنات ها، انتقال آب کشاورزي به اراضي از طريق لوله‌هاي انتقال آب و ساماندهي آبياري با همکاري کشاورزان براي کاهش هدر رفت آب در دست اجرا قرار گيرد.
استاندار سمنان به نقل از کارشناسان گفت منابع زير زميني آب استان 143 ميليون متر مکعب کمبود دارد، ادامه داد : مهمترين دليل اين امر حفاري بي‌رويه چاه به دليل خشکسالي سال هاي اخير است.
وي اضافه کرد: حفر بي رويه چاه و برداشت فراوان از آنها باعث شده تا تراز برداشت و واريز در منابع آبي زيرزميني استان به شدت به هم بخورد و امروز شاهد دشت هاي بي آب باشيم. وي با اشاره به تاکيد رييس جمهوري در بحث صرفه جويي در مصرف آب گفت: اگر تنها 10 درصد صرفه جويي و کاهش مصرف در بخش کشاورزي کشور صورت گيرد، بخش قابل توجه اي از نياز آبي ايران اسلامي در بخش صنعت، معدن برطرف مي شود.
چاوشي تصريح کرد : اعمال مديريت و نظارت دقيق، صحيح و همه جانبه بر منابع آب و جلوگيري از قانون شکني برخي افراد ناآگاه و سودجو براي اجراي سياست ها و اهداف راهبردي نظام و احقاق حقوق عموم مردم نيازمند تعامل همکاري و هماهنگي مسولان قضايي با ماموران و کارکنان مربوط در صنعت آب است.
زمين هاي کشاورزي استان سمنان 198هزار هکتار و تعداد بهره برداران اين بخش هم 44 هزار نفر است، ميزان توليدات کشاورزي استان سمنان در مجموع بيش از يک ميليون و 660 هزار تن است که شامل 331 هزار تن توليدات باغي و 734 هزار تن توليدات زراعي است.
توليدات محصولات گلخانه اي در استان سمنان 15 هزار و 29 تن است که با توجه به کويري بودن و کمبود منابع آبي، توجه به توليدات گلخانه اي يکي از راه هاي برون رفت از مشکلات فعلي بخش کشاورزي سمنان است.
استان سمنان 198 هزار هکتار اراضي زراعي و باغي دارد.
6026/7339
خبرنگار: محمدرضا يوسف نژاد ** انتشار: جانعلي فتحي
براي آگاهي از تازه‌ترين اخبار و رويدادها در استان سمنان به نشاني IRNASEMNAN@ کانال اخبار ايرنا سمنان مراجعه کنيد.
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۸۹۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی

مهدی توکلی گفت: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد ظرفیت مهم توسعه و رونق اقتصادی در جنوب استان خراسان رضوی و شمال استان خراسان جنوبی را دارا است.

وی خاطرنشان کرد: با راه‌اندازی این فرودگاه بستری برای حمل‌ و نقل هوایی و جابجایی مسافر در ۱۵ شهر پیرامونی آن فراهم آمده است.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد اظهار کرد: با راه‌اندازی فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد که بعد از ۳۰ سال با پیگیری‌های مجدانه دولت سیزدهم به سرانجام رسید، زمان سفر به تهران به حدود یک ساعت کاهش یافت و آرزوی دیرینه مردم منطقه محقق شد.

وی بیان کرد: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد بعد از فرودگاه شهید هاشمی نژاد مشهد و فرودگاه شهدای سبزوار به‌ عنوان سومین فرودگاه تحت مالکیت شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران در خراسان رضوی با ارزش ۷۰۰ میلیارد تومان در خردادماه پارسال افتتاح و از مهرماه به بهره‌برداری رسید.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد اذعان کرد: شرکت هواپیمایی وارش با برقراری پروازهای منظم هفتگی در مسیر تهران ـ گناباد ـ تهران طی ۴۰ پرواز بیش از ۳۹۰۰ نفر مسافر را تاکنون جابجا کرده است.

وی خاطرنشان کرد: تا فاصله ۱۵۰ کیلومتری فرودگاه گناباد، ساکنین شهرستان‌های جنوب خراسان رضوی و شمال خراسان جنوبی از جمله گناباد، بجستان، بردسکن، خلیل‏‌آباد، قائن، فردوس، خضری و دشت بیاض، سرایان، خواف و... در زمان کمتر از ۲ ساعت می‌توانند به فرودگاه دسترسی داشته باشند، همچنین این زمان برای ساکنان شهرستان کاشمر در فاصله ۱۲۵ کیلومتری گناباد حدود ۷۵ دقیقه است.

توکلی گفت: فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد در ۶ کیلومتری شمال این شهر و در حاشیه بزرگراه گناباد به تربت‌حیدریه احداث شده که دسترسی سریع و آسان و بدون بار ترافیکی یکی از مزیت‌های نسبی آن است.

وی افزود: از جمله امکانات در این فرودگاه برای مسافران، پارکینگ شبانه‌روزی و ساعتی، تاکسی درون‏‎ شهری و برون‏ شهری با قیمت مناسب، اتاق کودک -کافی شاپ و غرفه عرضه سوغاتی و صنایع دستی شهرستان است.

رئیس فرودگاه شهدای گناباد بیان کرد: افزایش تقاضای سفر هوایی و حمایت مردمی، شرط لازم جهت افزایش تعداد پروازها در هفته است که در صورت تحقق آن، با زیرساخت فعلی ظرفیت برقراری پروازها به‌صورت همه‌روزه در مسیرهای مختلف هوایی را دارد.

وی با بیان اینکه مسافران می‌توانند برای خرید بلیت از سایت‌‏های معتبر اقدام کنند، گفت: راه‌اندازی این فرودگاه بستر توسعه و رونق منطقه در زمینه‌های مختلف را افزایش داده است.

مرحله نخست بهره‌برداری از فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد به عنوان سومین فرودگاه استان خراسان رضوی چهارم خردادماه سال گذشته با حضور رییس مجلس شورای اسلامی آغاز شد. برای تکمیل و بهره‌برداری از فرودگاه منطقه‌ای شهدای گناباد در مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شده است.

فرودگاه شهدای گناباد دارای زمینی به وسعت ۲۵۰۰ هکتار و ۲۷۰۰ متر باند به عرض ۶۰ متر است و تا فرودگاه مشهد ۲۷۰ کیلومتر تا سبزوار ۳۰۰ کیلومتر و تا بیرجند ۲۱۸ کیلومتر فاصله دارد و اکنون به عنوان سومین فرودگاه استان خراسان رضوی بعد از مشهد و  سبزوار، در منطقه جنوب خراسان رضوی فعالیت دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • تصویب طرح پهنه‌بندی حریم شهر مشهد برای نخستین‌بار
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • امحای ۹۰ هکتار از مزارع آبیاری شده با فاضلاب در شیراز آغاز شد
  • فرودگاه گناباد، پیشران توسعه و رونق در جنوب خراسان رضوی
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • توسعه ۳۰۰ هزار هکتار اراضی؛ افزایش سه میلیون تنی محصولات کشاورزی
  • رهاسازی آب سد سفیدرود برای آبیاری شالیزار‌های گیلان از امروز
  • سد کنجانچم دشت مهران پرآب شد
  • سد کنجانچم دشت مهران را آبیاری می‌کند