Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش الف کتاب به نقل از ایبنا، اکبر ایرانی، رئیس موسسه پژوهشی میراث مکتوب درباره وضعیت کنونی این موسسه، بیان کرد: موسسه میراث مکتوب جزو موسساتی است که از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمک دریافت می‌کند و بودجه طبق قراردادی که هرساله با بخش بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منعقد می‌شود به ما پرداخت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این‌صورت که براساس قرارداد کتاب، هزینه‌های تولید آثار به‌عنوان بودجه به موسسه تعلق می‌گیرد و هیچ ردیف مستقل و مشخصی برای بودجه در ارشاد و یا سازمان برنامه و بودجه برای ما درنظر گرفته نشده است.  
وی ادامه داد: ما به‌صورت سالیانه حدود 20 تا 30 کتاب داریم که براساس آن بودجه به موسسه اختصاص پیدا می‌کند که به‌صورت ماهیانه به ما پرداخت می‌شود که تنها حدود 50 درصد از هزینه‌های موسسه را پوشش می‌دهد. این نوع قرارداد نزدیک به پنج سال است که منعقد می‌شود و پیش از این هر سه ماه یکبار بودجه طبق بودجه مصوب هیات امنا به موسسه پرداخت می‌شد. هم از سوی بازرس موسسه و هم یک شرکت حسابرسی معتبر و مورد تائید وزارتخانه، تمام هزینه‌ها و فعالیت‌ها به‌طور دقیق و جزئی با اهداف و اساسنامه تطبیق داده می‌شود.
 
رئیس موسسه میراث مکتوب گفت: سال‌هاست که با مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره این موضوع صحبت می‌کنم و آن اینکه براساس میزان عملکرد، آورده‌ها و خروجی‌ها به موسسات کمک کنند، چراکه همه موسسات به یک اندازه فعالیت نمی‌کنند. موسساتی هستند که گزارش نمی‌دهند یا گزارش‌های آن‌ها از نظر کارشناسان اداره‌کل بودجه دقیق و قابل‌قبول نیست، ولی مع‌الوصف همچنان بودجه خود را دریافت می‌کنند. با وجود دقت‌های فراوان موسسه میراث مکتوب از نظر چارچوب‌های بودجه‌ای، کمک‌هایی که به ما تعلق می‌گرفت، محدود شده است.
 
ایرانی افزود: بودجه سال 96 مصوب توسط هیات امنا که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم رئیس آن است، برای موسسه میراث مکتوب چیزی حدود یک میلیارد و 300 میلیون تومان است که با این حساب، باید ماهی بیش از 100 میلیون تومان به موسسه پرداخت شود که تنها 50 یا 60 میلیون تومان از آن به ما تعلق می‌گیرد و با این روال در حال حاضر حدود 550 میلیون بدهی داریم. اگر مشکلی در پرداخت بودجه مصوب وجود داشت، باید چندماه قبل در جلسه‌ای این موضوع به اطلاع ما می‌رسید تا براساس آن برنامه‌هایمان را هماهنگ کنیم. البته بخشی از کسری بودجه را خود موسسه با انجام کارهای پژوهشی تامین می‌کند که در مقابل بدهی‌ها خیلی ناچیز است.
 
وی تصریح کرد: برای انجام یک کار پژوهشی علمی در سطح ملی باید برنامه‌ریزی دقیق صورت گیرد و بودجه مشخص پیش‌بینی شود. ما جزو موسساتی در ایران هستیم که با دانشگاه‌ها و موسسات معتبر خارج از کشور همکاری علمی داریم و در قالب این همکاری‌ها، کتاب‌های دانشمندان مطرح خارجی را منتشر و نشست‌های علمی و تخصصی برگزار می‌کنیم. اگر بخواهند براساس اعتبار و شهرت امتیاز بدهند، نمره موسسه میراث مکتوب ممتاز خواهد بود. در دنیا هیچ موسسه ایرانشناسی وجود ندارد که موسسه میراث مکتوب را نشناسد. همه کتاب‌های ما در کتابخانه کنگره آمریکا وجود دارد. آیا دیگر ناشران و موسسات پژوهشی چنین ارتباط و اعتباری در سطح بین‌المللی دارند؟
 
ایرانی گفت: آثار فرهنگی، کهن و تمدنی و شیعه‌شناسی مربوط به موسسه میراث مکتوب در مراکز ایران‌شناسی دنیا معرفی شده است. انتظار داریم مسئولان رده بالای فرهنگی کشور این تفاوت‌ها را بین موسسات کمک‌بگیر درنظر بگیرند. در سایت موسسه هر روز چندعنوان از شاخص‌ترین متون کهن ایرانی معرفی می‌شود. همچنین سه مجله علمی ـ تخصصی در حوزه میراث کهن و تاریخ علم داریم که بی‌نظیر هستند و در آن‌ها مقالاتی از مستشرقان و تاریخ علم‌شناسان سراسر دنیا منتشر می‌شوند که انتشار این مجلات پژوهشی، هزینه بالایی دارد. موسسه میراث مکتوب با این درجه از اعتبار در دنیا امروز برای حقوق کارمندان، حق‌التالیف کتاب‌ها و مقالات و حتی اجاره ساختمان خود درمانده و این روند کم‌کم باعث ایجاد یاس در پژوهشگران و کارمندان خواهند شد. محققی را می‌شناسم که با شرایطی مشابه امروز به ناچار در اسنپ فعالیت می‌کند.
 
رئیس موسسه میراث مکتوب، درباره روند پیگیری مطالبات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز افزود: قول‌های مساعدی برای همکاری از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داده شده و احتمالا تا پیش از سال جدید بخشی از معوقات به ما پرداخت خواهد شد. اگر این امر صورت نگیرد، با باری از تعهدات به سال جدید می‌رویم. این روند اگر تداوم داشته باشد، موسسه به سمت انحلال و تعطیلی پیش خواهد رفت. 25 سال سرمایه معنوی موسسه‌ای که توانست فرهنگ ایران را آبرومندانه در جهان حفظ و معرفی کند، در معرض خطر و در حال از بین رفتن است.
 
وی با اشاره به فعالیت‌های این موسسه در مدت 25 سال از زمان تاسیس، بیان کرد: چاپ 380 جلد کتاب، 250 شماره مجله و صدها عنوان مقاله پژوهشی، برگزاری 105 نشست علمی و تخصصی، 10 همایش بین‌المللی و چندین کارگاه تخصصی و همچنین تربیت هزاران دانشجو و پژوهشگر از جمله اقداماتی است که از سوی موسسه میراث مکتوب انجام شده است. نهضت علمی که از سوی این موسسه در کشور ایجاد شد، نباید نادیده گرفته شود و نخبگانی که با موسسه همکاری دارند، امروز دغدغه مالی و از دست دادن شغل خود را دارند. اخیراً قرارداد بستند تا اجاره دو واحدی که سال‌ها در اختیار موسسه بوده از ما بگیرند و این اجاره‌های معوقه هم ممکن است موجب از دست دادن مکانی باشد که موسسه در آن سال‌ها به پژوهش و نشر مواریث علمی مشغول بوده و منجر به مضاعف شدن دشواری‌های موسسه خواهد شد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۹۱۲۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها

امتداد - رئیس بیمه مرکزی با اعلام تبعات عدم اصلاح سقف معافیت مالیاتی برای اشخاص حقیقی و حقوقی بر صنعت بیمه پیشنهاد داد این بند بر درآمد سرمایه‌گذاری ذخایر فنی و ریاضی موسسات بیمه لحاظ نشود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، علی استاد هاشمی رئیس بیمه مرکزی با ارسال نامه‌ای به محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص تبعات عدم اصلاح بند س تبصره ۶ قانون بودجه ۱۴۰۳ بر صنعت بیمه، اعلام کرد: پیرو نامه ۴ اردیبهشت ملزم به طرح یک فوریتی اصلاح برخی احکام مالیاتی جهت تسهیل فعالیت‌های اقتصادی در سال جهش تولید با مشارکت مردم موضوع حکم بند س تبصره ۶ قانون بودجه، دلایل توجیهی و پیشنهادات بیمه مرکزی به شرح زیر جهت استحضار ایفاد می‌شود.

۱. به موجب بند س تبصره ۶ قانون بودجه سال جاری، سقف ریالی برای انواع معافیت‌های مالیاتی، نرخ‌های مالیاتی صفر و مشوق‌های مالیاتی تعیین شده است. در رابطه با این حکم هر چند صنعت بیمه بطور مستقیم مشوق مالیاتی مصداق این بند را ندارد با این حال با توجه به اینکه بخش مهمی از فعالیت‌ های اصلی صنعت بیمه معطوف به سرمایه‌گذاری ذخایر فنی و ریاضی شامل سپرده گذاری نزد بانک‌ها، خرید انواع سهام و اوراق بهادار در بازار سرمایه( اوراق مالی اسلامی اوراق گواهی سپرده اوراق نوآوری و …) و سایر ابزارهای مالی است، چنانچه سقف ریالی فوق برای این گونه درآمدها اعمال شود محدودیت و مشکلاتی برای بیمه‌گذاران و بیمه‌گران ایجاد می‌کند.

۲. به موجب قراردادهای بیمه بخش قابل توجهی از مزایا و خدمات بیمه ناشی از بازدهی و درآمد سرمایه‌گذاری منابع بیمه گذاران در قالب ذخایر فنی است. درآمد سرمایه‌گذاری شرکت‌های بیمه عمدتاً متعلق به بیمه گذاران مربوط بوده و نباید به عنوان درآمد شرکت‌های بیمه تلقی شود. شرکت‌های بیمه نقش جمع آوری منابع مالی خرد اشخاص حقیقی و حقوقی را بر عهده دارند و این منابع مالی را از طریق خرید اوراق بهادار( اوراق مالی اسلامی اوراق بدهی و …) و سایر ابزارهای مالی به بازار سرمایه تزریق می‌کنند. بنابراین اعمال مالیات و تعیین سقف برای درآمد حاصل از این سرمایه‌گذاری‌ها برای صنعت بیمه موجه نیست. چرا که این منابع درآمد مستقیم شرکت بیمه نیستند.

۳. از سوی دیگر احتساب درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری و اعمال سقف مالیاتی بر این درآمدها موجب اعمال مضاعف مالیات است. به نحوی که شرکت بیمه یک بار بابت درآمد سرمایه‌گذاری مالیات می‌دهد و یک بار هم بابت سود عملکرد شرکت مالیات پرداخت می‌کند که این مالیات مضاعف عملاً موجب زیانده شدن بیشتر شرکت‌های بیمه خواهد شد.

۴. عدم معافیت درآمد سرمایه‌گذاری موسسات بیمه عملاً قیمت تمام شده خدمات آنها را بالا برده و امکان اخذ نرخ بازدهی مناسب برای این شرکت‌ها را دشوار می‌سازد که این امر باعث تضعیف شرکت‌های بیمه در بازار سرمایه در شرایط اقتصاد کنونی خواهد شد.

۵. یکی از تکالیف بیمه مرکزی و شرکت‌های بیمه، افزایش ضریب نفوذ بیمه است که با لحاظ کردن حکم فوق در قانون بودجه دستیابی به هدف تعیین شده غیر ممکن می‌شود.

با عنایت به موارد فوق و به منظور رفع ابهام و جلوگیری از مشکلات مطروحه برای صنعت بیمه و در راستای سیاست‌های نظام در خصوص تشویق و توسعه امر بیمه و تحقق شعار سال، خواهشمند است حکم فوق به نحوی اصلاح شود که درآمدهای حاصل از سرمایه‌گذاری ذخایر موسسات بیمه و بیمه مرکزی مشمول محدودیت‌های این بند نشود.

پیشنهاد می‌شود متن زیر به انتهای بند س تبصره ۶ اضافه شود: “معافیت‌های مقرر برای درآمد حاصل از سرمایه‌گذاری ذخایر فنی و ریاضی موسسات بیمه و بیمه مرکزی مصداق معافیت‌های موضوع این بند نیستند و در محاسبه سقف ریالی مقرر در این بند لحاظ نمی‌شود.”

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • تبعات بند مشکل ساز بودجه بر صنعت بیمه و پیشنهاد عدم لحاظ بر درآمدها
  •  معرفی کتاب های بازار مالی
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • دیدار فرمانده سپاه لرستان با جامعه کارگری
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • کدام نمایندگان جلسه مجلس را تعطیل کردند؟
  • جلسه بودجه به حدنصاب نرسید و تعطیل شد+اسامی غایبان
  • دردسر جدید بارسلونا: ویتور روکه قربانی مسائل مالی می‌شود؟