Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-04-19@08:55:16 GMT

یک سوزن به خودمان بزنیم!

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۹۴۸۵۶

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، علی رجبی در یادداشتی نوشت:

همزمان با ۲۲ بهمن ماه، سالروز پیروزی انقلاب اسلامی، سی و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر با حواشی بسیاری به پایان رسید. «لاتاری» تازه‌ترین ساخته محمدحسین مهدویان و سیدمحمود رضوی از سوی هیئت داوران نادیده گرفته شد. ابراهیم حاتمی‌کیا، کارگردان نامی که او را با فیلم‌های دفاع مقدسی می‌شناسیم حسابی از خجالت صداوسیما درآمد و بسیاری از کاربران فضای مجازی که دغدغه‌های انقلابی دارند، نوک پیکان انتقادهای خود را به سوی متولیان وزارت ارشاد و سازمان سینمایی گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رخدادهای ناخوشایند و ناملایمات جشنواره فیلم فجر با سینماگران انقلابی را بگذارید کنار، بی‌توجهی رسانه‌های انقلابی به سی و سومین جشنواره موسیقی فجر که آخرین روز دی ماه به کار خود پایان داد؛ سی و ششمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر که از ۲۸ دی تا ۹ بهمن برگزار شد و همچنین دهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر که در حال برگزاری است؛ آن وقت درد دو چندان می‌شود: بخشی از بدنه‌ جامعه هنری کشور دغدغه آرمان‌های انقلاب را ندارد و بخشی نیز که به ظاهر نسبت به آرمان‌های انقلاب دغدغه‌مند است، نسبت به هنر بی‌توجه است.

هر سال در اواسط بهمن، سؤالی از سوی کسانی که خود را انقلابی می‌دانند طرح می‌شود و چند روز بعد هم فراموش می‌شود: «تا چه زمانی قرار است، جشنواره‌های فرهنگی دهه فجر، اعم از تئاتر، موسیقی، سینما و هنرهای تجسمی هم‌ راستا با سیاست‌های برگزارکننده آن در کلان یعنی جمهوری اسلامی نباشد؟»

در طول سال نیز موارد بسیاری از نوشتارهای انتقادی در مطبوعات منتشر می‌شود که عموماً با دید سلبی نوشته شده‌اند و هیچ ردپایی از نگاه ایجابی در آن‌ها دیده نمی‌شود. به قول ظریفی، حزب‌اللهی‌ها در عرصه هنر فقط می‌دانند چه چیزی را نمی‌خواهند و درباره چیزی که می‌خواهند تلاش اندکی می‌کنند.

زاویه داشتن سینما، تئاتر، موسیقی و... با رویکردهای اصلی کشور در حوزه فرهنگی فاجعه‌بار است، اما فاجعه‌بارتر از این همسو نبودن، پنهان شدن حزب‌اللهی‌ها پشت همین انتقادها و سر و صداهاست. در روز پایانی جشنواره فیلم فجر، ابراهیم حاتمی‌کیا -همان‌طور که انتظار می‌رفت- حرف‌های انتقادی‌اش را زد و رفت؛ حق «لاتاری» که نماد غیرت ملی بود، خورده شد، همان‌طور که سال گذشته حق فیلم سینمایی «ماجرای‌نیمروز» خورده شده بود؛ این‌ها چیز تازه‌ای نیست که بخواهیم از مواجهه با آن شوکه شویم! فاجعه اصلی کم‌توجهی حزب‌اللهی‌ها به مسئله هنر و فرهنگ و نسبت آن با انقلاب اسلامی است. انقلاب اسلامی پدیده‌ای فرهنگی است، اما بدون‌تعارف، آن‌ها که امروز خودشان را طرفدار آرمان‌های انقلاب اسلامی می‌دانند، عموماً هیچ نسبتی با این پدیده فرهنگی ندارند و مسائل را فقط از دریچه سیاست می‌بینند.

مسئله خالی کردن زمین هنر و فرهنگ به سود جریان‌های زاویه‌دار با خط انقلاب محدود نمی‌شود، بسیاری از عرصه‌های دیگر غیر سیاسی نیز وجود دارد که خلأ حضور حزب‌‎اللهی‌ها در آن مشهود است. جریان اصیل انقلابی هر چه در فعالیت‌های جهادی موفق بوده است؛ در شبکه‌سازی در مسائل اجتماعی ضعیف عمل کرده است. این بی‌توجهی به مسائل اجتماعی هم دامنه گسترده‌ای دارد و از مسائلی مانند مبارزه با اعتیاد تا حفاظت از محیط زیست را در بر می‌گیرد. غرض از این نوشتار فقط هشدار خطر پیش روست.

اول باید یک سوزن به خودمان بزنیم تا بعد با جوالدوز به جان دستگاه عریض و طویل فرهنگی و اجتماعی کشور بیفتیم. سؤال و مطالبه را باید تغییر بدهیم: «ما برای هم‌راستا شدن تولیدات فرهنگی با آرمان‌های انقلاب دقیقاً چه کرده‌ایم که انتظار داریم خروجی هر ساله جشنواره‌ها و تولیدات هنری چیزی جز وضع فعلی باشد؟»

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۹۴۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح جشنواره پادکست «قصه‌های خوب با صدای خوب برای بچه‌های خوب» در کرمان

این جشنواره از سوی خانه ادبیات کودک و نوجوانان ایران سرای آذر یزدی و با همکاری ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان‌های کرمان و یزد و کانون‌های پرورش فکری کودکان و نوجوانان این استان‌ها به همراه بزرگداشت استاد هوشنگ مرادی‌کرمانی، ویژه کودکان هفت تا ۱۱ سال و نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ سال برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در این مراسم گفت: اقدام یک مؤسسه فرهنگی هنری در برگزاری این جشنواره با همراهی نهاد‌های دولتی و همچنین همتی که برای برگزاری این برنامه خوب انجام شد جای قدردانی دارد.

وحید محمدی با ابراز امیدواری اینکه موسسات فرهنگی هنری کرمان نیز در حوزه‌های متعدد فرهنگی و نکوداشت مفاخر نقش خود را ایفا کنند، افزود: استان‌های کرمان و یزد پیوند‌های فرهنگی عمیقی دارند و این همراهی‌ها می‌تواند تأثیرگذار باشد و ما نیز در برگزاری این رویداد‌ها همکاری خواهیم کرد.

معاون فرهنگی و رسانه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز با بیان اینکه امیدواریم با برگزاری این جشنواره در تربیت کودکان و نوجوانان ایران اسلامی نقش مهمی ایفا کنیم، گفت: این نقش تربیتی، ارزشمند و با آثار ماندگار خواهد بود و انتظار می‌رود در این جشنواره اتفاقات خوبی رقم بخورد و با همکاری دیار کرمان بتوانیم این جشنواره را به خوبی در سطح کشور برگزار کنیم.

حسین دشتی، افزود: انتخاب یک قصه از جلد یک تا هشت کتب «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» اثر مهدی آذریزدی و انتخاب یک قصه از آثار هوشنگ مرادی‌کرمانی از بخش‌های این جشنواره است و اختتامیه جشنواره ۱۸ تیرماه امسال به میزبانی استان یزد برگزار می‌شود.

بنا بر این گزارش قرار است این جشنواره هر سال در یک استان و با معرفی چهره فرهنگی ادبی آن استان رونمایی و اختتامیه آن در یزد برگزار شود. 

برآیند سالانه جشنواره یک کتاب صوتی از منتخبین شرکت‌کننده در جشنواره خواهد بود و کار‌های برگزیده مجددا به‌صورت حرفه‌ای باز تولید خواهد شد.

کودکان و نوجوانان سراسر ایران می‌توانند در این جشنواره شرکت کنند و کتاب‌های مورد نظر را با لهجه‌های بومی خود خوانده و پادکست تولید کنند. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند در فضای مجازی به آدرس Azaryazdi.ir مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • پتانسیل های گردشگری استان کرمانشاه هنوز بخوبی معرفی نشده اند
  • جشنواره ملی پادکست «قصه‌های خوب با صدای خوب برای بچه‌های خوب» در کرمان
  • جشنواره ملی پادکست"قصه‌های خوب با صدای خوب برای بچه‌های خوب" در کرمان
  • افتتاح جشنواره پادکست «قصه‌های خوب با صدای خوب برای بچه‌های خوب» در کرمان
  • پرورش نیروهای انقلابی در برنامه‌ریزی‌های کلان مدنظر قرار بگیرد
  • ثبت رکود تاریخی در جشنواره ‌مدرسه عشق با ارسال ۷۵ هزار اثر
  • شبکه بزرگ فرهنگی بسیج با حضور جوانان شکل گرفته است
  • راز پویایی هنر انقلاب بارور شدن اندیشه انقلابی است
  • برنامه های جشنواره «رود و ریل» در لرستان اعلام شد
  • صادق خلخالی در فروردین ۵۸: زمانی می‌خواستیم جنازه‌ی منحوس پهلوی را آتش بزنیم/ اعدام هویدا یک عمل انقلابی بود