Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان - قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی اصفهان گفت: کاشت پسته، گل محمدی،‌ زعفران و گیاهان دارویی جایگزین غلات و پیاز که کاشت آنها در شرایط بی آبی اصفهان عقلانی نیست،‌ می شود.

مهرداد مرادمند در گفت و گو با خبرنگار مهر در ارتباط با حیات بخش کشاورزی با توجه به خشکسالی در اصفهان اعلام کرد: اگر چه بی آبی و خشکسالی آسیب های جبران ناپذیری را در حوزه کشاورزی برجای گذاشته است اما با استفاده از روش های نوین آبیاری نگذاشتم کشاورزی از بین برود و با مدیریت منابع بومی آب در سطح استان و تغییر شرایط، نوع کشت و کار را تغییر دادیم و به سمت کشت های اقتصادی حرکت کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان داشت: حفظ، احیاء و بهره برداری از منابع آب و خاک متناسب با رویکردهای هیدرولوژیکی، گسترش روش های نوین آبیاری، تکمیل روش های نوین زهکشی و توسعه کشت های گلخانه ای در دستور کار این سازمان قرار گرفته است تا صیفی‌جات و سبزیجاتی که به آب کمتری نیاز دارد به روش گلخانه ای تولید شود.

قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با تاکید بر اینکه قسمت عمده اقلیم زاینده رود در بخش خشک و نیمه خشک واقع شده است، تصریح کرد: باید به سمت کاشت گیاهانی که مصرف آب کمتری دارد حرکت کنیم بر همین اساس در استان اصفهان کاشت زعفران، پسته، گل محمدی و گیاهان دارویی در دستور کار قرار گرفته است.

وی تاکید کرد: مناطق شرق استان با بیشترین مشکل کم آبی روبرو بوده به همین دلیل عمده پروژه های آبیاری نوین در این مناطق انجام شده است. البته برای انجام این پروژه ها دست رد به سینه هیچ مراجعه کننده ای نمی زنیم.

مرادمند اضافه کرد: با توجه به اینکه شهر ورزنه نیز دچار نوسانات زیادی در هنگام باز یا بسته بودن رودخانه زاینده رود می شد لوله گذاری هایی جهت آبیاری کم فشار و استخرهای بزرگ برای کنترل منابع آبی در این شهر در نظر گرفته شده است.

وی افزود: با لایروبی و مرمت قنات ها سعی کرده ایم تا آنها را زنده نگه داریم. البته در حق کشاورزان جفا شده و نمی توان آن را نادیده گرفت.

قائم مقام سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان با بیان اینکه استفاده از تصفیه پساب فاضلاب ها نیز به عنوان یک پتانسیل خوب برای آبیاری محسوب می شود، افزود: در حال حاضر نیز، ۱۴ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به وسیله روش های آبیاری نوین انجام می شود.

وی تاکید کرد: البته حفظ کاربری اراضی کشاورزی که در حریم شهرها قرار دارند نیز با توجه به کم آبی از رویکردهای اصلی سازمان جهاد کشاورزی است.

مرادمند با بیان اینکه دیگر کاشت ذرت، جو، پیاز و سیب زمینی در شرایط بی آبی اصفهان عقلانی و علمی نبود و تلاش کردیم روی محصولاتی سرمایه گذاری کنیم که بتوانیم با صادرات برای شهر و استان درآمدزایی داشته باشیم، اضافه کرد: گسترش روش های دفع آفات غیر شیمیایی در محصولاتی که مصرف زیادی در جامعه دارند و گسترش روش های نوین کشت نشایی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۹۵۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض

ایسنا/ایلام مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام گفت: برداشت بی‌رویه گیاهان دارویی بومی توسط افراد بومی و غیر بومی در استان ایلام، وجود برخی از این گیاهان را در انقراض قرار داده است.

«علی فرضی‌نژاد» در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این مطلب، اظهار کرد: از حدود ۱۰۰۰ گونه گیاه دارویی شناخته شده کشور ۳۵۰ گونه در استان ایلام وجود دارد که در هر منطقه از طبیعت استان بسته به شرایط آب و هوایی و خاک رشد می‌کنند و مردم برای مصارف درمانی و همچنین برخی صرفه اقتصادی و فروش، به برداشت آن‌ها مبادرت می‌کنند.

وی با بیان اینکه گیاهان دارویی، داروخانه کوچک طبیعت محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: متأسفانه برداشت بی‌رویه و بهره‌برداری غیراصولی به‌واسطه عدم شناخت از نحوه برداشت این گیاهان، آن‌ها را در خطر انقراض قرار داده است.

 مدیر مرکز خدمات تخصصی گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی واحد استان ایلام افزود: کنگر، پاقازه، ترگ، پیچگ و ونگی و ازبوه، تشنه‌داری بلاورو گیاهانی هستند که بیشترین استفاده را دارند و بیشترین خطر متوجه این گیاهان است.

فرضی‌نژاد گفت: برای پیشگیری از انقراض این گیاهان باید سیاست‌های ابلاغی سازمان منابع طبیعی کشور و استان در خصوص ممنوعیت‌ها و میزان برداشت گیاهان دارویی را اجرایی کرد.

وی با بیان اینکه حفاظت، احیا و توسعه گیاهان دارویی کار منابع طبیعی استان است عنوان کرد: سازمان منابع طبیعی به تنهایی از عهده این مهم برنمی‌آید و باید همه مردم و بهره‌برداران برای این کار آموزش ببینند تا این این گیاهان برای نسل‌های بعدی حفظ شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرزده‌های استاندار جدید لرستان از ادارات
  • میمند ۲ هزار هکتار گل محمدی زیرکشت دارد/وجود ۳۶۰ گونه گیاه دارویی
  • گیاهان دارویی بومی ایلام، در خطر انقراض
  • توسعه صادرات گیاهان دارویی با تکمیل زنجیره ارزش
  • برداشت سه تن زعفران از مزارع لرستان
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • فارس رتبه اول کشور در کشت گیاهان دارویی
  • تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال
  • عملکرد فرمانداران و روسای اداره های جهاد کشاورزی فارس
  • طرز تهیه لوبیا پلوی اصیل شیرازی را اینجا بخوانید