Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران - ایرنا - مدیرعامل بنیاد حامیان علم و فناوری ایران گفت: سرمایه گذاری در حوزه علم و فناوری پایدارترین و اصولی ترین شیوه برای رفع مشکلات، ارتقای سطح زندگی و اشتغال است و تأثیر شگرفی بر اعتلای فرهنگ عمومی و علمی کشور دارد.

نادر حقانی روز چهارشنبه در حاشیه برگزاری سومین گردهمایی ملی خیرین آموزش عالی کشور که در دانشکده فنی مهندسی دانشگاه تهران برگزار شد، در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا با بیان اینکه ایده تاسیس بنیاد حامیان علم و فناوری ایران جهت جذب مشارکت حداکثری خیرین در موضوع علم و فناوری است، اظهار کرد: اولین گردهمایی خیرین آموزش عالی کشور، در 21 خرداد سال 1394 در مشهد برگزار برگزار شد و در آبان ماه همان سال اعضای بنیاد با انتخاب پنج نفر از خیرین و خبرگان حوزه آموزش عالی کشور به عنوان هیأت مؤسس شامل رضا فرجی دانا، محمدحسین امید، عبدالرضا باقری، عباس مصلی نژاد و علی سعیدی سنگ «بنیاد حامیان علم و فناوری ایران» را بنا گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: همه اعضای هیأت مؤسس در میان 11 نفر حقیقی و حقوقی (وزیر علوم ، تحقیقات و فناوری و معاون اداری مالی وزارتخانه) هیأت امنا حضور دارند و همچنین چهار نفر از 9 نفر هیأت مدیره (پنج نفر عضو اصلی دو نفر عضو علی البدل دو نفر بازرس اصلی و علی البدل) همان اعضای هیأت مؤسس هستند.
مدیرعامل بنیاد حامیان علم و فناوری ایران افزود: تشکیل هر مؤسسه ای بر پایه تعریف و تعیین اهداف و اجرایی کردن آن صورت می گیرد و از این رو اهداف بنیاد در ماده هشت (در 16 بند) اساسنامه عنوان شده که به عنوان اصلی ترین و مهم ترین سند فعالیت بنیاد، در چهار فصل، 35 ماده و 30 تبصره تنظیم و نقشی اساسی و تعیین کننده در تنظیم روابط درونی و فعالیت ارکان و تشکیلات بنیاد دارد.
حقانی نظارت، جذب کمک های مردمی، ترویج فرهنگ یاریگری، ارتباط با خیرین، صنعت و دانشگاه و در نهایت شامل سیاست گذاری و صرف منابع اهداف این بنیاد برشمرد.
وی افزود: بنیاد حامیان علم و فناوری ایران با تلاش برای افزایش مشارکت همگانی و مردمی در اقدامات یاریگرانه، هدایای خیرین سخاوتمند و کمک های فردی و سازمانی را از بخش های مختلف جامعه جذب و به سمت علم و فناوری هدایت خواهد کرد و نیت خیرین را به دقیق ترین شکل و شیوه ممکن برآورده می سازد.
حقانی اظهار کرد: همه جوامع پیشرفته سرمایه گذاری در حوزه علم و فناوری را پایدارترین شیوه برای رفع مشکلات، اصولی ترین روش برای ارتقای سطح زندگی و اشتغال و تأثیرگذارترین راه برای اعتلای فرهنگ عمومی و علمی خود می دانند و از این رو بنیاد حامیان علم و فناوری ایران تلاش دارد در مسیر سربلندی مستمر کشور را از طریق مشارکت همگانی در حوزه و موضوع علم و فناوری، پایدارتر و محقق سازد.
وی با بیان اینکه با شناخت عمیق از حوزه علم و فناوری کشور، منطقه و جهان، قرار است از سوی بنیاد ساختاری پویا و کم هزینه تا دسترسی به اهداف تعیین شده در اساسنامه تسهیل شود، افزود: برنامه ریزی دقیق و هدفمند جهت تأمین نیت خیرین، تبیین دقیق ابعاد اهداف و اولویت بندی خیرین، تدوین راهکارهای مناسب برای تحقق اهداف، گفتمان سازی برای هدایت سرمایه گذاری به سمت علم و فناوری، شبکه سازی و ارتباط با لایه های مختلف اجتماع، مشارکت دهی خیرین در نقاط کانونی فعالیت اثرگذار، تشکیل شبکه بنیادها و توزیع فعالیت ها برای گسترش علم و فناوری، بسترسازی برای حل مشکلات کشور و ارتقای امکانات از طریق علم و فناوری از جمله محورهای مهم فعالیت بنیاد حامیان علم و فناوری ایران است.
حقانی گفت: تا کنون حدود 60 بنیاد حامیان علم و فناوری دانشگاههای دولتی در کشور به ثبت رسیده و تعدادی هم در حال ثبت است و در این رابطه امروز طی مراسمی وب سایت بنیاد حامیان علم و فناوری ایران به آدرس www.iffg.ir و www.iffg.org.ir برای جذب و همکاری موسسات حامی علم و فناوری و ارائه برنامه و تشکیلات و معرفی آنان به صورت متمرکز رونمایی و راه اندازی می شود.
فراهنگ ** 1417 ** خبرنگار: سیدمهدی حسینی * انتشار: امید غیاثوند

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۹۶۵۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ بیست و ششمین جلسه هیئت امنای بنیاد ملی علم ایران با حضور دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و با رویکرد ارائه گزارش فعالیت‌ها و برنامه‌های امسال بنیاد ملی علم ایران برگزار شد.

دهقانی، طی سخنانی در این نشست گفت: بنیاد ملی علم ایران، با توجه به ارتقای ساختاری خود از یک سو و افزایش بودجه‌ای که سال گذشته داشت، نقش ارزشمند و درخور توجهی را در حمایت و توسعه پژوهش‌های بنیادین و تولید علم کشور ایفا کرد. اما علیرغم این عملکرد مثبت، بودجه بنیاد به یک‌سوم کاهش یافت که برای اصلاح آن و کمک به ادامه روند حمایت‌های گسترده از تولیدات علمی، به صورت مستمر با دستگاه‌های ذیربط در حال پیگیری و مذاکره هستیم.

ون علمی، فناوری و اقتصاد دنش‌بنیان ریاست‌جمهوری یکی از مأموریت‌های اصلی بنیاد ملی علم ایران را کمک به طرح‌های علمی در ابعاد ملی و بین‌المللی در ابعاد کلان و ناظر به آینده دانست و افزود: تلاش داریم  مسیر حرکتی بنیاد علم را به سمت و سوی حمایت از تولید علم فاخر و دست یافتن به خروجی های علمی فاخر سوق بدهیم و بر همین اساس، امسال برنامه‌های جدی بنیاد علم برای حمایت از تولیدات فاخر علمی با رویکرد دست‌یابی به مرجعیت علمی، به طور جدی دنبال می‌شود.

دهقانی با اشاره به برنامه‌ریزی جدی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برای تربیت و پرورش نیروی انسانی دانش‌آموخته و متخصص در حوزه‌های گوناگون علمی و فناورانه عنوان کرد: به طور مثال در حوزه کوانتوم برای تربیت حداقل دو هزار نفر نیروی انسانی خبره و متخصص برنامه ریزی شده است و این رویکرد، به شکل‌های مختلف از جمله همکاری با دانشگاه‌ها، حمایت از استادان تراز، حمایت‌های ذیل ستادهای توسعه فناوری از پرورش نیروی انسانی و دیگر شکل‌های حمایتی، اجرا می‌شود.

وی بر ضرورت استمرار هم‌اندیشی و تعامل اعضای هیئت امنا تأکید کرد و گفت: وقتی قرار است یک کار بنیادین علمی در بنیاد علم دنبال می‌شود، باید نشست‌ها به صورت مستمر و با فواصل کم‌تر برگزار شود. می‌بایست نظرات همه اعضا دریافت و در نهایت برآیند این نظرات، به یک خط سیر تبدیل شده و ‌خط مشی بنیاد قرار بگیرد.

حمایت از تولید پژوهش‌های بنیادی و با کیفیت در سال جاری 

علی محمد سلطانی، رئیس بنیاد ملی علم ایران در این نشست به ارائه گزارشی تفصیلی از اقدامات صورت گرفته در سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: سامانه‌ای از سال گذشته راه اندازی شده که تمامی اطلاعات بنیاد علم روی این سامانه قرار داده شده است. در قالب سامانه انتشار اطلاعات حمایت‌های بنیاد علم ایران، جزئیات حمایت‌ها، نحوه دریافت و اطلاعات کاملی از طرح‌ها به طور دقیق ارائه شده است.

دبیر هیئت امنای بنیاد علم ایران افزود: تدوین برنامه راهبردی چهار ساله با رویکرد افزایش کیفیت تولیدات علمی از مهم‌ترین برنامه‌های بنیاد علم ایران در سال جاری است. بنیاد همچنین اهدافی همچون افزایش سهم و کیفیت پژوهش‌های بنیادی، هدفمندسازی پژوهش‌های کاربردی و حمایت از مسأله‌محوری و مأموریت‌گرایی، تدوین قالب‌های ترویج علم، حمایت از رویدادهای شب علم و بهبود فرآیندها در داوری و نظارت طرح‌ها را دنبال می‌کند.

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آناف، در این جلسه، ضمن بحث و گفت‌وگو پیرامون اعضای کمیسیون دائمی هیئت امنا و نحوه تشکیل و فعالیت کمیسیون دائمی، شیوه اعطای حمایت‌های بنیاد به اعضای هیئت امنا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

پیشنهاد شد که استفاده اعضای هیئت برای حمایت از طرح رساله دکتری و پسادکتری بدون پرداختی به استاد راهنما و با مسئول طرح از حمایت‌های تحقیقاتی بنیاد بلامانع است و تصمیم‌گیری درباره ارزیابی و پذیرش درخواست اعضای هیئت امنا با کمیته‌ای متشکل از رئیس و چهار نفر از اعضای هیئت امنای بنیاد خواهد بود.

همچنین در این نشست،  پیمان صالحی، معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، علی اکبر رشاد، نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، صادق واعظ زاده، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی اکبر موسوی موحدی و ایمان افتخاری از اعضای هیئت امنای بنیاد علم ایران حضور داشتند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همایش‌های هسته‌ای تسهیل کننده نیمی از اهداف توسعه پایدار
  • زلفی گل: در فرهنگ ایرانی به علم توجه شده است
  • آمادگی استان قزوین برای سرمایه گذاری‌های خارجی
  • تولیدات فاخر علمی از اهداف مهم بنیاد ملی علم
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»
  • کدام ‌حوزه‌های فناورانه در کیش به توسعه می‌رسند
  • حرکت جدی بنیاد ملی علم ایران به سوی تولیدات فاخر علمی است
  • اعتلای فرهنگ جامعه از مسیر تعلیم و تربیت معلمان می‌گذرد
  • دریافتی ماهانه ایتام زنجانی به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • ضرورت توجه به اعتلای فرهنگ عمومی تکریم در جامعه