Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر احمد جنیدی، رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با بیان اینکه سالانه بین ۵۰ تا ۵۵ هزار نفر در کشور به دلیل ابتلا به بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند، مالیات موثر را ضرورتی برای کنترل و کاهش مصرف دخانیات دانست.

ایران آنلاین / دکتر احمد جنیدی گفت: هزینه های بهداشتی مصرف دخانیات برای درمان بیماری های مرتبط در ایران سالیانه حدود ۲۰۰  هزار میلیارد ریال برآورد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شواهد جهانی نشان می دهد هزینه های مربوط به مراقبت‌های بهداشتی تنها ۳۰ درصد از کل هزینه‌های اقتصادی مصرف دخانیات را شامل می‌شود.

جنیدی افزود: این در حالی است که عمده هزینه اقتصادی مصرف دخانیات (۷۰٪) مربوط به از دست دادن بهره وری ناشی از مرگ زودرس یا از دست دادن روزهای کاری و غیبت از کار به علت ابتلا به بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات است. بنابراین کل هزینه اقتصادی، از جمله هزینه‌های بهداشتی و از دست دادن بهره وری ناشی از مصرف دخانیات در ایران، می‌تواند بالغ بر ۶۰۰، ۰۰۰ میلیارد ریال در سال باشد.

وی افزود: دخانیات به عنوان بزرگ ترین عامل قابل پیشگیری مرگ و میر و بیماری های غیر واگیر در جهان شناخته شده است و بیش از ۷۰۰۰ ماده شیمیایی در دود مواد دخانی شناسایی شده که ۷۰ نوع آن سرطان‌زای قطعی است. مصرف دخانیات موجب بروز حداقل ۱۴ نوع سرطان می‌شود و بیش از ۹۰ درصد موارد سرطان ریه در افراد مصرف کننده دخانیات رخ می‌دهد. دخانیات عامل مرگ سالیانه ۷ میلیون نفر در جهان است که از این تعداد ۹۰۰ هزار مرگ فقط به دلیل مواجهه با دود آن رخ می‌دهد؛ افرادی که مصرف کننده نیستند ولی در معرض مواجهه با دود ناشی از مصرف دیگران هستند.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: طبق تحقیقات سازمان جهانی بهداشت مناسب ترین نرخ مالیات برای کاهش موثر مصرف، حداقل ۷۵ درصد قیمت خرده فروشی است. این میزان در ایران تنها ۱۰ درصد قیمت خرده فروشی است که موجب شده است متوسط قیمت سیگار در کشور حدود نیم دلار بشود. با در نظر گرفتن تورم و درآمد، قیمت سیگار طی سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۵ کاهش یافته و در رتبه بندی جهانی از مرتبه هجدهم در بین کشورهایی که کمترین قیمت سیگار را دارند به مرتبه سیزدهم در بین سال های ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۵ تنزل یافته ایم.

وی افزود: برای رسیدن به هدف کاهش نسبی ۳۰٪ در میزان شیوع مصرف دخانیات تا سال ۱۴۰۴، ایران باید تلاش های کنترل دخانیات خود را تقویت کند و بر موثرترین اقدامات که افزایش مالیات و قیمت محصولات دخانی است، تأکید داشته باشد. متاسفانه در سال های اخیر ادعای صنایع دخانی نسبت به تاثیر افزایش قاچاق ناشی از افزایش مالیات و بحث اشتغال مانع اجرای صحیح این سیاست شده است. این در حالی است که تجربیات جهانی نشان داده افزایش مالیات ارتباطی با قاچاق ندارد و در بیش از ۷۶ کشور موفق افزایش مالیات با کاهش قاچاق و افزایش درآمد دولت ها همراه بوده است که این درآمد در بخش‌های زیربنایی دیگر برای ایجاد اشتغال هزینه شده است.

وی گفت: ایران جزو ۱۴ کشوری در جهان است که هیچ مالیات ویژه‌ای را برای دخانیات اعمال نمی‌کند. این مالیات که موثرترین نوع مالیات بر محصولات دخانی است طبق بند ب ماده ۶۹ قانون الحاق مصوب سال ۹۳ مجلس محترم شورای اسلامی و ماده ۷۳ قانون برنامه ششم الزام آور است که متاسفانه تنها در بودجه سال ۹۵ اجرا شد.

جنیدی افزود:در بودجه ۹۷ مالیات ویژه‌ای به ازای هر نخ سیگار داخلی ۳۵۰ ریال و وارداتی ۵۰۰ ریال در اجرای بند ب ماده ۶۹ قانون الحاق پیشنهاد شده که در صورت تصویب، اندکی از فاصله موجود با حد مطلوب را در این زمینه کاهش می‌دهد. متاسفانه تلاش مستمر صنایع دخانی برای به حداقل رساندن میزان مالیات برای تامین سود بالای ۵۰ درصدی سهام داران آنها موجب گرایش جوانان به مصرف این محصول مرگ‌آور می‌شود.

وی در پایان گفت: بدون وضع مالیات موثر و افزایش قیمت محصولات دخانی، امیدی به کاهش مصرف نباید داشت. سازمان جهانی بهداشت آینده نگران کننده‌ای را در مورد وضعیت شیوع مصرف در ایران پیش بینی کرده است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۹۸۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش‌ های بین‌المللی به حادثه اصفهان؛ عمان: اقدام اسرائیل را محکوم می‌کنیم / انگلیس:کاهش تنش‌ها ضروری است/ هلند: از نزدیک وضعیت ایران را پیگیری می‌کنیم

 پیرو اخبار منتشر شده درباره فعالیت پدافند هوایی در اصفهان و شنیده شدن صدای انفجار، عنوان شد که این اقدام ناشی از مقابله پدافند هوایی با چند ریزپرنده بوده و خسارتی در پی نداشته است.   به گزارش ایسنا؛ بامداد امروز جمعه برخی منابع از مقابله با چند ریزپرنده توسط پدافند هوایی کشور در برخی از شهرها از جمله اصفهان خبر دادند.   این در حالی است که ایران در روزهای اخیر بارها درباره ماجراجویی دوباره اسرائیل هشدار داده است.   در همین حال خبرهای مربوط به نفوذ این ریزپرنده‌ها در آسمان کشور با واکنش‌های مختلف بین‌المللی مواجه شد.   خبرگزاری رسمی عمان این اقدام اسرائیل را محکوم کرد.   معاون وزیر خارجه فرانسه از همه طرف‌های در منطقه خواست تا تنش‌زدایی کنند.   یکی از مقام‌های دولت انگلیس گفت: امیدواریم هر اتفاقی که در ایران افتاده است، ماهیتی داشته باشد که تنش‌زدایی هنوز ممکن باشد.   وزارت خارجه ایتالیا خواستار کاهش تنش در منطقه شده است.   وزیرخارجه کانادا اعلام کرد که امروز در نشست وزرای خارجه گروه ۷ درباره این حادثه گفت‌وگو می‌کنیم.   شرکت امنیتی انگلیسی امبری گفته است به کشتی‌های تجاری در خلیج فارس و اقیانوس هند غربی توصیه شده هوشیار باشند.   وزارت خارجه چین نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما با هرگونه برخوردی که ممکن است باعث افزایش تنش در خاورمیانه شود، مخالف هستیم و به نقش سازنده خود برای تقویت آرامش در خاورمیانه ادامه می‌دهیم.   وزارت خارجه هلند نیز اعلام کرد: ما از نزدیک وضعیت ایران را پیگیری می‌کنیم. تحولات اخیر خاورمیانه نگرانی زیادی ایجاد می‌کند. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: لحظه هدف قرار گرفتن آنچه گفته می‌شود ریزپرنده بوده، در آسمان اصفهان (فیلم) هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است صدای انفجار در اصفهان / مورد هدف قرار گرفتن چند ریزپرنده در آسمان اصفهان

دیگر خبرها

  • واکنش‌ های بین‌المللی به حادثه اصفهان؛ عمان: اقدام اسرائیل را محکوم می‌کنیم / انگلیس:کاهش تنش‌ها ضروری است/ هلند: از نزدیک وضعیت ایران را پیگیری می‌کنیم
  • سهم مالیات در عمران و آبادانی کشور برای مردم تبیین شود
  • دریافت مالیات باید عادلانه باشد
  • آیت‌الله سبحانی: منابع مادی مثل نفت صرف هزینه‌های جاری نشود
  • سهم مالیات در عمران و آبادانی کشور باید برای مردم تبیین شود
  • پرشدگی سدهای کشور به ۶۱ درصد رسید/ مدیریت مصرف آب ضروری است
  • تا ۵ سال آینده در کشورهای پیشرفته سیگار پیدا نمی‌شود/ دخانیات تنها صنعتی که پس از انقلاب تحریم نشد!
  • یک «کام» تلخ تا مرگ زودرس/ فقط «دخانیات» تحریم نشد!
  • کاهش کلسترول با این نوع سبزی
  • تعداد مراکز ترک اعتیاد در خراسان شمالی به ۱۲۷ مرکز می‌رسد