Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@00:35:48 GMT

سفیرانی به نام خیرین آموزش عالی کشور

تاریخ انتشار: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۱۹۸۸۹۹

سفیرانی به نام خیرین آموزش عالی کشور

تعداد زیادی از دانشجویانی که توان مالی برای تحصیل نداشتند به واسطه حمایت‌های خیرین آموزش عالی کشور و بنیاد حامیان علم و فناوری توانسته‌اند در دانشگاه‌ها ادامه تحصیل دهند؛ حتی بسیاری از آنان توسط خیرین به خارج از کشور بورس شده‌اند.

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا: بنیاد حامیان علم و فناوری ایران، بیست و نهم تیر ‌ماه سال ۱۳۹۵ تاسیس و مراسم افتتاح رسمی آن در هجدهم دی ماه ۱۳۹۶ برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنیاد حامیان علم و فناوری ایران با بهره‌گیری از توانمندی‌های مادی و معنوی خیرین و واقفین، تاکنون گام‌های بلندی در راه تقویت و گسترش علم و فناوری و زیرساخت‌های نظام آموزش عالی کشور برداشته است.

ایده تاسیس موسسه‌ای برای جذب مشارکت خیرین در موضوع علم و فناوری به اولین گردهمایی خیرین آموزش عالی کشور، که ۲۱ خرداد ۱۳۹۴ در مشهد برگزار شد، برمی‌گردد. پس از این گردهمایی پنج نفر از خیرین و خبرگان حوزه آموزش عالی کشور با تشکیل هیات موسس مانند دکتر رضا فرجی‌دانا، دکتر محمدحسین امید، دکتر عبدالرضا باقری، دکتر عباس مصلی‌نژاد و مهندس علی سعیدی در ۵ آبان ۱۳۹۴ اولین سنگ «بنیاد حامیان علم و فناوری ایران» را بنا گذاشتند.

برخی از خیرین آموزش عالی در قالب بنیاد حامیان در دانشگاه‌ها حضور دارند و بسیاری از آنان نیز در هیات امنای دانشگاه‌ها عضو هستند. امروزه بسیاری از دانشجویان بضاعت و توان مالی برای ادامه تحصیل ندارند؛ بعضی از آنان نیز حتی توان خرید کتاب هم ندارند. بسیاری از دانشگاه‌های کشور با کمبود خوابگاه مواجه هستند یا تعدادی از آنان به دلیل قدیمی بودن غیرقابل استفاده‌اند. اما با حضور و وجود خیرین آموزش عالی بسیاری از دانشجویان توانستند به تحصیل خودشان ادامه دهند و تعدادی از خوابگاه‌ها هم با کمک مالی خیرین مجهز و ایمن شدند.

برنامه‌ریزی دقیق و هدفمند جهت تامین نیت خیرین، تبیین دقیق ابعاد اهداف و اولویتبندی آن‌ها، تدوین راهکارهای مناسب برای تحقق اهداف، گفتمانسازی برای هدایت سرمایهگذاری‌ها به سمت علم و فناوری، شبکهسازی و ارتباط با لایه‌های مختلف اجتماع، مشارکت‌دهی خیرین در نقاط کانونی فعالیت اثرگذار در حوزه علم و فناوری، تشکیل شبکه بنیادها و توزیع فعالیت‌ها برای گسترش علم و فناوری، بسترسازی برای حل مشکلات کشور و ارتقای امکانات از طریق علم و فناوری از مهم‌ترین محورهای فعالیت بنیاد حامیان علم و فناوری ایران به شمار می‌روند.

ایرانیان به همکاری نیاز دارند نه کمک!

صبح امروز سومین گردهمایی ملی خیرین آموزش عالی کشور در دانشگاه تهران برگزار شد. در این همایش خیرین با تیپ و قیافه‌های متفاوت آمده بودند تا برنامه‌ریز‌ی‌های دقیقی درباره اهداف و آینده بنیاد حامیان علم و فناوری ایران داشته باشند. بهروز فروتن یکی از خیرین آموزش عالی کشور در این مراسم اظهار کرد: هر روز، روز نیکی است و هر روزی برگرفته از کار نیک و اندیشه است. کار نیک برخی اوقات برای خود انسان‌هاست اما کار خیر برای دیگران است.

وی ادامه داد:‌ اگر در هر روز کار خیر و کار نیک انجام دهیم قطعا نتیجه و برکت آن را در زندگی خودمان و دیگران مشاهده می‌کنیم. ایرانیان نیاز به کمک ندارند زیرا گدا نیستند بلکه همه انسان‌ها در سراسر جهان نیاز به یاری و همکاری دارند.

فروتن افزود: گل‌های مصنوعی و طبیعی هر دو از دور زیبا هستند اما وقتی نزدیک آنها می‌شویم گل طبیعی انسان‌ها را به خود جذب می‌کند کار خیر هم همین‌طور است. ما باید دیگران را به کار خیر و نیک ترغیب و تشویق کنیم. خیرین بدانند که شریک آنها خداوند است و سعی کنند شریک سومی نداشته باشند. اگر همه انسان‌ها یاد بگیرند که با یکدیگر همکاری داشته باشند حالشان خوب خواهد شد ما هم در کار خیر سهمی داریم و تصمیم گرفته‌ایم که این کار را در آموزش عالی کشور اعمال کنیم.

فروتن بیان کرد:‌ اینکه گفته می‌شود کار خیر نیاز به پول دارد حرف درستی نیست چراکه همه انسان‌ها به یاری و همکاری یکدیگر نیاز دارند و ربطی به پول و سرمایه انسان‌ها ندارد.

1200 نفر دانشجو توسط حامیان آموزش عالی بورسیه شدند

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، در حال حاضر 65 بنیاد حامی توسط خیرین آموزش عالی در دانشگاه‌ها تاسیس شده و حدود 150 هزار متر مربع پروژه عمرانی در دانشگاه‌ها، مراکز پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری توسط خیرین در حال ساخت است که بعضی از این پروژه‌ها به اتمام رسیده است.

در سال‌های اخیر خیرین و حامیان آموزش عالی علاوه بر ساخت پروژه‌های عمرانی دانشگاهی در مواردی همچون تجهیز کتابخانه‌ها، آزمایشگاه‌ها، کارگاه‌ها و همچنین بورسیه کردن دانشجویان نیز مساعدت کرده‌اند و در نشست گذشته خیرین نیز 1200 نفر دانشجو توسط حامیان آموزش عالی بورسیه شدند. در ۴ سال اخیر ۲۵۰ هزار مترمربع پروژه عمرانی دانشگاهی توسط خیرین و حامیان آموزش عالی با صرف هزینه ۴۰۰ میلیارد تومان به بهره‌برداری رسیده است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۹۸۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین از قزوین؛ دکتر سیدعلی قاسم‌زاده، رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) در نشست بررسی مسائل آموزش عالی استان قزوین که در قالب برنامه موسوم به سفر کیفیت علوم، تحقیقات و فناوری صورت گرفت، اظهار کرد: قزوین به سبب نزدیکی به تهران زمینه جذب دانشجویان زیادی از تهران و کرج را فراهم آورده است.

وی آمار دانشجویان مشغول تحصیل در این استان را ۴۳هزار نفر بیان کرد و گفت: ۳۹مرکز آموزش عالی و دانشگاهی اعم از دولتی، آزاد و غیرانتفاعی در این استان فعال است و همچنین حدود ۱۰۰۰نفر عضو هیئت‌علمی در استان قزوین مشغول به خدمت هستند.

رئیس دانشگاه بین‌المللی امام‌خمینی(ره) ارزیابی و نظارت را کاری چالش‌برانگیز و طاقت‌فرسا توصیف کرد و افزود: معمولاً در همه استان‌ها مشکلات و موانعی وجود دارد که امکان ارزیابی و نظارت خوب را از هیأت ارزیابی‌کننده می‌گیرد. در استان قزوین هم مشکلات از این دست از جمله دخالت‌ها و مقاومت‌های بیرونی (خارج از حوزه آموزش عالی) وجود دارد.

قاسم‌زاده با بیان اینکه این دخالت و مقاومت‌های خارج از حوزه آموزش عالی در استان قزوین بارز است، گفت: همین چالش گاهی‌اوقات باعث می‌شود نتوانیم به حد مطلوب کیفیت آموزش عالی را تأمین کنیم و بعضی‌وقت‌ها مجبور می‌شویم رویکردمان در حوزه ارزیابی و نظارت را تعدیل کنیم.

وی ادامه داد: به این شکل وادار می‌شویم که از توقعات‌مان بکاهیم تا کم‌کم بتوانیم زمینه بهتر شدن اوضاع و کیفیت آموزش عالی را فراهم کنیم. با این حال در بین مراکز دانشگاهی استان قزوین وفاق و همگرایی خوبی برای بهبود کیفیت آموزش عالی و تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه وجود دارد.

نماینده وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در استان قزوین با اشاره به موضوع انحلال برخی مراکز آموزش عالی غیرانتفاعی گفت: بعضی از این مؤسسات به حدی نظر کارشناسی حوزه نظارت و ارزیابی وزارت علوم را قبول داشتند که داوطلبانه به سمت انحلال رفتند. چرا که عمدتاً مقاومتی در چنین مؤسسه‌هایی وجود دارد، اما خوشبختانه این اتفاق اینجا به آرام‌ترین شکل افتاد.

قاسم‌زاده ابراز امیدواری کرد با حمایت‌ها و کمک‌های وزارت علوم نظام آموزش عالی در استان قزوین به یک الگو برای کل کشور تبدیل شود.

وی اضافه کرد: زمانی که مسئولیت دانشگاه را به عهده بگیریم، یکی از گلایه‌های جدی این بود که نظارت بر آموزش عالی در استان قزوین جایگاه ندارد و جایگاه و نیروی انسانی در این حوزه وجود ندارد. به همین دلیل چند نیروی کارآمد به این حوزه اضافه کردیم تا حداقل‌های این حوزه تأمین شود و نظارت که وظیفه ذاتی ماست، محقق شود.

قاسم‌زاده ادامه داد: خوشبختانه این اتفاق افتاد و حوزه راکد ارزیابی و نظارت بر کیفیت آموزش عالی در استان قزوین فعال شده و گزارش‌های هیأت‌های ارزیاب به وزارت علوم می‌رسد، حاصل تلاش شورای ارزیابی و نظارت دانشگاهی در استان قزوین است.

روح‌الله رازینی، رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم هم در این نشست گفت: تعدد مراکز نظارتی در حوزه وزارت علوم ‌مطلوب نیست و تضمین‌کننده کیفیت بالای آموزشی و علمی در دانشگاه‌های ما نخواهد بود.

وی اضافه کرد: تسلسل در نظارت کیفیت آموزشی خوب را ضمانت نمی‌کند و حتی در مواردی از بازوهای نظارتی سلب مسئولیت می‌کند، اما به هر حال می‌شود با تقسیم نقش‌ها و وظایف این تسلسل را تا حدودی توجیه کرد. با این حال اصل کار ما توجه به هدف غایی ارزیابی و نظارت در حوزه علمی و دانشگاهی است.

همچنین در حاشیه این نشست رئیس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم و هیات همراه از تالار قزوین شناسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) بازدید کردند.

۴۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900193

دیگر خبرها

  • افتخار ۲۷ سال خادمی قرآن
  • ایجاد اتاق وضعیت علم و آموزش عالی کشور
  • تصویب سند هوش مصنوعی در کشور به کجا رسید؟
  • حوزه نظارت بر کیفیت آموزش دانشگاهی در قزوین احیا شد
  • همیاران مهربان ترافیک به مثابه مشارکت مردم در جهش تولیدات فرهنگی هستند/روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • روش‌های قهری در ارتباطات فرهنگی جوابگو نیست
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • دهه سرآمدی آموزش در دانشگاه‌ها آغاز شد
  • ساخت مدارس شبانه روزی در دستور کار
  • کیفیت بخشی مدارس مهم‌تر از توسعه کمی آن‌ است