Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم - مدیر حوزه‌های علمیه کشور در پیامی، از خدمات علمی و قرآنی آیت الله مظاهری تقدیر کرد و گفت: این عالم ربانی در سبک زندگی‌ خود فقه فردی را با فقه اجتماعی مد نظر قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، متن پیام آیت الله علیرضا اعرافی که به مناسبت تجلیل از چهره قرآنی آیت الله مظاهری در بیست و سومین جشنواره بین المللی قرآن و حدیث المصطفی صادر شده به این شرح است:
 
بسم الله الرحمن الرحیم

آسمان علم و فضلیت، ستارگان بسیاری دارد که برخی از آنان با فضایل متنوع و متعدد خویش پرفروغ تر از دیگری چون ماهرویان می‌تابند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چنان که حُسن «حسین» در تجلی «مظاهر» اسمایی است. همو که دانایی را با دارایی آمیخته و بر شاخسار سرو رعنایی آن، تواضع و فروتنی در برابر خلق را با تذلل و تضرع در برابر خالق چنان امتزاج داده که جز از سعه وجودی مردانی حسینی و متالهان حسنی بر نمی‌آید.

آنانی که در فلسفه و سبک زندگی خویش قوامین به اقامه قسط و داد بوده، مجاهدت در سنگرهای دفاع از حق را از طفولیت در «تیران» با شیران صدیق در مکتب «جهاد با نفس» در «جبهه و جهاد اکبر» با «اخلاق فرماندهی» والد عالم عامل آموخته و در مکتب عرفانی معارف قرآنی «عوامل کنترل غرایز در زندگی انسان» را دانسته و در سیر و سلوک معنوی «مناسک حج» قرب الی الله را با محوریت شریعت و در طریقت «توضیح المسایل» احکام الهی بر اساس معارف ولوی و در چارچوب «ولایت فقیه» پیموده است.

همو که در سبک زندگی‌اش، فقه فردی را با فقه اجتماعی مد نظر قرار داده و نجات خویش را در گرو توصیه خانواده به حق و صبر دانسته تا خسران ابدی را از خود و دیگران دور دارد و ضمن خودسازی به دیگرسازی اهتمام ویژه کرده و به «تربیت فرزند» در چارچوب «خانواده در اسلام» توجه یافته و در مدیریت اجتماعی و فقه اجتماعی در کنار فقه فردی همان گونه که به «اخلاق در خانه» توجه داشته به «اخلاق در اداره» اهتمام ورزیده است.

این گونه است که «برنامه زندگی» خویش را در چارچوب حکمتی راستین و ابدیتی سامان می‌دهد و براساس «معارف اسلامی» با محوریت «معاد درقرآن» تحت ولایت الهی «الامامة و الولایة فی القرآن الحکیم» حرکت می‌کند بی آن که خللی در زندگی دنیوی خویش ایجاد کند؛ زیرا هماره هر گام که برداشته بر پایه استجابت «ربنا آتنا فی الدنیا حسنه و فی الاخره حسنه» و «التوازن الاسلامی‌بین الدنیا و الآخرة» بوده است.

این مظهر علم و عمل، جهد و جهاد، در سرتاسر زندگی خویش به آن چه عمل کرده که نیاز مردم و جامعه بوده است و برای خویش از اندوخته دنیا جز تقوایی نیاندوخته که معیار کرامت در آخرت و ره توشه سفر بی پایان و ابدی است. پس چون عظمت را در علم و تعلم و عمل دید، بدان دل بست و مظهریت در مظاهر اسمای الهی را بر هر چیز برگزید.

در طریقت حقیقت در مجمع البحرین قرآن و عترت علیهم السلام فرود آمد و علم لدنی را در مخضره مهدوی(عج) آموخت و در شعاع شهود، عقل را به محضر قلب برد و از هر گونه هوا خالی و از هر لقای الهی پر کرد. در سیر و سفر ملکوتی و مهاجرت الی الله، «نفر» را در تلمذ مکتب قال الصادق و قال‌الباقر علیهماالسلام برگزید و به حکم «نذیرا و بشیرا» هجرت به سوی قوم خویش را وظیفه و مسئولیت خود دانسته و در راستای اطاعت پذیری از اوامر مولوی و ارشادی مقام عظمای ولایت، هجرت علمایی به بلاد را فریضه خود یافته و بدان گردن نهاد و حوزه دیرپای اصفهان را رونقی دو چندان داد و آوازه و شهرت کهن را بدان بازگرداند و علوم اسلامی را در آن تجدید کرد.

اصلاح گری که بقای حقیقت را در جریان مداوم و حرکت اجتهاد پویا و فعال دید و از عقل تعبدی برای تعبدی عقلانی مدد گرفت.

بی گمان بزرگداشت و نیکوداشت مردان عالم و عامل و مهاجران نذیر و بشیر و سالکان طریقت شریعیت و واصلان به حقیقت، بزرگداشت حق و علم و عمل صالح و ارج گذاری به این حقایق بلند و والا است.

امروز ما برخود فرض دانسته این گام کوچک را برای ارج از مقام علم و عمل و مجاهدان و مهاجران مصلح و مجدد برداریم تا چراغی روشن برای دیگر سالکان راه حقیقت باشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۱۹۹۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امروز مؤسسات بسیاری با فکر اندیشمندان دینی تأسیس شده‌ است

نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: امروز وقتی در مکتب هر کدام از بزرگان تفحص می‌کنیم می‌بینیم شخصیت‌های زیادی از مکتب آنان برخاسته‌اند، امروز مؤسسات بسیاری با فکر آیت‌الله مطهری، آیت‌الله مصباح، آیت‌الله طباطبایی و اندیشمندان بزرگ تأسیس شده‌ است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی بعد از ظهر امروز در جمع مدیران و طلاب حوزه‌های علمیه که در محل حوزه علمیه شیخ الاسلام برگزا رشد در پاسخ به سوال یکی از طلاب حاضر در جلسه مبنی بر موضوع عفاف و حجاب، اظهار داشت: رهبر حکیم انقلاب اسلامی در فرمایشات خود در اواخر ماه مبارک رمضان فرمودند شرایطی که در حوزه حجاب در کشور ما وجود دارد، توسط دشمن برای ما به وجود آمده است، حتی آدم‌هایی را استخدام کرده‌اند که بیایند در خیابان بی‌حیایی کرده و جامعه مذهبی ما را تحریک کنند و جنگ یا دو قطبی بین باحجاب و بی‌حجاب راه بیندازند.

وی افزود: در مهم بودن موضوع حجاب شکی نیست، اما اینکه بین باحجاب و بد‌حجاب جنگ در بگیرد خواست دشمن است، بنابراین هم به معنای واقعی کلمه و به‌صورت جدی باید جلوی گسترش بی‌حجابی و بدحجابی گرفته شود، هم مراقب باشیم در میدان دشمن بازی نکنیم، جمع کردن این دو مسئله در کنار هم هنر می‌خواهد.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین، بیان کرد: حجاب میوه و ثمره عفاف است، یعنی کسی که عفیف باشد باحجاب می‌شود، عفاف سرمایه و پشتوانه حجاب است و حجاب بروز و ظهور عفاف است، البته یکی از بروز و ظهورهای عفاف، حجاب است و بروز و ظهورهای دیگری هم دارد.

وی در پاسخ به سؤال یکی از طلاب در رابطه با وضعیت حوزه‌های علمیه، عنوان کرد: به معنای واقعی کلمه در حوزه‌ها از هر جهت انقلاب‌ها اتفاق افتاده است، یک زمانی طلبه‌ها کاری به چیزی نداشتند، صرفاً هر کس در یکی از رشته‌های حوزوی تخصص پیدا می‌کرد، اما اکنون قرار بر این است که پیش‌نمازهای ما در مساجد تبدیل به امامان مساجد شوند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین بیان کرد: در حوزه علمیه یک زمانی قحط‌الرجال بود، اما شخصیت‌های بزرگی نظیر شهید مطهری یا آیت‌الله مصباح در حوزه رشد کردند، امروز وقتی در مکتب هر کدام از این بزرگان تفحص می‌کنیم می‌بینیم شخصیت‌های زیادی از مکتب آنان برخاسته‌اند، امروز مؤسسات بسیاری با فکر آیت‌الله مطهری، آیت‌الله مصباح، آیت‌الله طباطبایی و اندیشمندان بزرگ تأسیس شده‌اند.

عابدینی خاطرنشان کرد: بنابراین اگر بخواهیم حوزه فعلی را با حوزه 4-5 دهه قبل مقایسه کنیم، بهترین کلام این است که بگوییم این‌ها اصلاً قابل مقایسه نیستند، در آن دهه‌ها ما چند طلبه داشتیم که به زبان‌های خارجی مسلط باشند؟ امروز ما چقدر مبلغ داریم که به زبان‌های مختلف مسلط هستند و به کشورهای گوناگون برای تبلیغ می‌روند، امروز چقدر سراغ داریم که حوزه علمیه بانی شده و طلابی از سراسر دنیا جهت تحصیل به قم آمده‌اند.

وی در پاسخ به سؤال یکی دگیر از طلاب در رابطه با اساتید حوزه علمیه، تصریح کرد: بنده توصیه می‌کنم کتاب تعلیم و تربیت استاد شهید مطهری را بخوانید، این کتاب به قدری زیبا حوزه علمیه و سبک حوزوی را ترسیم کرده که تماشایی است، ایشان می‌فرمایند حوزه علمیه باید تفکر طلبه را بیدار کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین عنوان کرد: امیرالمؤمنین (ع) در خطبه اول نهج‌البلاغه فرمودند انبیاء آمدند تا گنج‌های نهفته در عقل‌های آدم‌ها را برآشوبانند، حوزه علمیه هم کارش این است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حماسه قرآنی روستای چارک گویای ایمان استوار مردم استان بوشهر است
  • بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله بروجردی در قم برگزار شد
  • امروز مؤسسات بسیاری با فکر اندیشمندان دینی تأسیس شده‌ است
  • مدیر حوزه های علمیه با آیت الله جوادی آملی دیدار کرد+تصاویر
  • جلسات درس اخلاق آیت الله هاشمی علیا برگزار می شود
  • ترویج معارف قرآنی، دلیلی بر کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وساز‌های جدید قم
  • انتقاد آیت‌الله اعرافی از سبک معماری در ساخت‌وسازهای جدید قم
  • آموزش و پرورش با سرعت در حال تغییر نسل است
  • آموزش و پرورش با سرعت درحال تغییر نسل است