Web Analytics Made Easy - Statcounter

این ادعا که سوسمارها یا مارمولک‌ها می‌توانند امواج اتمی را جذب کنند کاملاً غیرمنطقی است، زیرا پوست مارمولک‌ها دقیقاً از پروتئین‌هایی شبیه به پروتئین‌های پوست انسان تشکیل‌ شده است

ایران آنلاین /در حالی ‌که موضوع بازداشت تعدادی از فعالان سابق محیط‌ زیست به اتهام جاسوسی از سوی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی کشور به موضوعی حساس در رسانه‌های داخلی و خارجی تبدیل شده است، در این میان، گفته‌های روز گذشته سرلشکر فیروزآبادی در خصوص این ماجرا دستمایه برخی مباحث و مطالب به ‌ویژه در روزنامه‌ها و نشریات خارجی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا به گزارشی که «تابناک» منتشر کرده است، گفته‌های سردار سرلشکر فیروزآبادی موردتوجه وب‌سایت‌های خبری و علمی خارجی قرارگرفته است و این پایگاه‌های خبری و علمی اقدام به بحث پیرامون این سخنان کرده‌اند. از جمله وب‌سایت علمی LiveScience در مطلبی با عنوان «نه ایران، سوسمارهای جاسوس نمی‌توانند اورانیوم کشف کنند» با نقل سخنان سرلشکر فیروزآبادی، از نگاهی علمی به این موضوع پرداخته است.

این پایگاه علمی بیان می‌کند، اشاره به «امواج اتمی» در سخنان فیروزآبادی موضوع عجیبی است و این امواج به شکل واقعی وجود ندارند و آنچه احتمالاً منظور سرلشکر فیروزآبادی بوده، «تشعشعات گاما» است که امواجی با کمترین طول‌موج در طیف الکترومگنتیک هستند و در فرایند استخراج اورانیوم از ایزوتوپ‌های رادیواکتیو ساطع می‌شوند.

این پایگاه به نقل از دو تن از متخصصان می‌نویسد، اما صرف‌نظر از این اشتباه در سخنان فیروزآبادی، ادعای اصلی وی مضحک است. اریک پیانکا استاد جانورشناسی دانشگاه تگزاس در آستین ـ که پیش‌ازاین وی را با عنوان مرد مارمولکی می‌شناختند ـ در ایمیلی به پایگاه LiveScience بیان کرده که ادعای سرلشکر فیروزآبادی حرف پوچی است.

وی بیان کرده: این ادعا که سوسمارها یا مارمولک‌ها می‌توانند امواج اتمی را جذب کنند کاملاً غیرمنطقی است، زیرا پوست مارمولک‌ها دقیقاً از پروتئین‌هایی شبیه به پروتئین‌های پوست انسان تشکیل‌ شده است: کراتین A و B. هیچ یک از این دو نوع کراتین توانایی خاصی در جذب یا تشخیص اورانیوم یا سایر مواد رادیواکتیو ندارند.

«بری سینروو» متخصص بیولوژی تکاملی در دانشگاه کالیفرنیا که در پاسخ به این که آیا سوسمارها و مارمولک‌ها قادر به حس کردن اورانیوم در داخل معادن هستند یا خیر تا به این طریق مورد سوءاستفاده جاسوسی قرار بگیرند، بیان کرده: خیر. این‌که مارمولک‌ها قادر به شناسایی و کشف معادن اورانیوم باشند با همه داده‌های علمی موجود در تناقض است.

به گفته او مارمولک‌ها اصولاً ازآنجایی‌که حیواناتی خونسرد هستند، به دنبال مکان‌هایی گرم برای زندگی و استراحت می‌گردند و طبیعتاً هیچ علاقه‌ای به معادن سرد اورانیوم ندارند. تحقیقات نشان می‌دهد که مارمولک‌ها در طول زندگی خود، مکان‌های گرم را شناسایی کرده و به دنبال آن‌ها می‌گردند و درنتیجه نمی‌توان تصور کرد که مارمولک‌ها یا سوسمارها به شکلی غریزی و طبیعی توانایی گشتن به دنبال معادن اورانیوم را داشته باشند.

سردار سرلشکر فیروزآبادی، مشاور عالی نظامی فرمانده کل قوا، در گفت‌وگو با ایلنا در واکنش به خبر دستگیری برخی از فعالان محیط ‌زیست و معاون رئیس این سازمان به اتهام جاسوسی گفته بود: من از آنجایی ‌که در سیستم اجرایی کشور نیستم، در جریان مسأله قرار ندارم، اما از آنجایی‌ که چهل سال در میدان امنیت و دفاع کشور کار کرده‌ام، باید این نکته را بگویم که غربی‌ها بعد از هر تجربه‌ای که با ایران کردند، دچار شکست شدند. در سه سال گذشته در اروپا جمع شدند و به این نتیجه رسیدند که جنگ با ایران نمی‌تواند جنگ نظامی، جنگ فرهنگی یا جنگ سیاسی باشد به همین دلیل گفتند که باید با هر چیزی که داریم با ایران بجنگیم و اسمش را هم گذاشتند جنگ هیبریدی.

وی در ادامه، اقدام به تشریح این جنگ هیبریدی کرده و افزوده: برای مثال افرادی چندین سال پیش به ‌عنوان فعالیت برای جمع‌آوری کمک به فلسطین به ایران آمدند از تهران شروع کردند بعد به ورامین رفته و ازآنجا به سمت نائین و یزد راه افتادند. ما به مسیری که انتخاب کرده بودند، شک کردیم. اگر کسی می‌خواهد برای فلسطین کمک جمع کند باید به تهران و اصفهان بیاید جایی که مردم هستند و پول دارند نه وسط کویر راه بیفتند. آن‌ها این مسیر را ادامه دادند و تا جیرفت کرمان رفتند، زمانی که به تهران رسیدند، خودشان را اجازه دادیم از کشور خارج شوند، اما اموال همراهانشان را نگه داشتیم. در اموالشان انواع جانوران صحرایی را خریده بودند مثل سوسمار، مارمولک و آفتاب‌پرست. سپس بررسی کردیم که این موارد به چه دردشان می‌خورد، بعد متوجه شدیم که پوست آن‌ها امواج اتمی را جذب می‌کند و این‌ها جاسوس اتمی بودند که می‌خواستند با این بهانه در داخل جمهوری اسلامی از طریق پوست این جانوران صحرایی به این نتیجه برسند که ما در چه مکان‌هایی معدن اورانیوم داریم و کجا در حال کار اتمی کردن هستیم.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۰۰۸۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر

بر اساس آمار سازمان انرژی اتمی، در یک دهه گذشته ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای در واحد یکم نیروگاه اتمی بوشهر تولید شده است.

به گزارش ایسنا، در سال ۱۴۰۲ جشن دهمین سال تولید برق از نیروگاه اتمی بوشهر برگزار شد و بر اساس آمار در یک دهه گذشته ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای در این نیروگاه تولید شده است.

تولید این میزان برق هسته‌ای، موجب صرفه‌جویی ۱۰۳ میلیون بشکه نفت خام شده که ارزش این میزان صرفه‌جویی در مصرف سوخت‌های فسیلی بیش از ۸ میلیارد دلار است.

 تاکنون با تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ای، ‌نیروگاه اتمی بوشهر توانسته ۴ بار هزینه صرف شده بابت احداث خود را تامین کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • محسن رضایی: غرب دست از حماقت بردارد
  • تولید ۶۳ میلیارد کیلووات ساعت برق هسته‌ ای طی یک دهه در نیروگاه اتمی بوشهر
  • محسن رضایی:باید از ظرفیت فرماندهان ارشد جنگ برای تربیت راویان جوان بهره برد
  • نامه سرگشاده محسن رضایی خطاب به محمد خاتمی/ بیانیه فلاحیان در مورد ارتکاب به قتل فرزندش
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • (عکس) محسن رضایی در جمع اعضای شریان
  • عکسی عجیب از محسن رضایی در جمع اعضای شریان /راه او از قالیباف و حدادعادل جدا شد؟
  • توضیح یک مقام درباره ساخت بمب اتمی در یک هفته
  • کریمی قدوسی : برای تولید اورانیوم ۹۰ درصد، «نصف روز» زمان لازم داریم
  • کریمی قدوسی: برای تولید اورانیوم ۹۰ درصد، «نصف روز» زمان لازم داریم