Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - دبيرکل سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) بر افزايش شمار نيروهاي اين سازمان در افغانستان تاکيد کرد.
«ينس استولتنبرگ» Jens Stoltenberg دبير کل ناتو مدعي شد، افزايش شمار نيروهاي ناتو در افغانستان يک نياز است.
دبيرکل ناتو همچنين ادعا کرد، افزايش حضور نظاميان ناتو در افغانستان گوياي تعهد پايدار اين سازمان به امنيت اين کشوراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هم اکنون بيش از 15 هزار نظامي آمريکايي درافغانستان مستقر هستند و در کنار اين نيروها، نيز سه هزار نظامي ازساير کشورهاي عضو سازمان پيمان آتلانتيک شمالي (ناتو) حضور دارند.
حضور نظامي آمريکا از سال 2001 در افغانستان به بهانه مبارزه با تروريسم به همراه ساير کشورهاي عضو ناتو، تاکنون هيچ دستاوردي جز کشتار هزاران غيرنظامي و تخريب زيرساخت هاي افغانستان نداشته وناامني ها روز به روز در اين کشور افزايش يافته است.
سخنان دبير کل ناتو درباره لزوم افزايش نظاميان اين سازمان در افغانستان در حالي مطرح شده است که در اتخاذ چنين موضع مشابهي درسال هاي اخير از سوي مقامات آمريکا و ناتو با مخالفت هاي جدي در افغانستان روبرو بوده است.
تجربه ناکام حضور بيش از پانزده ساله نيروهاي خارجي در افغانستان موجب شده تا در اين کشوردرسطوح مقامات، احزاب و مردم نگرش مثبتي به افزايش نظاميان آمريکايي و ناتو وجود نداشته باشد.
اين ديدگاه وجود دارد که افزايش نظاميان خارجي در افغانستان به لحاظ رواني موجب تحريک گروه طالبان وتشديد خشونت دراين کشور مي شود.
«احمد سعيدي» کارشناس مسائل سياسي در افغانستان مي گويد:
"افزايش نيروهاي خارجي به معناي ادامه جنگ و خونريزي در اين کشور است و هيچ کمکي به برقراري صلح نمي کند."
درشرايطي مسئله افزايش نيرو پس از تصميم آمريکا و ناتو براي خروج تدريجي از افغانستان در دستور کار آنان قرار گرفته که دولت و ملت اين کشور تنها خواستار کمک هاي آموزشي، مشاوره اي و نظامي غرب به نيروهاي مسلح افغانستان هستند.
افزايش تعداد نظاميان خارجي در سال هاي پاياني دوره «باراک اوباما» رئيس جمهوري سابق آمريکا و همچنين در دوره «دونالد ترامپ» رئيس جمهوري کنوني اين کشور تنها گزينه نافرجام کاخ سفيد براي خروج از شکست نظامي در جنگ افغانستان بوده که اين سياست براساس تجارب موجود، آمريکا و ناتو را از بن بست تشديد خشونت و ناامني درافغانستان خارج نمي کند.
در سال هاي اوليه اشغال افغانستان توسط آمريکا، شمار نيروهاي خارجي مستقردر اين کشور به بيش از يکصدو پنجاه هزار نفر مي رسيد که در آن دوره هم آمريکا و ناتو نتوانستند اقدام موثري در مقابله با تروريسم و خشونت در افغانستان بردارند.
به همين دليل است که علاوه بر مخالفت ها در افغانستان با افزايش شمارنظاميان خارجي در اين کشور، حتي در محافل مطالعاتي و تحقيقاتي غربي هم تکرار سياست شکست خورده آمريکا وناتو درباره اعزام نظاميان جديد به افغانستان با انتقادهاي جدي مواجه است.
در اين شرايط، مطالبه اساسي دولت و ملت افغانستان از آمريکا و ناتو مطابق با تعهدات آنان، کمک به آموزش و تجهيز نيروهاي پليس و ارتش افغانستان براي مقابله با تهديدهاي تروريستي است.
«عطا محمد نور» رئيس اجرايي حزب جمعيت اسلامي افغانستان مي گويد، جامعه جهاني در راستاي تجهيز نيروهاي امنيتي افغان به ‌ويژه تقويت بخش هوايي ارتش بي‌توجهي نشان داد تا نيروهاي امنيتي افغان همچنان ضعيف و متکي به خارجي‌ها باقي بمانند.
به نظر مي رسد، آمريکا و ناتو براي خروج از بن بست و بحران امنيتي در افغانستان بايد ضمن واگذاري کامل مديريت امنيتي به دولت اين کشور بجاي سياست افزايش نيرو به تعهدات خود در تقويت بنيه دفاعي افغانستان عمل کنند.
نويسنده: محمد رضا عسگري
116/110

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۰۵۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج نظامیان آمریکایی از نیجر

آمریکا به درخواست نیجر نظامیان خود را از این کشور آفریقایی خارج می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، چندی قبل نظامیان حاکم بر نیجر با اشاره به اتمام توافقنامه این کشور با آمریکا رسما از دولت واشنگتن خواستند،نظامیان خود را از نیجر خارج کند.

وزارت امور خارجه آمریکا با اشاره به دیدار اخیر « علی امین زین » نخست وزیر منصوب حاکمان نظامی نیجر  با « کورت کمپل» معاون وزیر امور خارجه آمریکا در واشنگتن اعلام کرد: در این دیدار کورت کمپل با خروح نظامیان آمریکایی از نیجر موافقت کرد.

در بیانیه وزارت امور خارجه آمریکا آمده‌ است: کمپل و امین زین توافق کردند که برنامه خروج نظامیان آمریکایی از نیجر به زودی تدوین شود.

به نوشته پایگاه خبری « الوسط لیبیا» موافقت آمریکا با خروج نظامیانش از نیجر درحالی صورت گرفت که مقامات واشنگتن می‌خواستند با حاکمان نیامی توافقنامه نظامی جدیدی امضاء کنند.

آمریکا یک پایگاه هوایی در شمال نیجر دارد که از آنجا هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی به پرواز  در می‌آیند و عملیات مراقبت و جمع آوری اطلاعات را در غرب آفریقا تا جنوب لیبی انجام دهد. در این پایگاه یکهزار و 100 نظامی آمریکایی مستقرند.

شکستی دیگر برای آمریکا در آفریقا؛ حضور نظامی در نیجر غیرقانونی اعلام شد

از زمانی که نظامیان بر نیجر حاکم شدند بحث تعطیلی پایگاه هوایی آمریکا مطرح شد و شورای نظامی حاکم بر نیامی در تیرماه 1402 تصویب کرد که این پایگاه تعطیل شود.

آمریکا از سال 2013 در چارچوب مبارزه با تروریسم  همکاری نظامی و آموزشی خود را  با نیجر شروع و در این کشور پایگاه هوایی تاسیس کرد اما با حاکمیت نظامیان بر نیامی روابط نیجر با دولت‌های غربی متشنج شد و به تیرگی گرائید.

قرار است یک هیئت آمریکایی طی روزهای آینده به نیجر برود تا درباره برنامه خروج نظامیان آمریکایی از این کشور آفریقایی گفت‌وگو کند.

چند روز قبل،  شهروندان نیجر با برپایی تظاهراتی در نیامی خواستار خروج نظامیان آمریکایی از کشورشان شدند.

نیجر در سال گذشته نظامیان فرانسوی که در چارجوب مبارزه با تروریسم در  این کشور  مستقر بودند از خاک خود اخراج کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش روسیه به کمک ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین | اوکراین ۵۰۰ هزار سرباز از دست داده است
  • شویگو: اوکراین نیم‌ میلیون سرباز از دست داده است
  • انگلیس طرح اخراج پناهجویان به رواندا را تصویب کرد
  • حمله پهپادی به نظامیان آمریکایی در پایگاه «عین الاسد» عراق
  • خروج نظامیان آمریکایی از نیجر
  • ناتو هیچ برنامه‌ای برای اعزام نیروی نظامی به اوکراین ندارد
  • روسیه در جنگ اوکراین پیروز خواهد شد
  • چاد هم نظامیان آمریکایی را اخراج می کند
  • تاکید رهبر انقلاب بر اثبات ظهور قدرت اراده ملت ایران و نیروهای مسلح +| ویدئو
  • درخواست نماینده زابل از حاکمان افغانستان | حقابه ایران از رودخانه هیرمند را رهاسازی کنید؛ حق همسایگی این نیست