Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن هادیزاده، پیشکسوت و مدرس قرآن کریم در گفت‌وگو با (ایکنا) از خراسان رضوی، با بیان اینکه بحث ترتیل‌خوانی در کشور ما جا نیفتاده است، ابراز کرد: برخلاف سایر کشورها که از تلاوت ترتیل استقبال زیادی می‌شود در کشور ما استقبال از این نوع تلاوت آنگونه که باید مطلوب نیست و رویکرد نوجوانان قاری هم به سمت قرائت تحقیق است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به اینکه رویکرد مسئولان قرآنی کشور هم به سوی قرائت تحقیق است، عنوان کرد: هرچه مسئولان ما به امری اهمیت دهند، رویکر مردم هم به همان سمت خواهد رفت اما باید توجه کرد که تبلیغ هم بسیار اثرگذار است.
هادیزاده با اشاره به اینکه در مسابقات قرآن بهترین جوایز به رشته قرائت تحقیق تعلق دارد، ابراز کرد: مردم به این مبنا عادت کرده‌اند و استقبال خوبی از تلاوت ترتیل نشان نمی‌دهند و این نوع تلاوت بیشتر به ایام ماه مبارک رمضان اختصاص یافته است.
ترتیل در مسیر خوبی حرکت نمی‌‎کند
این قاری قرآن کریم با بیان اینکه ترتیل در مسیر خوبی حرکت نمی‌کند، تصریح کرد: مسئولان قرآنی باید توجه بیشتری نسبت به این موضوع از خود نشان دهند تا قاریان هم به سمت تلاوت ترتیل جذب شوند.
وی با اشاره به اینکه برای پیشرفت در زمینه تلاوت ترتیل باید جلسات قرآنی نیز بیشتر به این نوع تلاوت بپردازند و تغییر رویه دهند تا معیار، تنها قرائت تحقیق نباشد، افزود: مبحث مقامات قرآن بیشتر برای قرائت تحقیق پیگیری می‌شود، ولی اگر جلساتی در همین قالب برای تلاوت ترتیل برگزار شود، نتیجه‌ مطلوبی‌ را به دنبال دارد.
این مدرس قرآن کریم با اشاره به اینکه اجرای مقامات در تلاوت ترتیل از چهارچوب خاصی برخوردار است، ابراز کرد: در قرائت تحقیق سه مبحث شروع، اوج و فرود وجود دارد که تلاوت را متفاوت می‌کند اما در ترتیل چنین شاخصه‌هایی وجود ندارد.
هادیزاده با بیان اینکه در تلاوت ترتیل، مردم تفاوت نغمات را خیلی احساس نمی‌کنند، عنوان کرد: حس نکردن تفاوت نغمات، تلاوت را برای مخاطبان خسته‌کننده نشان می‌دهد، بنابراین قاریان کمتر به سمت ترتیل می‌روند، اما اگر بتوان ترتیل پرتحریری اجرا کرد، افراد بیشتری جذب این رشته می‌شوند.
چگونگی توجه به معنامحوری در تلاوت ترتیل
این قاری قرآن در رابطه با جایگاه تلاوت معنامحور در ترتیل نیز گفت: در تلاوت ترتیل می‌توان معنامحوری را بهتر کار کرد اما این امر بستگی به خود قاری دارد که چه میزان نسبت به معنا و تلاوت ترتیل مهارت دارد، از طرفی اغلب قاریان بیشتر بر روی زیبا خواندن تمرکز کرده و نسبت به معانی توجه خاصی ندارند.
هادیزاده با اشاره به اینکه در تلاوت ترتیل، مقامات گوناگونی وجود دارد، افزود: به همین دلیل توجه به تلاوت معنامحور به راحتی می‌‌تواند در تلاوت ترتیل لحاظ شود، در اصل صدا و توانمندی خود قاری باید بالا باشد تا مرتل به یکی از برترین‌های جهان اسلام تبدیل شود.
کسب رتبه در مسابقات و توقف پیشرفت قاری
وی با اشاره به اینکه قالب افرادی که در مسابقات شرکت می‌کنند و مقام می‌آورند بعد از کسب رتبه روند پیشرفت آنان متوقف می‌شود، تصریح کرد: قاریان ما حد ایده‌آل قرائت قرآن را کسب مقام بین‌المللی و کشوری می‌دانند و وقتی به این مقام دست پیدا کردند دیگر در مسابقات شرکت نمی‌کنند و خود را در آخر خط می‌دانند که همین امر موجب می‌شود دیگر به دنبال پیشرفت نباشند.
این مدرس قرآن کریم با بیان اینکه در رشته ترتیل، مسابقات در مرحله کشوری متوقف می‌شود، ابراز کرد: یکی از ضعف‌هایی که موجب شده استقبال از رشته ترتیل کاهش یابد، نبود این مسابقه در مراحل بالاتر است، اگر این مسئله در مسابقات ترتیل‌خوانی حل شود، استقبال قاریان هم بیشتر خواهد شد.
توجه به نیازهای بانوان قرآنی
هادیزاده با بیان اینکه باید به برنامه ها و جلسات قرآن بانوان خیلی بیشتر از وضعیت کنونی بها داده شود، تشریح کرد: بسیاری از بانوان در فضای جلسات قرآن کریم مهارت پیدا می‌کنند و فضای دیگری برای رشد آنان وجود ندارد.
وی ادامه داد: جلسه تخصصی در رشته ترتیل و تحقیق برای بانوان وجود ندارد که وقتی علاقه‌مندان دوره‌های تجویدی را می‌گذراند خود را در آن عرصه قوی کنند، اگر جایی برای عرضه این توانایی وجود نداشته باشد، شخص انگیزه خود را از دست می‌دهد.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۱۰۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند

به گزارش خبرنگار مهر، مصطفی سلیمی مفرد ظهر سه شنبه در بازدید از روستاهای سطح بخش آبپخش اظهار داشت: برخی از روستاهای بخش آب‌پخش از جمله چم‌درواهی با توجه به نداشتن دهیاری و اعتبار کم روستا نیازمند توجه بیشتر مسئولان شهرستان هستند.

وی افزود: ۲ روستای چم دوراهی و میاندشت در مسیر اصلی ورودی و خروجی بخش آب‌پخش قرار گرفته‌اند و این موضوع نیازمند توجه بیشتر به ورودی‌های این روستاها به منظور جذب گردشگر است.

سرپرست بخشداری آب‌پخش ابراز داشت: آسفالت بریدگی‌های مسیر اصلی روبروی روستای میاندشت و ورودی این روستا از مهم‌ترین دغدغه‌ها و مطالبات مردم از اداره راهداری و حمل و نقل جاده‌ای شهرستان دشتستان است.

کد خبر 6093283

دیگر خبرها

  • برگزاری چهل و دومین دوره مسابقات قرآن دانش آموزی در کازرون
  • جلسات دولت و مجلس برای اتخاذ تدابیر ارزی به کجا رسید؟
  • روستاهای آبپخش نیازمند توجه بیشتر مسؤولان هستند
  • پیش‌نیاز پیشرفت و توسعه در هر حوزه، تحقیق و پژوهش است
  • رقابت دانش آموزان البرزی در مسابقات قرآن و عترت
  • مسابقات قرآن، عترت و نماز دانش آموزان مقطع ابتدایی شهرستان بیضا
  • حنجره خود را در کرسی های تلاوت قرآن در سرزمین وحی، وقف خدا کنید
  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
  • دیوان محاسبات گزارش تفریغ بودجه را به موقع به مجلس داده است
  • دیوان محاسبات گزارش «تفریغ بودجه» را به موقع به مجلس داده است