Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-05-04@03:30:50 GMT

اجرای سند تحول بنیادین با ادبیات سند 2030

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۲۴۷۷۸

اجرای سند تحول بنیادین با ادبیات سند 2030

به گزارش خبرگزاری بسیج، سند تحول بنیادین با زحمت نخبگان تعلیم و تربیت کشور تدوین شد تا مبنای عملکرد تمام اعضای نظام آموزشی و پرورشی کشور از ستاد تا مدرسه باشد و همه آنها برای بهبود شرایط، با فهم مشترک از سند، برای تحقق کامل آن تلاش کنند.

جاری شدن روح سند تحول بنیادین در لایه‌های بالای مدیریتی وزارت آموزش و پرورش، یکی از شروط اجرایی شدن این سند است اما به‌راستی چند درصد مسئولان رده بالای وزارت آموزش و پرورش گفتمان حاکم بر ذهن، فکر و عملشان بر مبنای سند تحول بنیادین است؟

مهدی نوید ادهم دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش در نشست خبری چند ماه پیش خود با اذعان به اینکه برخی معاونت‌ها در اجرای سند تحول بنیادین کندتر عمل می‌کنند، اظهار داشت: امروز بیش از گذشته گفتمان سند در بیرون و درون آموزش و پرورش جاری است؛ اگر در گذشته شاهد بودیم که جمع محدودی از سند سخن می‌گفتند اکنون سخن از اجرا گسترده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود اینکه نسبت به چند سال قبل مفاهیم و گفتمان سند تحول عمومی‌تر و گسترده‌تر شده است اما به‌نظر می‌رسد هنوز در سطح برخی معاونان وزیر هم گفتمان حاکم، سند تحول بنیادین نیست و مجریان سند حتی در واژه‌گزینی هم به اسناد مغایر، متعهد هستند.

 یکی از این اسناد مغایر که وزارت آموزش و پرورش تأکید و حساسیت زیادی بر اجرایی نشدن آن دارد و با قوت و قدرت حتی وجود کوچکترین آثار آن را منکر است، سند آموزش 2030 یونسکو است، سندی که سال گذشته رهبر انقلاب بر لغو اجرای آن فرمان دادند و بر اساس مفاهیم انسان شناسی و هستی‌شناسی غربی نوشته شده است.

*سند تحول بنیادین غریب، حتی در ستاد مجری

یوسف نجفی معاون حقوقی و امور مجلس وزیر آموزش و پرورش در آیین معارفه مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد با طرح این پرسش که آیا آموزش و پرورش توانست در تراز قرن 21، دانش‌‌آموز و انسان تربیت کند، اظهار داشت: فضای حاکم بر دنیای امروز به دلیل جهانی شدن، تحت تأثیر وجود شبکه‌های مجازی، رایانه‌ها و فضای چند فرهنگی است؛ باید دید، آیا دانش‌‌آموزان برای چنین فرهنگی تربیت شده‌اند یا نه؟

وی با اشاره به اینکه اگر تا دیروز صحبت از تربیت شهروند ملی بود، امروز صحبت‌ها از تربیت شهروند جهانی است، بیان کرد: باید بتوانیم دانش‌آموزانی تربیت کنیم که قادر به ورود چنین فضایی باشند، تربیت چنین دانش‌آموزانی، نیاز به معلمان فرهیخته و شایسته‌ای دارد.

به گزارش فارس، ادعای جاری شدن گفتمان سند با مرور صحبت‌های معاون حقوقی و امور مجلس وزیر سخنی گزاف است! سخن از تربیت دانش‌آموز در تراز قرن 21! سخن از جهانی شدن! و سخن از شهروند جهانی!

یکی از مفاهیم سند آموزش 2030، مفهوم شهروند جهانی است، که هرچند تعاریف زیبایی در وصف شهروند جهانی وجود دارد و در تعریف آن گفته می‌شود: «شهروند جهانی به فردی اطلاق می‌شود که از جهان دنیای معاصر آگاهی کافی دارد با نقش خود به عنوان یک شهروند آشنا است، متضمن احترام به ارزش‌ها و تنوع در تمام امور است و مشارکتی فعال در تمامی امور از سطح عالی تا جهانی دارد» اما کیست که از لایه‌های پنهان تعاریف این عبارات و تعارض عمیق آن با مبانی سند تحول بنیادین آگاه نباشد؟! تعاریف زیبای شهروند جهانی در فرهنگ غرب، تعاریف زیبای حقوق بشر و دستاوردهای نازیبای آن را به ذهن متبادر می‌کند.

سعید تقی‌آبادی دبیر کانون تربیت اسلامی تهران با اشاره به صحب‌های خود در جلسه مشترک تشکل‌های فرهنگیان با وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: به آقای بطحایی گفتم قرار بود سند تحول بنیادین اجرایی شود در حالی که اکنون در وزارت آموزش و پرورش نه تنها سند تحول گفتمان نیست بلکه تفکرات سند آموزش 2030 بر افکار برخی مجریان آن حاکم است.

وی با بیان مصادیقی از اجرای سند 2030 در آموزش و پرورش ادامه داد: حقوق شهروندی سند 2030 در برابر حیات طیبه قرار دارد و شهروند جهانی این سند هیچ تناسبی با سند تحول و فرهنگ و دین ما ندارد؛ متأسفانه برخی عباراتی که در لسان مجموعه آموزش و پرورش ظاهر می‌شود نشان از تعهد فکری و عقیدتی آنها به فرهنگ غرب است، چنین افرادی چگونه می‌توانند متولی اجرای سند تحول بنیادین باشند؟

 لازم است آموزش و پرورشی که این همه بر سخن گفتن از اجرای خاموش سند 2030 حساس است به این سؤالات پاسخ دهد؛ به راستی شاخص‌های شهروند جهانی چیست؟ آیا سند تحول بنیادین تنها سند حاکم بر آموزش و پرورش است؟ چه اندازه معاونت‌های مختلف وزارت آموزش و پرورش دغدغه اجرای این سند را دارند و برای اجرای آن گام برمی‌دارند؟ شهروند جهانی و انسان در تراز قرن 21 چه مناسبتی با سند تحول بنیادین دارد؟!

هدف کشورهای غربی در جهانی سازی در تربیت شهروند جهانی خلاصه شده است اما این شهروند چه تناسبی با فرهنگ ایرانی و اسلامی ما دارد؟

به نظر می‌رسد اگر مجریان سند تحول در وزارت آموزش و پرورش در ادبیات خود به سند تحول بنیادین معتقد نباشند دیگر نباید منتظر اجرای آن باشیم!

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۲۴۷۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش

به گزارش «تابناک» به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی عصر امروز سه‌شنبه به ریاست سید ابراهیم رئیسی با تصویب سه مصوبه برگزار شد.

 نخستین مصوبه این جلسه نقشه راه اجرایی‌سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش بود که با رای اکثریت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسید.

این سند با وجود برخورداری از غنای مبنایی، فاقد نقشه راه اجرایی بود که با تلاش شش ماهه وزارت آموزش و پرورش و ستاد تعلیم و تربیت شورای‌عالی انقلاب فرهنگی کلیات آن تدوین و در جلسه امروز این شورا تصویب شد.

همچنین در جلسه امروز دو نفر از اعضای حقیقی شورای سیاستگذاری جایزه دکتر کاظمی آشتیانی و پنج نفر از اعضای حقیقی برای عضویت در هیئت امنای بنیاد سعدی با نظر موافق اعضای شورای‌عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شدند.

دیگر خبرها

  • صحرایی: آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد
  • آموزش و پرورش بر مبنای سند تحول بنیادین اداره خواهد شد
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پرورش یک تکلیف ملی است
  • آموزش و پرورش را براساس سند تحول بنیادین اداره خواهیم کرد/ معلم کارمند نیست
  • کارنامه تحولی آغازی برای اجرای سند تحول بنیادین است
  • اجرای نقشه تحول بنیادین آموزش و پروش یک تکلیف ملی است
  • مراد صحرایی: در دولت سیزدهم مرگ سند ۲۰۳۰ را اجرا کردیم / تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • تغییر عناوین و حجم دروس مدارس برای اجرای برنامه‌های پرورشی
  • تصویب نقشه راه اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش