Web Analytics Made Easy - Statcounter

لعینا جنیدی: مطابق بخش هایی از اصل59 قانون اساسی درباره همه پرسی، موضوع مراجعه به آرای عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد. به نظر می رسد که در همه پرسی موضوع بند 3 ماده 110 قانون اساسی نیز رئیس جمهوری می تواند یکی از پیشنهاد دهندگان باشد.

ایران آنلاین /معاون حقوقی رئیس جمهوری با اشاره به مفاد قانون اساسی و اصل مربوط به شرایط برگزرای همه پرسی گفت: رئیس جمهوری می ‎‌تواند درباره برخی موضوعات پیشنهاد همه ‎پرسی دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لعیا جنیدی در تببین سخنان رئیس جمهوری درباره رجوع به همه پرسی گفت: برابر قانون اساسی جمهوری اسلامی، اعمال قوه مقننه از راه مجلس شورای اسلامی است (اصل 58)، ولی برابر اصل 59 قانون اساسی که در فصل پنجم این قانون تحت عنوان حق حاکمیت مردم و قوای ناشی از آن آمده «در مسایل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ممکن است اعمال قوه مقننه از راه همه‌ پرسی و مراجعه مستقیم به آرای مردم صورت گیرد. درخواست مراجعه به آرای عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد.»

جنیدی با اشاره به اینکه همه ‌پرسی می‌تواند درباره تصویب یا بازنگری در قانون اساسی، پیوستن یا عدم پیوستن به یک معاهده یا سازمان بین‌المللی یا در مورد قانونگذاری عادی باشد، ادامه داد: مروری بر قانون اساسی نشان می دهد در سه اصل از این قانون که عبارتند از همه‌ پرسی برای قانونگذاری عادی (موضوع اصل 59)؛ همه پرسی با صلاحدید رهبر معظم انقلاب (موضوع بند 3 اصل 110) در موارد مهمی که اتخاذ تصمیم با استظهار به آرائ عمومی لازم یا مناسب باشد و سرانجام همه ‌پرسی برای بازنگری در قانون اساسی (موضوع اصل 177)، همه‌ پرسی پیش‌ بینی شده است.

جنیدی درباره مقامات ذیصلاح برای پیشنهاد همه پرسی، با اشاره به اینکه قانون همه ‌پرسی مصوب 1368 مجلس شورای اسلامی تصریح می ‎کند که رئیس‌جمهوری یا صد نفر از نمایندگان مجلس حق دارند برای برگزاری همه ‌پرسی پیشنهاد دهند، گفت: مطابق قسمت اخیر اصل59، موضوع مراجعه به آرای عمومی باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس برسد. به نظر می رسد که در همه پرسی موضوع بند 3 ماده 110 قانون اساسی نیز رئیس جمهوری می تواند یکی از پیشنهاد دهندگان باشد.

جنیدی با بیان اینکه همه ‌پرسی یاد شده در اصل 59 قانون اساسی، قانون گذاری در مسایل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است و همه پرسی موضوع بند 3 اصل 110 موارد مهمی است که به صلاحدید مقام معظم رهبری لازم یا مفید است، گفت: در حالیکه همه پرسی موضوع اصل 177 ناظر به بازنگری در قانون اساسی است. بازنگری در قانون اساسی تابع شرایط و ترتیبات متفاوتی است که در اصل (177) قانون اساسی پیش بینی شده است. به موجب همین اصل، اصولی مثل جمهوریت و اسلامیت قابل بازنگری نیستند.

وی افزود: در برخی کشورها حد نصابی برای اعتبار همه‌ پرسی از قبیل مشارکت 50 درصد واجدان حق رأی پیش‌بینی شده است، اما در کشور ما چنین شرطی نه در قانون اساسی و نه در قانون همه ‌پرسی سال 1368 درنظر گرفته نشده است.

معاون حقوقی رئیس جمهوری با بیان اینکه بدیهی است سخنان ریاست محترم جمهوری در 22 بهمن ماه سال 1396، در واقع، دعوت عام به وفاق ملی بر اساس میثاق ملی یعنی قانون اساسی بوده است که چارچوب مشروعیت عمل و رفتار همه احزاب، جناح‌ها و آحاد مردم است، گفت: رئیس جمهوری ابتدا حق همه احزاب و جناح ها و فراتر از آن حق همه باورمندان به قانون اساسی را برای مشارکت سیاسی در اداره کشور به رسمیت شناخت تا امید جمعی و وحدت ملی را تقویت کند و سپس برای فرض اختلاف بین جناح ها یا بروز برخی معضلات جدی عمومی، یکی از ظرفیت های موجود در قانون اساسی یعنی همه پرسی موضوع اصل 59 این قانون را در کنار دیگر راه حل ها و ظرفیت ها مورد تاکید قرارداد. بنابراین، هرگونه سوء تعبیر یا سوء برداشت از سخنان وی که متکی به نصوص قانون اساسی است، روا نخواهد بود./پایگاه اطلاع رسانی دولت

 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۲۹۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراکتور، حسرت پیروزی در 1403

به گزارش "ورزش سه"، شاگردان محمد نصرتی اولین بازی بعد از جدایی پاکو خمس را در حالی به تیم نساجی واگذار کردند که در دیدار قبلی نیز برابر ذوب‌آهن بازنده شدند تا شش امتیاز قابل انتظار را به شکلی عجیب و غریب از دست داده باشند.

تراکتور پیش از این نیز در ورزشگاه یادگار امام در حالی که از آلومینیوم پیش افتاده بود، مقابل این تیم به تساوی رسید و دو امتیاز حساس را از دست داد. پیش از آن در اولین بازی سال جدید، تراکتور با نتیجه صفر صفر مقابل سپاهان کار را آغاز کرده بود که البته این نتیجه باوجود ناامیدی برای هواداران تراکتور، تا حدی قابل اعتنا بود.

با این شکست حالا تراکتور در حسرت پیروزی در سال جدید خواهد ماند و چهار بازی حساس را از دست می‌دهد تا رتبه سوم جدول را هم از دست بدهد و به جایگاه چهارمی سقوط کند.

نکته جالب اینکه اگر تراکتور در تمام بازیهای امسال پیروز می‌شد، حالا با 52 امتیاز در کنار پرسپولیس قرار گرفته بود و برای صدرنشینی و قهرمانی تلاش می‌کرد اما حالا تا حدی شانس کسب سهمیه را هم در خطر می‌بیند.

تراکتور هم اکنون 40 امتیازی است و 13 امتیاز تا صدر جدول فاصله دارد و اگر بازی بعدی برابر استقلال را هم از دست بدهد، حتی روی کاغذ هم شانس قهرمانی نخواهد داشت.

دیگر خبرها

  • امیرعبداللهیان: در صورتی‌ که رژیم اسرائیل مجدداً اقدامی علیه منافع ایران انجام بدهد، پاسخ بعدی ایران فوری، حداکثری و قاطع خواهد بود؛ این پیام به روشنی به آمریکا و سایر طرف ها منتقل شده/ ریزپرنده‌های ساقط‌ شده {در اصفهان} هیچ خسارت مالی و جانی در بر نداشته
  • تراکتور، حسرت پیروزی در 1403
  • قانون اساسی برخاسته از نماز + فیلم
  • قصد رئیس جمهور گرجستان برای وتوی قانون عوامل خارجی
  • سعید لیلاز: خطرناک‌ترین دشمن جمهوری اسلامی خودش است/ بعد از ماجرای مهسا هنوز آشتی ملی مشاهده نشده/ امریکایی‌ها می‌دانند اگر ضربه جدی به ایران بزنند دست ایران بسته نیست/ پیشنهاد من این است که ایران، آزمایش هسته‌ای خود را عمومی کند
  • رئیس جمهور هوادار روسیه در سودای نخست‌وزیری کرواسی
  • ارتش مکتبی و قانون اساسی
  • سازمان بازرسی به وزیر جهاد کشاورزی هشدار داد
  • جزئیات مخالفت مصر با پیشنهاد رئیس سیا برای اداره غزه
  • سرنوشت طرح اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری چه شد؟