Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-07@22:04:38 GMT

صدای پای روس‌ها در قراردادهای جدید نفتی ایران

تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۳۰۵۵۰

صدای پای روس‌ها در قراردادهای جدید نفتی ایران

به گزارش سرویس اقتصادی جام نیـوز، از ابتدای سال جاری تاکنون شرکت های بین المللی که پیشتر بر سر توسعه میادین نفت و گاز با شرکت ملی نفت ایران تفاهم نامه همکاری امضا کردند حدود 30 گزارش و نتایج مطالعات توسعه میادین نفت و گاز را ارائه کرده که این گزارش ها در شورای مخازن شرکت ملی نفت مورد بررسی قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بر این اساس در بین تمامی پیشنهادهایی که از سوی شرکت های بین المللی نفت و گاز جهان همچون توتال فرانسه، شل انگلیس، انی ایتالیا، پتروناس مالزی، زاروبژنفت، گازپروم و لوک اویل روسیه، او.ام.وی اتریش و ... ارائه شده دو گزارش از نظر فنی مورد تائی قرار گرفته و آخرین مراحل گفتگوها برای امضای قرارداد نهایی آغاز شده است.

در همین حال «غلامرضا منوچهری» معاون توسعه و سرمایه گذاری شرکت ملی نفت ایران از امضای دو قرارداد بزرگ نفتی تا پیش پایان سال 1396 خبر داده است.

اولین قرارداد بزرگ نفتی ایران بین شرکت نفت مناطق مرکزی به نمایندگی از شرکت ملی نفت ایران و شرکت «زاروبژنفت» روسیه برای توسعه دو میدان مشترک نفتی در غرب کشور امضا خواهد شد.

با توافق نهایی بین مقامات «زاروبژنفت»، معاونت توسعه و مهندسی و امور حقوقی شرکت ملی نفت و در نهایت شرکت نفت مناطق مرکزی، رئوس قرارداد توسعه دو میدان مشترک نفتی آبان و پایدار غرب چند هفته قبل در تهران نهایی و به امضای طرفین رسیده است .

«احمد رجبی» مدیر امور فنی شرکت نفت مناطق مرکزی هم با اشاره به امضای رئوس قرارداد (Contract Fundamentals) توسعه میادین پایدار غرب و آبان با شرکت «زاروبژنفت» روسیه از امضای قرارداد نهایی توسعه این دو میدان مشترک نفتی با عراق تا پیش از پایان سال جاری و آغاز مراحل اجرایی آن خبر داده است.

بر اساس توافق انجام گرفته این شرکت روسی با سرمایه گذاری حدود 350 میلیون دلار و عمدتا از طریق نصب و استفاده از تلمبه‌های درون چاهی (ESP) و تجهیزات مرتبط در تمامی چاه‌های دو میدان در یک دوره 10 ساله در مجموع حدود 65 میلیون بشکه به حجم ذخایر قابل برداشت این دو میدان نفتی اضافه خواهند کرد.

از سوی دیگر با استفاده ازاطلاعات تولید جمع آوری شده، روش‌های ازدیاد برداشت (EOR/IOR) دو میدان هم توسط «زاروبژنفت» روسیه مطالعه و نتایج ارائه خواهد شد که در صورت تایید شرکت نفت اجرای آنها به منظور افزایش تولید دو میدان عملیاتی خواهد شد.

به گزارش تسنیم، «زاروبژنفت» روسیه پیشتر توافق‌نامه مشارکت و سرمایه‎گذاری سه‎جانبه‎ توسعه میدان‌های نفت و گاز، با شرکت اکتشاف و تولید غدیر (شرکت E&P ایرانی) و شرکت یونیت اینترنشنال ترکیه امضا کرده بود.

توافق ایران با «مرسک اویل» بر سر نفت پارس‌جنوبی

در کنار روسها، دومین قرارداد بزرگ نفتی ایران با شرکت «مرسک اویل»به منظور توسعه فاز دوم لایه نفتی پارس جنوبی امضا خواهد شد.

ایران از اواسط سال جاری با استقرار و بهره برداری یک فروند کشتی FPSO تولید نفت از پارس جنوبی را با ظرفیت تولید روزانه 30 هزار بشکه در روز آغاز کرده و در طول 10 ماهه نخست امسال هم بالغ بر پنج میلیون بشکه نفت از این میدان مشترک با قطر برداشت شده است.

شرکت ملی نفت یاران توسعه فاز دوم این میدان مشترک نفتی در خلیج فارس با هدف تولید روزانه 80 هزار بشکه نفت خام را در دستور کار قرار داده که مطالعه و ارزیابی پیشنهاد مرسک برای توسعه فاز دوم این میدان هم در شرکت ملی نفت مورد تائید قرار گرفته است.

«محمد مشکین فام» مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس هم اخیرا از واگذاری قرارداد فاز دوم توسعه لایه نفتی پارس جنوبی به شرکت مرسک اویل خبر داده است.

مجموع نفت درجای مخزن نفتی پارس جنوبی بر اساس پتانسیل تخمین زده شده لایه مخزنی داریان بالایی، بیش از ٦ میلیارد بشکه است که بدون در نظر گرفتن روش‎های نوین ازدیاد برداشت و صرفا با تزریق آب، ضریب بازیافت آن حدود 10 درصد می‎شود و به کمک روش‎های جدید و متعدد ازدیاد برداشت، تخلیه سازند داریان بالایی تا ٣٥ درصد نیز محتمل است.

از سوی نتایج مطالعات جدید انجام گرفته در شرکت ملی نفت نشان می دهد که این لایه نفتی از ذخیره قابل برداشت تا سقف 14 میلیارد بشکه نفت خام برخوردار است.

تسنیم

110

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۳۰۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تهران گفت: بیش از ۲۲ هزار بازدید کمّی و کیفی از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده از سوی بازرسان و کارشناسان منطقه در سال ۱۴۰۲ ثبت شد.

به گزارش شانا به‌نقل از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تهران، فریدون یاسمی دراین‌باره بیان کرد: بیش از ۱۸ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع، به‌منظور کنترل کمّی و کیفی انواع فرآورده و بررسی روند سوخت‌رسانی مستمر و شبانه‌روزی در سال ۱۴۰۲ در منطقه تهران انجام شد.

وی افزود: در همین بازه زمانی، کارشناسان منطقه عملکرد مصرف‌کنندگان عمده را با انجام بیش از ۴ هزار بازدید بررسی کردند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه تهران تأکید کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۳ کارشناسان منطقه تهران همراه با بازرسان شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و حوزه مقاومت بسیج منطقه در قالب ۶ گروه عملیاتی، عملکرد مصرف‌کنندگان عمده را راستی‌آزمایی کردند.

یاسمی با اشاره به اینکه منطقه تهران دارای ۳۴۸ جایگاه سوخت مایع فعال و بیش از یک‌هزار و ۵۰۰ مصرف‌کننده عمده است، یادآور شد: سامانه پاسخگویی و ارتباط با مشتریان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران (۰۹۶۲۷) به‌صورت شبانه‌روزی آماده دریافت انتقادها، پیشنهادها و شکایت‌های شهروندان تهرانی است.

دیگر خبرها

  • ۳۰۷ کالای راهبردی نفتی شناسایی‌ شد/ ۷ پروژه در محله نهایی سازی
  • ایران ۶۲ میلیون دلار به همراه دیرکرد غرامت از هند دریافت می کند
  • رده‌بندی گران‌ترین قراردادهای تاریخ با ورزشکاران
  • آخرین خبرها از لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • آخرین وضعیت لایحه اصلاح قانون کار برای قراردادهای کاری
  • انجام بیش از ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع و مصرف‌کنندگان عمده
  • انجام ۲۲ هزار بازدید از مجاری عرضه سوخت مایع
  • ثبت بیش از ۲۵۵ هزار قرارداد اجاره در سامانه خودنویس
  • ثبت ۲۵۵ هزار تقاضا در سامانه خودنویس طی ۱۱ ماه
  • دل های نگران کارگران پیمانکاری با قراردادهای لرزان