Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی ایسکانیوز در خصوص افزایش قیمت ارز گفت: با توجه به افزایش بی رویه قیمت دلار بانک مرکزی بایستی در خصوص حل مشکل ارز که این روزها بسیاری از قیمت ها را تحت تاثیر قرار داده است کار اساسی صورت دهد که متاسفانه سیستم مدیریتی که در این خصوص وجود دارد ناکارآمد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: کار اساسی این است که بانک مرکزی بنا به سیاست های پولی و بانکی تقاضای ارز را به سوی حساب های داخل بانکی سوق دهد و مبادلات از طریق بانک ها صورت گیرد تا ارز در دسترس قرار نگیرد و خرید و فروش آن از مبادی بانکی انجام شود.

نماینده مردم شاهین شهر با اشاره به اینکه در مبادلاتی که در حوزه ارزی صورت میگیرد ما شاهدیم که ارقام اسکناس که صرافی ها به افراد می دهند بالغ بر سی هزار دلار است که این رقم به واحد پولی کشور حدود صدوپنجاه میلیون تومان است اظهار کرد: این رقم ها وقتی در کف جامعه مبادله میشود یقینا شاهد سوء استفاده در موضوعات این چنینی خواهیم شد که نخست ضربه را به اقتصاد کشور ایجاد والتهاب را در جامعه بالا می برد.

وی تاکید کرد: دستگاههای مرتبط در حوزه مبارزه با پولشویی می توانند راجع به ارز نیز این قانون را اجرایی کنند چراکه در خصوص رقم های پولی خودمان بانک مرکزی به کلیه بانک ها ابلاغ کرده تا بیشتر از مبلغ پانزده میلیون تومان پول نقد درمقابل چکی که در بانک دارید پول ندهند اما متاسفانه این سوال پیش می آید که چطور می شود که مقدار پولی که در مراوده های اقتصادی کشور صورت می گیرد بیشتر از پانزده میلیون تومان جایز نیست ولی در حوزه دلار می شود رقمی معادل صدوپنجاه میلیون تومان را به طور محسوس در دست داشت؟ و باید گفت این چهارچوب یک تناقض بسیار بزرگ در اقتصاد کشور محسوب می شود.

حاجی دلیگانی با تشریح گروههایی که طالب ارز هستند اعلام کرد: در کشور چند گروه طالب ارز هستند که نخستین این گروه ها اقدام به خرید ارز می کنند تا از کاهش ارزش ریالی خودشان در مقابل دلار جلوگیری کنند که معمولا چنین اشخاصی نیاز فیزیکی به دلار ندارند بلکه می خواهند مطمئن باشند که این مقدار دلار در مقابل این مقدار پول در حسابشون هست و دسته دوم از این افراد کسانی هستند که میخواهند دلار را خرید و فروش کنند که عملا این چنین افراد نیز نیاز فیزیکی به دلار ندارند چرا که میتوانند این فرآیند خرید و فروش را از طریق بانک و یا حواله انجام دهند.

وی دسته دیگر مصرف کنندگان دلار را افراد دلال و وارد کننده اجناس به کشور دانست و اذعان کرد: بسیاری از این افراد نیازمند ارز نیستند و تنها به نیت اینکه کالا های قاچاق با واردات بی رویه داشته باشند متاضی خرید ارز هستند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه آخرین دسته از متقاضیان دریافت ارز را مسافرین کشورهای خارجی دانست و گفت: آنهایی که می خواهند به کشور خارجی سفر داشته باشند نیز می توانند تمامی تراکنش های مالی خود را از طریق بانک و کارت بانکی خود انجام دهند و در صورت خروج از مرزهای هوایی یا زمینی ارز مورد نیاز خود را از شعب بانکی که در فرودگاه یا مرزهای بین المللی است را تهیه کنند.

وی در تکمیل گفته های خود اظهار کرد: با توجه به تشریح انواع تقاضا ها برای ارز از سوی طیف های مختلف مشخص است که در بُعد کلی نیازی به مبادله اصلی ارز نیست؛ بر این اساس کاری که می شود انجام داد این است که تدبیر ویژه ای در این زمینه صورت گیرد و این حسابها ایجاد شود و ما ارزهایی که در بانک های خارجی هم داریم برای کسانی که میخواهند ال سی (LC) باز کنند تسهیل شده و استفاده کنند چرا که این رویه موجبات ریشه کنی باندهای دلالانارز خواهد شد.

حاجی دلیگانی در پایان گفت: یکی از نقاط مثبت این موضوع این است که با عملیاتی شدن این تصمیم ما شاهد رشد و رونق بورس خواهیم بود و این بمنوط به این خواهد شد که دولت به صورت انلاین میزانی که ارز نیاز هست از طریق بورس عرضه می کند و افرادی که نیاز دارند براساس چارچوبی که بانک مرکزی تعیین میکند میتوانند اقدام به خرید ارز کنند و از همه مهمتر با اجرایی شدن این موضوع این حالت تشویش و نگرانی در خصوص عدم کنترل قیمت دلار و افزایش بی رویه دلار برچیده خواهد شد.

301

ارز پولی بانکی ناکارآمدی حسینعلی حاجی دلیگانی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۳۵۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال

امتداد - دبیرکل جامعه صرافان ایران معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه‌دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها خواهد بود.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، قیمت دلار در بازار آزاد که در روزهای اخیر روند کاهشی داشت، طبق مشاهدات میدانی از بازار با تغییر جهتی کوتاه، معامله شد.

براساس گزارش‌های میدانی، دلار دوباره به کریدور ۶۰ هزار تومان برگشت و با نرخ ۶۰ هزار تومان خرید می‌شد. البته این شرایط بازار در حالی بود که در روز یک‌شنبه هفته جاری قیمت دلار به کانال ۵۹ هزار تومان هم برگشته بود.

با وجود اینکه معامله‌گران روند عرضه و تقاضا را در تعادل عنوان می‌کنند، اما با توجه به آرامش سیاسی و نبود سیگنال افزایشی در بازار ارز،‌ رشد تقاضا را می‌توان دلیل افزایش قیمت دلار دانست. به نظر می‌رسد قیمت دلار در مقابل برگشت به کریدور ۵۰ هزار تومانی مقاومت دارد و به‌راحتی از کریدور ششم دست نمی‌کشد.

خبرهای جدید ارزی در راه است

اما در میانه وضعیت نوسانی بازار، از بانک مرکزی خبر آمد که گشایش‌های جدید ارزی در راه است. کریمی، معاون بین الملل بانک مرکزی اعلام کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشورها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.

معاون بین الملل بانک مرکزی همچنین گفت: بانک مرکزی در طی ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.

قیمت دلار تا کجا تغییر می‌کند؟

در این شرایط، دبیرکل جامعه صرافان ایران معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه‌دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها خواهد بود.

فرهاد رمضان با تاکید بر نقش موثر سیاست‌های بانک مرکزی در کنترل بازار ارز در داخل کشور، گفت: بعد از اجرای سیاست‌هایی که بانک مرکزی با شروع سال جدید در پی گرفته بود، از روز چهارشنبه هفته گذشته شاهد این بودیم که قیمت ارز در بازار غیررسمی و آزاد شروع به ریزش کرد.

رمضان ادامه داد: در حالی که در روزهای اخیر ما کاهش چشمگیری را در قیمت‌های بازار غیررسمی کشور شاهد بودیم هر برگ اسکناس دلار، درهم و یورو به عنوان ارزهای پرتقاضا هر روزه توسط مرکز مبادله ارز و طلا مورد مبادله قرار می‌گیرد و همچنین در بازار حوالجات ارزی یا همان بازار نیما همین شرایط را شاهد هستیم به طوری که کماکان نرخ ارز تخصیصی بانک مرکزی برای واردات انواع کالاها تقریبا در محدوده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان دارد.

دبیرکل جامعه صرافان ایران در مورد دلایل ریزش قیمت دلار در روزهای گذشته تصریح کرد: با سیاست‌هایی که بانک مرکزی در حوزه اطلاع‌رسانی و همچنین سیاستگذاری‌هایی که از دی‌ماه و بهمن‌ماه سال گذشته در پیش گرفته بود و با ورود مرکز مبادله ارز و طلای ایران در زمینه تامین اسکناس بازار و عرضه ارزهای حواله‌ای بانک مرکزی که منشا آن شرکت‌های صادرات‌محور بودند،‌ قیمت در بازار غیررسمی دلار با کاهش مواجه شد که چشمگیر هم بود و تحلیل تحلیلگران و فعالان بازار ارز بر این است که این رویه ادامه دارد.

رمضان یادآور شد: از آنجا که بازار ارز و طلا تقریبا یکدیگر را همپوشانی می‌کنند و تاثیرگذاری آنها بر یکدیگر دوطرفه است،‌ مزایده‌های هفتگی‌ای که در مرکز مبادله در خصوص عرضه سکه و شمش طلا انجام می‌شود می‌تواند به میزان بسیار موثری جلوی ‌التهابات و انتظارات تورمی در بازار ارز را بگیرد. از طرفی همانطور که اشاره شد در بازار نیما هم میانگین قیمتی ارزها تخصیصی بانک مرکزی به شرکت‌های واردکننده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان است بنابراین قاعدتا باید قیمت کالا و خدمات نشأت گرفته از این قیمت باشد در نتیجه این عوامل قیمت‌های بالاتر از این نمی‌تواند پذیرفته باشد و قاعدتا قیمت‌ها خود را با نرخ‌های بانک مرکزی هماهنگ می‌کند لذا پیش‌بینی می‌شودتا پایان سال آهنگ کاهش قیمت ارز و خروج از التهابات هیجانی را شاهد باشیم.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • توقف در روند کاهشی دلار؛ خریداران دوباره برگشتند!
  • جزییات قیمت ارزهای مبادله‌ای؛ دلار ثابت ماند
  • قیمت جهانی طلا به ۲۲۸۳ دلار و ۲۳ سنت رسید
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • جزییات قیمت ارزهای مبادله ای؛ ثبات دلار و درهم و رشد یورو
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • تثبیت قیمت نفت در پی مذاکرات آتش‌بس در خاورمیانه
  • دلیل کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر چیست؟ همتی پاسخ داد
  • همتی رئیس کل اسبق بانک مرکزی: کاهش قیمت دلار در چند روز اخیر به دلیل تزریق است اما این روش جواب نمی دهد / دولت از مردم عذرخواهی کند
  • ببینید | سیگنال مهم بانک مرکزی به قیمت دلار؛ خبرهای خوش در راه است؟