Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایمان گودرزی گفت: در شان انقلاب اسلامی نبود که در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی اش، رسانه ملی با این کنداکتور و این برنامه‌ها به استقبال دهه فجر برود. گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو-محدثه الهی؛ همه ساله شاهد کاهش کمی و کیفی تولیدات صدا و سیما در مناسبت‌های مختلف هستیم. این کاهش تولید به طور چشمگیر در ایام دهه فجر قابل مشاهده بود و به جرات می‌توان گفت که اگر تولیدات مستند و گفت و گو محور را نادیده بگیریم، چند سالی است تلویزیون قدمی در ادای دین به دهه فجر بر نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دستکم با قاطعیت می‌توان گفت: تعداد آثار نمایشی تولید شده در تلویزیون برای ایام سالگرد پیروزی انقلاب به «صفر» میل کرده است و این، برای رسانه ملی اتفاق خوبی نیست.

دلایل متعددی را می‌توان برای این کم کاری تلویزیون بر شمرد که لازم است قبل از پرداختن به این دلایل، به خلا نوآوری در تولید محصولات و به تبع آن عدم توجه به داستان‌هایی که در حواشی انقلاب رخ داده و مورد غفلت قرار گرفته است اشاره کرد. داستان‌هایی از مبارزه دانشجویان و جنبش‌های دانشجویی در داخل و خارج کشور، داستان‌هایی که می‌توان از کتاب‌های خاطرات انقلابیون بیرون کشید؛ خاطرات عزت‌شاهی، احمد احمد، روایت‌هایی جذاب از رشادت‌های مردم در شهر‌های مختلف که پر از سوژه‌های ناب و بکر است و هر کدام می‌توانند موضوع سریالی جذاب باشند.

ساخت سریال‌هایی با مضامین تکراری که عموما در بستر داستان‌های عاشقانه شکل می‌گیرندو بعضا با تقلیل جنایات سازمان مجاهدین خلق (منافقین) هم همراه بوده اگر چه در سال‌های گذشته روایت تاریخی مناسبی از انقلاب اسلامی در اذهان دهه هفتادی‌ها نساخت، اما کوله‌بار گزارش‌های مدیران رسانه‌ای کشور را سنگین و سنگین‌تر کرد، کوله‌باری که امسال، اما خالی ماند.  

برای پرداختن به علل خالی‌ماندن دست رسانه ملی در دهه فجر ۹۶، به سراغ یکی از مستندسازان جوان رفتیم. ایمان گودرزی، کارگردان مستند «سنگ‌های شکسته» در رابطه با اعدام منافقین در سال ۶۷ و مستند «۴۴۴ روز» با موضوع اشغال سفارت امریکا، در این گفتگو نکات جالبی درباره دست‌های خالی تلویزیون در دهه فجر بیان کرده.

گودرزی علت کمبود برنامه‌های نمایشی مناسب در دهه فجر را فشار‌های مالی بر صدا و سیما دانست و گفت: «در سال‌های اخیر سازمان صدا و سیما با کمبود بودجه مواجه شده و بنابراین فعاایت تلویزیون در بخش داستانی کم شده‌است..»

وی با اشاره به اقبال بیشتر به مستند در این سال‌ها گفت: «ساخت مستند نسبت به سریال هزینه کمتری دارد و با توجه به کمبود بودجه مستند سازی بیشتر شده است.»  

این مستند ساز، ناکارآمدی تلویزیون در بخش داستانی را رد کرده و اظهار داشت: «با نگاه به کارنامه افرادی که در زمینه تولید فیلم و سریال فعالیت دارند این موضوع را متوجه می‌شویم که می‌توان فیلم و سریال‌هایی با کیفیت مطلوب، مانند سریال پروانه و ارمغان تاریکی تولید کرد. بنا براین اگر بودجه کافی وجود داشته‌باشد می‌توان محصولات با کیفیتی ساخت.»

گودرزی با اشاره به اینکه فیلم و سریال و مستند با وجود تفاوت‌ها مکمل یکدیگرند و باید در کنار هم به مخاطب ارائه شوند، افزود: «مخاطب در لوای تماشای داستان باید مستند ببیند و این دو در کنار هم شبهات ذهنی مخاطب را برطرف می‌کنند. فیلم و سریال‌هایی هم که در رابطه با اتفاقات انقلاب هستند بر پایه مستند شکل می‌گیرند و با شاخ و برگ دادن به اتفاقات و اضافه کردن داستانک‌های عامه پسند ساخته می‌شوند.»

وی با اشاره به سابقه چند ساله خود در زمینه تهیه کنندگی گفت:: «در واقع صدا و سیما با سیلی صورتش را سرخ نگه داشته. ماهم میخواهیم برنامه‌ها را با رنگ و لعاب بیشتری ارائه دهیم، اما با این کمبود‌ها، فعالیت نیروی متخصص و با استعداد نمی‌تواند اثر بخش باشد. تقریبا در همه مناسبت ها، رسانه ملی حضور پر رنگی نداشتند و مطمئنا در مناسبت‌های بعدی هم به همین شکل است. اگر هم تولیدی داشته باشد، قطعا مشارکتی است و از نظر مالی از جانب شخص یا سازمانی حمایت می‌شود.»

او که در کارنامه‌ی هنری اش آثاری، چون مستند «عماد» درباره‌ی زندگی «عماد مغنیه» را دارد، توضیحاتی در رابطه با آخرین مستندش داد و گفت: «مستند «فریاد ابوذر ها» کاری است کاملا متفاوت در مقایسه با مواردی که تا کنون پخش شده و در واقع اتفاقاتی را که زیر لایه‌هایی از خاک خوابیده بودند بازسازی کردیم. به خاطر مشکلات متعدد، امکان پخش مستند در دهه فجر امسال وجود نداشت و پخش آن به چهلمین سالگرد انقلاب موکول شد. «فریاد ابوذرها» سرگذشت گروه انقلابی و مبارز در شهرستان نهاوند استان همدان است، که اعضای آن را دانش آموزان و جوانان ۱۹ ساله تشکیل می‌دادند و توسط ساواک تیرباران می‌شوند.»

گودرزی در پایان افزود: «گذشته از همه این مسائل، در شان انقلاب اسلامی نبود که در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی اش، رسانه ملی با این کنداکتور و این برنامه‌ها به استقبال دهه فجر برود.»

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۳۵۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در معرفی انقلاب به جهانیان ضعیف عمل کردیم

به گزارش خبرگزاری صداوسیمامرکز یزد، آیت‌الله محمدرضا ناصری در نشست شورای هماهنگی حفظ آثار و ارزش‌های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس روحانیت یزد اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که ما در فعالیت‌های خود داریم، مربوط به حوزه رسانه‌ای و انتشار ارزش‌های دینی و انقلابی است.
وی با بیان اینکه ما مطالب، خاطرات، ارزش‌ها و مسائل بسیار زیادی داریم که می‌تواند تاثیرگذاری بسیار زیادی برای جوامع مختلف داشته باشد افزود: متاسفانه ما برای اینکه این ارزش‌ها و مطالب را به دنیا معرفی کنیم راهکاری نداریم و نتوانستیم به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که کلمات اهل بیت (ع) و منطق شیعه برای همه واضح باشد.
نماینده ولی فقیه در استان یزد بیان کرد: حتی امروز ما در ارتباط با انقلاب اسلامی هم آنگونه که باید و شاید برنامه‌ریزی برای معرفی انقلاب به مردم جهان نداریم و رسانه‌های خوبی برای اینکه بتوانیم انقلاب و ارز‌ش‌های آن را به جهان معرفی کنیم نداریم.
آیت‌الله ناصری با بیان اینکه متاسفانه انقلاب را رسانه‌های صهیونیستی آنگونه که می‌خواهند به جهانیان معرفی می‌کنند خاطرنشان کرد: این ضعف به حدی است که ما حتی در جهان اسلام هم نتوانستیم خودمان را معرفی کنیم به گونه‌ای که بسیاری از علمای اهل تسنن فکر می‌کنند در شیعه هیچ کتاب فقهی و تفسیری وجود ندارد.
امام جمعه یزد برنامه‌ریزی برای انتشار ارزش‌ها در بعد بین‌المللی را بسیار مهم دانست و ادامه داد: همین الان در کشور خودمان هم خاطرات بسیاری از رزمندگان و علمای خودمان و حتی امام داریم که در ارتباط با آن حرف زده نمی‌شود.
وی با تاکید بر اینکه یک جریانی به دنبال فراموش شدن امام و سیره آن حضرت است گفت: ما حتی برنامه‌ای که بتوانیم به دانش‌آموزان و دانشجویان و دیگر افراد این ارزش‌ها، خاطرات و مطالب را منتقل کنیم را نداریم و این یک ضعف بسیار بزرگی است که ما در جامعه داریم.
رئیس شورای فرهنگ عمومی استان یزد با بیان اینکه در حدیثی از امام صادق (ع) داریم که ایشان فرمودند شما تنها حقایق ما را به مردم اعلام کنید، آنها به سمت ما می‌آیند عنوان کرد: ما در همین کار انتقال حقایق و ارزش‌ها به جوانان و عموم مردم داخل و خارج از کشور ضعف داریم و باید نسبت به رفع این مشکل اقدام کنیم.
آیت‌الله ناصری با بیان اینکه در مقابل این ضعف دشمن تمام تلاش خود را برای ضربه زدن به انقلاب و ارزش‌های آن انجام می‌دهد اضافه کرد: یکی از اقداماتی که دشمن با تمام توان رسانه‌ای خود در حال انجام دادن آن است، ربط دادن معیشت به انقلاب است، به گونه‌ای که مردم به دلیل ناراضی بودن از گرانی، با انقلاب مشکل دارند.
امام جمعه یزد تصریح کرد: این در حالی است که بحث ضعف و مشکل برخی مدیران و یا گران‌فروشی برخی از تولیدکنندگان و فروشندگان با وجودی که ایراد بسیار بزرگی است، اما با اصل انقلاب در تضاد است و نباید این دو با یکدیگر گره زده شوند.
وی به بیان خاطره‌ای از عملیات والفجر مقدماتی و اقداماتی که برای اطلاع‌رسانی این عملیات انجام شد اشاره کرد و افزود: دنیا به خوبی این موضوع را فهمیده که هر کاری می‌خواهد انجام دهد را از ابتدای کار و آنطور که می‌خواهند اطلاع رسانی کنند تا مردم را به خود جلب کنند؛ حتی داعش هم برای جذب گسترده نیرو‌های خود از تبلیغات رسانه‌ای استفاده کرد و تعداد زیادی افراد را از سراسر نقاط جهان به خود جذب کرد.
نماینده ولی فقیه در استان یزد ادامه داد: ما کتاب‌های بسیار زیادی داریم که در حوزه‌های مختلف منتشر شده و الان زمان آن است که برای جهانی شدن این کتاب‌ها و خاطرات برنامه‌ریزی دقیق داشته باشیم.
آیت‌الله ناصری به ظرفیت فضای مجازی و ضرورت استفاده از آن در تبلیغ دین و انقلاب اشاره کرد و گفت: باید ارزش‌های انقلاب را در فضای مجازی معرفی کنیم، اما باید توجه داشت که فعالیت در هر عرصه‌ای باید متناسب با تکنیک‌های همان عرصه باشد به عنوان مثال در فضای مجازی باید با تولید محتوا‌های کوتاه و مختصر اقدام به انتشار مطالب و تولیدات هنری خود کرد تا بتواند تاثیرگذاری داشته باشد.
امام جمعه یزد بیان کرد: امروز لازم است که اقشار مختلف مردم یک دوره فرمایشات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری را بازخوانی کرده و نسبت به تولید محتوا از این مطالب متناسب با سلایق جوانان و نوجوانان انجام دهند.
در پایان این جلسه از ۴ جلد کتاب با موضوع دفاع مقدس رونمایی شد.

دیگر خبرها

  • کنایه مجری صداوسیما به شایعه ضد انقلاب در خصوص بیماری بازیگر زن معروف + تصویر
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • بدقولی کنداکتوری تلویزیون این بار با برنامه «هفت»
  • مستند «آقای خاص» کشتی برای اولین بار از تلویزیون
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال هایی که دیده نمی‌شود!
  • آماری از مردمی که تلویزیون نمی‌بینند و سریال‌هایی که دیده نمی‌شود!
  • در معرفی انقلاب به جهانیان ضعیف عمل کردیم
  • تقدیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از سریال «رستگاری»
  • مخاطب ۶۹.۲درصدی ثمره تحو ل رسانه ملی