Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، «عبدالباری عطوان» نویسنده معروف عرب و سردبیر روزنامه فرامنطقه ای رأی الیوم در سرمقاله این روزنامه نوشت: فرماندهان نظامی اسرائیلی و همتاهای آمریکایی شان با وجود گذشت یک هفته از سرنگونی یک جنگنده«اف 16» پیشرفته و هوشمند بر فراز آسمان فلسطین اشغالی توسط پدافند  سوریه همچنان در حالتی از شوک به سر می برند به ویژه پس از انتشار گزارش های آمریکایی استراتژیک درباره احتمال جایگزینی این نوع از هواپیماها با هواپیماهای پیشرفته تری از نوع«اف35» ولی این هواپیما نیز پیش از این دوبار اولی در ماه اکتبر و دومی در ماه نوامبر سال گذشته میلادی توسط ضد هوایی های سوریه مورد اصابت قرار گرفته است و چندان مورد اعتماد نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجله اویشن آنالیست وینگ آمریکایی متخصص در امور هواپیمایی تأکید کرد که موشک های ضد هوایی سوریه بیش از دو بار موفق شدند که هواپیماهای مهاجم اسرائیلی را مورد اصابت قرار دهند؛ امری که تأکید می کند پیامدهای چنین مقابله ای در هر گونه جنگ آینده ای بسیار خطرناک است زیرا برتری هوایی اسرائیلی ها تضمین شده نیست.

کنترل و نظارت نظامی اسرائیل که هر گونه انتشار اطلاعات درباره سرنگونی اف16 را ممنوع کرده بود روز گذشه اجازه داد که گزارش هایی منتشر شود که می گوید موشک های سوریه که هواپیماهای مهاجم اسرائیلی را روز شنبه گذشته ردگیری و دنبال کردند از روی آسمان شهرهای «حیفا» و تل آویو عبور کردند و به همین دلیل فرودگاه تل آویو برای چند ساعت بسه شد.

خطرناک تر از آن این است که برخی گزارش ها حکایت از آن دارد که حزب الله لبنان سامانه های موشکی «سام5» که می توانند هواپیماهای بدون سرنشین و با سرنشین از جمله هواپیماهای باربری و جاسوسی را سرنگون کند، فعال کرده است.

نگرانی قابل توجهی که بر مسئولان نظامی اسرائیلی حاکم است و محور آن حادثه سرنگونی هواپیمای اف16 است دو شق دارد اولی احتمال فرود خلبانان با چترهای شان در دفعات آینده در اراضی سوریه و لبنان و در نهایت اسارت شان است و دومین شق افتادن لاشه هواپیماها به دست کارشناسان روس است که در صورت سقوط چنین هواپیماهایی در اراضی سوریه در نهایت روس ها از سامانه های راداری و کنترل و تجسس و نیز موشک های بسیار سری شان مطلع شوند.

آقای«فیصل المقداد» معاون وزیر خارجه سوریه در کنفرانسی مطبوعاتی که دو روز پیش برگزار کرد تهدید کرد که سامانه دفاع هوایی سوریه هر گونه هواپیمای اسرائیلی که حریم هوایی سوریه را نقض کند سرنگون می کند اما آقای «ایمن ساسون» مردم شمار سه در وزارت خارجه و معاون وزیر خارجه سوریه از غافلگیری هایی در آینده خبر داد که روزها و هفته های پیش رو آن را فاش می کند و متجاوزان را شوک زده خواهد کرد.

وبسایت«المونیتور» که دفتر مرکزی آن در واشنگتن است به نقل از مجلات امریکایی متخصص در امور دفاع هوایی تحلیل هایی را نقل کرد که تأکید می کند سوریه رسما هنوز موشک های «اس300» یا «اس 400» روسی بسیار پیشرفته را تا کنون تحویل نگرفته است ولی سامانه موشکی کره شمالی از نوع«کی ان 6» جدید و پیشرفته را در اختیار دارد که ارتش کره شمالی آن را به خدمت گرفته است و دارای ویژگی های دفاعی است که دست کمی از موشک های روسی یاد نشده ندارد.

موشک های صربستان اسطوره هواپیمای شبح«اف117» آمریکایی را زمانی که یکی از این نوع هواپیماها را بر فراز آسمان بلگراد در سال 1999 سرنگون کردند،در هم شکستند و اسرار آن به دست رهبران روسیه افتاد؛امری که منجر به توقف تولید این نوع هواپیماها توسط آمریکایی ها شد.حالا بعید نمی دانیم که این هواپیمای جایگزین شبح یعنی«اف35» که تولیدش نزدیک به 1500میلیارد دلار هزینه در بر داشته است و قیمت هر هواپیما نزدیک به 95 میلیون دلار است ،یعنی گرانترین در جهان، در آسمان سوریه به همین سرنوشت دچار شود و چه بسا منظور آقای سوسان زمانی که خبر از غافلگیری ها در آینده داد، همین است.

محور مقاومت پس از بازگشت آرامش به بیشتر مناطق سوریه و محدود شدن جبهه ها به فضل توافقنامه های کاهش تنش، نفس راحتی کشیده است و اکنون به مسائیل اصلی تمرکز کرده است مانند مساله اشغالگری اسرائیل و حضور نظامی آمریکا در اراضی سوریه.

برتری هوایی اسرائیل که سرنوشت بیشتر جنگ ها علیه عرب ها را رقم زد به سرعت در حال ذوب شدن است و «سید حسن نصرالله» دبیر کل حزب الله لبنان در سخنرانی شب گذشته اصل واقعیت را گفت وقتی سرنگونی هواپیمای اسرائیلی را دستاورد و موفقیت سوری با تصمیم سوریه ای ها توصیف کرد و گفت که حزب الله می تواند سکوهای استخراج نفت و گاز اسرائیل در دریای مدیترانه را در فقط چند ساعت منهدم کند. ما بر اساس تجربه هایی که داریم و بر اساس صادقانه بودن هر حرفی که زده بر این باور نیستیم چنین حرف هایی را بدون امکان توان اجرای آنها زده باشد.

همانطور که پیش از این گفتیم باز هم تکرار می کنیم که معادله های بازدارندگی قدیمی از هم پاشید و معادله های جدیدی به جای آن قرار گرفت که باعث می شود کفه ترازوی مقاومت برای تعیین سرنوشت هر گونه جنگی در آینده سنگین تر و قوی تر شود زیرا توانش برای ایستادگی بیشتر شده و زرادخانه نظامی در همه عرصه ها ایجاد کرده است.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۳۶۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع آوری ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از مشعل‌های گازی کشور

مرتضی شاه میرزایی معاون وزیر نفت گفت: موضوع اصلی ما خوراک صنعت پتروشیمی ها است و ما وظیفه داریم راهبرد رهبر انقلاب به سرانجام برسد.

او افزود: صنعت پتروشیمی با سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی توانسته خوب عمل کند چرا که در گذشته هیچ سرمایه‌گذاری انجام نشد،امروز ما بیش از ۷۵ مجتمع پتروشیمی در کشور به صورت فعال داریم که مجموع تولید این مجموعه‌ها بالای ۹۳ میلیون تن در سال است. امسال تلاش ما این است که با جهش بلندی از مرز ۱۰۰ میلیون تن تولید عبور کنیم.

معاون وزیر نفت اضافه کرد: حدود ۱۰۰ میلیون فوت مکعب تاکنون از مشعل‌ها جمع آوری شده و طی دو سال و نیم آینده دیگر هیچ مشعلی در پالایشگاه‌ها کشور نخواهیم دید. برای مشعل‌های صنعت پتروشیمی هم برنامه ریزی شده و در حال حاضر نیمی از مشعل‌های صنعت پتروشیمی خاموش است. باقی مانده نیز مطابق برنامه تا ۳ سال آینده جمع آوری شود.

مهمترین راهبرد صنعت پتروشیمی تکمیل زنجیره ارزش پتروشیمی‌ها است و از این لحاظ بی نیاز شویم.

وی با اشاره به تنوع سبد محصولات پتروشیمی ایران با بیش از ۵۵۰ گرید مختلف تصریح کرد: صنعت پتروشیمی ایران همکاری و سرمایه‌گذاری‌های مطلوبی با کشورهای همسو از جمله روسیه و کشورهای حوزه آسیای میانه در قطب‌های توسعه‌ای به‌ویژه در مناطق ماهشهر، چابهار و جاسک دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • اصابت موشک کره‌شمالی به اوکراین؟
  • جمع آوری ۱۰۰ میلیون فوت مکعب گاز از مشعل‌های گازی کشور
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی کنگره آمریکا
  • تهدید دادگاه لاهه از سوی برخی از اعضای کنگره آمریکا
  • انهدام تجهیزات زرهی تروریست‌ها در حومه حلب، ادلب و لاذقیه
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه
  • تصاویری از لحظه انهدام خودروهای زرهی تروریست‌ها در سوریه | ویدئو
  • عضو کابینه جنگ اسرائیل : اگر کابینه نتانیاهو توافق تبادل [اسرا] را نپذیرد، سرنگون می‌شود
  • نتانیاهو توافق را نپذیرد سرنگون می‌شود