Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، ایرج شهین باهر، شهردار تبریز شب گذشته در سومین همایش قرآنی تجربه ماندگار در فرهنگسرای الغدیر، با اشاره به این‌که حقوق و تعالیم شهروندی، ریشه در فرهنگ قرآنی دارد، گفت: احترام به همنوع، حفاظت از طبیعت، صرفه‌جویی، نظم و انضباط، از ضرورت‌های فرهنگ شهروندی است که در کلام‌الله مجید مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی، اظهار کرد: تمام آنچه که در بحث رفتارهای شهروندی و توصیه‌های اجتماعی مطرح است، در قرآن مجید تاکید شده است.

باهر، خاطرنشان کرد:  تعالیم قرآن، پایه قانون‌گذاری کشورهای توسعه یافته است اما متاسفانه ما خودمان به این تعالیم ارزشمند، کمتر توجه داریم.

شهردار تبریز با ذکر مثالی از توصیه‌های قرآن در مورد سبک زندگی اظهار داشت: ۱۴۰۰ سال پیش، قرآن تاکید کرده که برنامه زندگی باید بر مبنای تقسیم‌بندی‌ شبانه‌روز به سه نوبت هشت‌ساعته باشد، این سبک، امروز مبنای برنامه‌ریزی روزانه کشورهای توسعه‌یافته است و نقش موثری در صرفه‌‌جویی انرژی دارد؛ اما متاسفانه در کشور ما این انضباط روزانه، کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

شهین‌باهر ادامه داد: بر اساس همین باور، شهرداری تبریز با همکاری اداره‌کل آموزش و پرورش، آموزش‌های شهروندی را در ۸۱ مدرسه شهر، در سرفصل‌های مدیریت پسماند، حفظ طبیعت شهر، ترافیک، رفتارهای شهروندی و مدیریت بحران آغاز کرده است.

وی با قدردانی از تلاش خادمان قرآنی اظهار داشت: جهت‌گیری فرهنگ در برنامه‌های شهرداری، باید بسط ‌دادن فرهنگ قرآنی در رفتارهای شهروندی باشد و امکانات و ظرفیتهای فرهنگی، طبعاً در خدمت ارتقای این فرهنگ متعالی خواهد بود.

شهردار تبریز، ۲۵ حافظ قرآن کریم و ۲۳۵۹ قرآن‌آموز کم‌سواد و بی‌سواد را نتیجه همکاری ارزشمند معاونت فرهنگی شهرداری تبریز و موسسه جامعةالقرآن کریم خواند و افزود: فعالیت‌های قرآنی، باید به عنوان رکن مهم رویکردهای فرهنگی اولویت مراکز فرهنگی شهرداری تبریز باشد.

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۳۶۸۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم

نشست شهرداران شهرهای جاده ابریشم به منظور تبادل تجربیات فنی، فرهنگی و سرمایه‌گذاری و تعاملات بین‌المللی در دیپلماسی شهری میان شهرها، برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌شرقی، یعقوب هوشیار شهردار تبریز ظهر امروز _چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جریان برگزاری وبینار شهرداران شهرهای جاده ابریشم به ارائه ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی و توریستی شهر تبریز و تبیین جایگاه ژئوپلتیک این شهر در مسیر جاده ابریشم پرداخت.

وی افزود: کلان شهر تبریز قطب اقتصادی، صنعتی، فرهنگی و ارتباطی شمال غرب ایران است که به خاطر موقعیت جغرافیایی خود، نقشی اساسی در ارتباطات بین ایران و دنیای غرب دارد. همین موقعیت در طول تاریخ با عبور جاده ابریشم، جایگاه بزرگی در اقتصاد جهانی برای تبریز رقم زده است.

شهردار تبریز خاطرنشان کرد: تبریز، پایتخت بازرگانی و تجارت ایران و رقیب تجاری شهرهای چین و قسطنطنیه بود که علاوه بر ثروت، هنر و معماری بسیار زیبایی را نیز در خود جای داده بود. در حال حاضر هم بازار سرپوشیده‌ی تبریز از بزرگترین بازارهای دنیا به حساب می‌آید.

هوشیار تصریح کرد: تبادل فرهنگ یکی از اصلی‌ترین ارزش‌های جاده‌ی ابریشم بود. هنر، مذهب، فلسفه، تکنولوژی، زبان، علم، معماری و دیگر المان‌های یک تمدن از طریق این جاده‌ها و به واسطه‌ی کالاهای تجارت شده از کشوری به کشور دیگر تبادل می‌شدند. با بسته شدن جاده‌ی ابریشم تجار ناچار به پیدا کردن راه‌های آبی برای تجارت شدند. این مسئله آغازگر عصر کاوش بود که به شکل گیری ارتباطات و اجتماعی جهانی منجر شد.

وی اضافه کرد: از منظر بین المللی، شهرداری تبریز عضو چندین سازمان بین المللی مهم بوده و با ۹ شهر مهم جهان پیوند خواهرخواندگی داشته و با چندین شهر دیگر تفاهم نامه دوستی امضا کرده است و اکنون این شهرداری قصد دارد با ایجاد و تقویت همکاری با شهرهای مهمی که بر روی جاده ابریشم قرار دارند قدم بزرگی در جهت احیا اهمیت تاریخی این شهر بر دارد.

همچنین در ادامه این نشست، شهردار نارا ژاپن علاقه‌مندی خود برای توسعه مناسبات فرهنگی، علمی و شهری با کلان‌شهر تبریز به خاطر احترام به قدمت و اهمیت تاریخی را مطرح کرد.

موتونوبو ناکاگاوا در بخش دیگری از سخنان به بیان پیشنهاد برگزاری نمایشگاه تبریز در شهر نارا در سال‌های پیش رو و پیشنهاد انعقاد قرار داد خواهر خواندگی میان تبریز و نارا در آینده پرداخت.

تبریز به عنوان یکی از شهرهای استراتژیک واقع در مسیر جاده ابریشم به علت بازار بزرگ آنکه قلب تپنده جاده ابریشم در روزگاران قدیم بوده است و سابقه پایتختی چندین باره تبریز در ایران از دیگر موارد مورد بحث و گفتگو میان شهرداران در این نشست بود.

به دنبال برگزاری کنفرانس فضا و زمان بین ایران و ژاپن در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ و دیدار شهردار تبریز و سفیر ژاپن و پیشنهاد تعمیق و توسعه مناسبات میان تبریز و شهر به علت ویژگی‌های استراتژیک این دو شهر نارا مطرح شد و در همین راستا وبینار مشترک با شهرهای تبریز نارا و سمرقند برگزار شد.

همچنین در این دیدار تکرار برگزاری وبینار در ماه‌های آینده در راستای احیا ارتباطات سنتی با سایر شهرهای واقع در مسیر جاده ابریشم از سوی شهردار تبریز مطرح شد.

تشریح ویژگی‌ها و موقعیت استراتژیک شهر نارا به عنوان اولین پایتخت کشور ژاپن و جنوبی‌ترین شهر ژاپن و شرقی‌ترین شهر جاده ابریشم دارای میراث فرهنگی بسیار فراوان از دیگر موضوعات مطروحه در این وبینار بود.

کد خبر 749751

دیگر خبرها

  • سازمان‌های بین‌المللی در ایجاد و تداوم صلح و حل منازعات بین دولت‌ها نقش به‌سزایی دارند
  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • باید از هر فرصتی برای بیان حقایق استفاده کنیم
  • دیپلماسی فرهنگی در دولت سیزدهم به‌طور جدی دنبال می‌شود
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • مرکز البرزپژوهی در کرج راه اندازی می شود
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • اجرای قانون شوراها در توسعه تأثیرگذار است
  • از مفاخر قرآنی استان گیلان تقدیر شد
  • شاهد تحول فن‌آورانه در حوزه حکمرانی فرهنگی خواهیم بود