Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرهنگ تورج کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با بیان اینکه کلاهبرداری‌های مالی بیشترین جرائم اینترینتی را شامل می‌ شود، گفت: با توجه به نزدیک شدن به شب‌های عید و افزایش خریدها مردم نیز به خریدهای اینترنتی از صفحات مجازی روی می‌آورند.

او با بیان اینکه تبلیغات این فروشگاه‌‌های مجازی در اینستاگرام، تلگرام، سایت‌هایی مانند شیپور و دیوار دیده می‌شود، خاطرنشان کرد: مردم در خریدهای اینترنتی باید مراقبت بیشتری داشته و از افرادی که نمی‌شناسند، قبل از تحویل جنس اقدام به پرداخت وجه نکنند، چرا که اکثر کلاهبرادارن به محض دریافت وجه تلفن را خاموش کرده و از دسترس خارج می‌شوند و امکان شناسایی و برخورد با این افراد دشوار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس پلیس فتا تهران بزرگ به مردم توصیه کرد تا زمانی که جنس را رویت نکردند، از پرداخت پول خودداری کنند. 

سرهنگ کاظمی با اشاره به اینکه وقتی از یک فروشگاه معتبر اینترنتی خرید می‌شود، مشکلی نیست، خاطرنشان کرد: مشکل زمانی ایجاد می‌شود که مردم از فردی که نام و نشانی ندارد، خرید می‌کنند و قبل از تحویل جنس به آنها هزینه پرداخت می‌شود.

او تصریح کرد: این کلاهبرداری‌ها بیشتر در مواقعی صورت می‌گیرد که اجناس به صورت تک‌جنس برای فروش عرضه می‌شوند و در سایت دیوار نیز بیشتر دیده می‌شود. متاسفانه افراد هم با طمع اینکه این جنس را از دست ندهند، تمام یا قسمتی از ثمن معامله را پرداخت می‌کند و در طعمه کلاهبرداران می‌افتند. 

رییس پلیس فتا تهران بزرگ تاکید کرد: مردم توجه داشته باشند در هنگام خرید از سایت‌هایی که بدون مجوز قانونی فعالیت می‌کنند تا قبل از تحویل جنس پول را پرداخت نکنند تا با رعایت این موارد کلاهبرداری نیز کاهش پیدا کند.

سرهنگ کاظمی با بیان اینکه در تلگرام یا اینستاگرام در بسیاری از موارد فروشگاه رسمی وجود ندارد، گفت: در بیش از 90 درصد این موارد این کانال‌ها در اختیار کسانی است که به صورت خرد و خارج از سیستم رسمی فعالیت می‌کنند. در برخی موارد نیز اصلا جنسی وجود ندارد و فقط یک سری تبلیغات صورت گرفته و از این طریق افرادی مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند. 

او ادامه داد: کلاهبرداری‌هایی که از این طریق صورت می‌گیرد، هنگفت نبوده و این متهمان شکات زیاد با مبالغ پایین دارند و از آنجا که افراد هیچ وقت برای مبالغ 100 هزار الی 200 هزار تومان به دنبال شکایت نمی‌روند، این نوع کلاهبرداری نیز به نوعی از شگردهای این متهمان شده است که مبالغ اندک را از تعداد زیادی افراد کلاهبرداری می‌کنند.

رییس پلیس فتا تهران بزرگ خاطرنشان کرد: در مجموع پرونده‌های این چنینی در حد چند میلیون است و کافی است که یکی از شکات شکایت کند تا ما نسبت به دستگیری این متهمان اقدام کنیم در ماه‌های اخیر نیز موارد این چنینی به ما ارجاع شده است که متاسفانه بعد از دستگیری متهم، تمامی شکات حاضر به پیگیری و مراجعه نشده‌اند. 

سرهنگ کاظمی در بخش دیگری از صحبت‌هایش درباره اقدامات پلیس فتا در زمینه کاهش جرایم مالی اینترنتی گفت: با موسسات مالی از جمله مسئولان سیاستگذاری بانک‌ها و بانک مرکزی جلساتی برگزار شده و آسیب‌هایی که در شبکه‌های مجازی و اینترنتی وجود دارد را بررسی کردیم و در حال تعامل هستیم تا بانک‌ها بتواند ایرادات مورد نظر را برطرف کند. 

او ادامه داد: از جمله این ایرادات درگاه‌های پرداخت ussd است که پول به صورت تلفنی پرداخت می‌شود، مدتی است که از این طریق نیز سوءاستفاده‌های بسیاری شده است.

رییس پلیس فتا تهران بزرگ تاکید کرد: این درگاه‌های پرداخت دارای ضعف‌های ایمنی است و لازم است که از طریق بانک این ضعف‌های امنیتی برطرف و راه‌های ایمنی این درگاه‌ها تقویت شود. بانک نیز برطرف کردن این ایرادات را به سرعت در دستور کار خود قرار داده است. همچنین قرار بود بخشی از داد و ستدهای مالی را از سیتسم ussd حذف کند. 

سرهنگ کاظمی با اشاره به نقص سیستم ussd گفت: در طول یک ماه گذشته نیز متهمی در همین رابطه دستگیر شد که از این طریق مبالغی را سرقت کرده بود که خوشبختانه شناسایی و دستگیر شد، این فرد حدود 60 میلیون از 20 نفر کلاهبرداری کرده بود.  

او با اشاره به روش‌های کلاهبرداری‌ از طریق دستگاه‌های ATM گفت: یکی از متداول‌ترین کلاهبرداری‌ها در ATM از طریق مجرمانی صورت می‌گیرد که قربانیان خود را به پای دستگاه ATM کشانده و مورد سوءاستفاده و فریب قرار می‌دهند، مردم باید بدانند که برای جابجایی هیچ‌وجه و واریز وجه به حساب آنها نیاز به حضورشان پای دستگاه ATM نیست و فردی که قرار است، پول را حواله کند پشت دستگاه ATM می‌رود، اما متاسفانه در بیشتر موارد مردم فریب خورده و از این طریق مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند. 

رییس پلیس فتا تهران بزرگ تصریح کرد: در هنگام ارسال یا واریز وجه به حساب شخص نیازی به حضور خود آن فرد پای دستگاه ATM نیست. 

سرهنگ کاظمی درباره کلاهبرداری از طریق دستگاه کارت خوان نیز خاطرنشان کرد: کارت‌خوان مرتبط به یک شماره حساب است و خوشبختانه گزارشی مبنی بر اینکه کلاهبرداری نیز از این طریق صورت گرفته باشد، تاکنون نداشتیم.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۳۸۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ارسال لینک‌های آلوده

رامین پاشایی معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا با اشاره به فرارسیدن تعطیلات سه روزه در کشور گفت : تجزیه و تحلیل پرونده‌های قضایی و تجربیات ادوار گذشته نشان می‌دهد که مجرمان سایبری با توجه به ایام پایانی هفته یا منتهی به تعطیلات چند روزه در کشور، اقدامات مجرمانه خود در فضای مجازی را افزایش داده و اقدام به کلاهبرداری از کاربران با روش‌های مختلف می‌کنند. 

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا با اشاره به شگرد این مجرمان ادامه داد: برخی افراد سودجو با ارسال پیامک حاوی پیوند‌های آلوده با عناوینی نظیر «دریافت کالابرگ»، «ابلاغیات قضایی»، و ... مترصد کلاهبرداری از طریق دسترسی غیر مجاز به گوشی تلفن فریب خوردگان و برداشت غیر مجاز پول از حساب‌های مالی آنان هستند. گاهی این افراد با لینک‌های آلوده به اطلاعات خصوصی شهروندان نیز دسترسی پیدا کرده و از این طریق دست به اخاذی از آنان می‌زنند.

وی با بیان اینکه ارسال و دریافت این پیامک‌ها در تمامی پیام رسان‌ها اعم از بومی و غیر بومی و گروه‌ها و کانال‌هایی که شهروندان در آن عضویت دارند ممکن است، گفت:‌حتی گاهی ممکن است ارسال این پیامک‌ها از طریق دوستان و آشنایان باشد و آنان خواسته یا ناخواسته در چنین دام سایبری افتاده باشند.

پاشایی اضافه کرد: علاوه بر لینک‌های آلوده، شیوه دیگر مجرمان سایبری، کلاهبرداری و دریافت وجه نقد و ... از کاربران است که لازم است در این خصوص نیز شهروندان هوشیاری لازم را داشته باشند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتای فراجا در همین راستا به مردم و به خصوص کاربران فضای مجازی وتلفن‌های همراه هوشمند هشدار داد که در صورت مواجه با این‌گونه پیامک‌های مشکوک که مشخصه اصلی تمامی آنها ارسال از طریق سرشماره‌های تلفن شخصی است، به آن توجهی نکرده و از باز کردن لینک موجود در آن خودداری کنند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده
  • هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات هشدار داد
  • پلیس، گرداننده فراری چند شرکت هرمی را به کشور بازگرداند
  • کلاهبرداری سایبری با ارسال پیامک «دریافت کالابرگ»
  • هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات
  • هشدار پلیس فتا نسبت به افزایش فعالیت مجرمان سایبری در تعطیلات
  • پرداخت ١٠٠ برابر نرخ انرژی، جریمه استخراج غیرمجاز رمزارز
  • صدور پروانه‌های ساختمانی از طریق درگاه ملی مجوز‌ها در صورت عدم رعایت مدت سه ماه
  • قاچاقچیان، پنهان در نقاب کسب و کار‌های اینترنتی/کالای قاچاق چگونه در سایت‌ها فروخته می‌شوند؟