Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-25@07:01:43 GMT

محاصره یک ماهه روستائیان الیگودرز در برف! + عکس

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۳۹۶۸۸

محاصره یک ماهه روستائیان الیگودرز در برف! + عکس

زمستان است. برف دامن سنگین خود را بر سر آبادی کشیده و همه جا را سفید پوش کرده است، هوا سرد سرد است و سوز سرما دشت را فرا گرفته، خبری از هیاهوی کودکان نیست و خانه‌های کاهگلی تا نیمه در برف فرو رفته‌اند؛ تاریکی کم کم خانه را نیز فرا می‌گیرد و با فرو رفتن باطری‌های خورشیدی روستا در برف، کور سوی چراغ خانه هم خاموش می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



برف است باز هم جاده بسته می‌شود، باز هم اهالی ده دست به بیل و کلنگ می‌شوند تا مسافران جاده را نجات دهند، راه طولانی است و نفس‌های سرد در سینه حبس می‌شود، چاره‌ای نیست ساعت‌ها باید تلاش کرد تا مسافران این جاده برفی در راه نمانند.

آری این حکایت مردمی از ۲۰ روستای بخش بشارت الیگودرز است که در نبود حداقل‌ترین امکانات، راه دسترسی‌شان نیز پس از گذشت یک ماه همچنان بسته است و زندگی را با سختی و مشقت زیاد سپری می‌کنند.

۲۰ روستای بخش بشارت الیگودرز در محاصره برف
 

 

برای چگونگی وضعیت راه این روستا‌ها و مشکلات مردم سراغ خداد حسنی دهیار روستای پز الیگودرز می‌رویم که در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم می‌گوید: با توجه به بارش برف و باران راه دسترسی ۲۰ روستای بخش بشارت الیگودرز حدود یک ماه بسته بود و مردم مجبور شدند برای بازگشایی از بیل و کلنگ استفاده کنند.

وی می‌افزاید: بالاخره مردم با سختی زیاد قسمتی از راه را باز کردند و چند نیسان توانست از آن عبور کند، اما بعد از گذشته سه روز با شروع مجدد بارش‌ها راه دوباره مسدود و کلا بسته شد.

دهیار روستای پز الیگودرز عنوان می‌کند: همان چند نیسانی که توانستند از این جاده عبور کنند شب را در روستای پرچین به سر می‌بردند تا ساعت چهار بامداد که جاده یخ می‌بندد حرکت کنند و دیگر در برف و گِل فرو نروند.

مشکل ساز شدن جاده پز برای اهالی روستا‌ها
 

 

وی بیان می‌کند: جاده این ۲۰ روستا اکنون بسته است و قسمت رانشی آن مثل همیشه مشکل ساز شده است؛ این جاده از روستای دره چین یک سربالایی دارد که اگر شن ریزی می‌شد شاید در این برف و بوران ماشین می‌توانست از آن عبور کند، ولی متاسفانه علی‌رغم پیگیری‌های زیاد آن قسمت رانشی را هنوز تغییر ندادند.

حسنی تصریح می‌کند: قرار بود قسمت رانشی این جاده را تغییر دهند، اما هنوز میسر نشده است، اگر شن ریزی می‌شد به هیچ وجه مسدود نمی‌شد؛ مردم این منطقه واقعا مشکل دارند، گرفتاراند و اگر توان مالی داشتند از این منطقه کوچ می‌کردند، اما بی پولی سبب شده در همین منطقه بمانند و گرفتار شوند.

وی می‌گوید: مردم این روستا‌ها به خاطر نبود راه دسترسی و امکانات با زجر و بدبختی زندگی را سپری می‌کنند، کشاورزی و درآمدی ندارند دارایی آن‌ها چندین بز است که کفاف مخارج زندگیشان را نمی‌دهد.  



مشقت مردم روستا برای تردد

دهیار روستای پز الیگودرز می‌افزاید: روز‌هایی هم که وضعیت هوا مناسب است هیچ ماشینی غیر از نیسان منطقه نمی‌تواند به این منطقه بیاید، نیسان نیز با سختی زیاد تردد می‌کند به طوری که ۲۰ نفر سوار نیسان می‌شوند هر کجا هم که گیر کرد مردم پیاده می‌شوند، آن را هول می‌دهند تا به نزدیک روستا برسند، برخی نیز ناچاراً تمام مسیر را پیاده می‌روند.

وی از سختی‌های این راه برفی صحبت می‌کند و می‌گوید: چند روز پیش یک نیسان با شش مسافر در همین جاده گیر کرد و مسافران دو شب بدون وسایل گرمایشی بین راه ماندند و با توجه به وضعیت جاده واقعا نمی‌دانستیم چطور باید آن‌ها را نجات دهیم، چون در این مسیر احتمال حمله جانورانی مانند خرس زیاد وجود دارد.

حسنی با اشاره به اینکه این جاده اوایل اردیبهشت تیغ زده شده است می‌افزاید: با توجه به مسائل و مشکلاتی که هست چندین بار برای بهسازی این راه نامه دادیم، ولی فعلا همینطور مانده و مشکلات همچنان پا برجاست و از آنجا که این جاده راه دسترسی ۲۰ روستا است و دو هزار و ۴۷۰ نفر جمعیت دارد امیدواریم آن را باز و یا شن ریزی کنند.

وی عنوان می‌کند: مهندس جزینی مشاور امور برق روستائی در بازدیدی که از این منطقه داشت قول مساعد داد درصورت تعمیر جاده، برق دکل پایدار برای روستا‌ها نصب شود در غیر این صورت باید از همان برق خورشیدی استفاده شود که هنوز تعویض نشده‌اند.

عدم بهسازی جاده در نبود اعتبار  

    دهیار روستای پز الیگودرز با اشاره به اینکه از روستای دره چین تا روستا‌های پز ۳۰ کیلومتر است و قسمت رانشی دو کیلومتر بیان می‌کند: پیش از این مهندسان دو ماه برای بهسازی راه دسترسی نقشه برداری کردند، اما به خاطر نبود بودجه کار تعطیل شد.

وی خاطرنشان می‌کند: از امداد هوائی استان و الیگودرز تشکر و قدر دانی می‌کنیم، چون با توجه به بسته بودن جاده روستا در انتقال مریض‌ها و مادران باردار پرواز‌های زیادی انجام دادند.

امکان تیغ زنی و شن ریزی جاده نیست

مجید گودرزی مسئول راهداری و حمل و نقل جاده‌ای الیگودرز نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم به وضعیت بد جاده روستا‌های پز اشاره می‌کند و می‌گوید: این مسیر ابینه ندارد، راه خوب نیست، مشکل دارد و با توجه به اینکه باتلاقی و رانشی است فعلا نمی‌توان عملیات ریزش برداری در آن انجام داد، اما سر فرصت انجام می‌شود.

وی می‌افزاید: روستا‌های پز اصلا جاده ندارد، یک راه شکافی است که مردم به سختی در آن تردد می‌کنند؛ این راه کامل بسته نیست قسمتی از آن باتلاقی است بنابراین نه می‌شود با لودر تیغ زد و نه می‌شود شن ریزی در آن انجام داد طی چند سال گذشته نیز ما بعد از بارندگی‌ها یعنی اواخر فروردین ماه برای تیع زنی این جاده اقدام کرده‌ایم.

مسئول راهداری و حمل و نقل جاده‌ای الیگودرز با اشاره به اینکه جاده دو تا سه نقطه رانشی دارد عنوان می‌کند: با توجه به با تلاقی و رانشی بودن این مسیر اکنون امکان انجام هیچ کاری نیست.

وی بیان می‌کند: اگر کار ساخت جاده الیگودرز به مسجد سلیمان شروع شود مشکلات همه این روستا‌ها نیز حل می‌شود، این پروژه ملی مصوب شده و قرار است سال ۹۷ آن را به مناقصه بگذارند که در صورت تخصیص اعتبار کار آن شروع مشکل این روستا‌ها نیز برطرف می‌شود.

نبود حداقل‌ترین امکانات مانند راه دسترسی مناسب سبب شده تا همواره در گزارش‌های مختلفی از جمله روستا‌هایی که "هیچ چیز" ندارند/حبس شش ماهه ۱۹ روستای الیگودرز"، "حبس ۲ ماهه مردم روستا‌های پز الیگودرز/ اینجا خبری از "نان و آب " نیست و اینجا آخر دنیاست؛ روستا‌هایی که "هیچ چیز" ندارند به محرومیت مردم این روستا‌ها بپردازیم که امروز بار دیگر با توجه به مسدودی راه این مردم، به مشکلات آن‌ها پرداخته شد تا شاید مسئولان نیم نگاهی به این منطقه که بخش اعظمی از سال "راه" ندارند داشته باشند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۳۹۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۳ هزار نفر در بوشهر عضو صندوق بیمه روستائیان و عشایر هستند

مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستائیان و عشایر استان بوشهر گفت: در حال حاضر ۳۳ هزار نفر عضو صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستائیان و عشایر هستند و هزار نفر نیز مستمری دریافت می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از بوشهر، ظهیر کاظمی در نشست با فرماندار، دهیاران و شوراهای اسلامی شهرستان تنگستان، اظهار داشت: در کشور ۲ میلیون ۵۰۰ هزار نفر عضو صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند.

وی افزود: در استان بوشهر بیش از ۱۵۰ هزار نفر می‌توانند صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر شوند که در حال حاضر ۳۳ هزار نفر عضو هستند و هزار نفر نیز مستمری دریافت می‌کنند.

مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر استان بوشهر ادامه داد: در تنگستان ۲ هزار نفر عضو صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر هستند که ۷۰ نفر مستمری دریافت می‌کنند.

کاظمی اضافه کرد: صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر در راستای تحقق یکی از اصلی‌ترین آرمان‌های انقلاب اسلامی که همان عدالت اجتماعی است تشکیل شد.

وی یادآور شد: خدماتی که در این صندوق ارائه می‌شود بعد از صندوق تأمین اجتماعی بزرگ‌ترین صندوق بیمه اجتماعی کشور است در واقع دومین صندوق بیمه اجتماعی است.

مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر استان بوشهر با اشاره اینکه کشاورزان که در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر زندگی می‌کنند، می‌توانند از خدمات صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر استفاده کنند، بیان کرد: در صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر ۷۰ درصد حق بیمه توسط دولت پرداخت می‌شود تنها یک سوم آن توسط بیمه‌شدگان یا کشاورزان، روستاییان و عشایر پرداخت می‌شود.

کاظمی افزود: ۲۴۰ رسته کشاورزی و مشاغل مختلفی که پیش‌بینی شده می‌تواند از خدمات صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر استفاده لازم داشته باشند.

وی اضافه کرد: نگاه صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر صرفاً نگاه اقتصادی و بالادستی نیست بلکه یک نهاد اجتماعی است که در کنار مسوولیت‌های خودش در حد توان برای رفع مشکلات جامعه و جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها است.

مدیرکل صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر استان بوشهر ادامه داد: افرادی که میانگین سنی آنها بین ۱۸ تا ۵۰ سال می‌توانند در صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر عضو شوند، افراد زیر ۱۸ سال و بالای ۵۰ سال نمی‌توانند عضو صندوق شوند.

کاظمی از طرح بیمه رایگان برای مادران سه فرزندی در مناطق روستایی و عشایری خبر داد و افزود: در راستای جوانی جمعیت دولت خدمات خوبی برای فرزند آوری در نظر گرفته که یکی از موارد که صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر باید انجام دهد بیمه کردن رایگان مادران سه فرزندی است که در استان بوشهر هزار و ۸۰۰ نفر ثبت نام کردند.

وی یادآور شد: شوراهای اسلامی و دهیاران روستاهای تنگستان در جهت اطلاع‌رسانی دقیق و همکاری صندوق بیمه اجتماعی، کشاورزان، روستاییان و عشایر در خصوص خدمات داشته باشند.

منبع: فارس

کد خبر 747407

دیگر خبرها

  • توزیع بیش از ۴۷ هزار تن آرد روستایی در بین روستائیان استان قزوین
  • زیرکوه در محاصره سیلاب + تصاویر
  • «فاطمه» اسم رمز صبوری در غزه؛ وقتی مقاومت شیعه و سنی را همدل کرد
  • تکمیل بزرگراه زهک-زابل وتقاطع غیرهمسطح زهک درشش ماهه اول امسال
  • بهره‌مندی ۹۸ درصد جمعیت روستا‌های بوشهر از راه آسفالته
  • ۳۳ هزار نفر در بوشهر عضو صندوق بیمه روستائیان و عشایر هستند
  • خسارت بارش باران درشمال اصفهان/سیلاب در روستای صالح‌آباد جاری شد
  • مهاجرت معکوس در گرو رفع مشکل روستائیان
  • کسب رتبه اول توسط مرکز مدیریت راه های استان یزد در ارزیابی عملکرد
  • ۱۰ نفر رئیسی را محاصره کرده و می‌گویند مملکت گل و بلبل است!