Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@18:58:33 GMT

رشت| دولت برای صنعت چای هیچ برنامه مشخصی ندارد

تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۴۲۳۱۱

رشت| دولت برای صنعت چای هیچ برنامه مشخصی ندارد

رئیس هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال کشور گفت:‌ ‌دولت برای حمایت و رونق صنعت چای کشور هیچ‌گونه برنامه‌ زمان‌بندی شده مشخصی ندارد. ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۵ استانها گیلان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت،‌ سعید رحمت سمیعی صبح امروز در نشست خبری بررسی چالش‌ها و فرصت‌های سرمایه‌گذاری در صنعت چای در رشت اظهار داشت: دولت در حمایت و رونق صنعت چای کشور،‌ هیچ برنامه‌ای ندارد و همچنان سرگردان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

‌رئیس هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال ابراز داشت:‌ در سال 1903 کشور ایران و کشور کنیا در آفریقا به‌طور همزمان مبادرت به کشت ‌گیاه چای کردند اما ایران چه از لحاظ کیفی و چه از نظر کمی نتوانست به جایگاه مشخصی در منطقه برسد.

رحمت سمیعی درباره چای تولیدی گیلان خاطرنشان کرد:‌ گیلان با 94 درصد کل تولید کشور، ده‌ها هزار نفر چایکار،‌ دست‌اندرکاران در چایسازی و ناوگان حمل و نقل که از آن ارتزاق می‌کنند سهم عمده‌ای در صنعت چای کشور دارد.

وی علل عقب‌ماندگی صنعت چای کشور را برشمرد و عنوان کرد:‌ تصمیم‌سازی‌های نابخردانه دولت،‌ اجرایی نشدن اصل ‌44 قانون اساسی،‌ شرایط آب و هوایی و فرهنگی،‌ قاچاق،‌ واردات بی‌رویه و تعاملات ضعیف بین‌المللی در این حوزه از جمله مشکلات صنعت چای کشور است.

‌رئیس هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال افزود:‌ برخی از رقبای خارجی چای کشور مانند کنیا در تمام طول سال اقدام به برداشت برگ سبز چای می‌کنند چیزی که در کشور ایران کاملاً متفاوت است و تنها در حدود ‌6 ماه برداشت انجام می‌شود.

رحمت سمیعی میزان تولید چای را در سال‌های مختلف مقایسه کرد و گفت:‌ سال‌های قبل در حدود ‌75 هزار تن چای در کشور تولید می‌شد اما با سیاست‌های مغرضانه این میزان تولید به 18 هزار تن کاهش پیدا کرد و در سال 96 نیز به میزان 25 هزار تن رسید.

وی با بیان اینکه از نظر کمیت تولید چای حرفی برای گفتن نداریم تصریح کرد:‌ سالیانه میزان 120 هزار تن مصرف چای داخلی کشور است بنابراین نیاز به واردات ضروری به نظر می‌رسد اما عملاً ‌‌شاهد بی‌برنامه‌گی و واردات بی‌رویه و بی حساب و کتاب چای به کشور هستیم.

‌رئیس هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال اظهار داشت:‌ دولت برای حمایت از صنعت چای سالیانه 150 میلیارد تومان هزینه می‌کند اما آنچه که اتفاق افتاد کاهش میزان زیر کشت باغات چای از 32 هزار هکتار به 18 هزار هکتار در سال 96 بود.

رحمت سمیعی با اشاره به تعطیلی کارخانجات چایسازی ابراز داشت:‌ در سال‌های گذشته که صنعت چای کشور از رونق بهتری برخوردار بود 200 کارخانه چایسازی مشغول فعالیت بودند اما با ورشکست شدن 50 کارخانه، این تعداد در سال 96 به 150 کارخانه چایسازی رسید.

وی با بیان اینکه دولت برای صنعت چای هیچ برنامه مشخصی ندارد افزود:‌ برای خروج از مشکلات پیش‌رو نیاز به یک سازمان چای مقتدر، بیش از پیش احساس می‌شود تا بر طبق طرح اولیه سال ‌84 تنها در راستای هدایت،‌حمایت و نظارت مطلوب گام بردارد.

‌رئیس هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال تصریح کرد:‌ واردات چای به داخل کشور باید به‌صورت حمایتی انجام شود زیرا یکی از بزرگترین مشکلات و معضلاتی که صنعت چای با آن مواجه است همین واردات بی‌رویه اما قانونی چای به داخل کشور است.

رحمت سمیعی به میزان هزینه تولید چای کشور اشاره کرد و افزود:‌ تولید یک کیلو برگ سبز چای در حدود ‌8 و 500 تومان هزینه دارد که 60 درصد آن را دولت و مابقی را کارخانه‌دار می‌پردازد اما کارخانه‌دار برای هر کیلو چای ‌10 هزار تومان هزینه می‌کند.

وی با انتقاد از عملکرد دولت در برخورد با قاچاق چای عنوان کرد:‌ دولت باید حافظ جان و مال مردم باشد اما می‌گوید قادر به کنترل مرزها برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق از جمله چای به داخل کشور نیست بنابراین دولت موظف به پرداخت خسارت به تولیدکنندگان است.

رئیس هیئت مدیره سندیکای کارخانجات چای شمال خاطرنشان کرد:‌ تبلیغات نقش بسیار موثری در رونق صنعت چای کشور و شناساندن این محصول سالم به مردم دارد اما هزینه‌های بالای این کار باعث شده تولیدکنندگان چای کشور نتوانند به این حوزه ورود کنند.

رحمت سمیعی درباره صندوق حمایت از صنعت چای کشور نیز ابراز دا‌‌شت:‌ این صندوق باید به‌عنوان بازوی اجرایی سیاست‌های سازمان چای عمل کند اما امروزه به حیات خلوت سازمان چای تبدیل شده و نتوانسته تاثیر مطلوب و مورد انتظاری را از خود بروز دهد.  

وی با اشاره به لزوم احیای باغات چای کشور در جهت رونق تولید بیان داشت:‌ حمایت از کشاورز چایکار در جهت انجام هرس به موقع،‌ اعطای کود مورد نیاز و دیگر مراحل کاشت،‌ داشت و برداشت بسیار ضروری است و تنها از این راه می‌توان به شکوفایی صنعت چای کمک کرد.

انتهای پیام/ ت

R7877/P1336/S6,71/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۴۲۳۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی

میثم کهربائی گفت: صنعت داروهای گیاهی در کشور با چالش‌های زیادی مواجه است.

وی با عنوان این مطلب که صنعت داروهای گیاهی در کشور نیازمند کمک و حمایت سازمان غذا و دارو است تا بتواند به صنعت ارزآور تبدیل شود، افزود: این صنعت در شرایط کنونی با معضلات و مشکلاتی مواجه است.

کهربائی با اشاره به مشکلات اقتصادی و نرخ ارز در کشور که صنعت داروهای گیاهی را متأثر ساخته است، ادامه داد: حالت انقباضی سازمان غذا و دارو، ندادن قیمت‌های درست و همچنین، ضوابط بسیار دست و پا گیر، در مسیر صنعت داروهای گیاهی؛ موجب شده این صنعت با مشکلات و چالش‌هایی در مسیر رشد و توسعه مواجه شود.

وی تاکید کرد: این قوانین دست و پا گیر باید تغییر کند، زیرا؛ صنعت داروهای گیاهی در کشور با سابقه ۲۰ ساله، همچنان نوپا است و نمی‌تواند شکوفا شود.

کهربائی از صنعت داروهای گیاهی در جهان به عنوان یک صنعت پولساز نام برد و افزود: عدم توجه مسئولان امر به این صنعت در کشور، اعم از ندادن یارانه و ارز به تولید داروهای گیاهی، موجب شده این صنعت در ایران دچار مشکل و چالش شود.

وی ادامه داد: سازمان غذا و دارو، از صنعت داروهای گیاهی حمایت نمی‌کند، ولی با قیمت گذاری دستوری، مشکلاتی را پیش پای صنعت قرار می‌دهد. متأسفانه با مکانیسمی طرف هستیم که اجازه رشد و توسعه صنعت را نمی‌دهد.

کهربائی با انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی کشور، افزود: این سیاست‌ها موجب شده علاقه مندی به تولید از بین برود.

عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان داروهای گیاهی، با اشاره به شعار سال ۱۴۰۳ که مشارکت مردم در جهش تولید نامگذاری شده است، گفت: اگر این اتفاق بیفتد و بخش خصوصی در تولید مشارکت داده شود، می‌توان به رشد و بالندگی صنعت دارویی کشور امیدوار بود.

وی افزود: صنعت داروسازی ایران، کم از هند و چین نیست که بازار دارویی منطقه را تسخیر کرده اند. در حالی که ما از وجود دانشمندان و متخصصان مجرب در این حوزه برخورداریم.

کهربائی گفت: ایران، مهد گیاهان دارویی است و می‌توان با دانش فنی کمک کرد از خیلی کشورها در این عرصه جلوتر باشیم. سازمان غذا و دارو به عنوان رگولاتور، در کنار صنعت داروهای گیاهی باشد و روحیه مچ گیرانه را کنار بگذارد.

وی افزود: متأسفانه سیاست قیمت‌گذاری دستوری سبب می‌شود صنعت نتواند به رشد و توسعه برسد و دور نیست آن روزی که محصولات بی کیفیت تولید شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • تعیین تکلیف چای سنواتی باید مدبرانه‌ باشد
  • ضرورت تعیین تکلیف چای سنواتی/ دغدغه کشاورزان برطرف شود
  • برنامه ریزی برای ۷.۵ میلیارد دلار صادرات از خوزستان
  • خبر جدید وزیر صنعت برای متقاضیان خودرو/ علی‌آبادی: این خودرو‌ها را وارد کردیم؛ می‌توانید ثبت‌نام کنید و بخرید
  • برنامه امسال وزارت صمت برای جهش بزرگ تولید خودرو/ تیراژ تولید روزانه ۵۰۰۰ دستگاه خودرو رسید
  • سابقه چندساله رشد تولید با مشارکت مردم در صنعت نفت
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از وجود سیاست‌های غلط در حوزه دارویی
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت
  • اهمیت «دور دوم انتخابات مجلس» نباید کمتر از دور اول تلقی شود