Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اهواز_ ايرنا_ جمعيت جوان و جوياي کارزياد ،شرايط آب و هوايي و اقليمي مناسب استان و کم هزينه وپربازده بودن پرورش شتر در خوزستان ظرفيت خوبي براي توسعه پرورش اين حيوان فراهم کرده است.

شتر حيواني است که به دليل سيستم گوارش خاص خود از گياهان بسيار خشن تغذيه مي کند اين حيوان به علوفه بسيار کم، آب محدود و عرصه وسيع بياباني نياز دارد؛ در مقابل بيماريها و همچنين نوسان دما بسيار مقاوم است ضمن آنکه از تمام اعضاي اين حيوان نيز مي توان بهره اقتصادي برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموع اين شرايط سبب شده پرورش شتر به عنوان يک صنعت پرسود مطرح شود.
در کشورهاي حاشيه حوزه خليج فارس مشتريان بسياري براي شتر وجود دارد چنانچه اگر به صنعت پرورش شتر توجه بيشتري شود ظرفيت تبديل شدن به يک صنعت سودآور و اشتغالزا را دارد.
نگهداري و پرورش شتر بر سه اساس است، شترهاي شيري، گوشتي، و سواري (جمال) که نژاد بيشتر شترهاي استان خوزستان جمال است.
يک پرورش دهنده شتر در استان خوزستان که کار خود را از پرورش 2 نفر شتر آغاز کرده به خبرنگار ايرنا گفت: در 2 سال گذشته موفق شدم با سرمايه شخصي اين شترها را به 20 نفر افزايش دهم.
اين فرد درخصوص مزيت هاي پرورش شتر در استان تصريح کرد: پيش از آغاز اين کار، پرورش دام سنگين داشتم اما به دليل 10 برابر شدن قيمت علوفه در 10 سال گذشته بسياري از دامداران و پرورش دهندگان دچار مشکلات اقتصادي شدند از همين رو به دنبال پرورش دامي بودم که با شرايط آب و هوايي استان سازگار باشد وهزينه کمتري هم داشته باشد.
وي ادامه داد: در برخي نقاط استان مانند بيابانهاي اطراف اهواز، خرمشهر، جفير، آبادان و بستان گياهاني مانند خارشتر، علف شور و علف کاکل به صورت خودرو رشد مي کند که خوراک مناسبي براي شتر هستند.
**پرورش شتر در استان مغفول ماندده است
اين پرورش دهنده با تاکيد بر اينکه پرورش شتر يک حرفه مغفول مانده در خوزستان است يادآور شد: يکي از مزيت هاي پرورش شتر اين است که به دليل خودرو بودن گياهان، نيازي به هزينه کردن براي خريد علوفه نيست، از سويي ديگر شتر به دليل تغذيه از گياهان به شدت خشن، رقيب ساير دام ها در علوفه نيست.
وي خاطر نشان کرد: در کنار گياهان خشن، ني ها نيز در کانال هاي آب استان رشد خوبي دارند و شتر به دليل شرايط فيزيولوژي بدن مانند گردن بلند قادر به تغذيه از آنها است.
اين پروش دهنده شتر در خوزستان در بخشي ديگر از سخنان خود اظهار کرد: پرورش شتر يک صنعت ديربازده است به اين معنا که پس از گذشت حداقل چهار سال، سرمايه گذار به صرفه اقتصادي مي رسد اما به دليل هزينه ناچيز براي خريد علوفه فشارهاي اقتصادي کمتري به پرورش دهنده وارد مي شود.
** خواص درماني گوشت شتر
وي درخصوص خواص گوشت شتر نيز گفت: گوشت شتر به دليل طبع گرم در درمان بسياري از بيماري ها مفيد است. شير اين حيوان حلال گوشت نيز به دليل خواص بسيار به ويژه در درمان کبد چرب، بيماري ديابت و مشکلات گوارشي به طلاي سفيد بيابان مشهور است.
اين سرمايه گذار درزمينه حمايت جهاد کشاورزي از اين صنعت ، توضيح داد: مسئولان بارها براي صدور پروانه و اعطاي تسهيلات پيشنهاد داده اند اما ترجيح من آنست که از تسهيلات بانکي استفاده نکنم و با سرمايه شخصي به پرورش اين حيوان بپردازم.
**رتبه نهم خوزستان در پرورش شتر
معاون توليدات دامي جهاد کشاورزي خوزستان نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا به رتبه نهم استان در پرورش شتر اشاره کرد و افزود: جمعيت شترهاي استان حدود پنج هزار و 300 نفر هستند که بيشترين جمعيت شترها در شوش و هويزه قرار دارند. بيشتر شترهاي موجود در خوزستان از نوع تک کوهانه يا جمال هستند.
محمد مشکورزاده با بيان اينکه پرورش شتر در بيشتر استان هاي کشور از جمله خوزستان به صورت سنتي انجام مي شود گفت: در برخي استان ها مانند گلستان پرورش شتر به صورت متمرکز و با تعداد بالايي از جمعيت شترها هم انجام مي شود.
وي يکي از دلايل سنتي بودن پرورش شتر در خوزستان را ذائقه مردم دانست و تصريح کرد: در استان هايي مانند خراسان ذائقه مردم بيشتر متمايل به مصرف گوشت شتر است از همين رو قصابي هاي ويژه اي براي فروش گوشت اين حيوان اختصاص يافته است اما در استان ما گوشت شتر تنها چند شهرستان محدود مانند شوش و اميديه بازار پسندي لازم را دارد.
مشکورزاده با بيان اينکه شترداران بيشتر از صادرات اين حيوان منتفع مي شوند گفت: صادرکنندگان از طريق سه اتاق بازرگاني اهواز، آبادان و خرمشهر اقدام به صادرات شتر به کشورهاي حوزه خليج فارس مي کنند.
وي با اشاره به صادرات 400 نفر شتر به کشورهاي عربي درسال گذشته توضيح داد: براي حفظ توده ژنتيکي در صادرات شتر محدوديت هايي داريم به طوريکه تنها اجازه صادرات شترهاي نر 3 يا 4 ساله و شترهاي ماده 15 سال بيشتر داده مي شود.
در شرايطي که استان خوزستان با خشکسالي هاي پياپي، کم آبي، افزايش سطح بيابان ها و کاهش مراتع دست وپنجه نرم مي کند بايد به دنبال پرورش حيواناتي بود که با شرايط آب و هوايي استان سازگاري دارند. از سويي ديگر بيمارهاي شايعي که بين دام هاي سبک و سنگين وجود دارد در اين حيوان رايج نيست بنابراين پرورش شتر يک ظرفيت خوب براي اشتغال وگذران معيشت دراين استان به شمار مي رود.
9887/6002
خبرنگار: ندا رضاپور**انتشار: کبري آقازري
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۴۴۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به وضعیت امکانات آموزشی خوزستان گفت: بعضا امکانات متوازن توزیع نشده است یا مدرسه‌ای در جایی ساخته شده است که دانش‌آموز ندارد.

عبدالله حبیبی با تاکید بر لزوم برگزاری مستمر جلسات این شورا اظهار کرد: انتظار می‌رود اعضای اصلی این شورا در جلسه حضور پیدا کنند.

وی با اشاره به برگزاری ستاد برزرگداشت روز معلم و جشنواره‌های قرآنی در ماه مبارک رمضان افزود: در حوزه پرورشی، جشنواره‌های قرآنی در سه شهرستان و همچنین ۸ هزار محفل انس با قرآن در مدارس برگزار شد و در محفل انس با قرآن که در آرامگاه علی بن مهزیار اهوازی برگزار شد، ۷۰۰ نفر حضور داشتند. البته تعهد می‌دهیم در دیگر ماه‌های سال هم محافل انس با قرآن برگزار شود.

حبیبی با بیان اینکه رتبه علمی آموزش خوزستان، آموزش دغدغه اداره‌کل آموزش و پرورش شده است، گفت: در حوزه آموزش نیز معاونان اداره‌کل را کدبندی کرده‌ایم و هر معاون شش شهرستان بر عهده گرفته است و امتحانات شهرستان‌ها را ارزیابی می‌کند.

وی بیان کرد: این معاونان، وضعیت هر شهرستان ارزیابی می‌کنند و مشاوره ارائه می‌دهند و در صورت نیاز مداخلات را انجام می‌دهند. امیدواریم رتبه علمی شهرستان‌ها ارتقا یابد.

حبیبی با اشاره به وضعیت امکانات آموزشی خوزستان گفت: بعضا امکانات متوازن توزیع نشده است یا مدرسه‌ای در جایی ساخته شده است که دانش‌آموز ندارد.

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان با بیان اینکه در حوزه ابتدایی دانش‌آموزان لازم‌التوجه شناسایی شده‌اند، افزود: این دانش‌آموزان در پنجشنبه‌های طلایی آموزش‌های لازم را می‌بینند. قطعا پوشش این طرح صددرصدی نخواهد بود، اما بخش زیادی از این دانش‌آموزان را پوشش می‌دهیم.

وی بیان کرد: در حوزه متوسطه دوم که دغدغه بیشتر ما است، از طریق فضای مجازی کلاس‌های آموزشی برگزار می‌شود. کلاس‌های فوق برنامه هم برای توانمندسازی معلمان و دبیران برگزار شده و همایش‌های جمع‌بندی نیز در تمام شهرستان‌ها در حال اجرا است.

حبیبی با اشاره به برگزاری کلاس‌های رفع اشکال و مرور درس‌ها برای دانش‌آموزان گفت: با توجه به وجود اشکالات اساسی، نمی‌توان پوشش صددرصدی دانش‌آموزان را در برگزاری این کلاس‌ها ارائه داد. آموزشگاه‌هایی (خصوصی) در نوبت صبح فعال هستند که تخلف بسیار بزرگی است که در خوزستان رخ می‌دهد و باید جمع شوند. این آموزشگاه‌ها، دانش‌آموزان را از کلاس فاصله می‌دهند و خانواده‌ها به ما فشار می‌آورند تا دانش‌آموزان بتوانند در این آموزشگاه‌ها حضور پیدا کنند؛ اما ما چه ابزاری داریم؟

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان گفت: باید بپذیریم فضایی ایجاد شده است که خانواده‌ها برای نیامدن به مدرسه، کنار دانش‌آموزان آمده‌اند و می‌گویند مدرسه چیزی برای گفتن ندارد، زیرا در مدرسه، معلم کتاب و دانش را درس می‌دهد، اما در آموزشگاه‌ها چهار نکته تست و راه‌های میان‌بر جذاب را ارائه می‌دهند و این مسائل، موجب می‌شوند دانش‌آموز به مدرسه نیاید.

وی افزود: از سوی دیگر آموزش و پرورش محدودیت دارد در حالی که این آموزشگاه‌ها محدودیت ندارند. به طور مثال در استان خوزستان یکی از بهترین اساتید زیست‌شناسی، زن است که ما در این زمینه محدودیت داریم.

حبیبی با اشاره به در پیش بودن روز معلم گفت: دستورالعمل شناسایی معلمان نمونه از دی‌ماه سال گذشته ابلاغ شد و در فرآیند شناسایی معلمان، ۴ هزار همکار واجد شرایط در استان خوزستان مشخص شدند و پس از برررسی، ۱۳۰ نفر از آنها انتخاب شدند و در نهایت ۱۴ معلم نمونه انتخاب شدند که در مرحله کشوری نیز ارزیابی می‌شوند و امیدواریم معلم نمونه کشوری هم داشته باشیم.

وی افزود: در سال‌های گذشته بیشتر بر اساس ارائه مستندات معلمان نمونه انتخاب می‌شدند، اما امسال علاوه بر این، ارائه تدریس هم مد نظر قرار گرفت.

‌سرپرست اداره‌کل آموزش و پرورش خوزستان در خصوص برنامه‌های هفته بزرگداشت مقام معلم گفت: استقبال نکردن و نبود همراهی مناسب برخی نهادها، شرکت‌ها و ارگان‌ها برای بهتر برگزار شدن این برنامه‌ها یکی از چالش‌ها در این خصوص است. پیشنهاد می‌شود امسال تامین امکانات رفاهی، در نظر گرفتن تخفیفات، تغییر فضای تبلیغاتی شهر در هفته معلم و برگزاری اردوی‌های راهیان پیشرفت ویژه همکاران نمونه و سایر معلمان، در نظر گرفته شود.

وی بیان کرد: امسال برای اولین بار جشن منسجم بزرگداشت مقام معلم در پارک لاله اهواز با ۱۱۰ غرفه با پیوست‌های فرهنگی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • تبدیل به ضایعات بیش از ۳ هزار کیلوگرم گوشت مرغ در بیرجند
  • ۱۴۰هزار دانش آموز در امتحانات نهایی خوزستان شرکت می‌کنند
  • تصویب نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش
  • نیمی از دانش آموزان کشور راهی هنرستان می‌شوند
  • تلاش برای ارتقای رتبه علمی آموزش در خوزستان
  • رونق کنسرت‌ها تهدید یا فرصت؟
  • افزایش استفاده از پابند الکترونیکی برای زندانیان خوزستان
  • چرا «شیر شتر» به مهم‌ترین نوشیدنی جهان تبدیل خواهد شد؟
  • شناسایی و معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری در خوزستان
  • سپاه هر جا که انقلاب دچار تهدید باشد، پاسدار ایران است