Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، سال‌ها و بلکه دهه‌هاست که سویه‌های جدید و جدیدترش به کشورهای مختلف می‌رود و بسته به سیستم پرورش صنعتی و سنتی، تلفات قابل توجهی از گله‌های مولد و واحدهای پرورشی را از بین می‌برد. تلفات این ویروس بیماری‌زا از سال گذشته تاکنون بی‌سابقه بوده و حدود ۵۰ میلیون قطعه مرغ را در واحدهای پرورشی ایران آلوده کرده و از بین برده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چنین شرایطی و با اظهارات وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر قابل انتقال بودن سویه جدید این بیماری که یکی - دو هفته اخیر به ایران وارد شده، نگرانی‌های بسیاری برای مصرف مرغ و تخم‌مرغ ایجاد شده است.

در این باره علی‌اصغر ماکنعلی - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور - گفت: مردم غیر از تماس با پرندگان زنده آلوده به این بیماری هیچ مخاطره‌ای برای مبتلا شدن ندارند و بدون نگرانی می‌توانند مرغ و تخم‌مرغ مورد نیاز خود را از بازار تهیه و مصرف کنند؛ بنابراین جای هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

به گفته وی، اگر یک نفر به مرغداری وارد شود و در هوای آلوده تنفس کند یا این‌که یک نفر با دیدن پرنده‌ مرده‌ای مانند قو نسبت به کندن پر آن که قیمت مناسبی دارد، اقدام کند به عنوان یک رفتار پرخطر محسوب می‌شود. لذا به مردم توصیه می‌کنیم به جای ایجاد تشویش و نگرانی در جامعه، توصیه‌ها و دستورالعمل‌های سازمان دامپزشکی در خصوص چگونگی پیشگیری و مقابله این بیماری را جدی بگیرند و موارد آن را برای کاهش مخاطره و ریسک انتقال این بیماری رعایت کنند.

بیشتر بخوانید:هرآنچه که درباره «آنفولانزای پرندگان» نمی‌دانید!

معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: این‌که بعضا گفته می‌شود این ویروس یا ویروس دیگری از آنفلونزای فوق حاد پرندگان به مرغداری‌های گوشتی سرایت کرده، درست نیست. چرا که برخلاف مرغداری‌های پرورش‌دهنده مرغ تخم‌گذار، مرغداری‌های گوشتی به دلیل کوتاه بودن دوره تولیدشان، جمع‌آوری کود در پایان دوره و غیره امکان آلوده شدن و گسترش ویروس در آنها بسیار پایین و به اصطلاح علمی قابل اغماض است.

ماکنعلی اظهار کرد: حدود ۲۴ هزار و ۷۷۷ مرغداری گوشتی وجود دارد که فقط ۱۰ مرغداری تاکنون آلوده شده‌اند؛ بنابراین هیچ نگرانی در این زمینه وجود ندارد.

با توجه به این‌که سویه جدید بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از کیاشهر و پارک ملی حیات وحش بوجاق شروع شد و به دریاچه خلیج فارس تهران هم رسید، سازمان دامپزشکی باید اطلاع‌رسانی‌ها و اقدامات قرنطینه‌ای و بهداشتی را تشدید کند تا بتواند جلوی ورود این سویه جدید به جمعیت طیور که بخش زیادی از آنها معدوم شده‌اند را بگیرد. از سوی دیگر مردم نیز باید توصیه‌های بهداشتی دستگاه‌های متولی را رعایت کنند. البته به گفته مسئولان سازمان دامپزشکی مصرف مرغ و تخم‌مرغ موجود در بازار که تحت نظارت کامل این دستگاه نظارتی است، هیچ مشکل و مخاطره‌ای برای مردم ندارد.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

با وجود آنفلوآنزا مصرف  مرغ و تخم‌مرغ  خطرناک است؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۴۸۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب

 
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی؛رئیس شبکه دامپزشکی خوشاب گفت: بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک، یک بیماری حاد ویروسی با واگیری بالا، شدید، اخطار کردنی و قابل انتقال مرزی در نشخوارکنندگان کوچک اهلی و حیات وحش است که با ایجاد واگیری و تلفات بالا، خسارات اقتصادی قابل ملاحظه‌ای در این گونه دام‌ها به وجود می‌آورد؛ بنابراین مهار کامل و در نهایت ریشه کنی این بیماری در دستور کار سازمان دامپزشکی کشور قرار گرفته است.

محمود ترخاصی افزود: طرح سراسری واکسیناسیون دام‌های سبک شهرستان علیه این بیماری با استفاده از توان ۸ نیروی عملیاتی دامپزشکی بخش دولتی و خصوصی بصورت رایگان از ابتدای سال جاری آغاز شده است.

او گفت:تا کنون بیش از ۲۱ هزار راس دام سبک مورد مایه کوبی قرار گرفته اند و پیش بینی می‌شود کلیه جمعیت دامی موجود در واحد‌هایی روستایی و عشایری با اولویت مناطق مجاور با مناطق چهارگانه حفاظت شده توسط سازمان حفاظت محیط زیست و مجاور حیات وحش، علیه این بیماری ایمن سازی شود.

دیگر خبرها

  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • ۱۳۰۰۰ قلاده سگ صاحب‌دار علیه بیماری هاری در استان واکسینه شدند
  • جوجه ریزی بدون دریافت گواهی بهداشت ‌غیرمجاز است
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • هشدار شبکه دامپزشکی جغتای در خصوص بیماری تب نزله‌ای بدخیم
  • آغاز برنامه ملی ریشه کنی بیماری طاعون نشخوار کنندگان کوچک در خوشاب