Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا- يک اقتصاددان گفت: بايد تمرکز دولت معطوف به ايجاد اشتغال ناقص بويژه در مناطق محروم و کمتر برخوردار باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «سيدمحمد صادق الحسيني» عصر شنبه در نخستين روز از سلسله نشست هاي «عدالت اجتماعي؛ از آرمان تا واقعيت» افزود: معتقدم نبايد منابع محدود خود را براي آرزوي دست نيافتني کاهش بيکاري در دهه پيش رو صرف کنيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صادق الحسيني ادامه داد: بايد يارانه‌هايي را که اکنون در اقتصاد ايران به وفور پرداخته مي‌شود، به اشتغال خرد يا ناقص تبديل کنيم.
وي اضافه کرد: بايد يارانه هاي موجود در کشور به سمت يارانه هاي مبتني بر ايجاد شغل برود.
اين اقتصاددان گفت: قوانين کار براي دستيابي به هدف سياستگذاري اشتغال بايد مبتني بر ايجاد شغل باشد نه حفظ شغل.
** تغيير توازن هاي پيشين بين اشتغال بخش کشاورزي و خدمات
صادق الحسيني گفت: پنجره جمعيتي ايران- به معناي امکان زايش شغل به واسطه ورود جمعيت جوان- از سال 1382 باز شده است و در سال 1422 بسته مي شود. اين پنجره در عراق و افغانستان به عنوان شرکاي راهبردي ايران، در سال 1420 باز مي شود که فرصت بسيار بزرگي است.
وي يادآوري کرد اکنون 75 درصد اشتغال جديد در حوزه خدمات است و دولت بايد به اين بخش نگاه ويژه داشته باشد.
به گفته وي، سهم بخش کشاورزي از 24درصد در سال 1384 به 18درصد در سال 1394 رسيد. اين کاهش نشان مي دهد فلات ايران ديگر مناسب بخش کشاورزي نيست.
وي تصريح کرد: بخش هاي کشاورزي و صنعت قابليت رشد در ايران را ندارند و بايد به سمت بخش خدمات برويم؛ زيرا ايجاد اشتغال در بخش کشاورزي و صنعت ديگر امکانپذير نيست.
اين کارشناس اقتصادي افزود: چاره‌اي نداريم جز اينکه به سرعت به سمت ايجاد زيرساخت‌ها براي فناوري‌هاي نو حرکت کنيم؛ زيرا اين بستر شايد تنها حوزه‌اي باشد که هنوز امکان ايجاد شغل در آن هست.
به گفته وي، شرکت هاي نوپا (استارت آپ‌ها) در حوزه حمل و نقل نمونه بارز اين نوع اشتغال است که کارآيي و اشتغالزايي خود را نشان داده است.
وي تصريح کرد: دولت بايد در برابر سرکوب قيمتي ارز ايستادگي کند و با اين پديده مبارزه کند؛ زيرا نرخ ارز يکي از عوامل موثر بر رقابت پذيري توليد داخلي و تحريک تقاضاي خارجي براي محصولات ايراني است.
سلسله نشست هاي «عدالت اجتماعي؛ از آرمان تا واقعيت» تا هشتم اسفندماه در ساختمان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي برگزار مي شود.
استادان دانشگاه و کارشناسان مسائل جامعه شناسي، اقتصاد و اشتغال در کنار مقام هاي وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعي مشکلات اين بخش را بررسي و راهکارهاي لازم را پيشنهاد مي کنند.
موضوع نشست اول «اشتغال و عدالت اجتماعي» که امروز برگزار شد، بود.
اخبار اقتصادي ايرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*9123*1961
تنظيم: زهره دريغ گفتار* انتشاردهنده: مريم مسعود
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۵۱۲۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری

به گزارش خبرنگار مهر، احمد محمدی زاده ظهر دوشنبه در نشست با مسئولان حوزه اقتصادی استان اظهار داشت: امسال از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به نام سال «جهش تولید با مشارکت مردم» نامگذاری شده و حوزه اقتصادی نقش مؤثری در تحقق شعار سال دارد.

وی به توفیقات دولت سیزدهم در حوزه اشتغال و تولید اشاره کرد و افزود: روند مستمر توسعه اشتغال در کشور مبتنی بر زیست بوم ملی اشتغال از موفقیت‌های اساسی دولت سیزدهم در یکسال اخیر است.

استاندار بوشهر از کاهش ۰.۹ درصدی نرخ بیکاری در کشور خبر داد و تصریح کرد: نرخ بیکاری در کشور از ۹ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۸.۱ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت که موفقیت بزرگی محسوب می‌شود.

محمدی زاده با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در بین جوانان و زنان و فارغ التحصیلان دانشگاهی خاطر نشان کرد: میزان اشتغال ناقص در کشور نیز در یکسال اخیر حدود ۱.۳ درصد کاهش یافت.

وی اضافه کرد: خالص اشتغال ایجادی در کشور در سال ۱۴۰۲، بالغ بر ۷۷۵ هزار شغل جدید است.

استاندار بوشهر گفت: سامانه جستجوی شغل در کشور در سال گذشته، راه اندازی و بیش از ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در این سامانه ثبت و ۳۱۰ هزار نفر از کارجویان نیز ثبت نام کردند.

محمدی زاده به توسعه مشاغل خانگی در کشور در دولت سیزدهم پرداخت و افزود: ۱۸۰ هزار مجوز مشاغل خانگی در سال گذشته در کشور صادر و بالغ بر ۳۶ هزار میلیارد ریال تسهیلات در این زمینه پرداخت شد.

وی اضافه کرد: ۳۵۹ بازارچه مشاغل خانگی در سطح کشور در یکسال اخیر برپا شده که نقش مؤثری در بازاریابی کالاهای تولیدی مشاغل خانگی داشته است.

استاندار بوشهر گفت: در استان بوشهر نیز طی یکسال اخیر، اتفاقات ارزشمندی در حوزه اشتغال و تولید و کاهش بیکاری رقم خورده که کاهش نرخ بیکاری به ۶.۱ درصد از مهم‌ترین توفیقات است.

محمدی زاده بیان کرد: طی ۲ سال اخیر حدود ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شده و امسال با رونق فضای کسب و کار و جهش تولید، اشتغال نیز رشد محسوسی خواهد داشت.

وی ابراز داشت: احیای واحدهای راکد و نیمه راکد در استان بوشهر با شتاب بسیار خوبی انجام شده و امیدوارم امسال شاهد احیای تمام واحدهای تولیدی باشیم.

کد خبر 6098325

دیگر خبرها

  • وزیر فرهنگ: بنای دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است
  • بنای  دولت تمرکز جدی بر توسعه فعالیت‌های فرهنگی و هنری است
  • تجلیل از کارگران منتخب بخش تولید و صنعت آذربایجان شرقی
  • مانوین چه فرصت‌هایی برای صنایع خلاق ایران ایجاد می‌کند؟
  • بیش از ۹۰ درصد از درخواست‌های مردم در حوزه اشتغال است
  • «مشاغل خاص» زیر تیغ عدالت مالیاتی
  • ۶۰ هزار شغل در استان بوشهر ایجاد شد/ رونق کسب‌وکارها در سال جاری
  • پایه‌گذاری بیش از ۱۰۰۰۰۰ شغل توسط بنیاد علوی در سال جاری
  • ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر توسط چینی ها در کرمان
  • چینی‌ها برای ۱۲ هزار نفر در کرمان اشتغال ایجاد کردند