Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند زنان و کودکان به دلیل داشتن مقدار کمتر توده عضلانی در دستان خود بیشتر از آقایان دستشان سرد می‌شود.


کارشناسان دانشگاه کمبریج انگلستان این نتیجه را با مورد آزمایش قراردادن دست داوطلبان در آب یخ به مدت سه دقیقه و بررسی دگرگونی درجه حرارت دست مردان و زنان به دست آورده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردان به طور کلی دارای توده عضلانی بیشتری از کودکان و زنان هستند که به آن‌ها اجازه فعالیت‌های فیزیکی سنگین تری را می‌دهد، این توده عضلانی در همه بدن مردان وجود دارد و حتی سبب قوی تربودن دست آن‌ها به نسبت زنان و گرمتربودن آن می‌شود.


کارشناسان تا پیش از این، چربی موجود در بدن و دستان را عامل سرما یا گرمای بدن و دستان و به طور کلی تنظیم دمای بدن می‌دانستند، اما پژوهش‌های جدید نشان می‌دهند حجم توده عضلانی تاثیری مهم در احساس گرما یا سرما در افراد دارد.

محققان در این پژوهش بر روی ۱۱۴ داوطلب در رده سنی ۱۸ الی ۵۰ سال آزمایش انجام داده ‌اندو پس از قرار دادن دستان آن‌ها درآب یخ، دگرگونی دمای بدن و دستان را اندازه گیری کرده‌اند و دریافتند مردان کمتر دچار دگرگونی و افت دمای بدن به نسبت بانوان می‌شوند.

وجود توده عضلانی کمتر سبب می‌شود تا زنان و کودکان بیشتر از مردان احساس سرما کنند و به این دلیل باید مراقبت بیشتری از خود در هوای سرد داشته باشند.

زنان و کودکان در برابر سرمای هوا آسیب پذیرتر هستند و امکان ابتلای آن‌ها به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بیشتر از مردان است.


پوشیدن لباس گرم و به ویژه دستکش در فصل‌های سرد سال می‌تواند از ابتلای بانوان و کودکان به سرما خوردگی و افت دمای بدن جلوگیری کند. وجود توده عضلانی بیشتر در دست مردان خود یکی از دلایلی است که مردان تمایل چندانی به استفاده از دستکش در فصل زمستان ندارد و این وسیله برای آن‌ها کاربرد چندانی ندارد و درکُمد جا می‌ماند.

کارشناسان اعلام کرده اند سیستم عملکرد بدن انسان بسیار شگفت انگیز است و از عضله برای تولید گرما در  تمامی قسمت‌های بدن حتی دست‌ها استفاده می‌شود.

نتیجه این پژوهش در مجله انسان شناسی فیزیکی (the American Journal of Physical Anthropology) به چاپ رسیده است.

منبع:dailymail

انتهای پیام/

چرا دست بانوان بیشتر از آقایان سرد و یخ کرده است؟

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۵۵۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند

«در آینده نزدیک تعداد دختران تحصیلکرده دانشگاهی بیشتر از مردان تحصیلکرده خواهد بود»؛ خبری که بخصوص در زمان کنکور امسال بسیار در محافل پیچید و هر کسی از ظن خود درباره آن اظهار نظر کرد، برخی از رشد فرهنگ در جامعه خبر دادند و برخی هشدار نامتوازن شدن آموزش عالی و نامتناسب بودن ازدواج های آینده را مطرح کردند.

از مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب که در نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ ثبت‌نام کرده‌اند تنها ۳۷ درصد مرد هستند و وزیر علوم علت را در این می داند که آقایان برخلاف خانم‌ها مکلف هستند که دو سال خدمت سربازی هم بگذرانند اما خانم‌ها این وظیفه را ندارند بنابراین تعداد دفعاتی که می توانند در آزمون شرکت کنند بیشتر است.

زلفی گل مسأله اشتغال را هم به عنوان یکی از دلایل پیشتازی خانم ها در کنکور مطرح می کند که البته بیشتر کارشناسان هم بر همین عقیده اند؛ همانطور که سیدجلال موسوی معاون نظارت و راهبری ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز مهم تر بودن بحث اشتغال برای آقایان را مطرح کرده و عدم رغبت آقایان به شرکت در کنکور را در توسعه فرهنگ مهارت محوری و اشتغال محوری می داند.

جدا از اینکه علت بیشتر بودن خانم ها در آزمون سراسری چه بوده است برخی کارشناسان به عوارض این موضوع می پردازند، همانطور که مهدی گلشنی استاد دانشگاه نیز این مسأله را سبب ایجاد تبعات اجتماعی در آینده می داند و عبدالحسین خسروپناه دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی نیز می گوید که با این آمار در چند سال آینده میان خانم ها و آقایان اختلاف سطح تحصیلات خواهیم داشت و در این صورت ازدواج ها به مشکل می خورد و نظام خانواده نیز آسیب می بیند.

نسیم یزدانی مشاور خانواده علاوه بر اینکه بر امتیازات تحصیلات خانم ها در جامعه تأکید دارد و این موضوع را سبب رشد جامعه می داند، عوارض آن را بخصوص برای بنیان خانواده هم مطرح می کند.

یزدانی معتقد است: هرچه خانم ها به عنوان مادران جامعه فرهیخته تر و تحصیلکرده تر باشند می توانیم امیدوار باشیم که رشد فرهنگی در جامعه اتفاق می افتد اما به هر حال ما در مسأله ازدواج به حفظ کفویت توجه داریم یعنی اگر این رشد علمی همزمان برای آقایان هم رخ ندهد اختلاف نظر ایجاد می کند، از طرفی مشاغل بهتر و درآمد بیشتر برای فرد تحصیلکرده تر است.

وی سه راهکار را برای جلوگیری از عدم توازن در آموزش عالی و همچنین خانواده های آینده مطرح می کند و می گوید: ایجاد شرایطی برای تحصیل در کنار اشتغال برای آقایان، مهارت آموزی به آقایان به جای مدرک گرایی و فرهنگ سازی می تواند راهکار حل مشکلات ناشی از توازن تحصیلات زن و مرد در جامعه باشد.

یزدانی اعتقاد دارد: لازم نیست همه به دانشگاه بروند اما همه باید مهارت های ارتباطی را آموزش ببینند که اگر آقایی دارای تحصیلات پایین تری از همسرش است توانایی کافی در هم صحبتی و درک همسر داشته باشد.

دبیر شورایعالی انقلاب فرهنگی هم بر این عقیده است که حتما باید شورای خانواده و زنان شورا بررسی کند که آیا پیشتازی بانوان در رشته‌های مختلف در کل به نفع نظام خانواده و نظام‌های اجتماعی کشور است یا اینکه باید تعدیل و عدالت آموزشی باشد که گرفتار افراط و تفریط نشویم.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ۱۰ دلیل برای بی خوابی در زنان | یک زن چقدر به خواب نیاز دارد؟
  • تخصیص ۳ میلیارد تومان برای ساخت پلاژ در جزیره خارک
  • مخالفت شدید روزنامه سپاه به ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها
  • معرفی حریفان تنیسور‌ها در جدول اصلی رقابت‌های ۱۰۰۰ امتیازی
  • مخالفت شدید روزنامه وابسته به سپاه با ممنوعیت جدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها: این یعنی اعتراف به شکست فرهنگی/ مراقب پیامدهای بین‌المللی این اقدام باشید
  • در فوتبال ایران، مردان فحاشی می‌کنند اما زنان‌ محروم می‌شوند!
  • رونمایی از پدیده کشتی یزد تا برق مدال برنز دختران دارت باز
  • درخشش بانوان یزدی در مسابقات پتانک کارگران کشور
  • بانوان یزدی حائز مقام سومی مسابقات پتانک کارگران کشور شدند
  • مراقب باشیم آمار نامتوازن کنکور روح خانواده را زخم نکند