Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-03@03:07:01 GMT

صدراعظمی که دیگر قدرت ندارد!

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۵۶۴۱۴

صدراعظمی که دیگر قدرت ندارد!

بدون شک، کاهش قدرت، بر روی نحوه مدیریت مرکل در اتحادیه اروپا و منطقه یورو نیز تاثیرگذار خواهد بود.

خبرگزاری تسنیم: سرانجام دولت ائتلافی در سرزمین ژرمن‌ها شکل گرفت. بر این اساس دو حزب سوسیال دموکرات و دموکرات مسیحی (به همراه حزب سوسیال مسیحی) توانستند دولت جدید آلمان را شکل دهند.

فارغ از روند پیچیده‌ای که در خصوص تشکیل دولت ائتلافی آلمان و از سوی احزاب سنتی رقیب طی شد، هم اکنون مرکل به عنوان صدر اعظم آلمان قدرت قبلی خود را در راس معادلات اجرایی و سیاسی کشورش از دست داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
بدون شک، این کاهش قدرت، بر روی نحوه مدیریت مرکل در اتحادیه اروپا و منطقه یورو نیز تاثیرگذار خواهد بود.

براین اساس، مرکل دیگر نمی‌تواند به عنوان سیاستمداری قدرتمند در برلین ایفای نقش کرده و به هدایت معادلات اروپای واحد بپردازد. در این خصوص وی با مانعی به نام شرکای سوسیال دموکرات خود رو به روست: شرکایی که رویکرد اقتصادی مرکل مبتنی بر استمرار سیاست‌های ریاضتی در اروپا را مورد نقد قرار داده، با سیاست‌های وی در حوزه مهاجرت مخالفند و از همه مهم تر، اروپای واحد را از منظری محافظه کارانه و سخت (به مانند مرکل) تحلیل نمی‌کنند!

برخی هم حزبی‌های مرکل معتقد بودند که وی باید پس از تشکیل دولت ائتلافی، از سمت خود استعفا داده و صدر اعظمی آلمان را به فرد دیگری بسپارد. با این حال صدراعظم آلمان در نخستین مصاحبه خود پس از توافق با حزب سوسیال دموکرات، تاکید کرد قصد کناره گیری از این سمت را ندارد. آنگلا مرکل در این خصوص تاکید کرده است:

" چهار سال آینده، همان چیزی است که وعده اش را داده ام و من از آن دسته افرادی هستم که وقتی چیزی را وعده می‌کنند، انجامش می‌دهند. "

لازم به ذکر است که مرکل هم اکنون با بسیاری از افراد ناراضی در بدنه حزب دموکرات مسیحی رو به روست که نسبت به توافق وی با حزب سوسیال دموکرات منتقد هستند. اصلی‌ترین انتقادی که در این خصوص به مرکل وارد می‌شود، واگذاری سه وزارتخانه کلیدی امور خارجه، دارایی و کار و امور اجتماعی به سوسیال دموکراتهاست. باید اذعان کرد که بر اساس تقسیم بندی‌های صورت گرفته میان دو حزب سنتی آلمان، هم اکنون حزب سوسیال دموکرات عملا قدرت بیشتری نسبت به حزب دموکرات مسیحی در حوزه سیاست داخلی و سیاست خارجی این کشور دارد! این در حالی است که حزب سوسیال دموکرات با کسب ۲۰.۵ درصد آرا در انتخابات پارلمانی آلمان، بدترین نتایج خود از زمان تاسیس تا کنون را کسب کرده است.

با این حال مرکل بار‌ها استدلال کرده است که وی ناچار بوده است جهت تشکیل دولت و جلوگیری از بدتر شدن اوضاع سیاسی به ضرر حزب دموکرات مسیحی، ناچار بوده است امتیازاتی را به حزب سوسیال دموکرات دهد. همان گونه که اشاره شد، حزب سوسیال دموکرات هم اکنون با کسب حدود یک پنجم کل آرای انتخابات سراسری سال ۲۰۱۷ میلادی، عملا به اصلی‌ترین قدرت در آلمان تبدیل شده است.

یکی از مواردی که سران حزب سوسیال دموکرات بر روی آن تاکید دارند، جلوگیری از قدرت نمایی بیش از حد آنگلا مرکل در راس قدرت می‌باشد. آن‌ها معتقدند که مرکل باید مهار شود تا در نهایت احزاب ائتلافی بتوانند سیاست‌های خود را به دور از تنش پیش ببرند. این بدترین وضعیت ممکن برای مرکل و همراهانش محسوب می‌شود. فراتر از آن، با راهیابی حزب سوسیال دموکرات به دولت ائتلافی، حزب افراطی "جایگزینی برای آلمان" حکم اصلی‌ترین حزب اپوزیسیون دولت را پیدا کرده است.

این موضوع می‌تواند در انتخابات سراسری سال ۲۰۲۱ منجر به افزایش تصاعدی آرای این حزب شود. موضوعی که بسیاری از تحلیلگران و سیاستمداران آلمانی در این خصوص به مرکل و سران حزب سوسیال دموکرات هشدار داده اند. هشداری که به نظر می‌رسد مورد توجه دو حزب سنتی آلمان قرار نگرفته است! لینک کوتاه خبر: farda.fr/003I55

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۵۶۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازنگری در بودجه دانشگاه‌ها؛ طرح جمهوریخواهان برای فشار به دانشجویان ضدصهیونیستی

جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا در اقدامی که از نظر تحلیلگران، فشاری تازه بر رئیسان دانشگاه‌هایی ارزیابی می‌شود که اعتراض‌های حامیان فلسطین در آنها شکل گرفته، اعلام کردند که درباره بودجه فدرال این مراکز علمی تحقیق می‌کنند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت: جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا اعلام کردند درباره بودجه فدرال برای دانشگاه‌هایی که اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل و جنگ غزه در آنها رخ داده است، تحقیقات می‌کنند.

به نوشته این خبرگزاری، جمهوریخواهان با آغاز این تحقیقات، کارزاری را گسترش می‌دهند که باعث نظارت شدید بر نحوه برخورد مدیران معتبرترین دانشگاه‌های آمریکا در خصوص گزارش‌های یهودستیزی در محیط‌های دانشگاهی می‌شود.

برخی از کمیته‌های جمهوریخواهان موظف خواهند بود تحقیقات گسترده‌ای را انجام دهند که در نهایت قطع کمک‌های تحقیقاتی بلاعوض فدرال و سایر حمایت‌های دولتی از دانشگاه‌ها را در پی خواهد داشت.

این فرایند فشار دیگری بر مدیران دانشگاه‌هایی است که با نحوه کنترل برپایی چادر‌های اعتراضی از سوی دانشجویان حامی فلسطین، ادعای تبعیض علیه دانشجویان یهودی و نحوه ادغام آزادی بیان و حفظ امنیت دانشگاه‌ها دست و پنجه نرم می‌کنند.

تحقیقات مورد اشاره مجلس نمایندگان آمریکا به دنبال چندین جلسه استماع اخیری صورت می‌گیرد که به استعفای روسای دانشگاه‌های هاروارد و پنسیلوانیا منجر شد.

جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا همچنین وعده تحقیقات بیشتری را داده اند و از روسای دانشگاه‌های یل، یو سی ال‌ای (دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس) و دانشگاه میشیگان خواسته اند هفته آینده شهادت دهند.

به نوشته آسوشیتدپرس، توجه جمهوریخواهان به این حوزه در حالی است که فصل انتخابات به طور کامل در جریان است و رهبری جمهوریخواهان به دنبال ادله‌ای برای تقویت اتحاد این حزب و تفرقه بیشتر در بین دموکرات‌ها است.

جنگ غزه و نحوه برخورد مدیران دانشگاه‌ها برای کنترل اعتراضات دانشجویی، اختلافاتی را در بین دموکرات‌ها برانگیخته است.

مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا وعده داده است که از همه «ابزار‌های موجود» برای فشار بر دانشگاه‌هایی که در آنها اعتراض می‌شود استفاده کند.

رئیسان ۶ کمیته این مجلس که دارای طیف وسیعی از اختیارات از جمله در زمینه کمک‌های مالی بنیاد ملی علوم، کمک هزینه تحقیقات بهداشتی، روادید برای دانشجویان بین المللی و کد‌های مالیاتی برای دانشگاه‌های غیرانتفاعی هستند، از جانسون حمایت کرده اند.

این گزارش افزود: بدون حمایت دموکرات‌ها در کنگره‌ای که دچار اختلاف است، معلوم نیست که جمهوریخواهان مجلس نمایندگان آمریکا چه مجازات‌های قانونی می‌توانند اعمال کنند. هر طرحی از سوی مجلس نمایندگان بعید است در سنا که تحت کنترل دموکرات‌ها است به نتیجه برسد.

بر اساس این گزارش، کمیته آموزش و نیروی کار مجلس نمایندگان آمریکا از مدیران دانشگاه‌های ییل، یو سی ال‌ای و دانشگاه میشیگان درخواست کرده که در جلسه استماع ۲۳ مه (۳ خرداد) که با تمرکز بر نحوه برخورد آنها با اعتراضات اخیر برگزار می‌شود، حضور یابند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • تهدید اتحادیه راه آهن آلمان علیه دولت
  • هشدار ۵۷ عضو کنگره آمریکا به بایدن درباره حمایت تسلیحاتی از تل‌آویو
  • افزایش فشار دموکرات‌های آمریکا به بایدن؛ «نگذارید اسرائیل به رفح حمله کند»
  • درخواست نمایندگان دموکرات از بایدن برای ممانعت از حمله به رفح
  • بازنگری در بودجه دانشگاه‌ها؛ طرح جمهوریخواهان برای فشار به دانشجویان ضدصهیونیستی
  • اسرائیل در گرداب
  • علم‌الهدی: دستاورد‌های دولت برای مردم ملموس نیست / در شرایط فعلی کشور نیازمند بکارگیری قدرت اقناع هستیم تا حقیقت موضوع برای مردم تشریح شود
  • استانداردهای دوگانه آلمان در قبال پوتین و نتانیاهو
  • ۱۰ شکاف بزرگ در روابط رژیم‌صهیونیستی با غرب طی جنگ طوفان الاقصی