Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-04@23:21:55 GMT

هدف نهایی در افق 1414 حفظ کل نیست

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۵۸۱۸۳

حجت‌الاسلام صفر قربان‌پور، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی، در گفت‌وگو با ایکنا از استان مرکزی، با اشاره به ابلاغ افق 1414 توسط شورای توسعه قرآنی کشور گفت: بر اساس تقسیم بندی ملی، استان مرکزی در افق 1414 موظف است 187هزار حافظ در جزءهای مختلف قرآن تربیت کند.
وی تصریح کرد: در افق 1414 حفظ کل هدف نیست هر چند انتظار می‌رود بسیاری از قرآن آموزان موفق به حفظ کل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای تحقق اهداف این سند مقرر شد تا افق 1404 یک سوم رقم تعیین شده از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآن را تربیت کنیم.
حجت‌الاسلام قربان‌پور ادامه داد: در جلسات توسعه فرهنگ قرآنی تمام دستگاه‌های استان موظف هستند مطابق با سند تنظیم شده در دیدگاه 5 ساله و با برنامه‌ریزی تا افق 1404در کنار هم اعم از حقیقی و حقوقی(مردمی و اداری) حضور داشته باشند، پیش بینی می‌شود دستگاه‌ها و مدیران مؤسسات قرآنی در کنار هم قرار گیرند و تعیین تکلیف کنند که اگر قرار است دستگاه یا مؤسسه‌ای در بخش حفظ فعالیت کند اول بر اساس مصادیق کلی دیدگاه را کاملاً شناخته و دوم اینکه در استان تنظیم برنامه داشته باشند.
وی اظهار کرد: برای رسیدن به اهداف افق 1404 باید تربیت مربی قرآن مورد توجه قرار گیرد. برنامه‌های کارگروه‌های تبلیغ و ترویج، آموزش و پژوهش شورای توسعه باید در کنار هم قرار گیرند و هر یک از دستگاه‌های فرهنگی شرح وظایف داشته باشند.
حجت‌الاسلام قربان‌پور ادامه داد: در سند توسعه فرهنگ قرآنی و چشم انداز 1404 و 1414 منویات رهبری به دقت مورد توجه قرار گرفته است. مراد از حفظ قرآن آشناسازی گوش مردم با صوت قرآن است تا حدی که آیات قبل و بعد سوره‌ها را تشخیص دهند. برای رسیدن به این اهداف باید هم بر مفهوم و هم تلاوت آیات تمرکز شود هدف از حفظ صرف روخوانی، روان خوانی و حفظ عادی و پرداختن به مفهوم نیست باید این دو امر در کنار هم قرار گیرند.
وی ادامه داد: استانداردسازی آموزش حفظ قرآن باید اولویت قرار گیرد به نحوی که برنامه‌ها با جریان عمومی آموزش قرآن در مدارس و مؤسسات منافات پیدا نکند. برای تحقق این هدف باید اصولی برای آموزش استاندارد تعریف شود تا در سال‌های آتی با تغییر مدیریت، این راه خنثی نشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی گفت: در ستاد حفظ، نظارت بر استانداردسازی‌ و برنامه نظارتی با مدیریت شورای توسعه دیده شده است اگر قرار است کاری انجام شود باید مدیریت واحد و نظارت وجود داشته باشد، اوقاف خدمات دبیرخانه را برعهده دارد که با جمع بندی، دستورالعمل نهایی را برای تمام استان‌ها ابلاغ می‌کند.
وی تصریح کرد: انتظار این است که وقتی بودجه ملی تصویب می‌شود دستگاه‌ها پیگیری بیشتری داشته باشند. بخش مردمی باید در اولویت قرار گیرد./انتهای پیام

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۵۸۱۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایسکانیوز، دانش‌آموزان پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم خرداد امسال در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند و طبق مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی سوابق تحصیلی دوره متوسطه دوم در پذیرش دانشگاه‌ها تأثیر دارد.

بیشتر بخوانید؛ احتمال بازگشایی مدارس از شهریورماه/ طرح شناور شدن آغاز سال تحصیلی پیگیری می‌شود

یک میلیون و ۸۰۰ هزار دانش‌آموز در امتحانات نهایی شرکت می‌کنند، برای پایه یازدهم و دوازدهم از ۱۱ عنوان درس و برای پایه دهم ۱۲ عنوان درس امتحان نهایی گرفته خواهد شد.

در کنکور سال ۱۴۰۳، سوابق تحصیلی سهم ۵۰ درصدی دارد که ۲۸ درصد برای دروس عمومی و ۲۲ درصد برای دروس اختصاصی است.

دانش‌آموزان پایه دوازدهم از تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ و ذانش‌آموزان پایه‌های دهم و یازدهم باید از روز دوشنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در امتحانات نهایی شرکت کنند.

طبق تأکید مسئولان وزارت آموزش و پرورش، سوالات امتحانات نهایی از کتاب درسی طراحی می‌شود و طراحی سؤالات امتحانات نهایی چند روز قبل از برگزاری آزمون در قرنطینه و امنیت کامل و با کمک گروهی از دبیران با تجربه در مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش، با همکاری معاون آموزش متوسطه و نمایندگان دفتر برنامه ریزی و تألیف کتابهای درسی متوسطه نظری انجام می‌شود.

همچنین به طراحان سوالات تاکید شده است از طراحی سوالات پرتکرار سال‌های قبل، جزوات و کتاب‌های کمک درسی پرهیز کنند.

طراحان سوالات امتحانات نهایی از میان دبیران مدارس دولتی

طبق اعلام وزارت آموزش و پرورش، طراحی سوالات امتحانات نهایی فقط از کتب درسی است و از طراحان خواسته شده درصدی از سوالات به سوالات آسان‌ و بخش عمده سوالات در حد متوسط باشد.همچنین تعدادی از سوالات سطوح بالای شناختی را مورد ارزشیابی قرار می‌دهد.

طراحان سؤالات دبیران مدارس دولتی سراسر کشور هستند و با توجه به شیوه‌های تدریس، متناسب با دانش‌آموزان سؤالات را طراحی خواهند کرد.

دانش‌آموزان هیچ بخشی از کتاب درسی را حذف نکنند

وزارت آموزش و پرورش ضمن توصیه‌هایی به داوطلبان اعلام کرده است: دانش‌آموزان تمام کتاب درسی را مطالعه کنند و هیچ بخشی را حذف نکنند چون از تمام بخش‌های کتاب درسی طراحی سؤال می‌شود، دانش‌آموزان به مؤسسات خصوصی و کتاب‌های کمک‌آموزشی مراجعه نکنند و کتاب‌های درسی را مبنا قرار دهند اما به‌جای پرداختن به کلیدواژه‌ها و نکات مهم، مفاهیم را مورد توجه قرار بدهند، یادگیری مهم است یعنی اگر مطلب را به‌خوبی متوجه شوند از عهده امتحانات نهایی برمی‌آیند.

نحوه طراحی سوالات در امتحانات نهایی

دانش‌آموزان باید توجه داشته باشند که انواعی از سؤالات در امتحانات نهایی قابل طرح هستند که برخی از آنها بدین قرارند:

مشابه آنها در قالب‌های گوناگونی مانند فعالیت، تمرین خود را بیازمایید و خودارزیابی در کتابهای درسی آمده‌اند.

در چارچوب محتوای کتاب هستند اما می‌توانند عیناً همان پرسش‌های موجود کتاب درسی نباشند.

ممکن است که بیش از یک راه حل و یک جواب داشته باشند؛ پس دانش آموزان می‌توانند پاسخ‌های متفاوتی به آنها بدهند. میتوانند داده محور و شاهد محور باشند در این نوع سوالات دانش، داده‌ها و اطلاعات مورد نیاز در اختیار دانش آموز قرار داده می‌شود تا با بررسی آنها به سوالات پاسخ دهد.

دانش آموزان را به تأمل و تفکر بیشتر ترغیب و به آنها کمک میکنند تا یادگیری خود را به موقعیت جدید تعمیم دهند.

به دانش آموزان کمک میکنند تا درک قوی تری از یک موضوع داشته باشند و با موضوعات دیگر یا دنیای واقعی ارتباط برقرار کنند.

دانش آموزان را تشویق میکنند تا با استفاده از دانش و مهارت‌های خود موضوع را در سطح عمیق تری بررسی کنند.

نمی توان با بله و خیر یا یک پاسخ ساده و چند کلمه‌ای به آنها پاسخ داد بلکه از دانش آموزان میخواهند تا نظرات و دلایل خود را ارائه کنند.

تنها دانسته‌های دانش آموزان را اندازه نمی‌گیرند بلکه مطالب جدیدی به آنها یاد میدهند تا بتوانند نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند، یادگیری خود را نظارت و هدایت کنند و از این طریق احساس رشد و عاملیت را در آنها تقویت می کنند.

در قالبهای متفاوتی مانند کوتاه پاسخ، درست، نادرست، کشف ارتباط و تشریحی ارائه میشوند.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229396 برچسب‌ها دانش‌آموزان

دیگر خبرها

  • هنرنمایی‌هایی دانچیچ و اروینگ برای دالاس
  • سوالات امتحانات نهایی دانش‌آموزان چطور طراحی می‌شود؟
  • ببینید | آیا امتحانات نهایی امنیت دارد؟
  • شرایط عجیب سردار؛ نه رم او را می‌خواهد، نه لورکوزن!
  • نه رم سردار را می‌خواهد، نه لورکوزن!
  • ستاره نیویورک نیکس در کنار بزرگان NBA
  • قهرمانی پاس قم در لیگ برتر کاراته باشگاه‌های کشور
  • راهیابی دو اثر از رادیو کیش به مرحله نهایی سومین جشنواره ملی پژواک
  • 3 گل برتر دور رفت مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا فصل 2023/24 / فیلم
  • حریفان ایران در جام جهانی مشخص شدند