Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-20@01:53:30 GMT

اقتدار ایران؛ اعتراف در غرب، استتار در داخل

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۵۸۲۸۷

اقتدار ایران؛ اعتراف در غرب، استتار در داخل

«نفوذ روزافزون ایران در منطقه غرب آسیا» به اعتراف سخنان مقامات رسمی امریکایی و اروپایی حتی گزارش‌های مستند مراکز آینده پژوهی غربی، امروز بزرگ‌ترین دغدغه کشورهای غربی است. ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۳ رسانه ها خواندنی نظرات

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، «نفوذ روزافزون ایران در منطقه غرب آسیا» به اعتراف سخنان مقامات رسمی امریکایی و اروپایی حتی گزارش‌های مستند مراکز آینده پژوهی غربی، امروز بزرگ‌ترین دغدغه کشورهای غربی است؛ دغدغه‌ای که با صرف میلیاردها دلار در سال تلاش شد تا ضریب آن کاهش یابد اما هر آنچه در منطقه به عنوان رویداد نظامی– سیاسی شکل گرفت نهایتاً منجر به تقویت جایگاه ایران در عرصه بین‌المللی شد؛ جایگاهی که به واسطه حاکمیت دینی به‌وجود آمده و اثبات می‌کند دیانت می‌تواند از سیاست جدا نباشد و امنیت و اقتدار را به همراه داشته باشد؛ مسئله‌ای که جریان تجدیدنظرطلب داخلی حاضر به پذیرش و اعتراف به آن نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

«جنگ سوریه، توازن قدرت ژئوپلتیکی را به نفع ایران تغییر داده و موجب واکنش شدید دیگر قدرت‌های منطقه به ویژه عربستان سعودی و اسرائیل شده است» این بخشی از تحلیلی است که دو روز پیش اندیشکده بروکینگز منتشر کرده است. 

فارین پالیسی روزنامه مشهور امریکایی نیز در گزارشی از قدرت نفوذ ایران در منطقه اظهار نگرانی کرده و از وعده دونالد ترامپ به رژیم صهیونیستی و عربستان در جهت مقابله با ایران سخن به میان می‌آورد و می‌نویسد: «ترامپ بارها به عربستان سعودی و اسرائیل وعده داده است تا قدرت نفوذ ایران را در منطقه کاهش دهد اما او تا به حال موفق به تحقق این قول‌ها نشده است.»

همواره بسیاری از گزارش‌های محرمانه و غیرمحرمانه از سوی سیاستمداران امریکایی یا مؤسسات وابسته به این کشور با همین محور رسانه‌ای می‌شود که طی آن از قدرت روزافزون ایران اظهار نگرانی می‌شود، انتشار این گزارش‌ها بعد از حوادث سوریه و عراق شکل گسترده‌تری به خود گرفته که نشان دهنده این مسئله است که ایران جدی‌ترین و غیر قابل کنترل‌ترین کشور از نگاه امریکایی هاست. 

اعتراف‌های پررنگ مقامات امریکایی و مؤسسات وابسته به این کشور درباره قدرت روزافزون جمهوری اسلامی ایران طی چندسال اخیر در حالی است که تا پیش از این امریکایی‌ها اولویت خود را آسیب پذیر نشان دادن ایران در عرصه نظامی و غیر نظامی عنوان می‌کردند و اساساً معترف به اقتدار ایران نبودند. 

امریکایی‌ها در وهله دوم تلاش می‌کردند تا با ابزارهای مختلف از جمله ایجاد آشوب و اغتشاش در کشور در مقاطع مختلفی مانند سال‌های 78، 88 و 96 یا ایجاد گروه‌های تروریستی تکفیری در منطقه تلاش می‌کردند جمهوری اسلامی ایران را تضعیف کنند و در مسیر فروپاشی قرار دهند. 

امروز پس از آنکه تمام طرح‌های داخلی و منطقه‌ای امریکا برای تضعیف جمهوری اسلامی ایران بدون نتیجه بوده و اهداف امریکا در کشورهای سوریه، عراق، لبنان و یمن به بن بست رسیده است. اندیشکده‌های امریکا به ناچار و برای جلوگیری از قدرت ایران، به قدرت کشورمان اعتراف کرده و از کاخ سفید می‌خواهند تا تدابیری مناسب‌تر برای مقابله با ایران اتخاذ کنند. 

اندیشکده بروکینگز در بخشی از گزارش علت اصلی مخالفت ترامپ با برجام و تلاش برای خروج امریکا از آن را نیز جلوگیری از قدرت نفوذ ایران عنوان می‌کند: «لفاظی‌های قاطعانه امریکا و تعهدات جدیدی که این کشور از برجام توقع دارد به صورت روزافزونی شدت گرفته و امریکا می‌خواهد در توافق هسته‌ای به بحث نفوذ ایران در منطقه نیز پرداخته شود. این امور چشم‌انداز یک رویارویی مستقیم یا غیرمستقیم با ایران را تقویت کرده است.»

   

اعتراف گسترده به قدرت روزافزون ایران

 

در حالی طی شش سال گذشته امریکا، اروپا و بسیاری از مرتجعان منطقه‌ای باتشکیل گروه تروریستی تکفیری داعش و جبهه النصره تلاش کردند خواسته خود در منطقه را علیه ایران و محور مقاومت دیکته کنند که چنین رویداد منطقه‌ای منجر به توسعه قدرت نفوذ ایران در منطقه شد؛ مسئله‌ای که این مؤسسه امریکایی نیز به آن اعتراف و جنگ سوریه را یکی از عوامل افزایش قدرت ایران عنوان می‌کند: « جنگ سوریه، توازن قدرت ژئوپلتیکی را به نفع ایران تغییر داده و موجب واکنش شدید دیگر قدرت‌های منطقه به ویژه عربستان سعودی و اسرائیل شده است که درباره کنترل ایران بر راهرویی که از تهران تا بیروت کشیده می‌شود، هشدار می‌دهند.»

فارین پالیسی نیز در گزارشی اشاره می‌کند: رئیس‌جمهور ایالات متحده اعلام کرده که دولت وی قصد دارد یا به طور مستقیم با ایران مقابله کند یا به عنوان بخشی از طرح مبارزه با ایران وارد عمل شود، به ویژه در منطقه‌ای که سعودی‌ها تلاش‌های ایران برای محاصره و تسلط بر رژیم‌های عربی منطقه را خطرناک ارزیابی می‌کنند اما در عمل ایالات متحده هیچ رفتار و عملکرد مشخصی از خود نشان نداده است، نه در سوریه(جایی که بیشترین ظهور قدرت ایران است) و نه در یمن(که به اعتقاد مقام‌های سعودی موشک‌های استفاده شده توسط حوثی‌ها توسط ایران تأمین می‌شود.) 

روزنامه گاردین انگلیسی نیز همانند بسیاری از مسئولان غربی و مراکز آینده پژوهی غربی به مسئله نفوذ ایران اعتراف می‌کند: «درخصوص پرونده ایران، ترامپ در تلاش برای رهایی از توافق هسته‌ای است که دولت سابق امریکا با ایران امضا کرد اما اروپا به ترامپ فشار می‌آورد که از این امر صرف نظر کند. ترامپ همچنین تلاش می‌کند تا ائتلاف جدیدی را در عرصه خاورمیانه به رهبری واشنگتن و عضویت اسرائیل و عربستان به منظور مقابله با نفوذ ایران ایجاد کند.»

روزنامه گاردین در ادامه می‌نویسد: «ایران نفوذ نظامی و سیاسی دارد که (پهنه گسترده ای) از هرات در افغانستان گرفته تا جنوب لبنان را در بر می‌گیرد و این همان چیزی است که نقشه خاورمیانه را به طرز محسوسی تغییر خواهد داد. این یکی از تبعات طولانی مدت حمله امریکا به عراق به شمار می‌رود.» 

روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» چاپ مسکو نیز در تحلیلی می‌نویسد: « مقابله با نفوذ ایران، نیروی محرکه راهکار جدید امریکا در منطقه خاورمیانه خواهد بود که قرار است در آینده نزدیکی از سوی هربرت مک‌مستر مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهوری امریکا ارائه شود.» 

نیو ریپابلیک یکی دیگر از روزنامه‌های امریکایی است که می‌نویسد: «‌ایران در مقابل با بهره‌گیری از شکاف‌هایی در نظم تحت رهبری امریکا در خاورمیانه، راهبردی کم‌هزینه و پرحاصل را برای بالا بردن نفوذ خود پیش برد.»

 

تیلرسون نیز کاهش نفوذ ایران را هدف اصلی معرفی می‌کند

 

آذر ماه امسال بود که سایت تحلیلی نشنال اینترست مقاله‌ای با عنوان «چهار حادثه‌ای که باعث افزایش نفوذ ایران در منطقه شد» منتشر کرد که در آن به تحلیل قدرت روزافزون ایرنا در منطقه پرداخت، جالب‌تر اینکه رکس تیلرسون وزیرخارجه امریکا در مصاحبه با شبکه الحره می‌گوید: « ایران نفوذ سیاسی گسترده‌ای در منطقه دارد. پاسخگویی به نفوذ ایران در منطقه و پایان دادن به جنگ سوریه، از راه مذاکرات سیاسی میسر می‌شود.» 

  

اعتراف در غرب، استتار در داخل 

 

اعتراف غربی‌ها به قدرت روزافزون جمهوری اسلامی ایران در حالی است که جریان غرب باور داخلی در طول سال‌های اخیر، حمایت ایران از محور مقاومت را عامل ناامنی داخلی و رشد تهدیدات علیه جمهوری اسلامی عنوان می‌کرد و با انتخاب شعارهای انحرافی نظیر «سوریه رو رها کن، فکری به حال ما کن»یا « نه غزه، نه لبنان، جانم فدای ایران» تلاش می‌کرد حمایت از کشورهای منطقه را در مقابل مطالبات مردمی طرح کند؛ رویکردی که بعد از شکست داعش و بازگشت آرامش نسبی به عراق و سوریه رنگ باخته است. 

اساساً طیف هواخواه لیبرالیسم در داخل کشور در طول سال‌های گذشته و به ویژه در چند سال اخیر تلاش می‌کردند با قلب واقعیات، حضور مستشاری ایران در کشوری مانند سوریه و عراق را مخالف با منافع مردمی عنوان کنند آن‌هم در حالی که گروه‌های تروریستی مانند داعش و جبهه النصره در بیانیه‌ها و مواضع رسمی هدف اصلی خود را حمله به ایران و مقابله با مردم ایران عنوان می‌کردند. 

اعتراف به قدرت روزافزون نفوذ ایران در منطقه توسط امریکایی‌ها در حالی است که جریان هواخواه غرب در داخل کشور در شرایط فعلی نیز تلاش می‌کند تا روحیه خودکوچک بینی و حقارت را در جامعه نسبت به تهدیدات غرب ایجاد کند و نظام را ناتوان از تهدیدات بیرونی نشان دهد تا به واسطه چنین رویکردی، حاکمیت سیاسی را وادار به تعدیل انقلابی‌گری در عرصه بین‌المللی کند و در مقابل خواسته‌های غرب نرمش نشان دهد.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R1359/P1359/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۵۸۲۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: وعده صادق ثابت کرد قدرت اسرائیل تارعنکبوتی است

به گزارش گروه سیاسی ایسکانیوز، سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور صبح امروز، چهارشنبه، در مراسم رژه ارتش جمهوری اسلامی ایران با تبریک این روز اظهار داشت: ارتش کنار ملت قرار گرفته است و برای دفاع از وطن و تمامیت ارضی و ارزش‌های انقلاب اسلامی اقدام می‌کند. ارتش ما خود را از سایر ارتش‌های دنیا ممتاز کرده است با ویژگی عقیده و ایمان به خدا و اتکال به قدرت الهی.

بیشتر بخوانید پوتین در گفتگو با رئیسی: پاسخ ایران بهترین تنبیه متجاوز بود

وی ادامه داد: ارتش ما ارتش بامهارت و آموزش‌دیده است، اطلاعات نظامی‌اش به‌روز است و این مهارت ارتش ما را ممتاز کرده است. ارتش مجهز به نوآوری‌ها و فناوری‌های به‌روز است. تجهیزاتی که تا قبل انقلاب اسلامی به‌دست کشورهای دیگر باید نگهداری می‌شد، امروز به‌دست توانای نیروهای مسلح و ارتش ما به‌روز می‌شود. استقلال فنی، صنعتی، نظامی و بومی در کشور به‌برکت تلاش جوانان ما در ارتش، سپاه و نیروهای مسلح پیدا شده است.

رئیس جمهور افزود: ساخت جنگنده‌ها، شناورهای سطحی و زیرسطحی، تانک‌ها و خودروهای زرهی، سامانه‌های هوشمند قدرت نظامی ما را نه‌فقط در منطقه بلکه در جهان می‌تواند به‌عنوان قدرت برتر مطرح کند، این اقتدار نه عاریه‌ای بلکه بومی است، این اقتدار، اقتدار ملت بزرگ ملت ایران است.

رئیسی ادامه داد: ارتش مجهز و به‌روز، سپاه مقتدر و نیروهای مسلح ما پشتوانه اقتدار کشور هستند، نیروهای منطقه می‌توانند به نیروهای مسلح ما اتکا کنند.

وی با اشاره به انسجام ارتش، سپاه، بسیج، فراجا و مردم، گفت: نیروهای مسلح از مردم و کنار مردم هستند و در کرونا و بلایای طبیعی کنار مردم و غمخوار مردم هستند و در دل و جان مردم هستند. دفاع از مردم و وطن و انقلاب اسلامی و ایستادگی مقابل گروه‌های تروریستی و حفاظت از مرزهای کشور از ویژگی‌های نیروهای مسلح ماست، مردم منطقه و دنیا به نقش نیروهای مسلح ما واقف هستند.

رئیسی خاطرنشان کرد: بعد طوفان الاقصی، وعده صادق هیمنه اسرائیل را فرو ریخت و ثابت کرد قدرت آنها، تارعنکبوتی است. اقتداری سپاه و ارتش آفریدند و کاری کردند که به‌فرموده فرمانده‌کل قوا، رژیم صهیونیستی تنبیه شد. این عملیات دقیق و حساب‌شده بود و اعلامی بود به همه جهان و قدرت‌های به‌ظاهر مجهز، به آمریکا و حامیان رژیم صهیونیستی که ایران در صحنه است و نیروهای مسلح ما آماده و منتظر فرمان فرمانده‌کل قوا هستند.

وی اضافه کرد: وعده صادق اقدامی محدود و نه فراگیر بود. اگر قرار بود اقدامی گسترده باشد، می‌دیدند چیزی از رژیم صهیونیستی باقی نمی‌ماند ولی قرار بود اقدام محدود باشد، تنبیهی برای رژیم صهیونیستی باشد و با مراکزی که علیه ما اقدام شده بود، برخورد شود. اگر کوچک‌ترین تعرضی از سوی رژیم صهیونیستی به خاک ما انجام شود برخوردی سهمگین و شدید با آنها خواهد شد.

وی همچنین گفت: در ادبیات آمریکایی‌ها سخن از گزینه نظامی روی میز نیست و این به‌خاطر اقتدار نیروهای مسلح ماست. شکست رژیم صهیونیستی، شکست اطلاعاتی، امنیتی، نظامی بود اما بالاتر از این‌ها شکست راهبردی بود. برخی کشورها دنبال عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی بودند اما الآن پیش ملت‌های خود سرافکنده هستند و این شکست راهبردی برای آن رژیم بود. مردم ایران و بسیاری از مردم دنیا در روز قدس، دفاع از مردم فلسطین و مقاومت را در برابر راهبرد تسلیم و سازش فریاد زدند.

وی ادامه داد: از همه روزها حمایت از مقاومت و تنفر از آمریکا و رژیم صهیونیستی را بیشتر می‌بینیم و این یعنی پیروزی و افتخار ملت ما. نیروهای مسلح ما افتخار کنند که پرچم حمایت از فلسطین و مقاومت، امروز پرچم همه ملت‌ها و ادیان شده است و این یعنی پیروزی گفتمان انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب.

رئیسی افزود: به کشورهای منطقه عرض می‌کنم؛ نیروهای نظامی ما امنیت‌ساز، صلح‌آفرین و موجب اقتدار برای منطقه و کاملاً قابل اتکا هستند و به‌جای ارتباط با رژیم صهیونیستی به داشته‌های خود و نیروهای مسلمان و ارتش و سپاه ما اتکا کنید، نیازی به نیروهای بیگانه در منطقه نیست.

رئیس جمهور در پایان گفت: ما در وزارت دفاع، پشتیبانی از نیروهای مسلح را وظیفه خود می‌دانیم، مسئله آنها مسئله ماست، برنامه‌ریزی شده است که کمترین مشکل به‌لحاظ تدارکاتی و پشتیبانی داشته باشیم، جلوه‌های زیبای همکاری دولت و نیروهای مسلح را مشاهده می‌کنیم و رهبری هم بر آن تأکید دارند و در گره‌گشایی از زندگی مردم تأثیرگذار است.

انتهای پیام/

کد خبر: 1227462 برچسب‌ها سید ابراهیم رئیسی

دیگر خبرها

  • «هدفی» که ایران با حمله به اسرائیل زد!
  • پاسخ با اقتدار به جنایات رژیم غاصب صهیونیستی
  • نتانیاهو از رویارویی با ایران منافع دارد | تنش و درگیری بزرگ دام اسرائیل است؟
  • لیلاز: اسرائیل می خواهد ما را وارد یک درگیری بزرگ کند
  • سعید لیلاز: خطرناک‌ترین دشمن جمهوری اسلامی خودش است/ بعد از ماجرای مهسا هنوز آشتی ملی مشاهده نشده/ امریکایی‌ها می‌دانند اگر ضربه جدی به ایران بزنند دست ایران بسته نیست/ پیشنهاد من این است که ایران، آزمایش هسته‌ای خود را عمومی کند
  • لیلاز : اسرائیل می خواهد ما را وارد یک درگیری بزرگ کند؛ نباید در این دام بیفتیم
  • لیلاز: اسرائیل می‌خواهد ما را وارد یک درگیری بزرگ کند
  • اعتراف خبرنگار ایرانی بی‌بی‌سی به نفوذ پهپادی حزب الله/ این حمله پیام هشدار حزب‌الله به رژیم صهیونیستی بود
  • آمریکا باید از ‌آب‌های خلیج فارس خارج شود
  • رئیسی: وعده صادق ثابت کرد قدرت اسرائیل تارعنکبوتی است