Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-06@15:32:37 GMT

عدم اثرگذاری مطلوب روابط کارگزاری‌های بانکی

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۶۱۸۳۱

عدم اثرگذاری مطلوب روابط کارگزاری‌های بانکی

ساعت24-معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه آنچه که بانکها برای روابط کارگزاری اعلام می‌کنند، در عمل اتفاق نمی‌افتد، از تصویب ۱۳۰۰ میلیارد تومان منابع در بودجه ۹۷ برای صادرات خبر داد.

مجتبی خسروتاج در همایش تامین مالی صادرات از اختصاص ۱۳۰۰ میلیارد تومان به عنوان مشوق صادراتی در بودجه سال ۹۷ کل کشور تصویب شده است، گفت: بخشی از این رقم، کمک هزینه سود تسهیلات صادراتی خواهد بود، این در حالی است که اگر بخواهیم به هر صادرکننده ۲ درصد جایزه صادراتی بدهیم، به ۴ هزار میلیارد تومان منابع نیاز داریم، اما به هرحال کشور هم محدودیت هایی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه صادرکنندگان باید شرایط رقابتی را در دسترسی به منابع تجربه کنند، گفت: سامانه‌ای طراحی شده تا به صادرکنندگان، مشاوره خدمات مالی داده و بسته‌های مالی را برای شرکت‌های کوچک و متوسط طراحی و اطلاع‌رسانی کند. این در حالی است که اگر کاری که در بانک توسعه صادرات، صندوق ضمانت صادرات و سازمان توسعه تجارت طراحی شده، همگن شود، به طور قطع می‌توان انتظار داشت که تامین مالی موثر و مشاوره در این رابطه به شرکتها و صادرکنندگان صورت گیرد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران افزود: اولین موضوع در تامین مالی صادرات، توجه به سهم و نقش بانکها در این رابطه است، به این معنا که همه انتظار دارند سهم بانکها در کمک رسانی به این بخش مشخص شود؛ ضمن اینکه باید بانکها مشخص کنند که چه میزان اعتبارات اسنادی و ضمانت نامه برای فروش کالا از بانکهای داخلی و خارجی می‌توان به صادرات اختصاص داد. بنابراین باید شرایطی را فراهم کرد که از محل اعتبار اسنادی از خریدار، بخشی از سرمایه مورد نیاز را برای صادرکنندگان فراهم کرد.

وی تصریح کرد: آنچه که بانکها برای روابط کارگزاری اعلام می‌کنند، در عمل، اتفاق نمی افتد و در راس آن امریکایی ها هم تلاش دارند تا ایجاد نگرانی برای کار با ایران در دنیا و به خصوص در بانکها داشته باشند، بنابراین بانکها باید شفاف سازی کنند که با آدرس های دقیقی که می‌دهند صادرکنندگان را مطلع سازند که از کدام بانک می توانند گشایش اعتبارات اسنادی کنند؛ چراکه ال سی یکی از روش های مرسوم است.

خسروتاج با بیان اینکه در دهه ماهه سال جاری، بالای ۴۲ میلیارد دلار واردات صورت گرفته است که ۵۰ درصد این واردات، در قالب مراودات بانکی بوده است، گفت: ۵۰ درصد مابقی از ارز متقاضی و آزاد بوده است. این در حالی است که اگر برای واردات می توان از ال سی و تسهیلات بانکی استفاده کرد، باید برای صادرات نیز این شرایط را مشخص کرد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه، باید توجه کرد که بازار خریدار است یا بازار فروشنده به شمار می رود، چراکه این امر مقررات صادرات را دیکته می کند؛ گفت: صادرکنندگان باید در مورد قدرت چانه زنی در فروش کالا با خریداران دقت لازم را انجام دهند، این در حالی است که بسیاری از صادرکنندگان بدون هزینه کرد، از هنر اعتبار خریدار استفاده می کنند و بنابراین می توانند بدون اینکه یک ریال پول بگذارند، صادرات را مورد نظر قرار می دهند.

وی اظهار داشت: محور سوم این است که به سراغ سرمایه گذاران بروند و پروژه خوب برای صادرات را معرفی کنند؛ بنابراین باید بازگشت سرمایه را نیز مدنظر قرار داد؛ این در حالی است که در سامانه جدید سازمان توسعه تجارت قصد داریم که شرکتهای صادراتی، پروژه های صادراتی خود را در آنجا معرفی کرده و در مقابل، سرمایه گذار نیز پروژه ها را انتخاب کرده و در آن سرمایه گذاری کند؛ پس باید ارتباط صاحبان پروژه های صادراتی را با سرمایه گذاران برقرار کرد.

خسروتاج گفت: شرکتهای بیمه صادراتی و صندوق ضمانت صادرات ایران باید ظرفیت ها را فراهم نمایند.

مهر

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۶۱۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!

تین نیوز

دبیر انجمن تولیدکنندگان صوتی و تصویری، با اشاره به اینکه متاسفانه دولت در بخش هایی مانند قیمت گذاری دخالت می کند، گفت: سازمان توسعه تجارت و معاونت اقتصادی وزارت امور خارجه، برنامه و چشم انداز مثبتی در زمینه صادرات ندارند.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، محمدرضا شهیدی افزود: تولیدکننده از حداکثر پتانسیل برای ارتقای کیفی و کاهش قیمت محصولات برای رقابت با برندهای دیگر مانند تولیدات چینی استفاده می کند؛ اما شرایط صادرات باید توسط سازمان توسعه تجارت فراهم شود. متاسفانه دخالت معاونت و کمیته های دولت در امور بنگاه ها هیچ گاه به شکل ریل گذاری صادراتی نبوده و تنها صنایعی که از اقدام مثبت دولت در صادرات بهره مند شده اند، کانی های فلزی و غیرفلزی و همچنین پتروشیمی ها بوده اند که آنها هم به نوعی متعلق به دولت هستند.

شهیدی اظهار کرد: امروزه چنانچه به عراق صادرات انجام شود، برای دریافت پول با مشکل مواجه هستیم؛ چرا که حتی در این کشور نتوانسته ایم یک شبه بانک برای تبادلات مالی ایجاد کنیم، اما تا دلتان بخواهد نهادهای مسوول در این زمینه داریم.

وی با اشاره به اینکه نهادهای مسوول نتوانسته اند در نمایشگاه اکسپو از تمام ظرفیت ها استفاده کنند، عنوان کرد: تولیدکننده باید به کار تخصصی خودش یعنی تولید بپردازد و ایجاد ساز و کارهایی مانند دعوت از هیات های تجاری برعهده مسوولان و متولیان است و متاسفانه امروز شاهدیم که تعداد خارجی های حاضر در نمایشگاه درصد ناچیزی از شرکت کنندگان را تشکیل می دهد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • تجار قمی در فروردین ماه به ۲۲ کشور صادرات کالا داشتند
  • به عراق صادرات داریم اما بخاطر مسائل بانکی نمی توانیم پولش را بگیریم!
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • طی یک سال؛ صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • برنامه افزایش صادرات ایران‌خودرو به روسیه در سال ۱۴۰۳
  • وضعیت تجارت سیمان در ایران و جهان
  • صادرات ۹۰ درصدی محصولات خام پتروشیمی ایران به چین
  • ضرورت توسعه صاردات سیمان
  • صادرات بیش از ۳۳۲ هزار تن کالای غیرنفتی از کهگیلویه و بویراحمد طی یک‌ماه