Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری گفت: ۹۷ درصد استان گرفتار خشکسالی بسیار شدید و ۳ درصد گرفتار خشکسالی شدید است که باید با اتخاذ تدابیر مناسب از بروز خشکسالی اقتصادی-اجتماعی جلوگیری کنیم. ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۷ استانها چهارمحال و بختیاری نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد، شاهرخ پارسا پیش از ظهر امروز در شورای هماهنگی مدیریت بحران با اشاره به تغییر نوع بارش‌ها در استان اظهار داشت: در گذشته 60 درصد بارش‌های استان به صورت برف بود اما متاسفانه این وضعیت اکنون تغییر کرده است به گونه‌ای که امروز تنها 3 سانتیمتر برف در ایستگاه کوهرنگ داریم در حالی که سال گذشته این مقدار معادل 41 سانتیمتر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه طبق آمار بلند مدت ما باید 111.6 سانتیمتر برف داشته باشیم، افزود: مشکل دیگر کاهش، ماندگاری برف است به گونه‌ای که ماندگاری برف در استان از 149 روز  به 80 روز کاهش یافته است.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه میانگین بلند مدت بارش پاییز در استان 171.9 میلیمتر بوده است، تصریح کرد: پاییز سال گذشته 166 میلیمتر و امسال پاییز 39 میلیمتر بارش داشتیم. 

پارسا میانگین بلند مدت بارش زمستانی استان تا اواخر بهمن ماه را 186 میلیمتر عنوان و خاطرنشان کرد: امسال از اول دی ماه تاکنون تنها 68 میلیمتر بارش در سطح استان داشته‌ایم.

وی مجموع بارش استان را در سال زراعی جاری 107.8 میلیمتر دانست و گفت: با توجه به این میزان نسبت به بارش 338 میلیمتری سال گذشته 68 درصد و نسبت به میانگین بلند مدت 71 درصد کاهش بارش داریم.

مدیرکل هواشناسی چهارمحال و بختیاری با اشاره به کمبود یک هزار و 295 میلیمتری بارش استان، ادامه داد: حجم آب پشت سد زاینده رود به رقم 2 میلیارد و 590 میلیون مترمکعب یعنی کمترین میزان و افت سطح آب‌های زیرزمینی استان به 35 متر رسیده است.

پارسا افزود: 97 درصد استان گرفتار خشکسالی بسیار شدید و 3 درصد گرفتار خشکسالی شدید است که باید با اتخاذ تدابیر مناسب از بروز خشکسالی اقتصادی-اجتماعی جلوگیری کنیم.

وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری دهمین استان خشک کشور است، تصریح کرد: میانگین دما نسبت به سال گذشته 0.8 و نسبت به بلند مدت 3.9 درجه سانتیگراد افزایش یافته است همچنین حداقل دما نسبت به سال گذشته 0.1 درجه سانتیگراد کاهش و نسبت به بلند مدت 3.3 درجه سانتیگراد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه بارش بهمن ماه استان نرمال تا کمتر از نرمال بود، گفت: نقشه‌ها نشان می‌دهد در اسفند و فروردین ماه بارش‌های نرمالی داشته باشیم، در پایان سال زراعی جاری با کمبود بارشی حدود 30 تا 40 درصد مواجه هستیم.

انتهای پیام/م

R41350/P1486/S6,54/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۶۴۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا ۸ اردیبهشت، به‌طور میانگین ۱۲.۸ درصد با کاهش بارش روبرو بوده و طی این مدت ۱۷۸.۸ میلی‌متر بارش دریافت کرده این در حالی است که میانگین بلندمدت بارش کشوری در این بازه زمانی ۲۰۵.۱ میلیمتر بوده است.   به گزارش ایسنا بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه ۱۱.۹ میلیمتر بارش در این بازه زمانی دریافت شده که این میزان در بلندمدت ۶.۲ میلیمتر است بنابراین ۸۹.۹ درصد بارش بیشتر در این بازه زمانی دریافت شده است.   از ابتدای ماه جاری منتهی به ۸ اردیبهشت‌ماه  در کشور به‌طور میانگین ۱۲.۱ میلیمتر بارش ثبت شده، در حالی که میزان آن در بلندمدت ۶.۹ میلیمتر است. در نتیجه ۷۴.۲ درصد با افزایش بارش نسبت به بلند مدت روبرو بوده‌ایم.   از ابتدای سال جاری تا ۸ اردیبهشت‌ماه به‌طور میانگین ۱۷۸.۸ میلیمتر بارش در کشور ثبت شده که نسبت به میانگین بلند مدت(۲۰۵.۱ میلیمتر) با کاهش ۱۲.۸ درصدی بارش روبرو هستیم.   جدول اطلاعات پهنه‌ای بارش‌ استان‌ها از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه سال گذشته) نشان می‌دهد تنها استان‌های خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، کرمانشاه، گلستان، همدان و یزد نسبت به دوره بلندمدت بارش بیشتری دریافت کرده‌اند که این میزان برای خراسان جنوبی ۱۴.۷ درصد، یسیتان و بلوچستان ۵۴.۹ درصد، کرمانشاه ۱.۹ درصد، گلستان ۳.۶ درصد، همدان ۱.۶ درصد و یزد  ۳۵.۹ درصد است.   بارندگی در سایر استان‌ها  کمتر از حد نرمال بوده است و در این زمینه  قزوین بدترین وضعیت را تجربه می‌کند چراکه ۴۱.۳ درصد کمتر از حد نرمال طی سال آبی جاری بارش دریافت کرده است.   استان تهران نیز از جمله استان‌هایی است که با کم‌بارشی روبرو بوده است. در حالی که میانگین بارش تهران در بلند مدت ۲۲۸.۹ میلیمتر است ولی در سال آبی جاری تنها به‌طور میانگین ۱۴۰.۷ میلیمتر بارش دریافت کرده است که نشاندهنده کاهش ۳۸.۵ درصدی بارش در این استان است.   به گزارش ایسنا شروع سال آبی در ایران از ابتدای پائیز است. به این ترتیب یک سال آبی در ایران از ۱ مهرماه شروع می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه می یابد. کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: بحران آب در ۳ استان کشور افت ۱۶ درصدی بارش‌ ها نسبت به میانگین ۵۵ سال اخیر خشکسالی در کمین این استان‌ها

دیگر خبرها

  • شهرکرد و بلداجی خنک‌ترین نقاط چهارمحال و بختیاری
  • کاهش ۱۲ درصدی بارش‌ ها در ایران
  • بارش ها در ایران ۱۲ درصد کاهش داشته است
  • آغاز دوره مربیگری فوتسال سطح یک آسیا در شهرکرد
  • پیش‌بینی بارش باران در چهارمحال و بختیاری
  • تمدید ۳۴ پروانه اشتغال مسافربری و باری در شهرکرد
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته
  • تحقق ۶۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای چهارمحال و بختیاری
  • چهارمحال و بختیاری از سه‌شنبه تحث تاثیر سامانه بارشی است