Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به سهم 17 درصدی بخش صنعت از کل صادرات کشور گفت: این شاخص تا 25 درصد قابل افزایش است که در این پیوند باید به افزایش سهم صادرات صنعتی کشور، افزایش صادرات غیرنفتی و تنوع بازارهای صادراتی توجه جدی تری داشته باشیم.

به گزارش ایرنا از تارنمای وزارت صنعت، معدن و تجارت، «محمد شریعتمداری» امروز (یکشنبه) در مراسم تجلیل از یکصد شرکت برتر ایران ابراز امیدواری کرد که این آیین با ابتکارات و نوآوری‌ها و الگوبرداری از روش‌های نوین در جهان به یک برنامه مدون و منظمی برای رتبه بندی شرکت‌های برتر ایرانی برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با اشاره به سخنان رییس هیات عامل ایدرو مبنی بر اینکه کشور در حال برداشتن گام‌های موثر روبه جلو است و چرا بذر یاس و نا امیدی در جامعه می‌کاریم، تصریح کرد: بیش از یکصد میلیارد دلار درآمد ارزی داریم و میزان نیازهای ارزی کشور از 75 میلیارد دلار افزون نیست.
به گفته این مقام مسئول، با وجود مقادیر قابل توجهی مازاد ارزی در کشور، کنترل بازار ارز با سیاست‌های معقول به راحتی ممکن است.
شریعتمداری با بیان اینکه رشد منفی 10 درصدی صنعتی کشور متوقف و مثبت شده است، گفت: در سال‌های اخیر حدود 5 تا 6.5 درصد رشد صنعتی داشتیم و قطار توسعه کشور در حوزه صنعت بر مسیر خود قرار گرفته است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اعلام اینکه بیش از 16 هزار تقاضای تأسیس واحدهای صنعتی در کشور وجود دارد، افزود: این تقاضاها در 10 ماه امسال بوده که 99.6 آن‌ها توسط بخش خصوصی داده شده است.
شریعتمداری با اشاره به تصویب 9.7 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در بخش صنعت، معدن و تجارت در فضای پسابرجام، گفت: حدود 2 میلیارد دلار آن در حوزه صنعت بوده است و در این مدت 224 واحد جواز تأسیس با سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی گرفتند که 40 درصد آن در مراحل مختلف اجرا قرار دارد و 50 واحد آن به بهره برداری رسیده است.
وی با بیان اینکه در دولت های یازدهم و دوازدهم بیش از 300 هزار میلیارد ریال (سه برابر گذشته) برای توسعه عمرانی کشور تخصیص داده شده، گفت: در بودجه 97علاوه بر 400 هزار میلیارد ریال منابع برای فعالیت های عمرانی به منظور توسعه فعالیت های عمرانی با روش مشارکت بخش عمومی- خصوصی منابع قابل ملاحظه ای با مشارکت صندوق توسعه ملی، دولت و بخش خصوصی نیز پیش بینی شده که مجموعه فعالیت‌های عمرانی و سازندگی کشور را حدود 360 درصد رشد می‌دهد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به بهره‌برداری از چهار هزار و 700 واحد جدید صنعتی در 10 ماه امسال، گفت: تکمیل 6 هزار واحد نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای 60 درصد از سوی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به وزارت صنعت، معدن و تجارت تکلیف شده بود که 103 درصد نسبت به برنامه جلوتر هستیم.

** لزوم ارتقای بهره وری
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین با اشاره به موضوع افزایش بهره وری در صنعت گفت: بالا بودن قیمت تمام شده کالاها و خدمات ایرانی یکی از مشکلات در بازارهای داخلی و خارجی است که باید به سمت بهره وری حرکت کنیم؛ هرچند در کشور با محدودیت آب و ارزان بودن انرژی مواجه ایم.
شریعتمداری با اشاره به افزایش مقیاس واحدهای صنعتی افزود: باید به سمت ادغام شرکت‌ها و تشکیل شرکت‌های بزرگ، تقویت تشکل‌های صادراتی فراگیر و حمایت از تشکیل شرکت‌های بزرگ صادراتی در کشور حرکت کنیم.
وی بر مشارکت بنگاه‌ها در زنجیره ارزش افزوده جهانی تاکید کرد و بیان داشت: بخش قابل ملاحظه‌ای از صادراتمان با تکیه بر مواد اولیه خدادادی است.
شریعتمداری ادامه داد: درصدی از صادرات غیرنفتی کشور، مواد اولیه و واسطه ای است؛ در این راستا باید به سمت ایجاد ارزش افزوده حرکت کرد و خود را از طبقات پایین زنجیره ارزش جهانی به طبقات بالا نزدیک‌تر کنیم.
وی تصریح کرد: حرکت به سمت جهانی شدن، فعالیت‌های مشترک در حوزه تحقیق و توسعه (R&D) و سرمایه گذاری‌های مشترک باید مورد توجه واقع شود.
به گزارش ایرنا، پیشتر وزارت صنعت، معدن و تجارت رشد 58.5 برابری صادرات غیرنفتی و رسیدن به رقم 31.6 میلیارد دلار صادرات را از دستاوردهای انقلاب اسلامی در چهار دهه گذشته اعلام کرده بود.

اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: @IRNAeco
اقتصام* 3065* 6075

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۶۹۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت

به گزارش خبرگزاری مهر، در اسفند ماه سال ۱۴۰۲ شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور (بر مبنای ۱۰۰=۱۳۹۵) برابر با ۱۳۷۹.۹ بوده‌است که نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) ۴.۱ درصد کاهش و نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۵۱.۸ درصد افزایش یافته‌است. در ماه مورد بررسی میانگین شاخص قیمت در ۱۲ ماه منتهی به ماه جاری نیز نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم سالانه) ۵۷.۸ درصد افزایش یافته‌است.

کاهش تورم ماهانه

در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به ماه قبل (تورم ماهانه) به ۴.۱- درصد رسید که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۲.۰- درصد)، ۲.۱ واحد درصد کاهش یافته‌است. در میان قلم‌های مرغداری‌های صنعتی، بیشترین میزان افزایش قیمت مربوط به قلم «مرغ حذفی» (۱.۶ درصد) و بیشترین میزان کاهش قیمت مربوط به قلم «جوجه یک روزه» (۱۱.۱- درصد) است.

کاهش تورم نقطه به نقطه

در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی کشور نسبت به ماه مشابه سال قبل (تورم نقطه به نقطه) ۵۱.۸ درصد بوده‌است که در مقایسه با همین اطلاع در ماه قبل (۵۸.۴ درصد) ۶.۶ واحد درصد کاهش داشته‌است. به عبارتی، میانگین قیمت دریافتی توسط تولیدکنندگان محصولات مرغداری‌های صنعتی به ازای تولید قلم‌های خود در داخل کشور، در اسفند ماه ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال قبل، ۵۱.۸ درصد افزایش دارد. در بین قلم‌های مرغداری‌های صنعتی، کمترین تورم نقطه به نقطه مربوط به قلم «کود» (۲۴.۵ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم «جوجه یک روزه» (۱۲۹.۲ درصد) است.

کاهش تورم سالانه

در اسفند ماه ۱۴۰۲ تغییرات میانگین شاخص قیمت تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی در داخل کشور در ۱۲ ماه منتهی به این ماه نسبت به مدت مشابه در سال قبل به ۵۷.۸ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل (۵۹.۵ درصد)، ۱.۷ واحد درصد کاهش نشان می‌دهد. در ماه مورد بررسی، در میان قلم‌های مرغداری‌های صنعتی کشور، کمترین تورم سالانه مربوط به قلم «تخم مرغ خوراکی» (۲۵.۴ درصد) و بیشترین آن مربوط به قلم «جوجه یک روزه» (۱۰۰.۷ درصد) است.

برای مشاهده اطلاعات تفصیلی به فایل پیوست مراجعه کنید.

کد خبر 6092443

دیگر خبرها

  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • ۲۵ درصد معادن استان بوشهر در دشتی است
  • مدرسه صادرات ایران افتتاح شد
  • افزایش ۲۰ درصدی صادرات غیر نفتی خراسان رضوی
  • سرمایه‌گذاری ۱۵۰ همتی در صنعت و معدن خراسان رضوی
  • افغانستان در راه رسیدن به خودکفایی
  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • قم قطب صنعت کفش ماشینی کشور
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • ۱۱۱ فرصت سرمایه‌گذاری پیش‌بینی و معرفی شده است