Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-30@17:32:11 GMT

طراحی و توسعه واکسن «لیشمانیوز» در کشور

تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۷۰۵۵۱

طراحی و توسعه واکسن «لیشمانیوز» در کشور

تهران- ایرنا- لیشمانیوز پوستی از بیماری‌ هایی است که واکسن موثری برای آن وجود ندارد و با اعطای کرسی پژوهشی در این حوزه به پژوهشگر کشورمان فعالیت ها برای طراحی و توسعه واکسن این بیماری با سرعت در حال پیگیری است.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سیما رافتی دارنده کرسی پژوهشی 'طراحی و توسعه واکسن لیشمانیوز پوستی و ایمنوتراپی در مدل حیوانی به همراه تدوین و راه اندازی روش تشخیص غیر تهاجهمی در بیماران مبتلا' از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی، درباره اقدامات انجام شده در راستای این کرسی پژوهشی اظهار کرد: این کرسی مرتبط با بیماری لیشمانیوز است که اطلاعات کافی درباره این بیماری در دنیا وجود ندارد و محققان و متخصصان مشغول تحقیق و مطالعه روی آن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیماری یکی از مشکلات بهداشتی کشور محسوب می شود.
وی با بیان اینکه 3 پروژه مرتبط با این بیماری از طریق این کرسی پژوهشی در حال انجام است، ادامه داد: نخست تشخیص بیماری به صورت غیرتهاجمی است زیرا اغلب از روش تهاجمی که دردناک است، برای نمونه گیری استفاده می شود. بنابراین مطالعات و تحقیقاتمان در این زمینه را گسترش دادیم تا تشخیص بدون درد و سریع را پایه گذاری کنیم و در این زمینه مقاله ای هم چاپ کردیم.
این عضو هیات علمی انستیتو پاستور بیان کرد: نقش پشه خاکی در بروز بیماری بخش بعدی مطالعات ما را تشکیل داد. همچنین نگرش دیگر این تحقیقات درگیر کردن سیستم ایمنی فرد میزبان و ابداع راهکار درمانی است. از زمان اعطای این کرسی پژوهشی تاکنون 5 دانشجوی دکتری در این زمینه فعالیت کردند و مقالاتی نیز در مجلات معتبر به چاپ رسیده است.
رافتی با بیان این که اعطای کرسی های پژوهشی بیشترین تاثیر را بر ارتقای کیفیت فعالیت دانشجویان دکتری دارد، ابراز کرد: به عنوان یک زن پژوهشگر فراز و نشیب های بسیاری را در راه به ثمر رسیدن تحقیقات تجربه کرده ام و اعطای کرسی پژوهشی اهمیت توجه به مسئله پژوهش آن هم در حوزه های مرز دانش را در کشور پررنگ می کند.
بیماری لیشمانیوز پوستی از بیماری هایی است که واکسن موثری برای آن وجود ندارد و تنها راه کنترل دارو درمانی است. ایران نیز در منطقه ای قرار دارد که کشورهای اطرافش همچون عراق، افغانستان و ترکیه به صورت اندمیک درگیر این بیماری هستند.
با توجه به حمایت های سازمان جهانی بهداشت در چندین طرح بین المللی از دارنده این کرسی پژوهشی و احداث ایمنوتراپی و تحقیقات واکسن لیشمانیا در انستیتو پاستور ایران توانمندی بالایی ایجاد و بستری برای انجام این کرسی فراهم شد. این کرسی پژوهشی برای نخستین بار در جهان فعالیت های نوینی را در سه بعد واکسن، ایمنوتراپی و تشخیص غیر تهاجمی این بیماری انجام می دهد.
طراحی و توسعه واکسن با استفاده از پروتئین های ایمنولوژیک از پشه خاکی، طراحی و ارزیابی پپتیدهای ضد میکروبی علیه لیشمانیا به عنوان ابزارهای ایمنوتراپی و درمانی و تدوین و جایگزینی نمونه برداری غیرتهاجمی از ضایعه بیماران از اهداف اصلی این کرسی پژوهشی است.
علمی ** 1201 **
خبرنگار: عبدالکریم جبارپور*

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۷۰۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردهمایی بزرگ تاریخ علم

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، گردهمایی بزرگ تاریخ علم در دوشنبه ۱۰ اردیبهشت به کوشش انجمن علمی ژرفا برگزار می‌شود. هدف این گردهمایی شنیدن داستان تاریخ علم از زبان دو پژوهشگر سرشناس برای دستیابی به نگاهی صحیح‌تر به تاریخ علم است.

موضوعات گردهمایی
موضوع سخنرانی دکتر شانت باغرام عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف، از انقلاب علمی تا علم مدرن است.
 دکتر امیرمحمد گمینی، عضو هیئت علمی پژوهشکده تاریخ علم دانشگاه تهران درباره انقلاب علمی و ورود علوم جدید به ایران سخنرانی خواهد کرد.
معرفی مهمانان
امیرمحمد گمینی، عضو هیئت‌علمی پژوهشکده‌ تاریخ علم دانشگاه تهران، فارغ‌التحصیل رشته‌ تاریخ و فلسفه‌ علم از مؤسسه‌ پژوهشی حکمت و فلسفه‌ ایران است.
از او آثاری چون کتاب «دایره‌های مینایی: پژوهشی در تاریخ کیهان‌شناسی در تمدن اسلامی» و کتاب «مواجهه با داروین» منتشر شده است. فعالیت پژوهشی او در زمینه‌ تاریخ نجوم در ایران و جوامع اسلامی است.
همچنین پژوهش‌هایی در زمینه‌ی تاریخ ورود علوم جدید، از جمله درباره‌‌ نظریه‌ تکامل و نجوم کپرنیکی، به ایران در مجلات پژوهشی داخلی و بین‌المللی منتشر کرده است.

شانت باغرام، کیهان­‌شناس و عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف است. وی محقق پسا­دکتری در دانشگاه واترلو، موسسه فیزیک نظری پریمیتر در کانادا و همچنین پژوهشکده نجوم پژوهشگاه دانش‌های بنیادی بوده است.
باغرام برندۀ جایزه ابوریحان بیرونی فرهنگستانِ علوم ایران و جایزۀ مرکز فیزیک نظری عبدالسلام در تریسته ایتالیا شده است. او از سال ۱۳۹۳ در دانشگاه صنعتی شریف مشغول بآموزش و پژوهش است.
زمینه پژوهشی دکتر باغرام کیهان شناسی و مطالعه ساختارهای بزرگ مقیاس کیهانی برای فهم ماده تاریک و انرژی تاریک است.

این برنامه دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ساعت ۱۶:۳۰ در دانشگاه صنعتی شریف، دانشکده فیزیک، طبقه منفی ۱، تالار جناب برگزار می‌شود.

علاقه‌مندان تا یکشنبه ۹ اردیبهشت فرصت دارند با تکمیل فرم زیر، در این برنامه عمومی و رایگان شرکت کنند.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0KHj9EGfrJu-et6NDmgs4v8-prvhjnuJF7uVYXKCYbJrIWA/viewform?usp=sf_link

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • تحریم ورود واکسن توسط مدعیان آزادی و حقوق بشر/ مرجعیت علمی الویت وزارت علوم
  • برنامه‌ریزی برای پژوهش در محور‌های سوخت پاک و هوش مصنوعی
  • آیا واکسن سرطان پوست، روی دیگر سرطان‌ها هم جواب می‌دهد؟
  • ادغام واکسن پنوموکوک در برنامه ایمن سازی کودکان در استان خراسان جنوبی
  • طرح ملی درس عفاف و حجاب در طراحی پارچه و لباس دانشگاه های هنر
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • گردهمایی بزرگ تاریخ علم
  • ورود واکسن خوراکی روتاویروس به برنامه ایمن‌سازی کشور
  • یک واکسن دیگر در لیست واکسیناسیون کودکان ایرانی