Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد: هرکدام از مسائل مربوط به حوزه زنان می‌تواند موضوع یک پایان‌نامه باشد.آذر منصوری در نشست رونمایی از کتاب « زنان و دولت پس از انقلاب» نوشته پرستو سرمدی گفت: پرستو سرمدی دغدغه مساله زنان را دارد و بر اساس همین دغدغه رشته مطالعات زنان را انتخاب کرد و می‌خواهد به این سوالات پاسخ دهد که زنان در چه نقطه‌ای هستند و چرا در آن نقطه هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرمدی همچنین می‌خواهد چشم‌اندازی را برای زنان ایران مطرح کند و سوال اصلی را مطرح می‌کند که سوالات فرعی متعددی را به دنبال خواهد داشت.

منصوری با بیان اینکه موضوعات مختلف مربوط به زنان هرکدام می‌تواند موضوع یک پایان‌نامه باشد در تشریح ویژگی‌های این کتاب گفت: در این کتاب سعی شده از منابع معتبر و قابل اتکاء استفاده شود لذا این کتاب می‌تواند به عنوان مقدمه‌ای برای انجام کارهای پژوهشی مورد استفاده قرار گیرد.

این فعال سیاسی با تمجید از این کتاب در راستای بهره گیری از منابع معتبر افزود: کشور ما نیازمند کتاب ها و مقالاتی دارد که به رفرنس های معتبر متکی باشد.

وی با اشاره به گزارشی بین‌المللی که وضعیت شکاف جنسیتی در ایران را از بین ۱۴۴ کشور جهان ۱۴۰ می‌داند، تصریح کرد: هرچند که این گزارش خالی از جهت‌گیری نیست و قابل نقد است، اما این مساله در سالیان گذشته افزایش داشته است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه ما در انقلاب اسلامی ۷۰ درصد رشد باسوادی و افزایش حضور زنان در عرصه‌های عمومی را داشته‌ایم، تصریح کرد: کشورهایی مثل عربستان روی موضوعات زنان در کشور ما که دارای مشکلاتی است، دست می‌گذارند لذا ما باید واقعیات را ببینیم و بدون بزرگ‌نمایی به گونه ای عمل کنیم که در عرصه جهانی هم حرفی برای گفتن داشته باشیم.

منصوری گفت: مولف در این کتاب، دولت و مجلس و جامعه مدنی را مورد توجه قرار داده است.

وی با اشاره به برنامه‌های توسعه سوم و چهارم در کشور گفت: در برنامه‌های توسعه معمولا به بحث زنان در جامعه توجه شده است و در برنامه ششم توسعه هم نگاه ویژه‌ای به بحث زنان اعمال شده است.

منصوری با اشاره به اینکه در دورانی حضور زنان در جامعه افزایش یافت، گفت: باید بسترهایی ایجاد شود و اقداماتی صورت گیرد که حضور و مشارکت زنان در جامعه موثرتر واقع شود.

این فعال سیاسی در پایان با ابراز امیدواری از اینکه نباید فعالیت در حوزه زنان متوقف شود بر لزوم بهبود وضعیت زنان در جامعه تاکید کرد.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۷۶۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت

گروه اندیشه: متن حاضر که در کانال دکتر محمدمهدی مجاهدی بازنشر شده است، حکایت از آن دارد که آیات حجاب بسیار نزدیک است به آنچه حدود سال های ۲۳۰ میلادی که در کتابی در باب اخلاق مسیحیت که به آموزه های حواریون مشهور شده آمده است. این متن کوتاه از نظرتان می گذرد:

***

در حدود سال‌های ۲۳۰ میلادی، کشیشی یونانی در شمال سوریه کتابی نوشته است، در اخلاق مسیحیت، که بعدها به نام آموزه‌های حواریون Didascalia apostolorum مشهور شده است. یعنی اندک اندک این باور ریشه دوانده که کتاب شامل احادیث یا تعالیم مستقیم حواریون و شاگردان مسیح است که به سال پنجاه میلادی جمع شده و چنین نیست. متن این رساله در پایان قرن چهارم میلادی بازبینی شده و در مجموعه مکتوبات رسمی کلیسای شرقی جای گرفته است. اصل متن یونانی اینک از دست رفته امّا ترجمهٔ لاتینی و سریانی آن از زمان‌های خیلی دور رایج بوده چنان که هم اینک دست‌نوشته سریانی کهنی از آن به تاریخ ۶۸۳ میلادی، معادل ۶۰ هجری، باقی‌ست. چنان که آمد متن در سوریه عهد پساباستان رایج بوده و از آنجا هم احتمالا نزد مسیحیان شبه جزیره در عهد شکل‌گیری قرآن و اسلام. مجملش گفتیم...

بخش سوم کتاب مربوط است به «اصول اخلاقی زنان مسیحی و این که زن باید تنها رضایت همسر خویش را پیش چشم داشته باشند». سخن با نوعی «الرّجال قوّامون علی النساء» آغاز می‌شود که در اصل هم سخن پولس رسول است در انجیل، رساله به کرنتیان: «باشد که زنان مطیع مردان باشند، چرا که مرد پیشوای زن است و پیشوای مرد دین‌دار مسیح است».
همین بخش قطعه‌ای دارد که به شکل قابل توجّهی، در لفظ و معنی، با آیه سی و یکم سوره نور نزدیک است. ترجمه انگلیسی آن را آوردم و نقاط تقارب را می‌بینیم در همین قطعه کوتاه:
- از زنان می‌خواهد که در بازار خود را بپوشانند (وَ لْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنّ...)
- سرمه نکشند، آرایش نکنند و زیبایی خود را آشکار نکنند (وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ...)
- این که در بازار نگاه فروگیرند و چشم بر این و آن نداشته باشند (یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصارِهِنَّ...)
- و این که زیبایی خود را فقط برای همسر خود حفظ کنند... (وَ لا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلاَّ لِبُعُولَتِهِنَّ...)
- و البته آنچه در ترجمه دیده نمی‌شود آن است که برای کلمهٔ همسر، در متن سریانی هم، «بعل» آمده است، چنان که در قرآن.

چنان که می‌بینیم، این کتاب منعکس کننده «محیط فقهی» و احکام رایج بین «اهل کتاب» در آن عصر است و برخی پژوهشگران، چون دیوید پاورز، ارتباطی دیده‌اند بین آن و آیت حجاب، دست کم از جنس همان اشتراک عقاید و اساطیر و رسوم و احکام مرتبط که بین قرآن و دیگر متون و منابع بایبلی دیده می‌شود.
...
همان بخش در ترجمه قدیمی عربی دیداسکالیا: الدسقولیة او تعالیم الرسل: یجب علی النساء ان یخضعن لازواجهن...

216216

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899419

دیگر خبرها

  • نگاه رهبر انقلاب به مسائل حوزه کتاب همه جانبه است
  • واکنش جمیله علم الهدی به اخبار مربوط به برخورد بد با زنان در ایران
  • چالش‌های موجود در ارائه خدمات به زنان سرپرست خانوار
  • دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد
  • نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت
  • عرضه چهار نمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • عرضه چهارنمایشنامه «تیرنگ» در نمایشگاه کتاب
  • دیدار آلومینیوم و پرسپولیس بدون حضور زنان برگزار می‌شود
  • شهرداری به دنبال ارائه کیفیت خدمات در نمایشگاه بین‌المللی کتاب است
  • حل مشکلات اصلی بانوان را نباید به حاشیه راند