Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@13:18:08 GMT

انواع نفت ایران در بازار چند؟+ نمودار

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۷۸۸۹۸

انواع نفت ایران در بازار چند؟+ نمودار

سال 2017 توافق کاهش تولید اوپک سبب بالا رفتن قابل توجه قیمت نفت در بازار شد، به تبع آن، قیمت نفت ایران نیز افزایش یافت، قیمت نفت سنگین و سبک ایران رقم‌های متفاوتی را تجربه کردند.

به گزارش مشرق، قیمت انواع نفت ایران در بازارهای جهانی به شرح گزارش زیر است:

 سال 2017، آخرین تلاش اوپک برای افزایش قیمت نفت از طریق کاهش عرضه بود، آخرین گزارش ماهانه اوپک نشان داد، نفت سنگین ایران تا 17 دسامبر 2017 بشکه‌ای 60.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

87 دلار فروخته شده است که نسبت به مدت مشابه ماه پیش از آن یعنی 17 نوامبر 1.60 دلار بیشتر است.

همچنین نفت ایران که در سال 2016 به طور متوسط 39.57 دلار در هر بشکه فروخته شده بود، در سال 2017 به طور متوسط 51.71 دلار در هر بشکه معامله شد که نشان از افزایش 12.14 دلاری قیمت نفت ایران طی یک سال گذشته دارد.

همچنین بر اثر همکاری کشورهای تولیدکننده عضو اوپک، قیمت نفت در بازار در سال 2017 میلادی حدود 10 دلار بالا رفت.

بیشتر بخوانید:

ابهامات درآمد نفتی و دستاوردهای پسابرجامی

قیمت نفت طی چند سال گذشته به علت فزونی عرضه در بازار با کاهش شدید قیمت مواجه بود، از اینرو کشورهای تولیدکننده نفت در تامین بودجه با مشکل مواجه شدند و به دنبال این وضعیت تصمیم گرفتند تا میزان تولید خود را برای حمایت از قیمت‌ها و کم کردن فزونی عرضه در بازار  کم کنند. این توافق به توافق «کاهش تولید» معروف شد.

این توافق در نوامبر 2016 اعلام و تمام سال 2017 اجرا شد و در نوامبر 2018 تمدید شد و تا پایان این سال نیز اجرا خواهد شد.

از طرفی میزان تولید نفت ایران نیز که به علت تحریم‌ها کاهش، پس از اعلام لغو تحریم‌ها در ژانویه 2016 رفته رفته افزایش می‌یافت اما هنوز نتوانسته بود سهم پیشین خود از بازار را دوباره باز یابد.

از اینرو در توافق از کاهش تولید خود معاف شد و سایر کشورهای عضو اوپک و برخی کشورهای تولیدکننده نفت غیراوپکی تولید خود را کاهش دادند.

نمودارهای زیر روند حرکتی قیمت نفت‌های سنگین و سبک ایران، سبد نفتی اوپک، نفت برنت دریای شمال و نفت خام آمریکا را نشان می‌دهد:

* نمودار روند حرکتی قیمت‌ نفت‌های سبد نفتی اوپک، نفت برنت و نفت خام امریکا (در 11 ماه 2017)

* نمودار روند حرکتی قیمت انواع نفت ایران (در بازه 11 ماهه 2017)

* نمودار مقایسه روند حرکت قیمت نفت سنگین ایران با نفت برنت و نفت خام آمریکا

* نمودار مقایسه روند حرکت قیمت نفت سنگین ایران با سبد نفتی اوپک

** متوسط قیمت‌ها برای ماه دسامبر هنوز ارائه نشده است

**قیمت‌ها بر اساس رقم‌های ارائه شده توسط اوپک

منبع: فارس ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۷۸۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، فرهاد رمضان معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه‌دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها خواهد بود.

بیشتر بخوانید: نزول سنگین قیمت طلا و ارز

قیمت دلار در بازار آزاد که در روزهای اخیر روند کاهشی داشت، طبق مشاهدات میدانی از بازار با تغییر جهتی کوتاه، معامله شد.

براساس گزارش‌های میدانی، دلار دوباره به کریدور ۶۰ هزار تومان برگشت و با نرخ ۶۰ هزار تومان خرید می‌شد. البته این شرایط بازار در حالی بود که در روز یک‌شنبه هفته جاری قیمت دلار به کانال ۵۹ هزار تومان هم برگشته بود.

با وجود اینکه معامله‌گران روند عرضه و تقاضا را در تعادل عنوان می‌کنند، اما با توجه به آرامش سیاسی و نبود سیگنال افزایشی در بازار ارز، رشد تقاضا را می‌توان دلیل افزایش قیمت دلار دانست. به نظر می‌رسد قیمت دلار در مقابل برگشت به کریدور ۵۰ هزار تومانی مقاومت دارد و به‌راحتی از کریدور ششم دست نمی‌کشد.

خبرهای جدید ارزی در راه است

اما در میانه وضعیت نوسانی بازار، از بانک مرکزی خبر آمد که گشایش‌های جدید ارزی در راه است. کریمی، معاون بین الملل بانک مرکزی اعلام کرد: خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایش‌هایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشورها که سال‌ها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی می‌شود.

معاون بین الملل بانک مرکزی همچنین گفت: بانک مرکزی در طی ماه‌های گذشته ۴۴۵ میلیون یورو از بدهی‌های سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصت‌های جدیدی برای تامین مالی‌های جدید این بانک صورت پذیرد. چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمی‌گرفت.

قیمت دلار تا کجا تغییر می‌کند؟

در این شرایط، دبیرکل جامعه صرافان ایران معتقد است که روند کاهش قیمت دلار ادامه‌دار است و بازار ارز در روزهای آینده شاهد کاهش بیشتر قیمت‌ها خواهد بود.

فرهاد رمضان با تاکید بر نقش موثر سیاست‌های بانک مرکزی در کنترل بازار ارز در داخل کشور، گفت: بعد از اجرای سیاست‌هایی که بانک مرکزی با شروع سال جدید در پی گرفته بود، از روز چهارشنبه هفته گذشته شاهد این بودیم که قیمت ارز در بازار غیررسمی و آزاد شروع به ریزش کرد.

رمضان ادامه داد: در حالی که در روزهای اخیر ما کاهش چشمگیری را در قیمت‌های بازار غیررسمی کشور شاهد بودیم هر برگ اسکناس دلار، درهم و یورو به عنوان ارزهای پرتقاضا هر روزه توسط مرکز مبادله ارز و طلا مورد مبادله قرار می‌گیرد و همچنین در بازار حوالجات ارزی یا همان بازار نیما همین شرایط را شاهد هستیم به طوری که کماکان نرخ ارز تخصیصی بانک مرکزی برای واردات انواع کالاها تقریبا در محدوده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان نوسان دارد.

دبیرکل جامعه صرافان ایران در مورد دلایل ریزش قیمت دلار در روزهای گذشته تصریح کرد: با سیاست‌هایی که بانک مرکزی در حوزه اطلاع‌رسانی و همچنین سیاستگذاری‌هایی که از دی‌ماه و بهمن‌ماه سال گذشته در پیش گرفته بود و با ورود مرکز مبادله ارز و طلای ایران در زمینه تامین اسکناس بازار و عرضه ارزهای حواله‌ای بانک مرکزی که منشا آن شرکت‌های صادرات‌محور بودند، قیمت در بازار غیررسمی دلار با کاهش مواجه شد که چشمگیر هم بود و تحلیل تحلیلگران و فعالان بازار ارز بر این است که این رویه ادامه دارد.

رمضان یادآور شد: از آنجا که بازار ارز و طلا تقریبا یکدیگر را همپوشانی می‌کنند و تاثیرگذاری آن‌ها بر یکدیگر دوطرفه است، مزایده‌های هفتگی‌ای که در مرکز مبادله در خصوص عرضه سکه و شمش طلا انجام می‌شود می‌تواند به میزان بسیار موثری جلوی التهابات و انتظارات تورمی در بازار ارز را بگیرد. از طرفی همانطور که اشاره شد در بازار نیما هم میانگین قیمتی ارزها تخصیصی بانک مرکزی به شرکت‌های واردکننده ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان است بنابراین قاعدتا باید قیمت کالا و خدمات نشأت گرفته از این قیمت باشد در نتیجه این عوامل قیمت‌های بالاتر از این نمی‌تواند پذیرفته باشد و قاعدتا قیمت‌ها خود را با نرخ‌های بانک مرکزی هماهنگ می‌کند لذا پیش‌بینی می‌شودتا پایان سال آهنگ کاهش قیمت ارز و خروج از التهابات هیجانی را شاهد باشیم.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

کد خبر: 1228972 برچسب‌ها دلار

دیگر خبرها

  • کاهش ۱۰۰ بشکه ای تولید روزانه نفت اوپک
  • یک پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار تا پایان سال
  • پیش‌بینی اقتصاددانان از آینده قیمت دلار
  • کاهش ۸۳۰ میلیون دلاری ارزبری برنج طی یکسال گذشته/ برنج ایرانی ۹ درصد ارزان شد
  • پیش‌بینی جدید درباره قیمت دلار / خریداران ارز بخوانند
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • سیگنال پشت خطی به قیمت دلار/ خبر خوش ارزی چیست؟
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • تشدید روند کاهشی نرخ‌ها در بازار/ دلار بدون خریدار؛ سکه به ۴۰ میلیون تومان رسید