Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزان مراجعات به دفاتر املاک به طور چشمگیری کاهش یافته است و خریداران تن به خرید آپارتمان با هر قیمتی نمی‌دهند. تا پایان بهار ۹۷ هیچ جهش یا افزایش قیمتی نداریم و فنر جمع شده‌ای برای قیمت مسکن متصور نیستیم.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ محرک‌های بازار مسکن از ابتدای پاییز 96 روی قیمت و تعداد معاملات مسکن اثر گذاشتند و رونق نسبی را در عرصه خرید و فروش املاک به خصوص در شهرهای بزرگ رقم زدند اما این پایان ماجرا نبود و رونق بازار، پس از چند ماه فروکش کرد!

 

دلایل رشد نسبی قیمت مسکن

به دنبال کاهش نرخ سود بانکی، اعطای وام خانه اولی‌ها، افزایش نرخ ارز و قیمت خودروهای وارداتی، قیمت مسکن از ابتدای پاییز امسال با افزایش مواجه شد که این افزایش قیمت در ماه‌های آذر و دی با افزایش حجم معاملات همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از مالکان با شروع رونق بازار دست به قیمت‌گذاری‌های بی قاعده روی املاک زدند و بازار را اصطلاحاً به دلیل عدم توان خردیار در تأمین منابع مالی مجدد به سمت و سوی رکود کشاندند. خریداران که اغلب برای خرید آپارتمان‌های کوچک (در سطح شهر تهران) با بودجه کمتر از 350 میلیون تومان بودند از کمبود واحد فروشی در این بازه قیمتی خبر می‌دادند و دفاتر املاک نیز از رونق معاملات به ویژه برای واحدهای کوچکتر از 70 متر صحبت می‌کردند.

 

با افزایش قیمت مسکن تا حدود 40 درصد در مناطق میانی تهران نظیر پونک، مرزداران، فاطمی، پیروزی، تهرانپارس، نیروهوایی و شهرک غرب خریداران کمی دست به عصا حرکت کردند و حاضر به خرید مسکن با قیمت‌های غیرمنطقی نشدند. البته از طرفی برخی از مالکان نگران از افزایش بیشتر قیمت‌ها، فروش واحدهای خود را به زمان دیگری موکول کردند. اما به نظر می‌رسد با سیاست‌های بانک مرکزی و نبود توان خرید مصرف کنندگان، مالکانی که از لفظ بازار شب عید در ماه‌های اخیر استفاده و واحدهای خود را به فروش رساندند برنده این بازی بودند!

 

حسام عقبایی رئیس کمیسیون تخصصی مشاورین املاک کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو درباره پیش بینی بازار مسکن تا سال آینده گفت: «تا پایان بهار 97 هیچ جهش یا افزایش قیمتی نداریم و فنر جمع شده‌ای برای قیمت مسکن متصور نیستیم. بازار مسکن تا بهار سال آینده بی‌تلاطم خواهد بود و مردم با آرامش نسبت به معاملات ملکی خود اقدام کنند. سوداگران و سودجویانی با تلقین این موضوع که جهشی در کار خواهد بود قصد آشفته کردن بازار را دارند ولی واقعیت بازار مسکن این نیست.»

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

 

وی تصریح کرد: «در بازار مسکن هم تکلیف ما و هم تکلیف رسانه این است اطلاعات درست را به مخاطبان بدهند. سوداگران مسکن برای‌شان بسیار راحت است که در فضای خبری نفوذ کرده و خبری کذب را برای التهاب مسکن در جامعه

سوداگران مسکن برای‌شان بسیار راحت است که در فضای خبری نفوذ کرده و خبری کذب را برای التهاب مسکن در جامعه منتشر کنند.

منتشر کنند. اما من به مردم عزیز عرض می‌کنم مردم خیالشان راحت باشد با ارامش خاطر مسکن بخرند و دلیلی ندارد باب میل سرمایه گذاران صحبت نمی‌کنم.»

متن کامل این گفت‌وگو را از  اینجا  بخوانید.

 

از دفاتر املاک سطح شهر چه خبر؟

مشاهدات میدانی خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو حاکی است میزان مراجعات به دفاتر املاک به طور چشمگیری کاهش یافته است و خریداران تن به خرید آپارتمان با هر قیمتی نمی‌دهند. برخی از خریداران به دلیل تب قیمت مسکن در دی 96 ترجیح به خرید آپارتمان در بهار 97 داده‌اند و از طرفی منتظر تخلیه کامل بازار از مسکن اولی‌ها و نقدینگی آن‌ها بودند. این دسته از خریداران مسکن معتقدند حجم نقدینگی که تا حدودی بازار فروش واحدهای کوچ را راه انداخته به دلیل وام‌های 160 میلیونی برای زوجین در شهرهایی مثل تهران بوده است و اثرش به تدریج کمرنگ خواهد شد. در واقع بعضی از خریداران واقعی بازار مسکن با مشاهده افزایش قیمت‌ در برخی مناطق تهران تا 40 درصد قیمت تابستان 96، احتیاط کرده‌اند و از دور وقایع بازار مسکن را به تماشا نشسته‌اند.

 

جزئیات معاملات در مناطق مختلف تهران

از طرفی مالکان آپارتمان‌های مناطق شمال شهر افزایش قیمت چندانی برای واحدهای خود لحاظ نکرده‌اند اما همچنان حجم معاملات را ناکافی و ناشی از عدم نقدینگی و توان خرید متقاضیان می‌دانند. بر اساس مطالعات انجام شده بیشترین حجم معاملات مسکن از ابتدای پاییز تاکنون به ترتیب در مناطق پنج، چهار، دو و هشت شهرداری تهران بوده است و کمترین تغییرات قیمتی مربوط به نقاط شمالی و جنوبی شهر بوده است. به عبارت دیگر طبقه متوسط شهر تهران بیشترین معاملات را در چند ماهه اخیر رقم زدند و فروشندگان نیز قیمت‌های پیشنهادی را تا حدی نامعقول افزایش داده‌اند که بعضی از متقاضیان خرید مسکن برای تهیه مسکن مورد نظر خود با اختلاف قیمت اندکی در محله‌های بالاتر و گران‌تر شهر رفتند.

 

مشاهدات میدانی نشان می‌دهد مشاوران املاک در مناطقی که بیشترین میزان معاملات را در ماه قبل داشته و حال و روز فعلیشان از حجم پایین معامله حکایت دارند، از امکان ورود مجدد بازار به فاز رکودی خبر می‌دهند و از قیمت گذاری‌های غیرواقعی و حبابی مسکن از سوی برخی فروشندگان گله مندند. آنها معتقدند استمرار وضعیت موجود می‌تواند بازار را همچون 4 سال گذشته در یک بازه زمانی گسترده دچار رکود کند که رهایی مجدد از رکود بازار مسکن همچون دفعات قبل دشوار و زمان‌بر خواهد بود. برخی از مشاوران املاک از هجوم سوداگران و سرمایه‌گذاران به بازار مسکن در ماه‌های اخیر خبر می‌دهند. یکی از مشاوران املاک صراحتا گفت: «با افزایش قیمت مسکن در ماه‌های اخیر برخی از سودجویان با ورود نقدینگی به بازار، تقاضای کاذب ایجاد کردند و واحدهایی را صرفاً با هدف سودآوری خریداری کردند که غالب این واحدها، یا بالای 10 سال ساخت دارند و اکنون بازسازی شده‌اند تا با سود بیشتر به فروش برسند و یا واحدهای نوسازی هستند که عملیات عمرانیشان رو به اتمام است. در شرایط فعلی در اکثر دفاتر املاک، کلید واحدهای بازسازی شده سرمایه گذاران است که معمولا نسبت به قیمت خریداری کرده حدود 30 درصد سود طلب می‌کنند!»

 

با تخلیه اثر روانی و موج نقدینگی که از آبان وارد بازار مسکن شده بود بازار مسکن مطابق با انتظارات صاحب نظران این عرصه رنگ و بوی آرامش به خود گرفت و تا حدودی می‌توان برچسب بازگشت رکود را به آن زد چرا که حجم معاملات مسکن در بهمن 96 به 6975 قرارداد در سطح شهر تهران رسید که در مقایسه با حجم قراردادهای تیر 96 هم که 14721 قرارداد صورت گرفته، مقدار ناچیزی است و نشان از کاهش شدید حجم معاملات مسکن است. کارشناسان پیش‌بینی کرده بودند که در صورت رشد قیمت‌ مسکن فراتر از میزان تورم بازار مسکن با رکود مجددی روبه رو خواهد شد و نقدینگی مورد نیاز برای حرکت بازار مسکن بسیار متفاوت با بازار ارز، طلا و بورس است.

 

 

کاهش نسبی قیمت دلار، افزایش سود سپرده‌ بانک‌ها به 20 درصد، تخلیه هیجان بازار مسکن و پایان بازار داغ شب عید (که همه ساله با رونق رو به رو بوده است) 4 عامل اصلی کاهش 62 درصدی حجم معاملات مسکن در بهمن 96 بود که به نظر این روند تا پایان خرداد سال آینده نیز برقرار خواهد بود. خبرگزاری دانشجو به متقاضیان خرید مسکن توصیه می‌کند تا اواسط اریبهشت سال آتی اقدام عجولانه‌ای برای خرید مسکن نکنند و در صورت نیاز به خرید با آرامش وارد بازار شوند و با قیمت‌های پیشنهادی غیرمعقول خرید نکنند.

 

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۷۹۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن

بازار‌های مسکن و اجاره باید منتظر تحول بزرگی در حوزه آگهی باشند. اگر مسئولان وزارت راه وشهرسازی روی حرفشان بمانند، از یک هفته دیگر با حذف آگهی‌های دروغی و مشقی و تکراری از سکو‌های اینترنتی، بساط قیمت‌سازی برای آشفته‌کردن بازار مسکن جمع خواهد شد.

درج آگهی مسکن به‌شرط اصالت

به‌ گزارش همشهری، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، برای انتشار آگهی مسکونی در سکو‌های اینترنتی باید احراز هویت مالک و کدپستی انجام شود و با این کار، عملا انتشار آگهی، احراز هویت آگهی‌دهنده، مالک و کدپستی ملک (ثبت‌شده در سامانه ملی املاک و اسکان) امکان‌پذیر نیست.

ابوالفضل نوروزی می‌افزاید: بعد از چند ماه هماهنگی و تأمین زیرساخت، در جلسه دیروز با مسئولان سکو‌های آگهی مسکن، آخرین وضعیت اجرای مصوبه شورای‌عالی مسکن بررسی و مقرر شد ایرادات موجود ظرف یک هفته برطرف شود؛ درغیراین صورت بخش املاک آن‌ها مسدود خواهد شد.

او درباره پیشرفت این کار گفت: ارتباط ۲ سکوی بزرگ آگهی مسکن با سامانه‌ها برقرار شده است.

یکی از سکو‌ها مصوبه را کامل اجرا کرده و باید برخی ایرادات جزئی ساماندهی شود؛ اما یکی از سکوها، آنگونه که مدنظر قانون بوده عمل نکرده و باید در این یک هفته آن را اصلاح کند.

نوروزی می‌گوید: طبق مصوبه شورای‌عالی مسکن، آگهی مسکن باید بعد از استعلام از سامانه ملی املاک و اسکان منتشر شود؛ اما یکی از سکو‌ها بعد از انتشار آگهی، امکان استعلام آن را برای مردم فراهم کرده که اگر خواستند بتوانند استعلام بگیرند.

به‌گفته نوروزی، این شیوه با آنچه قانون برای ممانعت از نشر آگهی دروغ، تکراری و بدون اصالت داشته مغایر است و باید در فرصت مقرر اصلاح شود.

مقررات جدید آگهی مسکن در سکو‌های اینترنتی

انتشار آگهی مسکن به‌شرط اصالت فقط یک بخش از قواعد جدیدی است که برای سکو‌های اینترنتی وضع شده است. آنگونه که مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید، پلتفرم‌ها باید از انتشار آگهی‌های مربوط به فروش امتیاز مسکن دولتی (نهضت ملی مسکن) نیز که طبق قانون ممنوع است، جلوگیری کنند.

نوروزی همچنین جلوگیری ازدرج آگهی پیش‌فروش‌های غیرقانونی را از تکالیف سکو‌های اینترنتی در قانون جدید عنوان می‌کند و می‌گوید: پیش‌فروش مسکن فقط بعد از دریافت مجوز، قانونی است و درج آگهی پیش‌فروش نیز از این قاعده مستثنا نیست.

او تأکید می‌کند: دولت در کنار برنامه‌ریزی برای ساخت ۴ میلیون واحد مسکونی در نهضت ملی مسکن، تأمین ۵۰ هزار هکتار زمین برای این نهضت، اجرای قانون جوانی جمعیت و تخصیص زمین به خانوار‌های مشمول و... هر اقدامی را که احساس کند یک درصد به نفع حوزه مسکن است پیاده می‌کند و وضع و اجرای این قانون برای آگهی‌ها هم در همین چارچوب قرار دارد.

چرا اصالت‌سنجی آگهی لازم است؟

کسانی که برای خریدوفروش یا اجاره مسکن مجبور به گشت‌وگذار در دریای آگهی‌های اینترنتی بازار مسکن هستند، خوب می‌دانند که یک آپارتمان می‌تواند با توضیحات و حتی قیمت‌های مختلف از سوی چند منبع آگهی شود. در این میان، آگهی‌های زیادی به‌خصوص در بازار اجاره دیده می‌شود که مناسب به‌نظر می‌رسد و مدت کوتاهی از انتشار آن می‌گذرد؛ اما بعد از تماس تلفنی، آگهی‌دهنده می‌گوید: «موجود نیست. اجاره رفت، مالک منصرف شد...». فارغ از اینکه قصد و غرض منتشرکنندگان این آگهی تکراری و دروغ چیست، تأثیر این آگهی‌ها، چیزی جز سردرگمی مردم، مخدوش شدن قیمت‌ها و تغییر دادن قیمت برآوردی بازار نیست و بر همین اساس در همه دوره‌ها، برنامه‌هایی برای کنترل و ساماندهی آگهی‌های مسکن در دستور کار قرار گرفته است. بدترین اقدام، حذف قیمت از آگهی‌ها بود که خوشبختانه در دوره جدید، مورد تأیید متولیان حوزه مسکن نیست و نتیجه‌اش قاعده‌مند کردن آگهی‌ها با اصالت‌سنجی آنهاست.

نوروزی، مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه‌وشهرسازی می‌گوید: در شرایط فعلی، افراد می‌توانند بازار را با انتشار آگهی‌های غیرواقعی، رفتار بازار و برآورد‌های قیمتی آن را تحت‌تأثیر قرار دهند به‌گونه‌ای که حتی برآورد‌های یک فروشنده واقعی نیز تحت‌تأثیر آگهی‌های دروغ آن‌ها تغییر کند. به‌گفته او، اصالت بخشی به آگهی‌ها تا حد زیادی از قیمت‌سازی و متشنج کردن بازار جلوگیری می‌کند و اثر القایی و تورم انتظاری حاصل از آن را از بین می‌برد.

 

دیگر خبرها

  • تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال
  • هشدار تند به دو پلتفرم فعال در خرید، فروش مسکن
  • مسکن پس از ماه سرگیجه؛ پیش‌بینی وضعیت آینده بازار
  • نرخ خرید مسکن تهران؛ خرید مسکن در خیابان بهداشت با ۱.۷ میلیارد
  • پیش بینی بورس چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳/ افت بازار سهام، سیگنال فرصت خرید است؟
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد؟
  • سکه و طلا ارزان‌تر شد
  • ثبات قیمت دلار و کاهش نرخ طلا و سکه در معاملات امروز
  • این ۲ مشکلِ بزرگ در بازار مسکن ایران
  • پشت پرده عجیب آگهی‌های فروش مسکن؛ وسوسه نشوید!