Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-01@14:29:44 GMT

حلقه مفقوده عدالت

تاریخ انتشار: ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۷۲۷۹۰۳۲

حلقه مفقوده عدالت

جمهوری اسلامی ایران در دوران حیات خود توانسته به کشوری شاخص در عرصه‌های مختلف دفاعی، سیاسی، علمی، صنعتی و... تبدیل شود که مهم‌ترین زمینه و دلیل این موضوع، به کارگیری ظرفیت و توان مردم بوده است.

به گزارش مشرق، «محمدصادق کوشکی» در روزنامه «جام جم» نوشت:

جمهوری اسلامی ایران در دوران حیات خود توانسته به کشوری شاخص در عرصه‌های مختلف دفاعی، سیاسی، علمی، صنعتی و.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. تبدیل شود که مهم‌ترین زمینه و دلیل این موضوع، به کارگیری ظرفیت و توان مردم بوده است.

این در حالی است که در فضای قبل از پیروزی انقلاب اسلامی حاکمیت پهلوی تمام توان خود را بر حمایت از غرب گذاشته بود. تلقی و تصور مقامات رژیم پهلوی این بود که می‌توانند با تکیه بر کشورهای اروپایی و آمریکایی به کشوری پیشرفته و به تمدن بزرگ تبدیل شوند، در حالی که اروپاییان بصراحت حتی با درخواست‌های ساده محمدرضا پهلوی از جمله تاسیس کارخانه ذوب‌آهن مخالفت می‌کردند.

بعد از پیروزی انقلاب و تاکید بر شعار استقلال و خودکفایی؛ به واسطه رهنمودهای امام(ره) و رهبری کنونی نظام، بخشی از حل مشکلات جامعه به مردم سپرده شد و مردم هم که نظام را از خودشان می‌دیدند عملا برای حل مشکلات مجال ورود به عرصه‌های مختلف را پیدا کردند. بنابراین هر جا دولتمردان به مردم اعتماد کردند مردم نیز معجزه بی‌نظیر خود را در عرصه‌های هسته‌ای، فضایی، پژوهش‌های زیست‌شناسی، داروها و... نشان دادند. در این معجره مشارکت مردم در حل مشکلات، شاهد نقش مهم نسل نخبه و برگزیده جامعه ایران مخصوصا نسل جوان بودیم.

بیشتر بخوانید:

عصر ترجیح مدیریت جهادی بر دیوان‌سالاری اشرافیت و خط نفوذ؛ عملیات گازانبری

در حقیقت آنچه بعد از پیروزی انقلاب به دست آورده و می‌توانیم به آن افتخار کنیم محصول مردم، اعتماد دولتمردان و مشارکت مردم برای حل مشکلات جامعه و رسیدن به نقطه مطلوب بوده است. بنابراین بصراحت می‌توان مطرح کرد که تکیه به غیر در دوران پهلوی عامل جدی عقب‌ماندگی و برعکس اعتماد به مردم مسلمان و سپردن امور به آنها در جمهوری اسلامی ایران موجب رشد و تعالی جامعه ایران بود. در ضمن باید به این نکته توجه داشت که برای بازگو کردن پیشرفت کشور باید از زبان هنر استفاده شود که متاسفانه تاکنون تلاشی در این زمینه صورت نگرفته است.

باید در دوران فعلی که حوزه‌های دیداری و شنیداری آن‌هم در قالب هنری بیشترین عرصه دریافت اطلاعات از سوی مخاطبان است؛ دستاوردهای انقلاب اسلامی هم به زبان هنری بیان شود. غربی‌ها برای نشان دادن و مبالغه در مورد توانایی‌های خود ده‌ها اثر هنری در قالب‌های مختلف ساخته و توانمندی‌های خود را در این قالب بیان می‌کنند و این کار، این باور را در ذهن انسان غربی و دیگران ایجاد کرده است که غربی‌ها پیشرفته هستند.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که زبان هنر حلقه مفقوده‌ای است که مسئولان برای بیان پیشرفت‌ها و موفقیت‌های انقلاب از آن استفاده نکرده‌اند.

امروز، مردم بسیاری از موفقیت‌های انقلاب را نمی‌شناسند و آن را نشنیده‌اند، بنابراین باید این موفقیت‌ها با به کارگیری روش‌های هنری آن‌هم از سوی هنرمندانی که باور قلبی به این موضوع دارند بیان شود.

نکته دیگر این است که با وجود پیشرفت در همه عرصه‌ها شاهد عقب ماندن در حوزه عدالت هستیم و به رغم اصرار و التزامی که رهبر انقلاب در این زمینه دارند و همچنین مطالبات مردمی در خصوص مقوله عدالت، چارچوب‌های نظری که دین برای عدالت ارائه می‌دهد نادیده گرفته شده است. در خصوص ایجاد عدالت، نظریه کم نداریم اما دولت‌ها به جای حرکت در چارچوب نظری و تئوری عدالت دینی، اسیر تئوری‌هایی شدند که در دانشگاه‌های اروپا و آمریکا تدریس می‌شد. البته آن تئوری‌ها را هم بدرستی اجرا نکردند، به این معنی که نه تنها در طول 39 سال گذشته در حوزه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی و...به عدالت مطلوبی نرسیدیم بلکه حتی تئوری‌های غربی را نیزبه شکل درست اجرا نکردند، هر چند اگر درست هم اجرا می‌شد به عدالت مطلوبی نمی‌رسیدیم. اما این بحث کنایه از این است که چارچوب‌های نظری و قرآنی خود را که محصول آن می‌توانست عدالت در همه عرصه‌ها و نه فقط عدالت توزیعی در حوزه اقتصادی باشد رعایت نکردیم، در واقع این نگاه دینی که هر چیزی و هر کسی به موقعیت حقیقی خود دست یابد، حلقه مفقودی است که عموم حکمرانان در مجلس و دولت نسبت به آن بی‌توجهی کردند و در مقابل به تئوری‌های کهنه و دست چندم غربی در حوزه اقتصاد تکیه شد که البته آن‌هم به صورت کامل اجرایی نشد و در نتیجه شاهد آشفتگی فعلی در عرصه عدالت سیاسی، اقتصادی و... هستیم.در حقیقت عقب‌ماندگی و ضعف جدی در حوزه عدالت‌گستری فعلی، محصول بی اعتنایی به نظریات دینی و توجه بیش از حد به تئوری‌های کهنه غربی بوده است.

ارسال به تلگرام

منبع: مشرق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۷۹۰۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود

نماینده مردم استان مرکزی در مجلس خبرگان رهبری گفت: شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود. او شخصیت عظیمی بود که توانست دیانت و معنویت را همراه با سیاست الهی مبتنی بر عقلانیت به خوبی تفسیر نماید. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، آیت‌الله علی عباسی ظهر امروز در همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی که در حسینیه ستاد برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی نقطه عطف تاریخ است. انقلاب اسلامی ایران یک نعمت بزرگ الهی است که روح جدیدی بر جهان دمید. این انقلاب همچنان مدیون اندیشه‌های شخصیت‌‌های بزرگ است، شخصیت‌ها و اندیشمندانی که در نظریه‌پردازی و تنظیم مبانی فکری انقلاب اسلامی نقش مهمی ایفا کرده‌اند و استاد شهید مطهری یکی از برجسته‌ترین این شخصیت‌هاست.

وی، شهید مطهری را مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین برشمرد و افزود: شهید مطهری شخصیت عظیمی بود که توانست دیانت و معنویت را همراه با سیاست الهی مبتنی بر عقلانیت به خوبی تفسیر نماید و با زبان روز، معارف مکتبی اسلام ناب را به جامعه به ویژه جوانان بشناساند. این شهید والامقام فردی آگاه به زمان و مسلط بر دسیسه‌های دشمنان اسلام بود که با تبیین اسلام ناب، ماهیت اندیشه‌های انحرافی و خطرات اسلام التقاطی را برملا کرد.

نماینده مردم استان مرکزی در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: پاسخ شهید مطهری به اندیشه ماتریالیستی روشنفکرنماهای زمان، قوی‌ترین پاسخ بود. امروز شرایط جامعه ما نیز به گونه‌ای است که برخی جوانان به اندیشه لیبرال دموکراسی شیفتگی نشان می‌دهند بدون اینکه شناختی از آن داشته باشند. در شرایطی که حق و باطل در جامعه، دارای چهره‌هایی همسان‌اند و تشخیص حقایق برای مردم دشوار است، نیاز به جهاد فکری و معنوی وجود دارد. ما بایستی این شعارها را تحلیل و نشان دهیم که بی‌محتوا هستند.

عباسی بیان کرد: شهید مطهری از توان علمی و قلم خود برای تبیین و دفاع از آموزه‌های اسلام ناب و بالاخص مسئله حقوق زن در اسلام و مسئله حجاب و غیره استفاده و ایفای نقش کرد. در مسئله نظام زن هنوز هم با تمدن امروز چالش داریم، مقام معظم رهبری فرمودند حجاب فی نفسه چالش نبود اما دست‌هایی از بیرون تلاش دارد تا آن را به یک چالش تبدیل کند. شهید مطهری برای دفاع از اسلام با تمام وجود در صحنه بود و امروز هم میدان نزاع ادامه دارد و ما باید در صحنه باشیم.

وی خاطرنشان کرد: شهید مطهری به عنوان مدافع سنگر فکری و عقیدتی به خوبی احساس مسئولیت کرد و به آن عمل کرد؛ اقدامات شایسته‌ این شهید والامقام در عرصه‌های مختلف انقلاب و تفکرات ارزشمند آن برای حل مشکلات از دلایل اصلی ترور این شهید به دست گروه‌های تروریستی بود.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • به اسم آزادی به کام برهنگی!
  • راه مبارزه با ناامیدی جهاد تبیین در عرصه‌های مختلف است
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • همه عرصه‌های کارگری عرصه جهاد است
  • نواخته شدن زنگ سپاس معلم در مشهد
  • بابک زنجانی عفو شد
  • جشنواره عدالت و رسانه برگزار می‌شود
  • شهید مطهری مجاهد عرصه‌ جهاد تبیین بود
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • اجرای عدالت در عرصه های مختلف لازمه حکومتی دینی است