Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست کارگروه هنری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) میان معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی  استان‌ها امضا شد. ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۴ فرهنگی نمایش موسیقی و تجسمی نظرات

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا، نشست کارگروه هنری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) با حضور معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا(ع)، مدیران کل هنرهای نمایشی، تجسمی و دفتر موسیقی و مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در این نشست تفاهم نامه های جشنواره های هنری تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی شانزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بین معاونت امور هنری وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی، بنیاد بین المللی امام رضا (ع) و ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی  استان ها امضا شد.

سید مجتبی حسینی؛ معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این نشست گفت: جشنواره‌ها غایت و هدف نیستند، بلکه وسیله هستند. جشنواره‌ها قصد دارند عرصه بروز باشند و بستر مناسبی را برای تجلی‌گری ایجاد کنند؛ به عبارت دیگر صحنه بروز آماتوری هستند برای اینکه هنرمندان دیده شوند تا به تدریج بتوانند آثار خود را در فضای حرفه‌ای‌تری معرفی کنند. ما گاهی اوقات با استفاده از صفاتی همچون جشنواره فاخر یا جشنواره طراز اول ناخودآگاه این رویدادها را بر جایگاهی قرار می‌دهیم که این عرصه بروز دوستانه و آرام را  به یک فرایند و برآیند خاص تبدیل می کنیم.

حسینی گفت: از سوی دیگر جشنواره‌ها بستر گفت‌‍‎‌وگو هستند و اتفاقا این روزها ما بسیار نیازمند گفت‌وگو هستیم. یکی از مصادیق آن گفت‌وگوی اهل هنر با یکدیگر است. گفت‌وگوی اهل هنر با خود و در فضای بینارشته ای دارای برکات بسیار زیادی است و بعد از آن گفت‌وگوی اهل هنر با مردم بسیار مهم و موثراست.

معاون امور هنری وزارت ارشاد به مسایل اجرایی رویدادهای هنری هم اشاره کرد و افزود: درست است که ما در مضیقه هستیم اما فرصت‌های طلایی و ویژه‌ای هم داریم و باید به این باور برسیم که اعتبار مالی تمام این ماجرا نیست و ای بسا که وجهی هست و رونقی نه. بزرگترین سرمایه ما می‌تواند سلیقه ما و خانواده عظیم هنرمندان ایران اسلامی باشد و ما باید از هنرمندان‌مان به درستی بهرمند شویم.

محمودرضا برازش؛ مدیرعامل بنیاد بین المللی امام رضا (ع) در این نشست گفت: جشنواره های رضوی برگزار شده در استان ها از سوی یک گروه تخصصی بررسی و ارزیابی و تحلیل هایی بر اساس این بررسی انجام شد. بیشترین فعالیت جشنواره های رضوی در حوزه فعالیت های معاونت امور هنری یعنی تئاتر، هنرهای تجسمی و موسیقی است و امیدواریم با توجه به ارزیابی انجام شده، برنامه های شانزدهمین جشنواره بین المللی امام رضا (ع) کامل تر و غنی تر با شد.

برگزاری سه جشنواره تئاتر

مهدی شفیعی؛ مدیرکل هنرهای نمایشی در این نشست گفت: در حوزه تئاتر سه جشنواره در حوزه جشنواره رضوی در استان‌ها برگزار می‌شود که جشنواره تئاتر رضوی خراسان شمالی، جشنواره نمایش‌های آئینی در یاسوج و جشنواره تئاتر کودک و نوجوان رضوی در هرمزگان از جمله آنهاست. امسال هم بنا به ارزیابی صورت گرفته از استان کرمان جنوبی، قرار بر این شده تا با توجه به ظرفیت‌های این استان، جشنواره تئاتر خیابانی رضوی در کرمان برگزار شود.

شفیعی در ادامه گفت: با بیان اینکه همه جشنواره‌های رضوی به همت مدیران کل و هنرمندان استان‌ها، همواره به نحوی آبرومندانه و درخور برگزار شده است، اما این انتظار وجود دارد که خروجی آثار جشنواره رضوی بیش از آنچه که موجود است، باشد. در حوزه تئاتر باید بررسی کرد که چرا اجرای آثار تنها محدود به ایام برگزاری جشنواره می‌شود. بویژه این سال‌ها که عرصه تولید و اجراهای آثار ما نسبت به گذشته بسیار متفاوت شده است، چنین جشنواره‌های موضوعی، بسیار می‌توانند جریان‌ساز باشند.

مجید ملانوروزی مدیرکل هنرهای تجسمی نیز در این نشست اظهار کرد: غیر از موضوع محتوا، آنچه در حوزه هنرهای تجسمی بسیار اهمیت دارد؛ موضوع فرم است و خلائی که در حوزه هنر معاصر با آن مواجه هستیم خلا هنر معنوی و قدسی  به لحاظ فرم، شکل و رنگ است و جشنواره امام رضا (ع) بهترین فرصت برای پرداختن به این موضوع است.

فرزاد طالبی مدیرکل دفتر موسیقی نیز خاطرنشان کرد: در واقع اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی تهران، جشنواره آواها و نواهای رضوی را برگزار می‌کند و دفتر موسیقی تاکنون در برخی از امور آن نقش مشورتی داشته است، از سویی باید به این موضوع نگاهی دوباره داشت چرا که در جشنواره رضوی از موسیقی استفاده کافی نشده است.

در این نشست مدیران کل فرهنگ و ارشاد اسلامی یا نمایندگان ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی  استان ها نظرات و پیشنهادات خود را درباره شانزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) بیان کردند. مدیران کل یا نمایندگان فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های تهران، اصفهان، آذربایجان شرقی، البرز، جنوب کرمان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، لرستان، سیستان و بلوچستان، قم و کردستان در این نشست حضور داشتند. در پایان این نشست تفاهم‌نامه برگزاری جشنواره های هنری تئاتر، موسیقی و هنرهای تجسمی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا (ع) امضا شد.  

انتهای پیام/

R1489/P1356/S4,39,40/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۸۲۹۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابط‌عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تازه ترین جلسه شورای هنر روز دوشنبه هفدهم اردیبهشت ماه به ریاست محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمد مخدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی و تعدادی دیگر از مدیران برگزار شد.

وزیر فرهنگ در این جلسه گفت: سال گذشته طبق گزارش دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، شورای هنر جزو شوراهای بسیار فعال است که باید به دلیل اهتمام بر این کار از اعضای این شورا و آقای ایمانی خوشخو تشکر کرد.
وی افزود: دستاورد مهم این شورا ابلاغیه‌های متعدد در زمینه حمایت از هنر و اسناد بالادستی مثل ایجاد سند موسیقی است که سال گذشته صورت گرفت.

از فرصت‌ها استفاده نکردیم

رییس شورای هنر گفت: ابلاغ ایجاد شهر جهانی صنایع خلاق اتفاق مبارکی است؛ استانداران قزوین و یزد، شهرداری مشهد و مسؤولان اصفهان طرح‌هایشان را برای ایجاد مجموعه‌هایی در این زمینه ارایه کردند، البته باید در نظر داشت دستورالعمل این کار برعهده شورای هنر قرار دارد و در حال تنظیم است.

وی افزود: در روزهای گذشته برای شرکت در اجلاسی به باکو رفته بودم، برآوردم از این سفر این است که زمینه حضور جمهوری اسلامی در همه عرصه‌ها وجود دارد و این ضعف ما است که نتوانستیم از این فرصت ها استفاده کنیم.

رییس شورای هنر در مورد نشان خیرین هنر، تصریح کرد: هرچه این امر گسترش یابد می‌توانیم از فضای عمومی برای کمک به جریان هنر و زیرساخت‌های هنری استفاده کنیم.

وزیر فرهنگ با تاکید بر اهمیت دوسالانه ونیز، گفت: همیشه در عرصه های فرهنگی هنری این اشکال را داشتیم که ایران ۲ هزار سال پیش را ترسیم می کردیم که باید به این مسأله پرداخته شود؛ اما امروز بحمدالله هنرمندان اصیل جریان انقلاب در این عرصه حضور دارند و انشاالله باعث خیر و برکت بیشتری خواهند شد.

اولویت‌های دستگاه دیپلماسی فرهنگی ایران

اسماعیلی با اشاره به نامه هشت هزار هنرمند تجسمی علیه رژیم صهیونسیتی برای تحریم صهیونیست‌ها، افزود: دانشگاه‌های دنیا نیز به این جنایات واکنش نشان دادند؛ یکی از اولویت های دستگاه دیپلماسی فرهنگی ما تلاش برای انزوای کامل رژیم صهیونسیتی از جشنواره هاست

وزیر فرهنگ گفت: به دلیل جنگ اوکراین، روسیه را از جام جهانی فوتبال و المپیک محروم کردند، حتما باید دستگاه های دیپلماسی ورزشی پی‌گیری این مسأله را در دستور کار قرار دهند؛ باید فضای افکار عمومی دنیا را بر سر این قضیه، حساس نگه داریم و این رویدادها به محلی برای اعتراض به رژیم صهیونسیتی تبدیل شود.

بنیاد رودکی موظف به حمایت از موسیقی سنتی است

رییس‌ شورای هنر در مورد حمایت از موسیقی اصیل ایرانی نیز تصریح کرد: بنیاد رودکی موظف شده در تالار وحدت و رودکی صرفا از موسیقی های سنتی حمایت کند.

گفتنی است، بررسی سند هنرهای نمایشی(تئاتر)» در دستور کار این جلسه از شورای هنر قرار گرفت.

رییس حوزه هنری و نامه هشت‌هزار هنرمند برای تحریم رژیم صهیونیستی

در بخشی از این جلسه محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری در این جلسه با اشاره به برگزاری دوسالانه ونیز، گفت: از معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر می کنم؛ اتفاقی که در دوسالانه هنرهای تجسمی ونیز رخ داد ارزشمند بود چراکه بعد از سالها به فرزندان هنرمند انقلاب مثل مجموعه حوزه هنری اعتماد شد که این رویکرد برآمده از تفکری است که در دولت سیزدهم وجود دارد.

وی افزود: دوسالانه ونیز یکی از معتبرترین رویدادهای هنری دنیاست. اینکه در چنین رویدادی آنچه در پاویون جمهوری اسلامی عرضه می شود تبیین و ارایه هنرمندانه از مظلومیت کودکان غزه است ارزشمند محسوب می شود. تهیه آثار هنری توسط هنرمندان انقلابی ارزش دوم بود؛ این آثار دی سال قبل در جریان رویدادی در مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی خلق شده و نتیجه همکاری هنرمندان بود که ارزش سوم محسوب می شود.

رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی با بیان اینکه انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی قابل اعتنا بود، افزود: نکته دیگر همبستگی شکل گرفته میان هشت هزار تن از هنرمندان تجسمی بود که به اتفاق نامه ای را به دبیرخانه این رویداد ارسال کردند تا رژیم صهیونسیتی را تحریم کند؛ ولی دبیرخانه این نامه را نپذیرفت. البته رژیم صهیونسیتی در اقدامی پیش‌دستانه پاویون خود را (احتمالا به دلیل واکنش های احتمالی هنرمندان) بسته بود که اتفاقی ارزشمند محسوب می شود.

شصتمین دوره بینال ونیز از ۲۱ آوریل با شعار «خارجی‌ها همه‌جا» با حضور ۹۵ کشور آغاز شد و این تعداد حضور کشورها از زمان بعد از همه‌گیری کووید بی سابقه بوده است. نمایشی (تئاتر)» در دستور کار این جلسه از شورای هنر قرار گرفت.

کد خبر 6098135 علیرضا سعیدی

دیگر خبرها

  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • انزوای رژیم صهیونیستی در جشنواره‌ها/ از فرصت‌ها استفاده نکردیم
  • تاثیرگذاری فیلم‌های کوتاه بیشتر است/ آشنایی نسل‌ امروز با فرهنگ رضوی
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری‌ میان کاخ گلستان و پژوهشگاه میراث فرهنگی
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • امضای ۹ تفاهم نامه با حلقه‌های میانی و گروه‌های مردمی با هدف مردمی سازی سلامت
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت
  • برای هنرمندی که سینه‌اش لبریز از زلالی مذهب و عشق بود
  • پیام تسلیت وزیر فرهنگ در پی درگذشت عیسی بخشی از بزرگان موسیقی