Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دامپزشکی استان قزوین گفت: با توجه به تشخیص سویه جدید بیماری در منطقه‌ای از گیلان و نگرانی از شیوع آن از همشهریان تقاضا داریم در صورت مشاهده هرگونه تلفات در پرندگان بومی و آزادپرواز اطلاع رسانی کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سید بهمن نقیبی در گفت‌وگو با  صبح قزوین؛ به وضعیت استان در شیوع آنفلوانزای پرندگان اشاره و اظهار کرد: از بیست و پنجم دی ماه که آخرین کانون شیوع بیماری در یک واحد صنعتی و روستایی در آبیک پاکسازی شده بود تا 2 روز گذشته مشکل حادی در سطح استان وجود نداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 


وی افزود: 2 روز قبل با اطلاع از ایجاد تلفات در یک واحد پرورش بوقلمون و نمونه‌برداری‌های انجام شده شیوع آنفلوانزا در این وحد صنعتی تایید و عملیات معدوم سازی انجام شد. 

مدیرکل دامپزشکی استان قزوین با تایید سلامت گوشت مرغ و تخم مرغ موجود در بازار، گفت: مردم نگران مصرف تخم مرغ‌های هویت‌دار داخلی و وارداتی و گوشت‌ مرغ عرضه شده در بازار که با برچسب دامپزشکی ارائه می‌شود، نباشند. 

نقیبی با ابراز نگرانی از تغییر سویه بیماری آنفلوانزا در منطقه، تصریح کرد: با توجه به تشخیص سویه جدید بیماری در منطقه‌ای از گیلان و نگرانی از شیوع آن از همشهریان تقاضا داریم در صورت مشاهده هرگونه تلفات در پرندگان بومی و آزادپرواز با ارسال پیامک به شماره 50001512 مسئولین دامپزشکی را مطلع کنند تا با اقدام به موقع از شیوع بیماری جلوگیری شود. 

شناسایی کانون جدید شیوع آنفلوانزا در واحد پرروش بوقلمون
وی با بیان اینکه سویه جدید این بیماری قابلیت انتقال به انسان را داراست، اظهار کرد: برخی مرغداران با رهاسازی تلفات مرغی در حاشیه جاده‌ها و شهرها زمینه شیوع بیماری آنفلوانزا و سایر بیماری‌ را ایجاد می‌کنند. 

این مسئول ادامه داد: در صورتی که مرغداران به دلیل خراب بودن کوره لاشه سوز، پر بودن چاه دفن و هر دلیل دیگری قادر به دفن بهداشتی و معدوم‌سازی تلفات مرغی نیستند در صورت اطلاع، دامپزشکی نسبت به مدیریت شرایط و دفن بهداشتی تلفات اقدام خواهد کرد.

نقیبی اضافه کرد: حدود دو هفته قبل در رحمت آباد و دو روز گذشته در هفت سنگان تعدادی لاشه مرغی در حاشیه‌ شهر رهاسازی شده بودند که علاوه بر ایجاد مناظری نامناسب بستر شیوع انواع بیماری‌های عفونی را ایجاد می‌کند. 

مدیرکل دامپزشکیادامه داد: رهاسازی لاشه‌ها در رحمت آباد تاکستان با پیگیر‌های نیروی انتظامی و ارجاع به مراجع قضایی در حال بررسی است. 

این مسئول با بیان اینکه تلفات مرغی در هفت سنگان نیز با آهک پاشی به صورت بهداشتی دفن و منطقه ضدعفونی شد، اضافه کرد: با نمونه‌برداری‌ها انجام شده مشخص شد که لاشه‌های رها شده در هفت سنگان به دلیل ابتلا به نوعی از بیماری شایع پرندگان تلف شده‌اند و علت آنفلوانزا نبوده است.

نقیبی تصریح کرد: نگهداری متراکم پرندگان بدون رعایت نکات بهداشتی و اخذ مجوزهای لازم میزان تلفات پرندگان را افزایش می‌دهد و زمینه شیوع انواع بیماری‌ها را ایجاد می‌کند. 

وی با بیان اینکه نگهداری بیش از چند قطعه پرنده بومی در مناطق روستایی، غیر اصولی و نیازمند اخذ مجوزهای لازم است، اظهار کرد: پرندگان بومی در مناطق روستایی باید در مکانی محصور و دور از دسترس پرندگان آزادپرواز نگهداری شوند تا ریسک شیوع انواع بیماری‌ها کاهش یابد.
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۸۵۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره

ایسنا/ایلام رئیس دامپزشکی شهرستان بدره از انجام واکسیناسیون ۴ هزار و ۶۲۵ راس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره طی اردوی جهادی خبر داد.

آبله گوسفند و بز یک بیماری ویروسی عفونی نشخوارکننده کوچک است. این بیماری با شدت متوسط در گله‌های داشتی در مناطق اندمیک دیده شده اما عموما در بره و بزغاله که به تازگی به دنیا آمده‌اند کشنده است. ضرر اقتصادی ناشی از کاهش تولید شیر، آسیب به تولید چرم و چشم و دیگر ضررهای تولیدی از جمله‌ی آن است. همچنین این بیماری خرید و فروش دام سبک را کاهش داده و باعث کاهش زاد و ولد و جمعیت در آن مناطق می‌شوند.

«بهمن محمدی» به ایسنا اظهار کرد: رزمایش جهادی دامپزشکی طی فروردین ماه در منطقه زرانگوش بدره برگزار شده است.

وی گفت: در این طرح چهار هزار و ۶۲۵  راس دام علیه بیماری آبله گوسفندی، ۴۰۰ راس علیه بیماری آبله بزی، ۷۴۳ رأس علیه بیماری بروسلوز بز و بزغاله واکسینه شده‌اند.

رئیس دامپزشکی بدره تصریح کرد: مشاوره‌های بهداشتی و معاینه رایگان در دام‌های بازدید شده انجام  گرفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لزوم تغییر رویکرد خدماتی به اجتماعی در شهرداری‌ها
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • واکسیناسیون بیش از ۴۰۰۰ رأس دام علیه بیماری آبله گوسفندی در بدره
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • کاهش ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام در یزد
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • کاهش ۳۰ درصدی ابتلا به بیماری‌های مشترک بین انسان و دام
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب بزنند
  • چیز‌هایی که فکر نمی‌کنید به کبدتان آسیب می‌زنند
  • اختلال در ریشه کنی مالاریا در ایران