Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، «محمد شریعتمداری» امروز (دوشنبه) در نوزدهمین همایش ملی صنعت و خدمات سبز در محل سازمان حفاظت محیط زیست، افزود: در سالهای 80 و 81 این استراتژی صنعتی نگاشته شد اما دولت وقت آن را کنار گذاشت.
وی ابراز امیدواری کرد، با همکاری صاحب نظران زیست ‌محیطی، صنعتی و فعالان اقتصادی بخش خصوصی، تا پایان سال، استراتژی توسعه صنعتی، بر پایه آمایش سرزمینی و ملاحظات زیست محیطی تدوین شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینکه امروز اهمیت اقتصاد سبز در توسعه صنعتی و معدنی و توسعه پایدار بر کسی پوشیده نیست، افزود: شرایط محیطی حاکم بر صنایع در حال تغییر است و باید با برنامه ریزی های لازم، در این زمینه همراه باشد.
شریعتمداری، بر لزوم مکان یابی مناسب صنایع بر پایه ملاحظات سبز تاکید کرد و افزود: در نظر داشتن قوانین بازیافت و شیوه های کاهش مصرف انرژی در محیط‌ های کسب و کار صنعتی از مهمترین توصیه ها در این زمینه است تا به مشکلات زیست‌ محیطی بعدی مبتلا نشویم.
این عضو کابینه دولت با اشاره به اینکه کلانشهرهای کشور مکان مناسبی برای زندگی مردم نیستند، افزود: در سایر نقاط کشور که با آلایندگی های کمتری مواجه ایم نیز شاهد بی توجهی در انتقال تاسیسات آب بر در مناطق خشک و انتقال فعالیت‌ها در مکان ها با محدودیت‌های تامین برق و گاز هستیم.
شریعتمداری، به عنوان نمونه به افتتاح 2 واحد گندله سازی پنج میلیون تنی در یک ماه گذشته در کشور اشاره کرد و افزود: این واحدها در مناطقی ساخت شده اند که مشکل تامین آب وجود دارد.
وی افزود: از این رو مجبوریم حجم قابل توجهی آب با حجم (دبی) بالا را از خلیج فارس و دریای عمان به مناطق مرکزی کشور برای توسعه صنایع فولادی منتقل کنیم؛ اینها اشتباهاتی است که در ادوار گذشته مرتکب شده ایم.
شریعتمداری گفت: این اشتباهات منجر به بروز مشکلات سیاسی و اجتماعی در برخی مناطق کشور شده و مردم در این مناطق با مشکل تامین آب مواجه شدند؛ پس باید از این راه برگردیم و توسعه صنعت را بر پایه عقل و منطق و ملاحظات آمایش سرزمینی و زیست محیطی دنبال کنیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: کاهش شدت انرژی در فعالیت‌های صنعتی، کاهش استفاده از منابع طبیعی در این فعالیت ها، کاهش آلایندگی ها برپایه استفاده از فناوری های نوین، هوشمندسازی تولید و توزیع در کشور و بکارگیری اینترنت اشیاء باید در دستور کار توسعه صنعتی باشد.
وی افزود: امروز مصرف سرانه انرژی کشور 2 برابر متوسط جهانی و بیش از سه تن معادل نفت خام است.
به گفته این مقام مسئول، تا سال 92، انرژی بری صنایع کشور افزایش یافته و در زمینه ایجاد ارزش افزوده صنعتی عقب افتاده ایم.
شریعتمداری، سرانه بالای انتشار دی اکسید کربن به میزان ۶۶ درصد بالاتر از میانگین جهانی را جمله مشکلات صنعتی کشور دانست و افزود: حرکت در مسیر توسعه سبز یک اجبار و نه یک انتخاب است، زیرا جهان هر روز در حال فاصله گرفتن از اقتصاد کربن محور است.
این عضو کابینه دولت دوازدهم یادآور شد: قوانین و مقررات خوبی در برنامه ششم توسعه به تصویب رسیده و مواد ۲، ۳۸، ۴۴ ۴۶ این برنامه درباره آلودگی هوای کلان شهرها و انرژی بری صنایع توجه جدی داشته و تعیین تکلیف کرده است.
وی افزود: در دولت تدبیر و امید، فهرستی از صنایع با لحاظ مسائل آمایشی و ملاحظات زیست محیطی تهیه شده که به زودی به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
 
**نوسازی ناوگان حمل و نقل بار با تزریق 10 میلیارد دلار
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به نوسازی ناوگان تاکسیرانی و تعویض بیش از ۷۰ هزار دستگاه تاکسی فرسوده در سال گذشته که به ۱۷۰ هزار دستگاه افزایش خواهد یافت، افزود: در زمینه انتقال بار و مسافر از جاده به ریل گام‌های خوبی برداشته شده است و با تزریق ۱۰ میلیارد دلار به اقتصاد کشور، نوسازی ۲۰۲ هزار دستگاه کشنده سنگین و نیمه سنگین فرسوده مطابق با استانداردهای روز جهان در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی بیان داشت: طبق اعلام سازمان حفاظت محیط زیست ۲ درصد صنایع کشور صنایع آلاینده تشخیص داده شده اند.
شریعتمداری افزود: در حوزه خودروسازی، ۴۰ درصد خودروهای تولیدی کشور تا سال ۹۲ از استاندارد یورو ۴ برخوردار بودند که امروز به ۱۰۰ درصد افزایش یافته است.
وی بیان داشت: استاندارد یورو ۵ خودرو نیز در کشور آغاز شده که از ۲ هزار و ۲۸۲ دستگاه خودرو در سال ۹۲ به ۱۹ هزار و ۱۲۰ دستگاه افزایش یافته است.
وزیر صنعت معدن و تجارت تصریح کرد: با رشد۳۰ درصدی تصفیه خانه های فاضلاب در شهرهای صنعتی، رشد ۳۷ درصدی مقوله آبچرخانی در صنایع و نصب سامانه پایش لحظه ای آلودگی های زیست محیطی در بیش از ۳۰۰ واحد صنعتی کشور‌ امروز شاهد رشد ۱۰ درصدی صنایع سبز هستیم.
بنا به این گزارش، در این آیین چهار واحد صنعتی و چهار واحد خدماتی به عنوان «برگزیده سبز» شناخته شدند و از 67 واحد «صنعت سبز» و 22 واحد «خدمات سبز» با اهدای تندیس قدردانی شد.
همچنین بر مبنای معیارهای انتخاب واحدهای صنعتی و خدماتی سبز، 12 واحد صنعتی و 10 واحد خدماتی «قابل تقدیر» شناخته شدند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۲۸۶۶۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خوزستان گفت: دو خوشه‌ پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت، در استان ایجاد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان علی مهدی‌پور _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در یک گفت‌وگوی رسانه‌ای اظهار کرد: شکل‌گیری خوشه‌های صنعتی اهمیت زیادی دارد و با ایجاد این خوشه‌های صنعتی چندین واحد صنعتی راکد نیز به چرخه تولید بازگشت.

وی افزود: دو خوشه پشتیبانی و تجهیزات صنایع مرتبط با فولاد، پتروشیمی و تجهیزات حفاری (تأمین و ساخت و تعمیر) به منظور رونق کسب و کار صنایع وابسته به این دو صنعت در استان ایجاد شد، با ایجاد این دو خوشه صنعتی دو قرارداد به مبالغ یک میلیون یورو و ۴۶۰ میلیارد ریال با صنایع بزرگ استان در راستای تولید و تأمین تجهیزات مورد نیاز آن‌ها منعقد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خاطرنشان کرد: افزایش گردش مالی، توسعه قراردادهای قبلی، سفارش‌گیری از صنایع بزرگ و جلوگیری از خروج سفارش‌ها در استان از مزیت‌های راه‌اندازی این خوشه‌ها است، همچنین راه‌اندازی این خوشه‌ها و شناسایی ظرفیت‌های فنی موجود در استان باید جلب رضایت شرکت‌های بزرگ صنعتی را به همراه داشته است.

مهدی‌پور با اشاره به نقش و جایگاه صنایع کوچک و متوسط، اضافه کرد: این صنایع عامل اصلی رشد و توسعه کارآفرینی و نوآوری است که در رفع بیکاری و محرومیت بسیار اثرگذار است و فرصت‌های جدیدی را برای جذب سرمایه گذار ایجاد می‌کند.

وی با بیان اینکه استفاده از خوشه‌های صنعتی در توسعه صنایع کوچک و متوسط یکی از روش‌های مؤثر و کارآمد است، ادامه داد: یک خوشه موفق می‌تواند نیرویی جهت‌دهنده تلقی شود که توسعه یک حوزه صنعتی خاص یا یک اقتصاد منطقه‌ای را در بهترین شکل ممکن به وجود آورد.

کد خبر 748739

دیگر خبرها

  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • آمادگی ایران برای همکاری صنعتی با آفریقا/ رابطه برد_برد می‌خواهیم
  • شناسایی ۵۰۵ خوشه صنعتی در سطح کشور
  • سلامت زیست بوم خلیج فارس شرط پایداری در منطقه خواهد بود
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • ایجاد ۲ خوشه صنعتی در حوزه فولاد و پتروشیمی
  • سالانه یک میلیون تن پسماند صنعتی در استان مرکزی تولید می شود
  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود